icon

Som v 36. týždni a boli sme na bicykloch

1. máj 2021

Dobrý večer, snáď nie som jediná, čo som sa vybrala na bicykel v 36 tt? Isli sme pomaly, hodinku len cca.... A necelé 6km dokopy... Panelová cesta, poľná cesta a kamenistá cesta... Príprava na pôrod musí byť, ci? Ale ked sme sa vrátili, tak môjho brat, ze ci som šialená, ze on je 20 rokov policajt a v živote nevidel tehotnú na bicykli 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ videli ste tehotnú na bicykli???

Strana
z2
tosomja
1. máj 2021

Áno. Chodila som pri dcére pravidelne, aj som sa kúpala v ľadovej vode ešte tri dni pred pôrodom. Ak sa cítiš dobre, ty poznáš svoje telo, nie nejaký policajt 😉

autor
1. máj 2021

@tosomja ved toto, ved dobre mi bolo... Do kopca som síce tlačila, lebo šliapať sa nedalo 🤣🤣🤣 ale nato, ze mam plus 20 kg išlo sa mi dobre...

deti95060810
1. máj 2021

nech netára pán brat.... Ja som chodila pri každom tehu na bicykli....Samozrejme treba byť opatrní a nehrať sa na Sagana, ale inak tehu nie je choroba... 😉

whatever1
1. máj 2021

Nevidela a sama by som neriskovala.

autor
1. máj 2021

@deti95060810 ved toto... A doteraz bola zima, škaredo plus som bola na PN tak som nechodila nikde aby neprišla kontrola... A dnes bolo tak krásne aj horúco, ze som musela ísť... Neodolala som.

amelie2017
1. máj 2021

Som 29tt a chodim kazdy den do a zo skolky po malu na bike. Aj ked treba v meste niekde dalej. Ale na cyklotury uz nie.
Kamoska cyklistka davala desiatky kilometrov do 7. mesiaca. Potom uz len tak 10-15 az do porodu.

siska53
1. máj 2021

Videla .. ked nasi boli taki mensi, na ihrisko sa dovalila.jedna s brusiskom no vela jej do porodu nechybalo .a vzadu v sedacke jej sedelo starsie dieta, necelo 2,rocne... Ale ja osobne by som si netrufla..

lenkike
1. máj 2021

Som 10 dní pred termínom a dnes som sadila zemiaky, aj mňa by tvoj brat považoval za šialenú? 😁🤪 okopávam záhradku, pri najstaršej dcérke som 2tyzdne pred termínom bola vlakom na výlet v Prahe a celý deň som strávila chôdzou v zoo. Pri prostrednej som chodila bežkovať v 7-8 mesiaci tehu. Pôrody som mala zatiaľ obe veľmi dobré, deň po termíne. Myslím, že ak sa žena cíti dobre a tehotenstvo je bez komplikácií, nemá sa prečo obmedzovať 😉😊

ukulela
1. máj 2021

Tvoje rozhodnutie a zodpovednosť. Ja som den pred pôrodom šoférovala, policajt mi už v siedmom dohováral. Že by som nemala. Akurát z PN rovno na bicykel sa mi nezdá ok.

danielkka
1. máj 2021

@ukulela nejako mi unika, aky je rozdiel medzi.tym, ked tehotna soferuje a ked je ako spolujazdec... Stale sedi rovnako v aute, ktore ide rychlo

ukulela
1. máj 2021

@danielkka opýtaj sa toho policajta. Ja som mu povedala, že do práce chodiť musím. Ale ide asi o reflexy. Kopne ta, pichne ta, krv dostaneš, nebodaj kontrakcií... v panike moz s strhnúť volant a tak.

anjelicek26
1. máj 2021

Pre mna to patri do hladiny sialenosti, kedze kazdy bad ti moze sposobit odlucenie placenty a do par minut prijdes o babatko. Neporovnatelne podla mna hore spominane soferovanie - tam mas stale pas, airbagy. Na bicykli ta nechrani ked padnes na brucho proste nic. Your life, your choice. Ale bratovu reakciu chapem.

luccija
1. máj 2021

Videla, ale nie v takom vyššom tt.Ja milujem bicykel, ale podľa mňa poľná cesta, kamene nič moc.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sisaka
1. máj 2021

@ukulela Pán policajt je z roku 5? Tehotná nemá reflexy? 🤦‍♀️ Nech aspoň netrepe, deň pred pôrodom som normálne šoférovala, nemám pocit, že som v tehotenstve prišla o nejaké reflexy ani som nikde nepočula, žeby tehotná nemala šoférovať

lucia147852
1. máj 2021

Videla a skoro to zle dopadlo. Padla s bicyklom do jarku, krvácanie, predčasný porod. Tehotenstvo neni choroba. Ale teda na toto by som sa nedala nikdy. A po PN už vôbec nie. Ale tvoj život, tvoje rozhodnutie. Ja sa bratovi nečudujem.

lolazmola
1. máj 2021

A prečo nie? Keď si zvyknutá..... Ja som v deň pôrodu nachodila 10 km. Iné je keď si 5 rokov nebicyklovala a teraz si sadla na bike

lenkike
1. máj 2021

Samozrejme nie všetky športy sú v tehotenstve vhodné, napr jumping určite nie, ale bicykel a s rozumom je podľa mňa v pohode 😉

andreatytler
1. máj 2021

Ako fyzicka aktivita to je podla mna v poriadku, tak dlho ako sa na to citis, ale ja by som nesla, lebo je tam riziko padu, ktory moze byt velmi nebezpecny. Ale to je uz vec kazdej zeny ako sa citi.

katka0123
1. máj 2021

Odpoved mojho gynekologa - ak je krcok v poriadku, nic nebrani rozumnemu bicyklovaniu. Opatrnejsie, ziadne narazy (obrubniky, polne cesty). Neriskovala by som rusnu cestu, koli autam. Inak v pohode.

abbey1
1. máj 2021

Jazdila som bicyklom až do pôrodu a aj hneď po príchode z pôrodnice.

autor
1. máj 2021

@ukulela PN bola skôr z bezpečnostných dôvodov kvôli práci, nie rizikové tehotenstvo ale riziková práca... (infekčné oddelnie /covid oddelenie) a kvôli covidu ma nemali ani kde preradiť, preradili ale bolo to ešte nebezpečnejšie ako covid oddlenie... Takze 2 mesiace pred materskou som bola chorá, a potom ma uz lekárka a nechala PN 8 týždne, kvôli bezpečnosti

autor
1. máj 2021

@lenkike ved toto iste mi hovorí moja mamka... Ona robila vsetko... Skôr som sa jej pýtala, ze ako je možné, ze nema ani strie, rýchle 3 pôrody mala, bez potrhania, nastrihnutia... Ze ako to je možné, tak jej odpoveď bola lebo som nelezala, vsetko som robila, stále... So mnou ked bola tehotná v ten den zemiaky zberala, vrecia nadvihovala so zemiakmi a do vozíka dávala a po obede, uz cítila, ze niečo sa chystá, tak este zvieratá pokrmila, trávu pokosila... A po obede povedala ocovi len štartuj auto ideme do porodnice... 🤣🤣🤣 O necelé 3h som bola na svete, pri segre vela chodila peši, býka sme chovali, nakrmila ho... Poupratovala, navarila a tak sla do porodinice..... A dosť veľké rozdiely su medzi nami... Nerodila každý rok 🤣🤣🤣 a ked brata cakala každý den pesi cca 14 az 18 km, lebo robila v lesoch... A chodili peši a nikto nevedel do 8 mesiaca, ze je tehotná, lebo vraj stále si davala monterkovu blúzu okolo pásu a volne oblečenie... Nechcela aby ju vyhodili z roboty, ta robila az do konca sezóny... A ked mali konec, povedala im, ze na jarnú sezónu nepríde, ze za 5 týždne rodí 🤣🤣🤣 takze niečo na tom bude...

anjelicek26
1. máj 2021

Mily anonym ono sa da porodit aj (u mna styri) deti prirodzene, bez nastrihou a natrhnutia do par hodin (aj prvy porod len styri hodiny od prvej kontrakcie po prvy krik)... toto je zas co za faktor kopania zemiakov 😵 Tuto ide o riziko padu, nie to slapat do pedalov a vyvinut fyzicku aktivitu.

autor
1. máj 2021

@lucia147852 ale tak nie som ľavá, a pomaly som sla, plus som vysoká stabilitu aj keby som neudržala tak refexy mám... A isla som úplne, úplne pomaly, pred tehotenstvom som chodila často na bike, a zas nie som ako hroch, ani nie je vidno, ze som tehotná na mne, ked si dam niečo volne... A to 5 týždne do pôrodu... Dokážem si v pohode nechty ostrihať na nohách 🤣🤣🤣 takze vážne to bolo bezpečné a pomale a plynule bicyklovanie

potvorka88
2. máj 2021

Prepac ale mam pocit, ze si sa iba prisla pochvalit, ze si vo vysokom stadiu vyliezla na bike. Potrebujes potlesk a potlapkanie po pleci? Nech si kazdy robi podla svojho vedomia a svedomia. Ja osobne by som neriskovala pad, ale kazdy je iny. Ak si s tym ok, tak sa bicykluj dalej a nemusis si to nechat potvrdzovat od cudzich ludi.

trinneo
2. máj 2021

Ja som este tyzden pred porodom bola na cestnom biku...ale vtedy som chodila cele tehotenstvo,takze moje telo bolo zvyknuté na otrasy a pod.Ale všetko je to o tom, ako sa citis a ako si nastavena...

autor
2. máj 2021

@trinneo ďakujem ❤️💜💙

lenkike
2. máj 2021

Aj ja som mala prvý pôrod bez nástrihu a jeden steh 😊 a druhý už úplne bez natrhnutia 😊 viem, že určite nie za všetko môže pohyb v tehu, a niektoré pôrody bohužiaľ nejdú tak prirodzene, ale mne aj MUDr povedala, že pohyb je dôležitý a že môže pomôcť...predsa len, kedysi ženy oveľa viac fyzicky pracovali, ako dnes a z toho, čo som počula, rodili ľahšie 🤷 držím prsty, nech aj tvoj pôrod je čo najprirodzenejší a rýchly 😉

petamich
2. máj 2021

na konci dna je to kazdeho osobna vec...ja napr. by som nesla ale mozno som len opatrnejsia, su aj ine druhy sportu, ktore vies robit aj 5 hod. pred porodom ale zrovna bicykel, otrasy, nebezpecenstvo padu na brucho, ale teda tvoja vec 🙂

Strana
z2