icon

Som v 37. týždni a som otvorená na 5 cm

ivka21
26. máj 2021

Čaute baby. Boli ste tak niektorá otvorená ? Koľko ste ešte vydržali do pôrodu?

Strana
z2
nevenka
26. máj 2021

@sabinka022 ja som mesiac pred porodom bola na 4-5, ale teda druhorodicka. Mne to lekar vysvetlil tak, ze otvarat sa sice moze, ale je tvrdy a nic sa zatial nedeje. Nakoniec som po tretom Hamiltonovi rodila 4 dni po termine, aj to si myslim, ze mala mala cas este. Rodila som potom 5 hodin celkovo. Na porodnici mi tocili zaznam dlho strasne, nebolo toho, kto by ma vysetril a nakoniec doktor dobehol, ze chytro ju odpojte z pasov, ju musim vysetrit. A to uz som bola na rozpadnutie, doslova. Prvy porod som sa otvorila ani neviem ako doma, do porodnice som prisla so zajdetou brankou. Teda bolelo to, ale zvladala som to a myslela som si, co este za bolesti to idu byt, ked mi tvrdili, ze to isto este nerodim a ledva som na ten box dosla. A tretie, to bol vyvolavany tyzden pred terminom, po vypusteni vody som z 3 cm sla hned na 6 cm a do hodiny bol maly vonku, bez kvapky oxytocinu, cohokolvek. Pri mne teda ocividne ten doktor, pri tom druhom, vedel, co vidi, citi... uz asi aj podla skusenosti, toto asi je prisne individualne. Ja som laik, takze neviem...

nevenka
26. máj 2021

A este si dovolim poznamku - porodnik videl aj pri tretom, ze staci pustit vodu a porodim rychlo, kedze aj 2 predosle boli rychle, ale prehovaral ma kvoli vysokemu tlaku o tyzden skor este, teda v ukoncenom 38tt. Nesuhlasila som, este som to potiahla s liekmi. ALE, je tu potom neonatologicke hladisko a nakoniec, hoci sa drobec narodil v 39tt., bol podla neonatologicky iba 37-38tt., a bolo to vidiet na nom. Malinky, slaby, spavy, so silnou zltackou, vela lanuga mal a ryhovanie na nozickach vela povedalo. Takze jedna vec je to gynekologicko-porodnicke hladisko a druha, to neonatologicke. 6 tyzdnov som s babatkom bojovala, aby sa mi rozkojilo a prisalo na prsnik a 3 mesiace bol zlty ☹...Akoze, je to nic v porovnani s rizikom, ake hrozilo kvpli vysokemu tlaku. To mi je jasne.
Ale autorke by som odporucila kludovy rezim, nech potiahne este aspon tyzden. Kazdy den a hodina v maternici, je pre babatko k dobru, pokial tam nie su ine patologie, kvoli ktorym musi vonku.

ivka21
autor
26. máj 2021

@nevenka tiež si myslím ze doktori vedia čo robia,ze by nič neriskovali. Predsa nerobia ani prvý ani druhý pôrod v živote a majú skúsenosti. A konkrétne títo mi už viac krát pomohli.

nevenka
26. máj 2021

@ivka21 Ak sa Ti da, oddychuj, nenamahaj sa, neviem, ci je to prve alebo kolke babatko. Ak prve, vsetko podriad tomu, aby si este co to potiahla. Vzdy je lepsie, ked je babatko co najzrelsie. Ak mas ostatne veci v poriadku, tak v klude. A uvidite. Drzim palce 😉

bagre
26. máj 2021

@ivka21 najskôr 3, potom 6 - spolu 2 týzdne. Potom som porodila, nechceli ma nechať už dlhšie, tak vyvolávali. V 37 tt už môžeš rodiť.

bluka2
26. máj 2021

@sabinka022 a na čo to na Slovensku vlastne vôbec robíte, to vyšetrenie krčka pred porodom, keď je o tom kopec vedeckej literatúry, že to nemá žiaden zmysel a v pokrokovych krajinách sa od toho už dávno upustilo?

daom
26. máj 2021

@ivka21 ja som bola na 4cm otvorena, o tyzden na 7-8 cm (ziadne bolesti), chceli ma este poslat domov, ale kvoli vysokemu tlaku ma uz hospitalizovali, praskli mi vodu a o 2h som porodila.

zuzubb007
26. máj 2021

Na 5 centi som bola otvorena na kontrole, na druhy den rano na 7 centi a o tri hodiny babo na svete 😉 takze len den to trvalo

sabinka022
26. máj 2021

@bluka2 Za prve,nepracujem na Slovensku. Za druhe, ako myslis vysetruje? Na ambul.(teh.poradna)bezne nevysetrujem(len ked ma zena problemy), na por.sale by asi bolo vhodne,aby som vedela,ak y e tam nalez, nemyslis?

ajka0207
26. máj 2021

@sabinka022 a ako sa ti potom "pritrafí" žena čo je na päť CM a nemá bolesti, komplikácie, nič? Prečo je vôbec na pôrodnej sále?

sabinka022
26. máj 2021

@ajka0207 na PS sa nepritrafi len tak. Bud ma bolesti alebo komplikacie. Ale moze byt trebars na teh.poradni a chciet vag.vys.a vtedy to zistis.

bluka2
26. máj 2021

@sabinka022 takže to vyšetrenie chce žena a ty ho spravíš? Stále nechápem, ja som vaginálne vyšetrenie nemala za celé 2 tehotenstva ani raz.

sabinka022
26. máj 2021

@bluka2 Ano,su aj pacientky,ktore su "zvedave" a informacne chcu vediet,aky maju nalez. Bezne nevysetrujem,len pri komplikaciach a na ziadost pacientky.

maminkadeticiek
26. máj 2021

Bud vdacna.Uz mozes potodit kedykolvek,babo je safe verim a aspon to bude mat rychlo za sebou.

jankapepe
26. máj 2021

@ivka21 za 2 hodiny bolo po pôrode

kayyaa
26. máj 2021

@sabinka022 tak vdaka Bohu za lekarov, ktori nie su ako ty🙏😊...ja som pred kazdym porodom niekolko dni bola otvorena na 5cm, kontrakcie ziadne, a dr mi vzdy dal na vyber, ci chcem ist este domov alebo mi prasknu vodu a spustia porod....a kedze ja som za co najprirodzenejsi priebeh, tak som vzdy sla este domov, a za take 2-3dni som uz len dobehla, vzdy otvorena na 8-9cm a do polhodiny porodila😊👌 krasne rychle prirodzene porody bez zbytocnych zasahov premudrelych lekariek, ktore si myslia, ze vedia vsetko najlepsie😉

ivka21
autor
27. máj 2021

@kayyaa no presne to mam aj ja tvrdne mi brucho ale nepravidelne a dokonca ani bolesti nemám tak mi to divne je. Ono by mi mohli spustiť ten pôrod ale ze lepšie keď počkajú keďže nemam ukončený 38 týždeň.

ivka21
autor
29. máj 2021

Tak baby nakoniec len 3 dní som vydržala ale zato pekný prirodzený pôrod.

kiki68
29. máj 2021

@ivka21 gratulujeme ❤️

daom
29. máj 2021

@ivka21 kazda sme ina, kazdopadne moc gratulujem k babatku, nech ste zdravi obaja 😉

ivka21
autor
29. máj 2021

@daom dakujeme

ivka21
autor
29. máj 2021

@kiki68 dakujem

lienka.7
29. máj 2021

@ivka21 gratulujem ❤🍀😊👌

superholka77
1. jún 2021

@lienka.7 to mate aké super. Niektoré sa otvárali ako ja 12hodin počas silných kontrakcii a vy paráda otvorená a cítila sa dobre 🙂

Strana
z2