Som v 37. týždni a som otvorená na 5 cm
Čaute baby. Boli ste tak niektorá otvorená ? Koľko ste ešte vydržali do pôrodu?
A este si dovolim poznamku - porodnik videl aj pri tretom, ze staci pustit vodu a porodim rychlo, kedze aj 2 predosle boli rychle, ale prehovaral ma kvoli vysokemu tlaku o tyzden skor este, teda v ukoncenom 38tt. Nesuhlasila som, este som to potiahla s liekmi. ALE, je tu potom neonatologicke hladisko a nakoniec, hoci sa drobec narodil v 39tt., bol podla neonatologicky iba 37-38tt., a bolo to vidiet na nom. Malinky, slaby, spavy, so silnou zltackou, vela lanuga mal a ryhovanie na nozickach vela povedalo. Takze jedna vec je to gynekologicko-porodnicke hladisko a druha, to neonatologicke. 6 tyzdnov som s babatkom bojovala, aby sa mi rozkojilo a prisalo na prsnik a 3 mesiace bol zlty ☹...Akoze, je to nic v porovnani s rizikom, ake hrozilo kvpli vysokemu tlaku. To mi je jasne.
Ale autorke by som odporucila kludovy rezim, nech potiahne este aspon tyzden. Kazdy den a hodina v maternici, je pre babatko k dobru, pokial tam nie su ine patologie, kvoli ktorym musi vonku.
@sabinka022 a na čo to na Slovensku vlastne vôbec robíte, to vyšetrenie krčka pred porodom, keď je o tom kopec vedeckej literatúry, že to nemá žiaden zmysel a v pokrokovych krajinách sa od toho už dávno upustilo?
Na 5 centi som bola otvorena na kontrole, na druhy den rano na 7 centi a o tri hodiny babo na svete 😉 takze len den to trvalo
@bluka2 Za prve,nepracujem na Slovensku. Za druhe, ako myslis vysetruje? Na ambul.(teh.poradna)bezne nevysetrujem(len ked ma zena problemy), na por.sale by asi bolo vhodne,aby som vedela,ak y e tam nalez, nemyslis?
@sabinka022 a ako sa ti potom "pritrafí" žena čo je na päť CM a nemá bolesti, komplikácie, nič? Prečo je vôbec na pôrodnej sále?
@ajka0207 na PS sa nepritrafi len tak. Bud ma bolesti alebo komplikacie. Ale moze byt trebars na teh.poradni a chciet vag.vys.a vtedy to zistis.
@sabinka022 takže to vyšetrenie chce žena a ty ho spravíš? Stále nechápem, ja som vaginálne vyšetrenie nemala za celé 2 tehotenstva ani raz.
@bluka2 Ano,su aj pacientky,ktore su "zvedave" a informacne chcu vediet,aky maju nalez. Bezne nevysetrujem,len pri komplikaciach a na ziadost pacientky.
Bud vdacna.Uz mozes potodit kedykolvek,babo je safe verim a aspon to bude mat rychlo za sebou.
@sabinka022 tak vdaka Bohu za lekarov, ktori nie su ako ty🙏😊...ja som pred kazdym porodom niekolko dni bola otvorena na 5cm, kontrakcie ziadne, a dr mi vzdy dal na vyber, ci chcem ist este domov alebo mi prasknu vodu a spustia porod....a kedze ja som za co najprirodzenejsi priebeh, tak som vzdy sla este domov, a za take 2-3dni som uz len dobehla, vzdy otvorena na 8-9cm a do polhodiny porodila😊👌 krasne rychle prirodzene porody bez zbytocnych zasahov premudrelych lekariek, ktore si myslia, ze vedia vsetko najlepsie😉
Tak baby nakoniec len 3 dní som vydržala ale zato pekný prirodzený pôrod.
@lienka.7 to mate aké super. Niektoré sa otvárali ako ja 12hodin počas silných kontrakcii a vy paráda otvorená a cítila sa dobre 🙂

@sabinka022 ja som mesiac pred porodom bola na 4-5, ale teda druhorodicka. Mne to lekar vysvetlil tak, ze otvarat sa sice moze, ale je tvrdy a nic sa zatial nedeje. Nakoniec som po tretom Hamiltonovi rodila 4 dni po termine, aj to si myslim, ze mala mala cas este. Rodila som potom 5 hodin celkovo. Na porodnici mi tocili zaznam dlho strasne, nebolo toho, kto by ma vysetril a nakoniec doktor dobehol, ze chytro ju odpojte z pasov, ju musim vysetrit. A to uz som bola na rozpadnutie, doslova. Prvy porod som sa otvorila ani neviem ako doma, do porodnice som prisla so zajdetou brankou. Teda bolelo to, ale zvladala som to a myslela som si, co este za bolesti to idu byt, ked mi tvrdili, ze to isto este nerodim a ledva som na ten box dosla. A tretie, to bol vyvolavany tyzden pred terminom, po vypusteni vody som z 3 cm sla hned na 6 cm a do hodiny bol maly vonku, bez kvapky oxytocinu, cohokolvek. Pri mne teda ocividne ten doktor, pri tom druhom, vedel, co vidi, citi... uz asi aj podla skusenosti, toto asi je prisne individualne. Ja som laik, takze neviem...