icon

Som v 38. týždni a môj syn dostal kiahne

petrapod
7. okt 2017

Ahojte. Bola niektorá z Vás v takej situácii 38t a syn má kiahne? Hrozí mi nieco resp. dieťatku? Ďakujem

Strana
z2
danielalaura
7. okt 2017

Ak ste prekonala kiahne nem

danielalaura
7. okt 2017

Prepacte ... Ak stra prekonala kiahne nemusite sa nic bat mate vybiudovanu imunitu

petrapod
autor
7. okt 2017

@danielalaura ďakujem za reakciu to viem,ale ako riešiť situáciu keď porodim . Nemôžem s malou prísť do takéhoto prostredia.😢

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2017

@petrapod ja myslim, ze kym porodis a vratis sa z porodnice, tak uz to bude doma v poriadku. Tvoje starsie dieta uz infekcne nebude.

marusik
7. okt 2017

@petrapod mne povedali, že pokiaľ matka kiahne prekonala a dieťa je LEN dojčené, nič mu nehrozí, pretože má protilátky od matky

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2017

@petrapod este dodam, ja som bola v podobnej situacii, ale ja som kiahne v detstve neprekonala, takze to boli vtedy ine fofry, ale mala som asi velke stastie, nechytila som ich, az potom od mladsej, ked chodila do skolky.

sandrittka
7. okt 2017

Ja som tak isto v 38 tyzdni bola ked starsi syn dostal a vvsetko ok.. povedali mi ze horsie by to bolo na zaciatku tehotenstva a ze prvy polrok ked dojcim tak babatko ma imunitu od mamicky.. ved sa spytaj obvodnej ;) vsetko ti povie... ale bat sa.nemusis

petrapod
autor
7. okt 2017

@marusik
@dskjhfdlkdjhl
@sandrittka dakujem Vám .dobre padne realna skúsenosť .

brckava36
7. okt 2017

Ja som bola v 39tt,ked chlap dostal pasovy opar a ked som prisla s malou z porodnice, starsia uz mala teplotu a dostala kiahne. Mna aj novorodenca to obislo bez problemov.

katka1981
7. okt 2017

@petrapod, dcerka dostala a od nej muz, ja som bola v 5. mesiaci, vsetko ok. Pytala som sa dr., povedala, ze najvyssie riziko je do 20. tyzdna uplne nad do 12. tyzdna. Ja som kiahne prekonala v detstve. Neboj sa. Zlatko, verim, ze keby aj zajtra ides rofit, tak v nemocnici si 4-5 dni. Dcerka je nakazliva len 7 dni od prveho pupaku. Inkubacna doba je 14 az 21 dni, ale to by uz muselo byt babatko teraz u vas doma.

petrapod
autor
7. okt 2017

@brckava36
@katka1981 ďakujem .som pokojnejšia. Dokáže to pekne vystrašiť😀

aduska121
7. okt 2017

@petrapod ahoj vraj by novorodenec do po roka nemal dostat je chraneny z latok z placenty tak vravi starka(byvala sestricka) 🙂

katka1981
7. okt 2017

@petrapod, no jasne, este ked to aj natieras..., potieraj repikom, je to super. Jaj a ako citam @aduska121 ma pravdu, aspon teda vsade to hovoria.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2017

@aduska121 ja poznam dieta, co dostalo kiahne v par tyzdnov po porode, takze toto pravda nie je, ale nie je takych pripadov vela.

aduska121
7. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl to asi muselo mat velmi oslabenu imunitu 😔

lenadka
7. okt 2017

@petrapod tiež som bola tehotná v treťom trimestri a obe dcéry po sebe dostali kiahne, dva týždne po staršej aj mladšia, ale kým sa malý narodil už infekčné neboli, v 38 TT je už dieťatko plne vyvinuté už sa aj keby si ochorela nepoškodí nič, do 20 TT keď sa vnútorné orgány prudko vyvyjajú a rastú by bol dôvod na obavy. Preto som sa vôbec nebála a neboj ani ty, všetko bude ok 😋

katka1981
7. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl, mozno mtka neprekonala kiahne, alebo nebolo kojene, no stat sa moze vsetko

beton
7. okt 2017

@petrapod pokial si prekonala kiahne, tak tie ti uz nehrozia, ale hrozi ti pasovy opar, co je rovnaky virus....a o dost horsia choroba.
mam kamosku, co takto mali, z porodnice sla k rodicom a nie domov a tam pockala. Ale kiahne su infekcne len pokial o nich este nevies a potom este jeden-dva dni po objaveni sa vyrazok. Potom uz infekcne nie su. Takze ked si nestihla ujst od syna doteraz, tak je to v podstate uz jedno, uz to nijako neovplyvnis. A s bábätkom uz domov prist mozes, ked budete mat tie prve vyrazkove dni za sebou, tak uz nakaza nehrozi.

silvitita
7. okt 2017

Môj malý bol plne dojčení a v 4mesiaci dostal kiahne od staršej lekárka ma uistovala že nedostane a dostal našťastie nič zlé sa nestalo vyskočili mu pár pupakov a dobre

beton
7. okt 2017

@silvitita ale imunitu si pravdepodobne nevytvoril a dostane este raz. tak to vraj je, ked dieta dostane kiahne pred 1r.

lenadka
7. okt 2017

@beton ak mala kiahne ten vírus už má v sebe, on sa po ich prekonaní schová v nervových gangliach a tam spí a číha, keď sa oslabí imunita alebo sa vyčerpá organizmus tak sa mobilizuje a spôsobí pásový opar.

deti95060810
7. okt 2017

zažila som niečo podobné. Dcéry dostali kiahne a malinká mala asi 2 mesiace...najst. dcéra ich doniesla z MŠ, ďalšia dcéra ich dostala o pár dni - dievčatá si medzi sebou vymieňali večerné fľašky kakaa.... malinká nedostala - kojila som ju. ešte sme bývali u rodičov, miesta pomenej - všetci sme spali v jednej miestnosti....ani napriek tomu ich dcéra nedostala....

aliii3
8. okt 2017

Pokial prides domov, tak uz bude maly ok a nic sa u vas prenasat nebude. Nerobkaj si nad tym tazku hlavu, ok? Neprospeje to ani tebe ani malemu

beton
8. okt 2017

@lenadka znamena to, ze to mozem dostat hocikedy aj dnes, aj ked som nebola v styku s nikym, co ma kiahne alebo pasovy opar? dobre tomu rozumiem? to som nevedela, uffff.

atrami
8. okt 2017

Ak si mala ovcie kiahne, tak nie. Ja som bola v 30 t.t. a v pohode. Ak si neprekonala môžeš nakaziť i dieťa, treba to oznamit lekárovi.

zuzka38
8. okt 2017

@aduska121 blbost moja dceramala kiahne v 4m., ďalšia v 3m. Výhoda ale je že čím.mensie dieťa tým.miernejsi priebeh...

beton
8. okt 2017

@zuzka38 to je pravda, ale vacsinou sa nevytvori imunita a deti dostanu kiahne este raz.

lenadka
8. okt 2017

@beton áno ak si mala kiahne tak pásový opar dostaneš aj bez toho aby si stretla niekoho s kiahňami už je to navždy v tebe. Pár rokov dozadu som mala tú česť, skoro na to zabilo, prešlo mi to do zápalu mozgových blán, mala som to na šiji a krku vzadu, neskôr ma bolela hlava a mala som závraty, 4x záchranka, pobyt v nemocnici, lumbalka...rekonvalescencia znamenala pre mňa ťažkosti prejsť s malou na ihrisko a späť, nevládala som. Už to viac nechcem zažiť, vtedy som o ňom naštudovala V
všetko. Zaujímavé že brať to mal podobné on skoro ochrnul, kiahne sme mali sme spolu ako deti, extra vírus sme lapli zrejme 😵

zuzka38
8. okt 2017

@beton ja verim tomu ze sa imunita vytvorila 😉 sila mysle 🙂

misinka0611
8. okt 2017

Nic nehrozí. Ja som sa ohľadne toho pytala svojej gynekologicky ( tiez som mala v blízkosti cloveka s kiahňami a bola som 30 tt. cca) a ona mi povedala ze babatko je uz dost veľké aby mu nieco hrozilo 🙂

Strana
z2