Tehotenstvo a cestovanie
No hneď zhurta, potrebujem vedieť názor ( lebo uz sa cítim ako primitív) je normálne aby tehotná žena v 7 mesiaci tehotenstva cestovala 500km vlakom a o 3 dni hned ďalších 500km do rakúska? Myslím tým sama bezomna a ide iba o bežnú návštevu za mamou. Som chlap a mam obavy ze to neni zrovna najbezpečnejšie pre nu a pre dieťa a ze sa jej môže niečo stať . No avšak počúvam zato ze som despota lebo stym nesúhlasím. Takže len v skratke mi dajte názor ci je to pohode alebo veľké riziko ze sa môže niečo stať. Dikes
@inkognito1234 podla mňa úplne v pohode, stať sa môže čokoľvek a kdekoľvek. Nech cestuje, kým môže, s dieťaťom to bude náročnejšie.
Myslim, ze v 7. mesiaci vlakom je to ok. Ak sa citi dobre, tak vlakom je to celkom pohodlne.
Moja kamoska cestovala 2 tyzdne pred terminom porodu 700 km autobusom tam a spat. Nad tymto by som sa uz asi pozastavila.
Ak sa cíti dobre a nemá žiadne ťažkosti, v kľude nech ide. Môže sa vo vlaku v uličke trošku poprechádzať, ak bude mať miestenku, o to pohodlnejšie. Bežne ženy lietajú kade tade do 8 mesiaca. Vlak je ok, aj pre bábätko. Určite bezpečnejšie než autom. 🙂
@inkognito1234 vpohode, môže sa poprechádzať, vyložiť si nohy, je to v ôk pokiaľ nemá rizikové tehotenstvo...
Cestuje z AT na SK. Čiže kultúrne. Nie ako v Indii, že bude za jednu ruku visieť von z vlaku. Bude v kľude sedieť, akoby sedela doma. Môže sa poprechádzať. Ak nemá rizikové tehotenstvo a režim ležania, tak nevidím tu žiadny problém. Ak sa o ňu bojíš, choď s ňou.
Ak nie je na rizikovom tak jej nemá čo hroziť a ak sa niečo ma stat stane sa jej to aj doma a predpokladám ze nie si pri nej 24 hodín
Plus teda aj v Rakúsku majú lekárov keby nieco
Uplne v pohode. Ved neni chora. Ked to ona zvlada, ved tych 500 km neprejde pesi. Len sedi a vezie sa.
@inkognito1234 samotné cestovanie nie je žiadne riziko pre zdravú tehotnú ženu. Riziko môže vznikať len pri cestovaní lietadlom od istého mesiaca kvôli výške a samozrejme, spoločnosť nechce riskovať predčasný pôrod v lietadle kam sa nedostane zdravotná pomoc. Ale vlak? Som si myslela, že len tehotné ženy sú precitlivené kvôli hormónom a preto často preháňajú 😀
A máš aj nejaký racionálny dôvod na to, že sa o ňu bojíš? Lebo takto to vyznie, že by si ju mal najradšej na voditku. Ona je tehotná, nie chorá. Keď sa na to cíti, tak prečo nie?
@inkognito1234 Tehotná žena v 7. mesiaci je tehotná, nie chorá! Vo vlaku bude mať pohodlie. Ak bude treba, prejde sa v uličke, vystrie si nohy, je tam k dispozícii aj WC. Ak nie je na rizikovom tehotenstve, len jej to prospeje. Užije si cestu a hlavne čas strávený s mamou, čo je skvelá psychohygiena pre tehotnú.
@inkognito1234 ja som tiež v 7. mesiaci tehotenstva a v priebehu 1 týždňa som otočila Bratislava - Brno a späť, a Bratislava - Košice a späť. Vlakom, kilometre si porataj. A žijem, som zdravá, malá tiež a môj manžel ani na sekundu nespochybnoval, že by to malo byt niečo rizikové. Chill
Ja som cele tehotentvo precestovala sama v aute minimalne dve hodiny denne, niekedy aj 12. V Nemecku a Rakusku. Moj muz bol tiez na nervy. Je to unavne, ale da sa to, paradoxne v prvom trimestri najhorsie.
Tehotenstvo NIE JE choroba.
@inkognito1234 ak nema rizikove tehotenstvo a citi sa na to, tak nevidim problem. Mne by sa nechcelo v teple v 7. mesiaci terigat vlakom tolko km 🙈
@inkognito1234
nazdar, skludni hormon. Tehotna zena v 7 mesiaci je vacsinou fit! Ja som v prvom tehotenstve od 6 mesiaca tazko chodila po schodoch i na prechadzky, kazdu pol hodku na vc. Otravne. Tetaz som na konci 8meho bola 2 tyzdne na dovolenke. Toez sme isli vlakom, busom, 3 prestupy. Tyzden z toho som behala po kamoskach s 2 ročným synom - bez mm 😁 On veri v moj zdravy rozum a usudok 🤪
A garantujem ti - ziadna tehotna sa nebude v ramci sebalasky precenovat. Vlak je super hlavne ak velmi neprestupuje. Vylozi nohy, moze si citat, prejst sa, pocuvat hudbu, dat si kavu, jest. Vlak z SK do AT je velmi fajn. Nemas sa coho bat. Predpokladam, ze nebude cestovat o polnoci 😁. To som urobila raz netehotna a nikdy viac, brr.

Čo by sa malo stať? Vlak je jednou z najbezpečnejších foriem dopravy. Môže sa aj poprechadzat, vyložiť nohy. Ak nemá rizikové tehotenstvo nech ide aj na týždeň.