Veľké bábätko v 37. týždni
Ahojte. Som v 37 tt a na základe ultrazvuku mi lekár povedal, že čakám veľké bábätko. Už teraz vraj váži 3900 g . Idem na cisársky. Má niekto podobnú skúsenosť?
@sabisi náš syn mal 4100g a manželka mala 63kg pred pôrodom a výšku 171cm. Porod bol rýchly len asi 15 minút. Podľa nás to veľmi silili a tlačili ju na brucho. Rebrá ju boleli a syn mal zlomenú kľúčnu kosť a syndróm modrej masky. Možno preto je disgrafik. Našťastie nič horšie. Samotná veľká hmotnosť nie je problém. Veľkosť hlavičky je dôležitá a aby to zbytočne neurychlovali ani nespomaľovali ten porod.
@sabisi prvá odhad na prijmne 3500 a pri pôrode 4,2 a išla rukou pri hlave sive bola veľa Modra nakoľko ju museli podržať v pôrodných cestách aby má neroztrhala až po uši ale okrem modriny úplne zdravá som tlačila jak lev 😂 druhý mam odhad už v 35tt 3,150g tak som zvedavá koľko namerajú teraz v 38 ale už hucim mužovi že načo mam tenkého manžela aj ja som z tých chudých keď mame take veľké deti ☘️😂

@sabisi mne tas prave naopak, stale hovorili, ze budem mat asi male babo, ani brusko som nemala velke a ja pred tehotenstvom 52 kilova osobka a zrazu som isla rodit a lekar co ma rodil hovori, ze fiha ake velke babo, ale ze to dame 😄 aj sme to dali, dcerka 3850 a 54 cm 😄 len babo malo po porode poskodeny krcny sval, lebo ju musel doktor vo mne otacat, lebo nezrotovala a nechcela zostupit do porodnych ciest…moj gynekolog mi ale povedal, ze pri druhom uz budu opatrnejsi, a ak nahodou sa stane rovnaky scenar, ze bude lepsia sekcia, ako ublizit babatku…