Ako požiadať gynekológa o odporučenie na interrupciu?
Ahojte prosím nesudit. Dieťatko sme počali aj napriek ochrane. Priateľ ma opustil hneď ako sa dozvedel o tehotenstve. Ja už 2 deti mám a finančne by som to nezvládla. Premýšľam nad tým cele dni už 2 týždne. Zajtra idem ku gyn. Neskutočne sa hanbím, ako žena som zlyhala. Nemyslela som ze dakedy toto budem riesit. Ako jej to mam povedať? Ako ju popýtať o papier? Mám hrozný stres je to niečo otrasné veľmi sa za to neznášam. Nie som s tým stotoznena ale prešla som si všetky možnosti niekoľkokrát a proste to nedám. Nepresviedcajte ma prosím. Ďakujem
@7lenka11 nepozerajú lekári na ženu potom cez prsty? Neviem si pomôcť strašne mnou slahaju hormóny vkuse plačem a stresujem
Kym si lekar neuplatnuje vyhradu svedomia, je to sucast jeho profesie. Normalne mu povedz, ze si sa tak rozhodla.
Nepoznám tvojho lekara, netuším ako sa bude tváriť. Mne osobne to bolo jedno, ja som si za svojim rozhodnutím stala.. Navyše klinika kam chodím na GYN vykonáva aj interrupcie. Takže to nebolo pre nich nič nové.
Ak vieš že naozaj nie je možnosť si dieťa nechať, je jedno ako bude lekár pozerať. On to dieťa vychovávať nebude ani tvoje účty platit
Myslim, ze vacsina lekarov tie tehu vidi inak, pre nich vela z toho nedopadne dobre. To, ze my o tom nevieme neznamena, ze to tak neni. MA, rozne vady, rozne komplikacie. Ak to neni nejaky veriaci lekar, co ma vyhradu, tak to pochopi. Ako bud mozes dat dieta cez anonymny porod na adopciu, alebo to vyriesis takto.
Oni su na to zvyknuti nikto na teba nebude pozerat cez prsty. Hlavne to ries cim skor
@kiki68 anonymný pôrod nemôžem tiež. Zmluva v práci mi konci v polke tehu.. Akonáhle zamestnávateľ bude vedieť ze som tehotná alebo pôjdem pn zmluvu mi nepredlzi a po pôrode sa nebudem mat kam vrátiť alebo po pn.. Prídem o príjem aj moje deti o to co majú. Rozmyslala som už aj týmto smerom
Ale no, lekarovi je to uplne jedno, nie si prva ani posledna. Proste mu povies, ze chces interrupciu a nemusis mu ani nic vysvetlovat.
daj to na adopciu,,ani si nevies predstavit,aku radost spravis bezdetnym,,
Normalne povedat ,jemu je to jedno ako p*d vo vetre.
Keby viem ze sa naozaj nedokazem o dieta postarat a dat mu dobry zivot,tiez si ho nenecham . To co by si myslel lekar, by bolo to posledne co ma zaujima .
Mudr.samozrejme sa pozeraju cez prsty, oni aj zabudnu,, ale tebe sa bude ozyvat svedoie, az do konca zivota
@hsara99 ,vsak dostane matersku, rodicovsky,Su organizacie ,co podporuju osamele mamicky,v Bratislave sa to vola Betlehem,, a vela ich je pre osamele matky. myslim,ze v kazdom meste, treba sa len informovat...V kazdom meste je kostol to je jedno akej cirkvi, tam ti poradia,,,NEZABIJAJ dietatko, ktore je nevinne,este nikomu neuskodilo..A robotu za zachraneny zivot si urcite najdes.
@vorkola koľko detí si ty adoptovala?
Lekárovi to bude jedno, možno s tebou preberie ostatné možnosti ale nútiť ťa do ničoho nebude.
@vorkola 0 rešpekt mám k ženám ako si ty, len vyvolávať výčitky a odsudzovať! Z materskej uživí seba a 3 deti? Slušne bývanie? Potreby pre jej žijúce DETI? Či budes jej ty posielať peniaze čo jej budú chýbať? Nájdeš jej ty neskôr prácu ako slobodnej matke s 3! deťmi? Zapezpečíš im ty šťastný život? Nemas právo, ani minimálne akokoľvek súdiť autorkine rozhodnutie.
Kamoška prišla, smutná, povedala, že je asi v tom, spravil je ultrazvuk, ona sa rozplakala a doktor pochopil. Opýtal sa jej, či to bolo plánované, ona že nie, tak jej povedal, nech sa netrápi a už písal papiere...pochopil
Nech sa lekár pozerá či cez prsty alebo neviem čo,to nerieš .Nech sa pozerá ako chce.Lekár Vás živiť nebude,a ty vieš prečo to robíš.Nebudes prvá ani posledná ktorá za ním príde že je neplánovane tehotná a chce ísť na interrupciu.
Takže pekne na rovinu.
Pan doktor,je mi to trápne,hanbím sa a necítim sa z toho vôbec dobre ale som neplánovane tehotná a bohužiaľ si dieťatko nemôžem nechať a preto som sa rozhodla pre interrupciu.Viac nemusíš hovoriť nič,on už bude vedieť čo ďalej.......
Cize po materskej by si sa nemala kam do prace vratit, snad sa do nej vratis a nenastanu ziadne psychiatricke poruchy po potrate s ktorymi sa teraz akoby vrece roztrhlo.
Normalne prides na vysetrenie ak sa potvrdi tehotenstvo povies mu ze chces podstupit interupciu.divody ho zaujimat nemusia.zo zakona ti nemoze vypisat papier okamzite ale musi ti dat asi tyzden na premyslenie a poucit ta o rizikach. O tyzden si prides po papiere na predoperacne do nemocnice..
Inak, mna sa vzdy, ked som volala ohladom objednania na vysetrenie na zaciatku kazdeho tehotenstva, sestricka opytala, ci babo si planujem nechat alebo nie.
@vorkola netrep. Je dostatok studii o tom, ze zeny po interrupcii svedomie trapit nemusi a aj po rokoch to pokladaju za spravne riesenie. Chces, aby matka 2 deti ostala v polovici tehotenstva nezamestnana? Bola samozivitelka? Ako by neskor sama zivila 3 deti, v kolotoci OCR a zamestania?
@vorkola ty si ináč normálna? Akým právom posudzuje s život iného človeka? A súhlasím s vyššie uvedeným. Pošleš je peniaze, postaras sa o dve už žijúce deti, keď bude treba ocr alebo iné, tak prídeš a vyriešis? Napíšem ti novinku, nielen dieťa, ktoré vzniklo má právo na život. Právo na život majú aj tie, čo už žijú. A vôbec prečo ideš zachraňovať dieťa, ktoré ešte nežije a zničiť život už žijúcim.
Autorka. Doktor je doktor. Nemá ťa čo súdiť. Tvoje rozhodnutie
A nerobí sa to aj tak že sa zajde na súkromnú kliniku a tam sa to vykoná? Že nepotrebujes potvrdenie od svojho gynekológia ale tam ti spravia všetky vyšetrenia aj potrat?
@hsara99 ved napísala, aby ho dala na dopciu, nie aby ho vychovávala. A je to pravda tisíce párov túžia po dieťati a nemôžu mať. Chápem, že ho nechce vychovávať, ale aj toto je cesta.

Povedať to hneď a narovinu. Mne vyšiel po 2 pôrodoch v krátkom čase (rozdiel 16 mesiacov) pozitívny test. Utekala som k doktorovi a hneď som im oznámila, že chcem ísť na prerušenie tehotenstva. A to sme sa chránili a dávali si pozor. Keďže som však brala vysoké dávky hormónov kvôli umelému oplodneniu, tak telo si zrejme robilo čo chcelo. Nakoniec sa u mňa ani tehotenstvo nepotvrdilo. Podľa lekara išlo buď o falošne negatívny test alebo o biochemické tehotenstvo. Ale teda pointa je, že som to na nich vysypala hneď, ako som povedala, že som mala pozitívny test.