Ako požiadať gynekológa o odporučenie na interrupciu?
Ahojte prosím nesudit. Dieťatko sme počali aj napriek ochrane. Priateľ ma opustil hneď ako sa dozvedel o tehotenstve. Ja už 2 deti mám a finančne by som to nezvládla. Premýšľam nad tým cele dni už 2 týždne. Zajtra idem ku gyn. Neskutočne sa hanbím, ako žena som zlyhala. Nemyslela som ze dakedy toto budem riesit. Ako jej to mam povedať? Ako ju popýtať o papier? Mám hrozný stres je to niečo otrasné veľmi sa za to neznášam. Nie som s tým stotoznena ale prešla som si všetky možnosti niekoľkokrát a proste to nedám. Nepresviedcajte ma prosím. Ďakujem
Inak...tie tri deti nemajú otcov? Nemaju babky a dedkov,ktorí by vedeli pomócť? Aj finančne aj opaterou? Nehovoriac o organizaciach,ktoré vyzera,ze celkom dobre fungujú...
@vorkola píšem si s niekoľkými osamelými ženami matkami samo živiteľkami z východu jedna 4 deti jedna 2 deti A NIJAK JEJ NIKTO nepomohol žiadna charita sociálni pracovnici Charita jej povedala že nerobí zbierku potravín pre alergikov celiatikov a dal jej 1 zväzok zvädnutej reďkovky Ma exekúciu na byt nájomný pretože ma prijem 440€ na seba aj 4 deti Nechcela by si jej posielať aspoň 200-300€ VELMI BY JEJ TO POMOHLO A AKO JEJ POMOZU v kostole ?? urobia 1x zbierku a vyberie sa 200€ ?????
A keď sa hanbiš, choď do súkromnej kliniky, nemusí o tom vedieť ani tvoj gynekológ.
Nemusíš sa vôbec hanbiť, lekár ta pochopí, neboj sa. Je veľa takých žien ako ty. A nepočúvaj tu prítomné premudrele reči, ony ti deti nebudú vychovávať. Takže smelo do toho, zajtra k doktorovi 👍
@janinah nemám rodinu bohužiaľ. Babku mam jednu je chorá mamina žije sama ešte pracuje 100km odo mňa. Otec Deti zdrhol do zahraničia ešte keď som bola tehotná s druhým dieťaťom... Toto bola nehoda mladšia už má 7 doteraz sme boli samé
@kavasmliekom naozaj nepotrebujem papier od gyn?
Ďakujem žienky väčšina vyjadrila pochopenie nad situaciou 🩷❤️
Da ti papier, pôjdeš s tým do nemocnice sa objednať na zákrok, tam to vykoná lekár, ktorého nepoznáš (ak teda ten tvoj nerobí priamo v nemocnici), potom pôjdeš este raz na kontrolu a je po všetkom, už nikdy v živote ich neuvidis, ak ti to bude blbé pred tvojím dr môžeš ho zmeniť, ale v karte už budeš mať zapísané, si si bola na interupcii. A samozrejme sa za zákrok platí.
Stavaju sa horsie veci, tak sa pouc z toho a kedze ta uz dvaja muzi opustili tehotnu, ak som dobre pochopila, tak daj si ochranu alebo lepsie vyberaj partnera, radsej byt sama ako mat taketo problemy.. drz sa.
@vorkola tak toto bolo hnusné
Pred 4 rokmi bola švagriná a netrebalo žiaden papier od jej gynekológa. Bola v KE v Šaci, urobili zákrok poobede už bola doma. O 2 týždne na kontrolu, papier jej dali prepustaciu správu ale nedala to svojmu gynekológovi. Už ma ročnú dcéru a nikde záznam o upt.
Autorka - držím ti palce v zložitej situácii. Na to, ako by, čiste teoreticky, mohol na teba pozerať lekár, sa vykašli. Je to tvoj život a moralisticke kecy ešte nikomu nepomohli.
Nikto sa na teba nebude pozerat cez prsty. Naopak budes prekvapena kolko zien tam bude s tebou a pojde to ako na bežiacom pase. Moja teta bola v takej situacii, len muz neodišiel ale bol alkoholik Tiez riesila ako a co. Potom sama hovorila, ze bola prekvapena jednak kolko zien tam bolo, ze ako na stanici, rozne pribehy a ako bol aj personal skvelí ku kazdej jednej. Potom ked sa jej muz upil k smrti, tak sama hovorila, ze ako dobre, ze isla na potrat, lebo s troma detmi sama, s uverom, to by nedala. A to obaja vysokoškoláci ale proste zivot prináša rozne vyzvy. Za mna sa kazda zena rozhodne spravne, ci tak alebo tak. Je to rozhodnutie zeny.
Mozno to nepodala @vorkola najidealnejsie ale ja to tiež nevidim ako katastrofu, dokonca som ochotná na vybavicku aj prispieť, deti majú aj otcov tak nech sa staraju, prečo má byť autorka sama na vsetko? A naozaj je toľko organizácií na Slovensku ktoré vedia v tomto ohľade pomôcť, tiez nechcem hrat na city ale ako ako mama 2 deti si neviem predstaviť tie pocity po zákroku....
@ingridpisarova ja poznám slobodné matky ktorým cirkev pomohla, osobne ich poznám a tiez ako celiatici maju narok na príspevok na specialne potraviny pre deti od štátu.
@kvoli Podstatne im pomohla ??? v akom meste ?? alebo odrobinkou ? a jednej dvom rodinám ? Ja si myslím že na Slovensku sú stovky ak nie tisícky rodín v biede a v hlade a nie len v osadách Osamele matky v predražených plesnivých podnájmoch, na celiakiu je podľa mňa príspevok 24€
@kvoli otcovia ak nepracujú alebo ak aj pracujú a majú ďalšie alebo predošlé deti tak dostanú príkaz platiť tuším do 38€ je minimum A keď da matka tiež 38€ tak to dieťa sa musí mat parádne
Normálne daj city bokom a povedz o čo ide.Ci sa na teba bude hocikto pozerať cez prsty je jeho problém,nie tvoj.Je to normálne,logické a zodpovedne rozhodnutie od teba
Normálne povedz. Nikto sa na Teba nebude pozerať cez prsty. Držím palce. ♥️
@vorkola
ja teda za potraty nie som. Ale ty tiez nebudeš celkom kompletná asi, aspom pokial ide o tuto temu, ci?
Ty ich rodinu budeš živiť?? Jednorodic s 3 detmi na MD? To by asi musela čarovať aby vyzila. A kto ju ako jednoroduca 3 deti potom zamestna, ako si zorganizuje vedenie z/do škôlok ci skol?
Nesúď, nie si Boh.
@vorkola chod toto vypisovat aj vsetkym muzom, co opustili tehotne partnerky, co neplatia vyzivne alebo panom vo vlade, nech tlacia na muzsku cast zodpovednosti,ked splodia dieta?
Lebo muz, co opustil dieta, nie je "vrah"?
Lebo dieta sa same o seba nepostara..Takze tym padom, kazdy chlap, kt. opusti partnerku a dieta je vrah. Tak vsetkych do vezenia.
Sa lahko hra na city, ked da ta to osobne netika,ze?
Ako uz niekto spomenul, tak pani vybav pracu ( pise,ze pride o pracu) a mozes jej aj financne prispievat.
Vsetci su mudri, pokial sa ich to osobne netyka alebo ich vlastnej penazenky.
@kvoli ty prispejes na výbavičku. A dieťa zachránené. Svet nie je rozprávka. A tie organizácie, čo pomáhajú, tak len v rámci nejakých limitov. Teba sa opýtam ale ináč. Predstav si, že máš dve deti. Si samoživiteľka. Aj napriek ochrane sa zadarilo. A teraz čo? Chcela by si, aby tvoje už žijúce deti chodili otrhané? Aby ste jedli nekvalitné jedlo? Za čo im zaplatíš lieky, lebo dieťa nie je len výbavička. Dieťa potrebuje strechu nad hlavou, jedlo, lekársku starostlivosť, pomôcky do školy a čo nejaký výlet? Alebo výlet zo školy? Už s dvomi je to až až. A čo s tromi? Nemám rada reči, veď charita pomôže, veď dostanete nejaké potraviny. A ešte jedna ťažká otázka, žiaľ tento svet je veľmi konzumný, chcela by si ty prežiť život tých detí? V biede, chudobe a nič nemať? Asi nie.
Autorka drzim palce velmi velmi veeeelmi silno a velmi ma mrzi tvoja situacia. Tiez som otehotnela zlyhanim ochrany, takze ta uplne chapem. Syna som vyvhovala, uz je dospely, ale mala som co robit a to som mala jedno. Tiez sa “tatko” pobral. Nastastie vacsina zien Ta chape a tie zvysne “exemplare” neries; tato zadubenost a posadnutost detmi v bruchu ma udivuje, keby tak vehementne bojovali o zakon ktory by aj sploditela tak nahanal, lebo sama si si to dieta neurobila. Drz sa velmi silno drzim palce a neboj sa; oplaces to, to je jasne, ale mam kamosku bola na tom podobne jak ty, od potratu ubehlo uz 15rokov a hovori dodnes ze to bolo najlepsie rozhodnutie ktore mohla (v danej situacii) urobit…
@kavasmliekom Ježiš ďakujem za tip ❤️z Košíc som tak skúsim tam zavolať zajtra
Ja som papier od svojho gyn. ani nepotrebovala. Zavolala som lekárovi ktorý robí tieto zákroky, povedali mi, aby som prišla o dva dni ráno na lačno, skontrolovali, hneď uspali a išli na to. Nik sa ma na nič nepýtal, nik ma nepresviedčal...

@martinka13 lenže autorka príde v polovici tehotenstva o prácu. A žiť z čoho bude? Ani ten utajený pôrod nie je super. Veľa žien má väčšiu depresiu z toho, že dieťa, ktoré porodila, dala preč. To je ešte väčšia skúška psychiky ako potrat. Pri potrate si s tým dieťaťom ešte nie si prepojená. A len také zamyslenie, čo ak by mala rizikové tehotenstvo? Čo zvyšné deti?