icon

Ako prekonať strach z pôrodu v nemocnici?

simcekk
9. jan 2024

Ahojte pisala som už pred pár dňami ako ste zvládali hospitalizáciu..
nás pustili na pár dni domov a už som tu zas asi 5ty deň lebo sa im nezdali ozvy babatka ale katastrofa.. doktori takí že si idú svoje, včera som sa už zložila pred primárom aj všetkými od plaču že sa mi to nepáči, že to nezvladam psychicky.
Mám pocit že skôr pozerali na mňa ako na hlupáka, skôr akoby riešili aj tento problem, lebo už aj z porodu mám panicky strach, neviem čo bude zajtra každý hovoril stále niečo iné, vravela som že si neverim na normálny pôrod, že by som rada išla na sekciu aj kvôli tým záchvatom paniky.. ale nie oni že normálny pôrod..
Chceli mi podávať lieky na zmäkčenie ciest tak som odmietla že lieky nechcem ale pristúpila som na balónik. Tam také bolesti v 3 min intervaloch neskutočne asi 4-5 hodín, potom ustali a odvtedy nič.. nespala som, pomaly nejem od stresu, budím sa na mikrospanky, búšenie srdca, dezorientovaná a zdeptaná…
Maly ma lepšie monitory oveľa, termín ešte nejak 11 dni do… už som ozaj zúfalá neviem čo čakať..

Nemáte nejaké skúsenosti podobne ako to prežiť doslova už ? Alebo s tým balónikmi a podobne ? Poprípade aj s tým obrovským strachom, lebo mňa úplne dokáže paralyzovať najradšej by som šla domov a čakala na normálny začiatok porodu ako tieto stresy…

Strana
z2
miadi
13. jan 2024

Si ok ? Uz ti mozem gratulovat?

simcekk
autor
14. jan 2024

@miadi ale kde sme doma… stále 2 v 1🙄

simcekk
autor
14. jan 2024

@miadi dopadlo to tak, že zrazu je maly v poriadku, po tých dňoch strašenie že môže zomrieť, zrazu treba rodit, zrežú netreba, potom balóniky…
Úprimne od kedy som doma mám také panické ataky že sa v noci budím s búšením srdca že kde som, či som v nemocnici a podobne … bojím sa aj vstať cez deň z postele jak sa mi všetko točí..
Úplne sa mi tam zničila psychika po tomto vsetkom, sestrička mi hovorila ako to tam chodi a že mám ísť radaej inde lebo tu nebrali na nič ohľad a mala som byt iná - ďalšie číslo vaginalneho porodu…

helenka926
14. jan 2024

@simcekk no krása... Aspoň že ťa pustili keď sami nevedia čo chcú. Ešte som nepočula že pacientku pustia po tom čo opakovane vyvolávali pôrod... Nemáš v okolí aj inú pôrodnicu?

miadi
14. jan 2024

No teda .. Hlavne klud ! A hladala by som inu porodnicu. Ale Hlavne ze je babo ok. No skoda ze mas extra zbytocny stress . Kedy mas TP ? Rataj stym ze to pride par dni po .

simcekk
autor
15. jan 2024

@helenka926
@miadi
Tiež som to ešte nezazila.. mám aj iné, ale sú do hodiny odtiaľto, dnes tam plánujem zavolat a popýtať sa.. sem fakt pôjdem už iba v prípade núdze ..

simcekk
autor
15. jan 2024

@miadi termín je 20.1. O 5 dni 😏

miadi
15. jan 2024

@simcekk Tak to mas aj tyzden cas.. kym zacne prirodzeny porod Ja som rodila vzdy v nemocnici co je 45minut od nas hoci mam jednu 5min od domu . Vsetci hovoria ze ta dalej je lepsia,plus ta co je blizko nemaju midwife s nimi zmiluvu tam by ma rodil nejaky lekar : a ja som chcela mat midwife Lebo to je clovek ktoreho vidis vzdy na kontrole “ poznas” maju iny lepsi pristup. Nemas pocit ze je to uplne cudzi clovek . Oni rozhoduju Podla teba tvojich zelani vsetko dopredu vysvetlia preco toto a tamto, Nerobia ti stres ani pocit ze si teliatko. Velmi rovnocenny pristup k cloveku . A ked su komplikacie ktore vyzaduju lekarsky zasah tak musia nechat dr. Rozhodnut. Podla mna stihas uplne v pohode tu nemocnicu co mas hodku cesty. Z hentej uz mas zlu skusenost a Isla by si tam uz s negativnymi pocitmi. Lepsie ist do druhej s nadejou optimizmom . Ze to bude ine lepsie.

simcekk
autor
20. jan 2024

Ahojte 🙂 chlapček sa mi nakoniec nerodil včera ráno cisárskym rezom.. zdravý a 3,5 kilový 😇 dakujem ešte raz všetkým vám za podporu

miadi
20. jan 2024

@simcekk gratulujem!! Uzivaj si novorodenca 🥰to obdobie trva len 3-4T a potom to tak leti ☺️Moj bude mat v utorok 4r ani neviem ako to ubehlo .

simcekk
autor
21. jan 2024

@miadi dakujem krásne 🥰 rodila som nakoniec v inej nemocnici, a prístup tu je oveľa iný chvalabohu 😊 malinkeho mi aj postrážia kým sa snažím rozchodiť tak super

miadi
21. jan 2024

@simcekk u nas mas dieta hnet a cely cas pri sebe no novorodenec ti nikam neutecie 😊prajem ti rychle zotavenie a coskoro si to materstvo budes uzivat doma . Hlavne nezabudni ze mà aj otca a Daj mu sancu od zaciatku prelozit ruku k dielu 😁

Strana
z2