Ako presné su Trisomny testy?
Viem ze standardne Tripple testy su nepresne, ale co Trisomny? Tie co ste ich absolvovali, ako presne vam vysiel vysledok na Downov syndrom? Nedochadza k omylom? Potvrdia ze dieta bude chore a narodi sa zdrave ale naopak?
ahojte! Som rada, že som natrafila na nejakú aktuálnu diskusiu na tuto tému. Chcela by som sa spýtať, riešila niektorá z vás situaciu, že triple test (v 1.trimestri) vyšiel pozitívne s rizikom na DS a následne integrovaný test v 2.trimestri toto riziko nepotvrdil? Zaujimalo by ma, ako dopadlo vaše tehotenstvo, či ste si dali robiť pripadne ďalšie vyšetrenia (trisomy, morfologicky Uzv, amnio) a pod. Riešim momentálne tuto situáciu, 1odber dopadol zle 1:130, druhy ale dobre. Môjmu doktorovi sa hneď ten výsledok prvého nepozdával, že je to šedá zóna, že podľa štandardného uzv tam nevidí žiadnu anomáliu, NT bolo 1,5 a povedal, že tam šarapaty môže robiť nejasnosť v termíne počatia. Podľa výpočtov a veľkosti bábätka je tam rozdiel 1,5 týždňa. Lenže na genetike ma tak doplasili a o bábätku vraveli ako by to bolo na 100% že je postihnuté... preplakala som asi týždeň :( objednala som sa na morfologicky uzv ale termín mám až o mesiac..môj plán bol taky, že morfologicky uzv a ak by sa niečo nepozdávalo tak si zaplatím trisomy...mala to niektorá z vás podobne? Kľudne píšte aj IP. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Ahojte, chcem napísať niečo pre zaujímavosť. Mne vyšli triple testy 1:65 na DS (kvôli veku). Pred týždňom som bola na morfologickom sone, kde vyzeralo všetko v poriadku, ale aj tam mi odporúčali amnio, alebo trisomy testy alebo nifty testy. A teraz tá zaujímavosť: doktorka mi povedala, že odporúča skôr nifty, lebo mali dva prípady trisomy testov, ktoré vyšli falošne (len som si nezapamätala či falošne pozitívne, alebo falošne negatívne).
@layla12
@katka2602
@layla12
@teuflerin
@layla12
@yanni
Ahojte
Neviem ci to sem patri ale mne tiez vysiel tripple velmi zle ale na razstep NTD 1:2 (normalna hodnota je 2,5 mom, ja mam vyse 8 😱😱😱)
Nechapem..... obidve deticky mam zdrave, krvacala/spinila som vsak od 12 tt zhruba 3 tyzdne, uzivam fraxiparin, dicynone, do 12 tt duphaston, od 12 este stale utrogestan
Dr ma presvedcil na nifty, tak dnes som bola (dalsi tyzden cakania) morfo mam az 29.5. v 19 tt
Som hotova, citam citam, obcas ma vase prispevky ukludnia, no je velmi malo prispevkov s takym katastrofalnym pomerom na raztep

Mne tripple testy vysli tak ze na DS 1:60, Trisomy test nepotvrdil, cize napisal ze nizke riziko a mame zdraveho rocneho synceka. Bola som na genetickej konzultacii v Medirexe a vysvetlili pekne v klude. Rodila som ako 39 rocna, prve dietatko.