icon

Ako presné su Trisomny testy?

29. jan 2020

Viem ze standardne Tripple testy su nepresne, ale co Trisomny? Tie co ste ich absolvovali, ako presne vam vysiel vysledok na Downov syndrom? Nedochadza k omylom? Potvrdia ze dieta bude chore a narodi sa zdrave ale naopak?

Strana
z2
cristinna
29. jan 2020

Mne tripple testy vysli tak ze na DS 1:60, Trisomy test nepotvrdil, cize napisal ze nizke riziko a mame zdraveho rocneho synceka. Bola som na genetickej konzultacii v Medirexe a vysvetlili pekne v klude. Rodila som ako 39 rocna, prve dietatko.

juli87
6. feb 2020

ahojte! Som rada, že som natrafila na nejakú aktuálnu diskusiu na tuto tému. Chcela by som sa spýtať, riešila niektorá z vás situaciu, že triple test (v 1.trimestri) vyšiel pozitívne s rizikom na DS a následne integrovaný test v 2.trimestri toto riziko nepotvrdil? Zaujimalo by ma, ako dopadlo vaše tehotenstvo, či ste si dali robiť pripadne ďalšie vyšetrenia (trisomy, morfologicky Uzv, amnio) a pod. Riešim momentálne tuto situáciu, 1odber dopadol zle 1:130, druhy ale dobre. Môjmu doktorovi sa hneď ten výsledok prvého nepozdával, že je to šedá zóna, že podľa štandardného uzv tam nevidí žiadnu anomáliu, NT bolo 1,5 a povedal, že tam šarapaty môže robiť nejasnosť v termíne počatia. Podľa výpočtov a veľkosti bábätka je tam rozdiel 1,5 týždňa. Lenže na genetike ma tak doplasili a o bábätku vraveli ako by to bolo na 100% že je postihnuté... preplakala som asi týždeň :( objednala som sa na morfologicky uzv ale termín mám až o mesiac..môj plán bol taky, že morfologicky uzv a ak by sa niečo nepozdávalo tak si zaplatím trisomy...mala to niektorá z vás podobne? Kľudne píšte aj IP. Ďakujem veľmi pekne za odpovede

heln
22. mar 2020

Ahojte, chcem napísať niečo pre zaujímavosť. Mne vyšli triple testy 1:65 na DS (kvôli veku). Pred týždňom som bola na morfologickom sone, kde vyzeralo všetko v poriadku, ale aj tam mi odporúčali amnio, alebo trisomy testy alebo nifty testy. A teraz tá zaujímavosť: doktorka mi povedala, že odporúča skôr nifty, lebo mali dva prípady trisomy testov, ktoré vyšli falošne (len som si nezapamätala či falošne pozitívne, alebo falošne negatívne).

katka2602
22. mar 2020

@heln lebo Nifty robí test na všetko. Mne tiež odporúčala Nifty aj sme ho dali spraviť. Rozdiel v cene bol 100€.

patka1987
15. máj 2020

@layla12
@katka2602
@layla12
@teuflerin
@layla12
@yanni
Ahojte
Neviem ci to sem patri ale mne tiez vysiel tripple velmi zle ale na razstep NTD 1:2 (normalna hodnota je 2,5 mom, ja mam vyse 8 😱😱😱)
Nechapem..... obidve deticky mam zdrave, krvacala/spinila som vsak od 12 tt zhruba 3 tyzdne, uzivam fraxiparin, dicynone, do 12 tt duphaston, od 12 este stale utrogestan
Dr ma presvedcil na nifty, tak dnes som bola (dalsi tyzden cakania) morfo mam az 29.5. v 19 tt
Som hotova, citam citam, obcas ma vase prispevky ukludnia, no je velmi malo prispevkov s takym katastrofalnym pomerom na raztep

@yanni

teuflerin
15. máj 2020

@patka1987 ahoj hlavne sa nestresuj a daj nam vediet ako vysli vysledky......uvidis bude to v poriadku mohlo to by t aj tym krvacanim ovplyvneny vysledok......

16lili16
13. mar 2025

@patka1987 ako to tu dopadlo prosím 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

patka1987
14. mar 2025

@16lili16 ahoj, nifty boli nakoniec len na downov - co dopadlo dobre
Tak sme predsa len cakali na velky utz a ten dopadol tiez dobre 🙏🙏🙏
Mam zdraveho uz takmer 4,5 r chlapceka 🙏🙏🙏
Co by clovek ani neveril pri 1:2 riziku….
Tebe vyslo tiez nieco zle?

Strana
z2