Ako zvládať nevoľnosti v 14. týždni tehotenstva?
Ahojte, som v 14tt a stále 🤮🤮. Niekedy 1x denne inokedy 3x, mám obrovské nechutenstvo. Nič nedokážem do seba dať. Suchý chleba jem aj hodinu. Som úplne fyzicky a už aj psychicky vyčerpaná. Bola som v nemocnici, 3 dni po prepustení bolo dobre, potom zas to iste. Užívam xonveu. Jedine jedlo čo dokážem zjesť je detská výživa a tyčinky. Viete mi poradiť čo by mi pomohlo? Živiny potrebujem aj ja aj bábätko. Ja sa viem zaťať a zjesť aj normálne jedlo, ale hneď ho vyvraciam, ak aj náhodou nie, mám príšerne bolesti brucha. Z toľkého vracania ma už boli hrdlo, páli záha. Nikam nechodím, ležím doma a furt spim. Doktor povedal že kým si výsledky krvy ok, nie je sa čoho báť, ale ja som už fakt úplne mimo.
Ja dlhodobejšie užívam Xonveu, ale tiež mávam ešte v 14tt, že zvraciam. Ja si musím dávať pozor na potraviny. Nájdi si, čo škodí refluxu ako rajčiny.. a podobne a tomu sa vyhýbaj. Jedávaj menej a častejšie. Napr teraz mne pomohli klasické sucháre, čierny čaj a Fatra - aspoň niečo som dostala do seba. Varené zemiaky a pekinská kapusta s čiernym sezamom a trochou olivového oleja, celkovo zelene šaláty môžem. Ono je to ťažko u každého niečo iné. Mne je napr zle z ovocnej výživy a vyvaru, ten nedokážem ani cítiť. Ja som výsledky krvi mala v poriadku ale nemala som v poriadku moč, tak už to doktorka začala riešiť.
@elisabetta14 Je mi ťažko to aj čítať, lebo pri prvom tehotenstve som mala to isté. Xonvea, ani žiadne rady à la zázračné zázvorové lízatka a pod. mi absolútne nezaberali a v 13 tt som myslela, že asi umriem. Ak je to trochu možné, tak jesť presne to, na čo máš práve chuť. V podstate som okrem celodenného ležania, lebo nič iné som nebola schopná spraviť, len rozmýšľala, či je nejaké jedlo, z ktorého by ma nenaplo už pri predstave a dala si ho, akokoľvek bolo nezmyselné alebo nezdravé. Jeden týzdeň mi robili dobre jablká, ďalší ruské vajce, ktoré som potom nemohla ani cítiť, potom som jedla len výživu a piškótami, alebo samotné varené zemiaky a takto dokola. Nerieš živiny, tie si bábo zatiaľ potiahne z teba. A základ je neostať hladná, lebo to je začarovaný kruh, neješ, lebo ti je zle a potom je eše horšie. Keď som nemohla do seba dať ozaj nič, dala som si aspoň hroznový cukor. Ak v sebe ale neudržíš ani vodu, treba ísť znova do nemocnice, keď aj viackrát. Ja som síce nebola, ale keď to spätne prehodnocujem, mala som ísť a netrápiť sa. Ale poteším ťa, ďalšie tehotenstvo je mi síce v 7. mesiaci stále zle, ale neprevracala som ho ako to prvé. Takže len vydržať.
@elisabetta14 no tak mne bolo zle do konca 6 mes a to mam ešte aj reflux ale Helicid to držal teda ako tak rána najhoršie čože jedla som až okolo 10tej a začínala som jablkom celkovo mi pomáhali a zjedla som ich fakt veľa každý deň no a ryžové chlebíky...ryby zelenina schudla som pekne ale nevadilo to bolo ma dosť 🙈 na pnke už to bolo lepsie keď som mala klud ...

Mne nepomohlo nič ani Xonvea. Zle mi bolo do 8 mesiaca. Vracala som zo všetkého a kedykoľvek, aj večer o 22 keď som vypila čaj. Mne bolo tak hrozne že som sa ani postaviť nemohla. Ale premáhala som sa, do 6 mesiaca chodila do práce, na PN som nechcela ísť + 2 mám väčšie deti. Inak za celé tehotenstvo som pribrala 2 kilá, a syn mal 4160g. Celkovo na to spominam v zlom, ako mi bolo na umretie, už som myslela ze mi nikdy nebude dobre.
Takze musis to len preckat, neboj, raz tie nevolnosti ustupia, a ak mas vysledky dobre tak sa tiez nemusis nicoho bat.