icon

Antidepresíva v tehotenstve

bambuliacick
23. jún 2016

Ahojte maminky,prosim poradte,pomozte. Som v 11tt a uz 9mes uzivam xanax 1mg 2x denne. V 7tt ked som sa o babatku dozvedela som ho zacala na odporucanie vysadzat kazde 3 dni o polku menej. Problem je v tom,ze ked si nedam rano tu polku mam take stavy,ze idem odpadnut. Nech sa akokolvek snazim a premaham,musim ju uzit. Mamicky,presli ste si tym niektora? Su babatka ok? Prosim,som zufala ☹

karolinabese
21. apr 2019

Lebo lekar mi nic nechce predpisat. Koli nej som vysadila

pbh
21. apr 2019

@karolinabese tak skús psychoterapiu u psychológa

dianka318
21. apr 2019

Ahojte baby ..kvoli comu mate vsetky stavy uzkosti? V poslednej dobe sledujem , ze vela zien uziva antidepresiva...aj ja som jedna z vas..ale predtym som nevedela ze je nas tolko...

laska201
21. apr 2019

@dianka318 je to novodoba choroba.dospelych trapia depresie uzkosti a deti adhd skoro kazde 2he.no ake choroby budu este veru.uz je to ako epidemia a miesto toho aby vam to vyliecili ako chripku pchate do seba hnusoby opet super biznis.joj

laska201
21. apr 2019

Za chvilu malo ludi bude vediet zit stastne bez blaznivych liekov.smutna realita.

pbh
21. apr 2019

@laska201 neviem, preco prave Ty mas nick laska? paradox

laska201
21. apr 2019

@pbh aky paradox.toto je proste realita dnesnej doby.a pritom staci naozaj si zvysit hladinu stastia aj obycajnym na silu vyvolanym smiechom pred zrkadlom miesto tychto liekov,ktore nicia dalsie organy v tele a dalsie veci potom treba opet liecit je to proste biznis.

laska201
21. apr 2019

@pbh a este ti napisem daj si lentilky a povedz si su to lieky na toto.bude to mat rovnaky ucinok.robime to pri synovy ma problem s kakanim takze sme mu kupili probiotika tablety davame mu to raz za cas.no najvecsi ucinok to ma prave vtedy ked synovy dame liek a neboj teraz super vykakas a on sa uplne bez priblemov vykaka.co na tom ze sme mu to vsugerovali do hlavky.

pbh
21. apr 2019

@laska201 ty asi toho vela nevies o chemikaliach v mozgu a vlastne asi ani o zivote,
Otec ma rakovinu, sestra ma rakovinu, druha sestra svalovu dystrofiu, synovec je na voziku, ja som na invalidnom. A ja sa budem na silu vyskierat pred zrkadlom, A s touto temou som skoncila. Lebo tym stastnim nevysvetlís a hlupost je nekonecna!

eliska13
21. apr 2019

@pbh nechaj ju, kto nezažil nepochopí.Ano je to dobou, že ľudia sú pod stresom a zle to zvládajú.Alebo tragédie v rodine...rôzne.
@laska201 väčšiu hlúposť som nepočula povedz človeku s vážnou depresiou, že sa má premôcť smiať sa a uvidí svet ružový mala by si dostať nobelovu cenu.uzkost a depresia je choroba tejto doby a bude toho ešte viac.Neistota, strach o zamestnanie, lebo hypotéka....tlak na deti v škole, málo času, ženy celé dni samé s deťmi, malo stretávania sa s blízkymi, ľudia nemajú čas na oddych

laska201
21. apr 2019

@eliska13 no ved hovorim je to dobou.ludia uz zabudaju na Boha tak maju smutnu dusu.ano aj dospely clovek ma byt ako dieta,hrave nebojacne sa nicoho.ono potom ked uz je zle len na boha nadavaju preco ja preco oni.nerozmyslal ked bol zdravi a stastny.a ano bude to horsie a horsie.poriadne sa ludia od Boha odellili.

karolinabese
21. apr 2019

@pbh mala som. Po vysadeni liekov a navrate uzkosti mi povedala ze si mam dat detox 2 tyzdne a bude dobre. A ze ona mi pomoct nedokaze. Nepacilo sa jej ze som otehotnela...

1482009
Autor odpoveď zmazal
silvika99
8. máj 2019

@1482009 ísť ešte raz za doktorkou a povedať toto co nám možnosti je veľa. Kopu liekov sa da

monca0021
8. máj 2019

@1482009 ahoj, ja mám panicku poruchu tetaniu a prešla som si aj silnými depresiami a poviem ti že sa snazilkujeme o babatko a lieky určite nevysadim keďže je oveľa horsie keď si v depke máš záchvaty ako brat lieky. Určite začni s liečbou nech to nieje horsie. Budeš v pohode ty bude aj bejby, držím palce!!

eliska13
8. máj 2019

@1482009 to bolo odporučenie, ak to nejde, tak to nejde už nikdy by som AD v teh nevysadila potom som ako tehotná nasadzovala a bolo to zle chod späť sa poradiť.musis byť v kľude

slavka173
9. máj 2019

@1482009 ja som brala antidepresíva celé tehotenstvo.

1482009
Autor odpoveď zmazal
1482009
9. máj 2019

@laska 201asi si nemala skutočnú pp alebo podobnú poruchu,pretože ak by si to zažila písala by si inak

1482009
9. máj 2019

@eliska13 presne.Ľudia s PP alebo inou by boli určite radi ak by bola nejaká lentilka ktora by pomohla.Bohužial ľudia,ktorý niečo podobmé nezažili nikdy nepochopia...

slavka173
9. máj 2019

@1482009 nie, nie si v tom sama 😊 Ja som otehotnela nechcene a nikomu nezelam to peklo, ktorym som vtedy prešla. Bála som sa pôrodu, toho, ako zvládneme dve deti a vobec vsetkeho, nespala som 9 mesiacov.

silvika99
9. máj 2019

@slavka173 ja som tiež brala cele tehu lieky koli nespavosti a malý je vysmiate dieta

silvika99
9. máj 2019

@silvika99 myslím antidepresiva nie benzadiazepany

slavka173
9. máj 2019

@silvika99 moj syn je uz dospelý, zdravý a inteligentný a robi mi radosť 😊Takze liekov sa netreba bat, su na to, aby pomáhali.

1482009
10. máj 2019

Dievčatá aké AD ste užívali?Myslím v tehotenstve

silvika99
10. máj 2019

@1482009 sertralin 25mg a trittico na večer 50mg na úzkosť občas guajacuran a magnézium potom

1482009
10. máj 2019

@silvika99 AD si už užívala prrd tehotenstvom alebo si zacala az počas.L?

silvika99
10. máj 2019

@1482009 užívala som pred ale vyššie dávky o polovicu. A po otehotneni mi postupne znížil na túto dávku co som ti písala. Po pôrode som nekojila koli liekom a vrátila som sa na pôvodné dávkovanie a v pohode.

mamia85
10. máj 2019

@1482009 ahoj, hlavne skus zachovat pokoj. Ja som tiez brala cele tehu ad, sertralin 25mg,mala je chvala bohu zdrave, stastne, vysmiate dieta. Prve tehu mi nechcela dat psychiatricka nic, tak to zial aj dopadlo, potratila som cca v 7tt. Druhykrat sme to uz bez liekov neriskli. Drzim palce, neboj sa AD

silvika99
10. máj 2019

@mamia85 áno sertralin mi povedal lekár je najpoužívanejšie ad pre tehotné a najlepšie odskúšané.