icon

Ascites plodu

mirka198
12. máj 2015

Ahojte dievcata, zistili vam v tehotenstve ascites plodu, hypoplaziu pluc a dilataciu pravej casti srdca u plodu? Som v 22tt a chcela by som vediet ci je nejaka sanca, ze sa babo narodi zdrave a aka je prognoza?

Strana
z2
veronikad89
31. mar 2016

Mne amniocentezou zistili parvovirusovu infekciu. Tá bola príčinou. Mali sme vlastne šťastie, lebo sa to dalo riešiť transfuziou. Ak by bola iná nespecifikovana pricina, tiež by sa ukončilo tehotenstvo, čo sme na začiatku aj zvažovali keďže prvý lekár nám napísal strasnu správu a druhý lekár povedal,že ani polovica z toho čo tam je popísaná tam nie je. Každý si interpretuje usg asi inac.

michala2626
Dnes o 14:45
@veronikad89

@mirka198 ahoj Mirka. Nám sa to podarilo. Malickej prisli v 20 tt na to,ze ma ascites v brusku, zatlacene pluca, zhrubnute steny srdca a opuch celého tela. Ked som počula o tej strašnej prognóze tak sme zvažovali tehotenstvo ukončiť, ale v nemocnici mi povedali,že to nie je dôvod na ukončenie tehotenstva. Ujal sa má dr. Dankovcik z kosic. V mojom prípade to bolo buď alebo. Malej sa urobila transfuzia krvi. Prebiehalo to tak ako amniocenteza, ale prepichli sa cez moje brucho brusko malej a vstrekla sa jej krv priamo tam. Mala sa zo všetkého dostala behom troch dní a to bol jej stav kritický, zlyhavalo jej srdiečko. Treba však podotknúť, že nám bolo amniocentezou zistené,že malu napadol parvovirus, teda mala nonimunny hydrops. Ten môže byť aj imúnny, kedy matka tvorí protilatky proti dieťatku. Alebo v tom zohráva rolu genetika. Ked to zistili mne 2.6.2015( ten datum si budem pamätať do smrti) tak som týžden strávila čítaním odborných článkov, hlavne zahraničných. U nas som sa nikde a ničím takým nestretla. Aj gynekológ, u ktorého som bola najskôr ma nepriamo poslal na prerusenie tehotenstva. Asi to bol nejaký zázrak, ale mala o tyzden nemala ani stopu po vode v brusku. Dnes máme nádherný polročnú dceru. Celé tehotenstvo som však trpla ci ten virus malu nejako nepoškodil. V pôrodnici všetci okolo mňa pobehovali🙂 našťastie sa mala narodila normalne, rýchlo, síce skôr o tri týždne. Najviac ma na tom mrzi fakt,že lekár, ktorý mi odporučil ukončenie tehotenstva vedel o tom,ze to robí jeho bývalý kolega, ale ješitnosť niektorých lekárov nemá hraníc a rozhodovanie o osude tehotných žien beru ľahostajne ako kúpu ovocia v potravinách.

@veronikad89 ahoj, prosím môžem vedieť či je malá stále v poriadku ? Nemá žiadne obmedzenie ? Som v podibnej situácii 🙈Vopred ďakujem

Strana
z2