Ascites plodu

mirka198
12. máj 2015

Ahojte dievcata, zistili vam v tehotenstve ascites plodu, hypoplaziu pluc a dilataciu pravej casti srdca u plodu? Som v 22tt a chcela by som vediet ci je nejaka sanca, ze sa babo narodi zdrave a aka je prognoza?

enka81
12. máj 2015

a lekara si sa nepytala?

mirka198
autor
12. máj 2015

@enka81 lekar sa moc k tomu nechcel vyjadrovat zajtra idem do Brna na UTV na genetiku tam mi povedia viac. len som pre klud chcela vediet ci sa uz niekomu narodilo babo a ci je zdrave?

enka81
12. máj 2015

@mirka198 drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.

velkacica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirka198
autor
12. máj 2015

@velkacica si ty normalna ako sa takto mozes vyjadrit

mirka198
autor
12. máj 2015

@enka81 dakujem 🙂

pribinak
12. máj 2015

@velkacica neviem ci si muz alebo žena, ale si úbožiak

mirka198
autor
12. máj 2015

@pribinak keby len uboziak. Bozie mlyny melu a karta sa raz obrati neprajme to nikomu, ale takejto svini

evittam
12. máj 2015

@mirka198
@pribinak Kočky,kaslite na nu-neho,vôbec za to nestoji. Co prispevok to hovadina. Uz raz v jednej diskusii pekne jedna mamina skonstatovala,ze si dotycna v nicku zamenila pismenko "c"-malo by tam byt "p". 😉

mimikas
12. máj 2015

@velkacica drbe ti?

mimikas
12. máj 2015

@mirka198 drzim palve

mirka198
autor
12. máj 2015

@mimikas dakujem 🙂

maslenka47
12. máj 2015

@mirka198 nuz, ak lekar videl spravne, tak by som sa skor pytala, ci bude dieta zivotaschopne.. pretoze prepac, ale ak videl dobre, tak zdrave nie je uz teraz :x

mirka198
autor
12. máj 2015

@maslenka47 ano len u tej pani v clanku sa po narodeni tekutina vstrebala ja som mozno zle polozila otazku, ale myslela som to tak ci nebude mat do konca zivota nasledky

asaela
12. máj 2015

@maslenka47 fyzicke zdravie je hodnota, ale samo o sebe nie je zmyslom zivota. nemyslim, ze tvoj komentar bol vhodny a uz vobec nie, ze by zakladatelke temy akokolvek pomohol.

@mirka198 velmi Ti drzim palce, nech sa potvrdi cokolvek, aby sa nebala svoje dieta prijat, neboj sa. hociktora z nas sa moze zajtra ocitnut v podobnej situacii. nic nie je take cierne, ako to vyzera, nenechaj sa zdeptat okolim, daj na svoju materinsku intuiciu. a hlavne- ziadna z diagnoz sa vobec nemusi potvrdit. daj svojmu dievcatku sancu. aj lekar s rokmi praxe dokaze v niektorych pripadoch vycitat z ultrazvukov take bludy, ze az. stovky zien by vedeli rozpravat. cest ich praci, ale tieto vysetrenia sa zial vo vacsine pripadov uplne spreneverili duchu mediciny a povolania- liecit a pomahat. nech je akokolvek, neboj sa svoje dievcatko prijat, zdravie nie je viac nez laska. ak by si cokolvek potrebovala, nevahaj mi napisat do ip.

mirka198
autor
12. máj 2015

@asaela dakujem velmi pekne ja verim a dufam, ze mala je bojovnicka a vsetko bude ok aj ked nie mozno na 100% , ale je nasa a bude nasa 🙂

kristofka213
12. máj 2015

@maslenka47 ty sa pýtaj čo chceš a kde chceš. Myslím, že človek s trochou empatie pochopí, čo chce zakladateľka témy vedieť aj bez podľa teba nesprávnej formulácie otázky.. Ak nemáš skúsenosť s tým, čo potrebuje vedieť, tak načo reaguješ?

kristofka213
12. máj 2015

@mirka198 držím palce, nech je všetko tak ako má byť

asaela
12. máj 2015

@mirka198 nadherny postoj. velmi si ma inspirovala. budem na vas mysliet.

nikina17
12. máj 2015

@mirka198 Neviem síce odpovedať na tvoju otázku, ale želám ti, nech ti vyšetrenia dobre dopadnú a hlavne nech je maličká zdravá a silná. Treba myslieť pozitívne aj keď mne sa to ľahko vraví. Želám veľa zdravíčka ☺

mirka198
autor
12. máj 2015

@nikina17 dakujem 🙂

liebling98
12. máj 2015

@mirka198 ten nález ti povedal lekár pri morfologickom Utz? Odporúčam dať si to preveriť aj inému odborníkovi na prenatalnu diagnostiku (osobne mám dobré skúsenosti s MUDr Grochalom z Martina). Pevne dúfam, že sa nález nepotvrdí. Ascites je najmenší problém, môže sa vstrebať alebo odsať. Problémom sú nevyvinuté pľúca (zrejme to je príčinou zväčšenia pravého srdca). Určite trvaj na dôkladnej diagnostike. Neprekonala si nejakú infekciu? Daj si vyšetriť protilátky proti CMV. Budem Ti veľmi držať palce, aby sa tento nález nepotvrdil, resp aby jeho rozsah bol len veľmi malý. Lebo aj keď sa tu niektoré mamičky obuli do @maslenka47, jej otázka je namieste. Každé bábätko s nedostatočne vyvinutými pľúcami je totiž ohrozené na živote.
Myslím na Teba a držím palce!

mirka198
autor
12. máj 2015

@liebling98 az zajtra idem do Brna do centra prenatalnej diagnostiky. pred dvomi tyzdnami mi lekar robil velky UTV a tam bolo vsetko v poriadku este mi ukazoval srdiecko, ze je vsetko ok. Aj lekar mi dnes povedal, zue tie plucka niesu dobre prekrvene lebo ta prava strana srdiecka to nestiha. Jasne zajtra uvidime viacej dufam a pevne verim, ze mala bude nakoniec v poriadku. Ja som sa nad reakciou maslenka nepozastavovala a aj to bola moja prva otazky u lekara ci bude zit alebo co bude dalej povedal mi, ze si netrufa nieco hodnotit. Mne skor vadil ten hned druhy alebo treti koment dalsi kripel na obzore 😢 pretoze moje dieta nechj je ake chce nikdy nebude kripel pre mna je kripel ona.

mirka198
autor
12. máj 2015

@liebling98 a dakujem 🙂

xevulax
12. máj 2015

@velkacica ty co si za zakomplexovaneho jedinca? Akym pravom sa takto vYjadrujes? Mat ta na dosah, tak ti taku strelim po papuli, ze by ta krv zaliala! Mamicka si pride po radu so strachom o svoje dieta a ty prizemny clovek nazves niekoho "kripel".nieco by som dopisala, ale radsej sa zdrzim.

19lubica84
12. feb 2016

@mirka198
Ahoj, len by som sa chcela spytat ako ste dopadli a ci je vsetko v poriadku. Ja som mala presne ten isty problem z dietatkom, bol to chlapcek. Uplne ako cez kopirak. Od kedy mi to zistili som bola 5 tyzdnov hospitalizovana na Kramaroch a nedopadlo to vobec dobre. Chcem len vediet ci sa v takomto pripade da dietatko zachranit?

mirka198
autor
12. feb 2016

@19lubica84 Ahoj, zial ani u nas to nedopadlo dobre v Brne mi odporucili tehotenstvo ukoncit ☹ takze som isla hned na druhy den rano na prijem a vyvolali mi porod. Ked chces mozme si pisat cez spravy 🙂

veronikad89
30. mar 2016

@mirka198 ahoj Mirka. Nám sa to podarilo. Malickej prisli v 20 tt na to,ze ma ascites v brusku, zatlacene pluca, zhrubnute steny srdca a opuch celého tela. Ked som počula o tej strašnej prognóze tak sme zvažovali tehotenstvo ukončiť, ale v nemocnici mi povedali,že to nie je dôvod na ukončenie tehotenstva. Ujal sa má dr. Dankovcik z kosic. V mojom prípade to bolo buď alebo. Malej sa urobila transfuzia krvi. Prebiehalo to tak ako amniocenteza, ale prepichli sa cez moje brucho brusko malej a vstrekla sa jej krv priamo tam. Mala sa zo všetkého dostala behom troch dní a to bol jej stav kritický, zlyhavalo jej srdiečko. Treba však podotknúť, že nám bolo amniocentezou zistené,že malu napadol parvovirus, teda mala nonimunny hydrops. Ten môže byť aj imúnny, kedy matka tvorí protilatky proti dieťatku. Alebo v tom zohráva rolu genetika. Ked to zistili mne 2.6.2015( ten datum si budem pamätať do smrti) tak som týžden strávila čítaním odborných článkov, hlavne zahraničných. U nas som sa nikde a ničím takým nestretla. Aj gynekológ, u ktorého som bola najskôr ma nepriamo poslal na prerusenie tehotenstva. Asi to bol nejaký zázrak, ale mala o tyzden nemala ani stopu po vode v brusku. Dnes máme nádherný polročnú dceru. Celé tehotenstvo som však trpla ci ten virus malu nejako nepoškodil. V pôrodnici všetci okolo mňa pobehovali🙂 našťastie sa mala narodila normalne, rýchlo, síce skôr o tri týždne. Najviac ma na tom mrzi fakt,že lekár, ktorý mi odporučil ukončenie tehotenstva vedel o tom,ze to robí jeho bývalý kolega, ale ješitnosť niektorých lekárov nemá hraníc a rozhodovanie o osude tehotných žien beru ľahostajne ako kúpu ovocia v potravinách.

mirka198
autor
31. mar 2016

@veronikad89 Ahoj, gratulujem k zdravuckej dcerke. Mala si asi stastie na lekarov, mne to povedali traja lekari, ze mam ukoncit tehotenstvo a aj po porode mi lekar povedal, ze je vidiet, ze plod nebol v poriadku a aj placentu som mala velku tak ako v 9 mesiaci. Moja dcerka mala to iste co tvoja ale aj pecen mala zvacsenu raz tolko a pan doktor v Brne mi povedal, ze zachvilku prestanu pracovat aj oblicky. Preto sme sa rozhodli ukoncit tehotenstvo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre