icon

Bábätko otočené koncom panvovým: Rady a skúsenosti rodičiek

9. dec 2024

Dobry den. Su tu nejake dievcata ktore mali babatka v 9.mesiaci stale otocene KP? Boli ste na obrat vonkajsimi hmatmi, alebo vam rovno naplanovali sekciu, alebo ste nebodaj rodili KP? Chcela by som pocut pribehy len mamiciek, ktore to zazili,( nie kamaratka bola/ kamaratkina kamaratka… ).

kristina210
10. dec 2024

Okrem iného, zbytočne sa stresuješ, ešte má kopu času otočiť sa, mne sa neotočil vôbec, ale ty máš ešte niekoľko týždňov času a času...dovtedy ti ešte kotrmelce robiť bude v brušku🙂 .... keby aj skončíš sekciou, tak hlavne buď šťastná z toho,že budete zdravé vytúžené dieťa, bez ohľadu na spôsob pôrodu podľa mňa

linkao
10. dec 2024

Veľmi ti držím palce... úplne viem, čo prežívaš... tiež som robila všetko, aby som rodila prirodzene, ale nevyšlo to, mala som akútnu sekciu... ale po rokoch na to spominam v dobrom, som vďačná, bol to pekný pôrod, zážitok na celý život aj pre manžela, pretože mohol byť pri mne... 🙂

mirkakonik5
10. dec 2024

Ahoj, ja som mala dcérku KP celé tehotenstvo, aj som cvičila cviky na otočenie, aj som bola na obrat plodu - neúspešne nepohla sa absolútne, mala zadok hlboko v mojej panve...nakoniec plánovana sekcia, nešla som do pôrodu KP vzhľadom ku zdravotným problémom s platničkou čo ma trápili a bola som prvorodička, nemala som odvahu na čo, čo keď sa niečo pokazí skrze platničku a nervy a ohrozim si vlastné dieťa. Mala som z toho trošku stavy že nebudem rodiť prirodzene a apod, ale už som s tým úplne v pohode (mala má 3,5m), pri sekcii bol so mnou manžel sedel pri mne a keď malú vybrali mala som ju na hrudi a držal ju za ruku, možno aj preto nemám už pocit že som o niečo prišla, zdravie mi bolo prvoradé 🙂❤️

mirkakonik5
10. dec 2024

A plánovaný cisársky bol 39+3 nakolko mala bola menšia, nechceli zbytočne dopredu robiť (2960g pôrodná váha)

autor
10. dec 2024

moc casu nemam, som v 37tt

autor
10. dec 2024

@mirkakonik5 keby mi dali tiez aspon 39+3, ze by mala este kusok casu sa pretocit, alebo aspon keby sa mi spustil porod pred planovanou sekciou, ze by sa aspon aktivovali tie procesy, ktore zacnu produkovat hormony a telo aj moje aj malej dostane povel na zacatie porodu. Bolo by to lepsie aj pre nu, aj pre mna, aj kvoli laktacii. Mam strach, aby nebola sekcia skor, ako bude babatko vyvinute. Aky by bol rozdiel pre mna medzi planovanou sekciou a akutnou sekciou? Viem, ze pre doktorov je lepsie, ked je to cele planovane, ale nechcem ju o nic ukratit.

xrcdny16
10. dec 2024

Dieta je uz vyvinute. Ja som chcela
ist v 38 aby nahodou sa nevybral
skor a tak mi to tak naplanovali. Neotocil sa ani raz ani na chvilu. Bol to velmi pekny zazitok,muz bol pri mne🙂

autor
10. dec 2024

@xrcdny16 moj by bol tiez pri mne a ze rad ponukne aj svoju hrud na bonding :D , ukludnuje ma, ze sa nebudeme s malou tolko trapit a bude rychlo vonku. Ziadny nastrih, ziadna panika. Ako predstava je to pekna. Budem sa musiet s tym zmierit... vo stvrtok idem do nemocnice na registraciu, tak uvidim, co mi povedia tam.

autor
10. dec 2024

@xrcdny16 ako si to potom mala s dojcenim?

xrcdny16
10. dec 2024

Dojcila som do 13ti mes🙂

autor
10. dec 2024

@xrcdny16 jej, dakujem za pekny pribeh ❤

rivini
10. dec 2024

Moje dieta lezalo priecne, v 37. tt som bola na obrat. Samotna procedura bola ok (dostala som infuziu, ktora zastavi pripadne kontrakcie). Lekar bol naozaj opatrny. Skusal 2x (nie nasilu). Ked sa podarilo, zostala som este 5 hodin na pozorovani. O tyzden sa dieta otocilo zas priecne, cize sekcia😊. Sekciu nelutujem, obrat bol sice ok, nabuduce by som uz ale nesla.

autor
10. dec 2024

@rivini a aj povedali po porode v com bol problem? Preco sa mimi nepretocilo, resp.pretocilo nazad?

rivini
10. dec 2024

Malo priestoru pozdlzne. Uprimne, dovody mi boli jedno, cisarsky rez bol v pohode a som rada, ze som nemusela riskovat nejake komplikacie pri vaginalnom porode. Teraz cakam druhe dieta, tiez je zatial KP. Ak tak zostane, zvolim sekciu.

linkao
10. dec 2024

Mne povedali, že tie dôvody, prečo sa babatko neotocilo, neskumaju...

autor
10. dec 2024

ja mam napriklad celkom male brusko. Minule som videla dievcata s februarovymi terminmi a teda ja som mala najmensie brusko a to som bola minimalne o 1-1,5mesiaca dlhsie tehotna ako oni. Ale mala je velka po cely cas podla vsetkych son aj u Grochalu presne podla tt a aj plodovej vody mam dostatok.

janka830
10. dec 2024

Dobrý večer , tretiu dcérku som mala celé tehotenstvo KP . Vyskúšala som rôzne cviky , babské rady ako ju motivovať alebo pomôcť s otočením . V 38 tt som išla na obrat vonkajšími hmatmi . No tento pokus bol neúspešný . Bola mi ponúknutá sekcia no odmietla som .
Dcérku som porodila prirodzene KP , v 40+5 tt, mala 3540g ( najväčšia z mojich štyroch detí ) . Rodila som v Ružinove , a neľutujem.

mirkakonik5
10. dec 2024

Vies čo, poslickov som mala a keď som prišla deň pred sekciou bola som na špičku prsta. Aj bonding sme mali síce krátko lebo ju na chvíľku dávali na vyhrievanu podložku ale mali, a čo sa týka laktacie, v pondelok rano bola sekcia, a v stredu ráno som už musela odsávat lebo za noc sa mi také bomby naliali prsia že to až bolelo. A stale kojim. 🙂

jankafark
10. dec 2024

Pri oboch tehotenstvach cca 10 dní pred termínom .. a pýtala si sa na dojčenie tak pri prvej som začala mať mlieko na 3den, a pri druhej v podstate hneď keďže prvá bola dojčenia skoro do porodu

scarrida
11. dec 2024

U mňa nevideli,že je krátka šnúra

pieksamaki
11. dec 2024

Rodila som KP prirodzenym.....cisarsky mi zamietli.....dievcatko

rk123
11. dec 2024

a skusala si tie cviky na otocenie babatka? ja neviem ci mi to pomohlo ale otocila sa tusim az niekedy 38 plus nieco. dovtedy bola kp. normalne si to vygoogli, alebo ak mas v okoli dulu, tak robia take masaze so satkou na podporu otocenie babatka, ak by si chcela skusit ☺️

lucia245
11. dec 2024

KP je normálna fyziologické poloha, rodí sa prirodzene.

autor
11. dec 2024

@rk123 cvicim kazdy den macaci chrbat, som na styroch, lezim na lavej strane s pokrcenou podlozenou vrchnou nohou, snazim sa vyhybat poziciam ako prekrizene nohy, vyvalovanie sa na sedacke, namahave brusne pohyby, dlhe sedenie na tvarovanych sedadlach…. Ani to s nou zatial nehlo

betulinka1
11. dec 2024

@lucia245 toto je velmi otvorena diskusia aj medzi lekármi Sk aj zahraničie , ci je to normalna poloha. Mnoho lekarov je s tym Ok a mnoho zasadne proti.

pieksamaki
11. dec 2024

@lucia245 pri chlapcekoch je to rizikovejsie.....bábätko ma po pôrode KP 2-3 dní ešte pokrčené nožičky.....ktoré sa vyrovnaju

lucia245
11. dec 2024

@betulinka1 oprava - vo vyspelých krajinách v zahraničí je to ok, len u nás si s tým nevedia poradit

lucia245
11. dec 2024

@pieksamaki nie je. Vôbec nezávisí na pohlaví.

ailiba
11. dec 2024

Na poslednej navsteve u gynekológa bol KP, ale na prvej poradni v nemocnici uz bol hlavickou dolu. Sam sa otocil. Inak mne sestricka neodporucala rodit KP, ale ja som cakala chlapceka. Obcas sa stane, ze sa otoci tesne pred porodom. Drzim palce💗. Ja by som teda isla radsej na sekciu, ako KP... Ale teda zalezi aj od pohlavia a velkosti babatka.

pieksamaki
11. dec 2024

@lucia245 ja sa nechcem hádať....ale bolo mi to lekárom vysvetlene.