icon

Čo na kyselinu v žalúdku v tehotenstve?

majkabr
23. jún 2015

Poradte čo na kyselinu v tehotenstve . Už to mám silné fuj

vbc22
23. jún 2015

Mne vždy na kyselinu pomohol pohár mlieka

sedem
23. jún 2015

@majkabr mne na kyselinu pomahali take sacky s gelom-gastrotuss,pripadne ked bolo zle tak pomohla mineralka Fatra,ale pozor,lebo ak by si ju pila casto a vela,hrozi zadrziavanie vody v tele..ale raz za cas neuskodi..a este si pamatam,ze mi pomahalo aj pojedanie pomarancov...tak drzim palce,nech nieco pomoze,pamatam si dodnes,ako som mala pocit,ze zhorim zaziva...

meluela
23. jún 2015

@majkabr pôrod 🙂 a trochu gastrotuss, lepsie fatra,v nudzi samaritan .. ale pozor to len ak nemas vysoky tlak
silnejsie antacita sa myslim nesmu
vraj aj mandle pomahaju, no neviem
skor pomaha jest mensie porcie a vyhybat sa jedlam ktore sa prejavia ako problematicke .. ku koncu uz ale vadi snad vsetko

stanka18
23. jún 2015

Brrrr.... Viem ako sa cítiš. Ja som vyskúšala toho veľa. Napr. Pohár teplého mlieka po duskoch,ruky hore, banán... Ak niečo zabralo, tak len na chvíľku ☹ Ale uplna paráda, úľava do pár minút bol Vyprostovak- take neškodne cmuliace tabletky. Dostať kúpiť dokonca aj v drogérii.

lilimoni
23. jún 2015

Mne pomohla aj fatra a bledomodre orbitky. Vyprostovak je super a niekomu dobe padne aj zarobena soda bicarbona 🙂

meggy004
23. jún 2015

u mňa nič iné ako pukance nezabralo...aj v noci som zožula zopár...a bol kľud 🙂

dahra
23. jún 2015

Mne mlieko nezaberá, trochu banán, ale najviac oriešky - mandle neochutené. No vždy na 100% zaberú kukuričké a pohánkové chrumky nesolené. Tie sú príma.

maria117
23. jún 2015

@majkabr presne viem ako ti je ☹ najlepsie zaberie asi az samotny porod ☹ ja aktualne pijem artezsku vodu - http://www.lucenec.sk/index.php?id_menu=74345 a vyzera to celkom nadejne 🙂 skusala som den predtym fatru,ale tato mi zabera najviac. No a samozrejme poskusaj i to ostatne,co Ti radili, ale mne nepomahalo al raz pomohlo a na druhy krat uz nie... nevidim spomenute este tortove oplatky, nejest pikantne,nejest rajciny, nejest 2-3h pred spanim a pod. No a par krat mi "pomohlo", ked som sa proste vecer vyvracala potom este nieco male zjedla (kedze som bola nesmierne hladna) a potom sa uz dalo i zaspat. Al som skusila zaspat oblozena vankusmi takmer posediacky a postupne sa sklznut dole pocas spanku, no nie vzdy sa zadarilo. A tiez nejem sladke (ale zas teraz musim,kvoli ctg,i ked aj tak chcu vzdy kontrolne).

dena10
23. jún 2015

Mne ku koncu tehotenstva zaberala len sóda (a to som vyskúšala naozaj skoro všetko - od babských receptov po prípravky z lekárne)...

mimi8814
23. jún 2015

porodit🙂 mne nic nezabralo....

lucikusik
23. jún 2015

Mne trochu pomáhali homeo cmulacie tabletky Gastrocynesine.

lujziana
23. jún 2015

mne tiež skoro nič nezberalo, uľavilo sa mi fakt až po pôrode 🙂

duchope
23. jún 2015

Vincentka! Staci dusok🙂

iskrickaa
23. jún 2015

Pozor na niektore rady, o takychto veciach sa radsej porad s lekarom - soda bikarbona sa v tehotenstve nema uzivat, v tehu knizke som akurat citala, ze sa jej treba vyhnut. Mlieko posobi kyselinotvorne tiez. Vynikajuce su mandle, tie pojedam aj ja a mozes akurat tak Tums. Ja neuzivam nic.

anjelik2509
23. jún 2015

pukance! 😉

ivkadracova
23. jún 2015

mandle, tvrdy syr najlepsie parmezan, fatra

myleontina
23. jún 2015

@majkabr mne zaberie vzdy mlieko, alebo mandle 🙂

katrinka8
23. jún 2015

Mne pri dcérke pomáhali pomaranče, ale to som bola tehotná akurát na zimu. Pri synčekovi v lete mi pomohla minerálka Fatra 😉

dusika11
23. jún 2015

mak lyzicu maku..pri duo tehu to mam odskusane

dena10
24. jún 2015

@iskrickaa To je pekné poraď sa s lekárom. Ja som sa radila, ale nepomohlo nič. Keď nemôžeš zaspať ani v sede, všetko od lekára ti je nanič (nezaberá) a vyskúšaš všetko tu spomenuté, potom je aj sóda dobrá... A to nie je len také klasické pálenie, že dám si mlieko, mandle , vycmúľam cukrík a pohodička...

ichbinich
24. jún 2015

Rennie tabletky na zneutralizovanie kyseliny. Mala som to dobrene aj gynekologickou, aj v lekarni mi povedali, ze ak mi pomahaju, mam pri nich ostat a nespekulovat. Maximalnu davku 16 kusov som nikdy nedosiahla, a to ma palila zaha este aj po pohari vody. Tak som na to kaslala, jedla vsetko, na co som mala chut, a potom som kyselinu hasila tymi Rennies 😉
Ja som ich mala vsade: v kabelke, v bunde, v kuchyni, pri posteli,...
Posledny krat ma zaha palila asi 3 hodiny po porode, to asi zaludku este nedoslo, ze uz je po vsetkom 😉 😀
Inak nepomahali ziadne babske a domace tipy, iba tie tabletky z lekarne...

anjelik2509
24. jún 2015

aj ja som mala tabletky na záhu, volali sa Gaviscon a pomáhali...

lulu0123
24. jún 2015

citronova stava

eri1212
24. jún 2015

Ja urcite odporucam Rennie vyskusat. Su to mentolove cmulacie cukriky a mne strasne pomahaju. Mala som problemy s palenim uz pred tehotenstvom a teraz este viac. Mam problemy s pazerakom .Vyskusala som uz vsetko mozne,ale Rennie bolo jedine co fakt zabralo ihned.