Čo robiť s vysokým tlakom a opuchmi v 3. trimestri?
Som v 3. Trimestri a mám problém s vysokým krvným tlakom a opuchmi oboch noch ľavá viac.
Doktorka mi odporučila cievne, ale to ma čaká až za 3 týždne. Tlak si mám sledovať
Problém je že ráno je okolo 130/90 a počas dňa až 150 /100 čo mi robí obavy. Viete mi prosím poradiť ako ho znížiť? Trebárs pohybom stravou? Ďakujem
mala som... mne lekárka odporučila úplne vynechať soľ. nejesť všetko slané - syry, slaninu, klobásy, salámy, údeniny... dokonca som nemala jesť ani chlieb a pečivo... piekla som doma chlieb bez soli, vlastne som jedla všetko bez soli 1 týždeň. nohy mi odpuchli a viac som problém nemala.
@lili1848 moze to byt aj preeklampsia, ja by som sa kludne vypytala aj do nemocnice, nech ti porobia vysetrenia
@lili1848 Mne pán doktor nakázal hneď navštíviť lekára pri spodnom tlaku nad 100 bola z toho preeklampsia. Neriskovala by som a hneď šla.
150/100 mas volat nemocku, to porod vyvolaju. Ako ked tak daju lieky ked je nizsi tyzden a behas stale nemocka/ domov, alebo si na hospite. Problem je, ze ten tlak moze ublizit Tebe a aj dietatu. 100 spodny tlak je uz dost maler. Ja som mala minule tehu takyto tlak pocas dna a uz sa vyvolavalo. Maly isiel prirodzene, ale cely porod zly tlak
Inak to Ti nedali merat 3x denne tlak a zapisovat a kazde 3 dni kontrola s tabulkou a CTG? S tym, ze keby 2x v klude zmeram takyto ze 150/100 tak ihned k nim.

@lili1848 toto by som riešila s dr. Ja som mala tiež opuchy a vysoký tlak a nakoniec z toho bola preeklampsia. Určite to rieš