icon

Čo zaberie proti zápche?

tehulka21
26. aug 2011

😖

Strana
z2
amadora
26. aug 2011

veľa vlákniny a ak to je veľmi zlé skús glycerínové čípky

wieruss
26. aug 2011

vela pit, hybat sa ked sa da, nejest nic co je tazke na travenie (vyprazane, mastne....) mne pomaha aj melon alebo teple mlieko 😉

tenty
26. aug 2011

susene slivky 🙂 u mna to bolo zarucene

jajka12
26. aug 2011

sušené slivky

och
26. aug 2011

slivkový lekvár, teplý hruškový džús, papať viac tekuté 😉 a mne raz pomohla náhodná kombinácia, káva s mliekom a potom dva glgy acidka 😀 😀 😀 😀 inak sú dostať v lekárni probiotiká a tie trošku pomôžu aj dlhodobo 😉

andreaju
26. aug 2011

ovsene vlocky a vodnate ovocie-hrusky,slivky,melon,broskyne..kyslomliecne produkty..

zuzkag2
26. aug 2011

susene slivky...a vyborne je hodit si jednu susenu slivku vzdy do caju, co si spravis rano,a trebars ked vychladne vypit...

cigaretka5
26. aug 2011

jablkovy dzus, ja som tak zacinala kazde rano ked som bola tehu pri malej a robim aj to teraz pri druhom tehu

cukor
26. aug 2011

..psyllium...indický skorocel....prírodný liek ale treba pit vela vody.ja som v tehotenstve musela brat zelezo a mala som hroznu zápchu a toto mi pomohlo.

adelaida33
26. aug 2011

ráno na prázdny zalúdok vypiť čistu vodu s pár kvapkami citronovej šťavy, je to osviežujúce a velmi zdravé a pomáha to črievkam 😉 alebo ak jednorazovo, tak vypi zriedenú alebo čistú šťavu zo slivkového kompotu 😝

majka1981
26. aug 2011

mne v tehu doktor odporucil proti zapche vypit magnezium hned k jedlu a zabralo 🙂
celkove pomaha sa vyhybat na priklad cokolade a vsetkemu sladkemu
pomaha vela pit (nie sladke vody, ale cistu vodu)
aj caj z malinoveho listu je dobre vypit

p.j.jacky
26. aug 2011

Mne pomohli tabletky Espumizan a glycerinove cipky. 😉

simsalabim
26. aug 2011

Acidko 😉 Toto zarucene zabera mojej dcerke, ktora mala so zapchou sialene problemy. Kazde rano vypi aicdko (alebo si daj s cerealiami) - tolko, kolko zvladnes, pre moju malu staci tak 1,5-2dcl, pije to sladke, ochutene. Nam to odporucila pediatricka, ze ona ma tiez velke problemy, ale acidko zaberie vzdy - vraj ona pije tak pol litra a viac. Efekt sa dostavi tak za 6-8 hodin.

vivienocka
26. aug 2011

mne zabrali slivky.Je to jedno ci susene alebo kompot.Ale pozor lebo jasom na prvy raz ledva dobehla 🙂 🙂

katusap
26. aug 2011

caj zo senneho listu.....na obed vypijes a vecer ides 😀

atreyu
26. aug 2011

Melta :-P

vejinka
26. aug 2011

psylium...do jogurtu alebo vody...rychlo to zabera...len si na to spomeniem a uz sa mi xce onôôô 😀

kralicica
26. aug 2011

záleží či dlhodobá alebo len taká chvíľková. na chvíľkovú postačia slivky, veľa vody, ráno teplá káva nalačno ale na dlhodobú, to už treba riešiť, mne pomohli prírodné probiotiká z lekárne

lucia20
26. aug 2011

vela, vela, vela vlakniny, vela jogurtikov s probio a vlakninou. ja osm na to velmi trpela a trpim a dbam na to. vela zeleninky, myslim, ze sa to vola aj zbytkova potrava. v podstate keby si si vygooglila stravu pri hemeroidoch, tak to najdes. elbo v zasade, tiez by pri nich tiez nemala byt tuha stolica, pripadne zapcha.

nelynka18
26. aug 2011

v lekarni kupit taky caj na zapchu,informuj sa tam.....ja som po porode nemohla asi 3 dni a hrozilo mi,ze mi daju prehanadlo.....muz doniesol tento caj a do asi 1-2 hodin som bezala 🙂

zuzana17
26. aug 2011

veľa vody a sušené slivky, ráno si daj pohár teplej vody

cmulinko
26. aug 2011

ja som pocas tehotenstva mala od lekara Duphalac ale da sa kupit bez receptu....je to na rastlinnej baze,takze neskodi vobec.

monika127
26. aug 2011

môj malý ma tvrdú stolicu a v lekarni mi odporučili čaj s inulinom- je to vlaknina ktora pomaha pri problemoch s vyprazdňovaním a upravuje hladinu cukru v krvi

janulkan
27. aug 2011

u mna zabrali probiotika, obcasne ovsene vlocky a kazdy den jogurt - a to dlhodobo, kedze uzivam uz 4 mesiace zelezo, co mi robilo hlavne problem

nelika666
27. aug 2011

biely jogurt s lyzickou diabetickej marmelady 😉

radlinka
27. aug 2011

gutalax - par kvapiek , list senny (urobit caj a vypit) a saratica (vypit)-asi najlepsie pre tehulku, prirodne. Este su dobre kompoty, vela nebublinkovych napojov, vlakniny, dzus, ovocie ako hrusky a pod.

renin
27. aug 2011

Pravidelne na lačno piť veľký pohár vody.Ja zápchu nikdy nemávam.Treba veľa vlákniny.

bianca
27. aug 2011

zaruceny ale fakt zaruceny recept : susene slivky povarit a zjest.Najlepsie domace ale aj z obchodu postacia.Toto bol moj liek nadovsetko pocas tehu.Zelezo co som brala nepustilo nic ale slivky nakopli vsetko hned

fixska
27. aug 2011

slivkova vyziva od hipp.u nas vzdy zaberie🙂

lucka1987
27. aug 2011

rano vypit pohar horucej vody... ( ked je to zle, tak aj jogurt si dam hned za tym) pomahaju aj lanove semiacka, masirovanie bruska (alebo nejaky pohyb najma rano az sa creva rozhybu) alebo aj gycerinove cipky, su dobre a zaberaju aspon teda mne... inak probemy nastastie nemam..
ako pisu holky treba aj ked zapcha nie je jest dost vlaknin a stravovat sa striedmo... jablcka, jogurty, musli, ci nezahustovane zdrave polievky to istia 😉

Strana
z2