Čo zaberie proti zápche?
😖
ak nepomaha uprava stravy a vela tekutin, tak jednoznacne DUPHALAC 🙂 🙂 🙂 (ja som ho kupila aj bez predpisu od lekara)
nám pomáhajú sušené slivky, odvar z ľanových semiačok a keď bolo nahoršie glycerínové čípky. A hlavne potom treba upraviť stravu - viac ovocia, zeleniny a veľa vody 🙂
katusap asi nevieš že čaj zo senneho listu sa v tehotenstve v žiadnom prípade nesmie máš to aj na krabičke!!!!!!
Keď môžem poradiť mne pomohlo Psyllium je to čistá vláknina len musíš veľa pit keď bude veľmi zle Glycerin galvex to je čípok a tiež pomáha Duphalac mne ho predpísal gynekológ ale dá sa kúpiť aj volne. Skús tiež šťavu z kyslej kapusty, alebo slivky, olivový olej na lačno s pol litrom teplej vody. Držím palčeky nech sa to zlepší viem ako som sa tiež trapila keď ma nechali ležať v 6 mesiaci v nemocnici a to som musela len ležať ale overené recepty zabrali aj s domácim WC 😅
na mna účinkuje káva s mliekom ale nikeedy ani to a nejdem aj tri štyri dni ☹ ale snažím sa vela tekutín, a polievky
Ja som mala podobny problem asi pred tyzdnom.......moj mm mi uvaril vajickovu polievku s vacsim mnozstvom rasce, kazal mi aspon 3-4 semiacka zorhryznut aj ked to nie je prijemne......ale dojedla som a behom 5 minut som uz tronila na wc.......tak ma precistilo ze az. Ale to iba tak jednorazovo nie dlhodobo.
vsetko co tu odznelo.ale mne vzdy zabralo zvysit prijem tekutin,2 a pol litra vody a zarucene to pojde,pit a pit a pit.Ja a duphalac tiez bol dobry.
Nám vždy pomože hoci aká zaváranina a najlepšie je slivková.Keď to cítiš už v konečníku daj si glicerínový čípok ten zabere do pol hodky a poriadne 😀 Máme vyskúšané aj psylium aj iné somariny ale nič nezaberá,... Zabralo by to až po týždni alebo tak,... Ale ked potrebuješ hned tak zaberá aj káva velká a do štvrťky kávy a ostatok až po vrch mlieka..... a neverím ,že nikoho neprežene,... 😀 😀 😀 Nás s mužom každé ráno aj za každým keď ju pijeme 😀 😀 Myslím,že by to malo doskázať aj teplé mlieko,ale to už odskúšané nemáme 😀 Veľa šťastia prajem 😉
glycerinovy cipok
Leco🙂 Zeleninove jedla varene (menej chleba k tomu jest). Teraz je toho dost, ked sa toho zje vo vacsom mnozstve (pol kila ovocia/zeleniny) (zapekane cukiny, rajciny), dusene rajciny, papriky... A pohyb. Je aj taky cvik (dat sa na styri a vydrzat v predklone)-tiez sa moze poposuvat v crevach.
ja som tiez dostala od lekarky Duphalac - nie je navykovy a naozaj pomaha.. 😉
mne dokonca pomahal ten kavovinovy napoj Caro ked ho spapas so susenymi slivkami alebo marhulami...a vela vela vody - inak tie zapekane zeleninky su tiez velmi dobre na tento problem
nahradit biele pecivo celozrnnym Slatinskym chlebom...naozaj pomaha
Ľanové semienka. Buď namočiť na noc vo vode a ráno zjesť aj s vodou, ale je to príšerný sliz. Tak radšej 3-4x denne za čajovú lyžičku len tak nasucho do úst a podľa možnosti čo najrýchlešie zjesť(inak sa to polepí po podnebí a medzi zubami). Ten slízik sa potom vytvorí až v tráviacom trakte a pohne hrubým črevom. Veľmi účinné.
duphalac
hrusky,slivky .... ,dake probiotika 😕
Glycerínové čípky. Tiež som mala Duphalac, ale doktor mi povedal nech to nepoužívam a radšej upravím stravu (viac vlákniny, tekutín....), alebo mám použiť glycerínový čípok. Upozorňoval, vraj sa na tie čípky dá navyknúť. Ja som s tým nemala problém.
mne tiez pomohlo Caro alebo aj repikovy caj mam vyskusany
súhlasím s @vejinka psyllium je niečo geniálne na toto 🙂 ja som si dávala aj v čase dojčenia, keď zapekalo môjho drobca, a veru aj jemu to neskutočne pomohlo 🙂 a je to len prírodná vláknina, žiadna umelina (ako napr. duphalac 😅) ale pozor, ak by si si chcel akúpiť, tak prach a nie tablety
ja som sa minule pozabudla, zjedla som hrozno a vypila kavu 😀 to bola šupa 😀
ráno kávu a večer sušené slivky 🙂
slivky alebo si kup dzus relax slivkovy 🙂 nevyhadzuj zbytocne peniaze v lekarni 😠
psylium...a mineralna voda šaratica 🙂 100%
ahojte baby... viem, ze toto je stara tema ale nechcem zakladat novu... snad to je v pohode a nikomu z vas to nebude vadit... vidim, ze tu spominate na zapchu len psylium... no mne to vobec nepomohlo a preto by som rada zistila nejake ine rady, produkty, ktore by pomohli na zapchu... za vsetky odpovede vopred diky....
presne to iste som si povedala... lebo mne by ako problem nerobilo zalozit novu temu ale som si povedala, ze zbytocne, ked tu uz take su... ano doposial len toto jedno, lebo ine som sa bala, kedze nemam v okoli nikoho, kto by mi vedel poradit... dost casto mavam, aj dva krat za mesiac a niekedy aj castejsie...