Dá sa predísť ukladaniu vody v tele počas tehotenstva?

lussy1305
28. okt 2014

Dá sa predísť ukladaniu vody v tele?
Som tehotná, úplne na začiatku a môj plán je stravovať sa zdravo, čize vela zeleniny, ovocia a masa,...nechcem vela pribrat...ale ako sa da predist ukladaniu vody v tele?

kiki68
28. okt 2014

tomu sa velmi neda predist, lebo to nie je priberanie ako take od jedla, to je od hormonalnych zmien v tele. Tam jedine sledovat,ci funguje dobre stitna zlaza a nie su nejake vaznejsie priznaky niecoho. Inak je to individualna reakcia tela. Jasne,ze stravovat sa zdravo je vhodne,ale nezaruci to ze telo nebude zadrziavat vodu. Moje telo vodu zadrziava pri akejkolvek hormonalnej zmene bez toho,aby som mala nezdravy jedalnicek.

marylis
28. okt 2014

@lussy1305 Tomu sa velmi neda zabranit. Tiez som sa neprejedala v tehotenstve a pribrala som 28kg. Samozrejme, kedze to bola voda, kil som sa zbavila v podstate rychlo. Preto, ak sa budes zdravo stravovat, mozno priberies, ale po porode, ked sa tvoje telo bude vracat do normalu, vseto zhodis bez akejkolvek namahy 😉

lorela
28. okt 2014

Presne tak, ako už zaznelo.
Zadržiavanie vody v tele súvisí s hormonálnymi zmenami a v akej miere - je navyše vec individuálna. Nesúvisí s prijímanou potravou - kalóriami.
Avšak, existujú okolnosti, za ktorých by stav mohol byť o niečo horší. A to síce, možno znie paradoxne, ale nedostatočný príjem tekutín núti telo ešte viac vodu zadržiavať. Takže optimálny príjem tekutín - 2 - 3 litre čistej vody (sem - tam nejaký čaj alebo minerálky s nízkym obsahom sodíka).
A keďže si budeš strážiť jedálniček, ako si napísala, snažiť sa jesť zdravo, čo kvitujem práve v období tehotenstva 🙂, tak optimálny príjem sacharidov, a to prevažne zložených, je tiež cesta ako nepodporiť nadbytočné zadržiavanie vody v organizme 😉

klincek
28. okt 2014

@lussy1305 skor neda..ja som pribrala len 14 kil (pri dvojickach), ale ku koncu som sa nevedela obut ani do slapiek. a nohy mi opuchli len posledny mesiac a pol, dovtedy bolo vsetko super. dobra sprava je, ze to vacsinou prejde rychlo po porode. ta zla, ze mozu ostat nasledky (mne popraskane zilky na nohach od kolien dole), ale tak treba to brat sportovo ako dan za deti 😅

evka_evka
28. okt 2014

Ja som tiez zadrziavala vela vody.pribrala som 25kil.ale mesiac po sekcii boli vsetky prec.tak v tom nevidim velky problem.

kiki68
28. okt 2014

mne sa stalo to,ze telo zadrzalo vodu a 5kg behom tyzdna pri uzivani HAK. Tiez popraskali zilky na nohach a vobec na tele. Mam ich popraskane aj pod prsiami na hrudniku a tiez na ramenach. Proste sa stalo,takze sa vysadilo,ja som odpuchla. Pomohla mi pritom dost cista jablkova stava a cvikla sa odvodnit. Lebo to nebol tuk,to bola voda. Telo blbo zareagovalo. Ked som bola tehu,tak som opuchla iba trosku v tvari,ale inak nic. Takze u mna to boli umele hormony,co mi to cele narusili tu rovnovahu v tele.

lorela
28. okt 2014

@kiki68 Ppraskané žilky na nohách a strie, čiže drobné praskliny kože sú rozdiel. Ty asi píšeš o striách.

kiki68
28. okt 2014

@lorela nie o popraskanych zilkach, nafotim Ti to ak chces. Vyzeram ako socha z mramoru. Strie nemam okrem par malinkych exemplarov na bokoch z puberty. Toto su normalne popraskane zilky po celom tele, musela som s tym nakoniec na cievne,ze ci je to este ok alebo ne. Mala som proste smolu. Ale tak da sa to spravit laserom, takze to zvazujem hlavne na nohach,tam to dopadlo najhorsie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre