Depresia v tehotenstve: Ako ju zvládnuť?
Ahojte som v 6 mesiaci tehotenstva, tretí krát tehotná a začala som trpieť silnou depresiou dnes idem volať psychiatrovi aby ma objednal. Mali ste to niektorá počas tehotenstva ako ste to zvládli? Najmä popri malých deťoch? A neovplyvnilo to kojenie alebo tvorbu mlieka po pôrode?
Ďakujem za odpovede
@anonym_autor ja som mala a zvladla som bez liekov, ale bolo to o hubu. Proste som sa venovala hlavne zahrade. Nic ine sa ani nedalo, bol covid, prva vlna. Tak som proste strihala kriky a sadila kadeco. Mala som dni, ked som nevysla z izby, sedela som cely den v kute. Zauiimave , ze tento stav komplet presiel ihned po porode. Uz som mala pozichrovanu polos po porode a ako keby siblo prutikom, tak som sa za 5 minut dala dokopy. Pri dalsom dietati som v tehu uz mala iba cajovy odvar z tej depresie. Par uzkosti, ale nic zasadne a trvajuce viac ako par hodin. To bolo o dost lepsie, aj ked to tehu bolo horsie fyzicky, lebo som 20x denne grcala. Ale stale radsej grcat ako trpiet uzkostou.
@anonym_autor mala som depresiu a silnu, sice som to dr povedala, ale nic sa neriesilo... tesne pred pôrodom sa to zlepšilo ..
Normálne som brala Ad celé tehotenstvo aj po pôrode, nekojila som, dcéra má 11 rokov
Normálne som brala Ad celé tehotenstvo aj po pôrode, nekojila som, dcéra má 11 rokov
@ada_alica toho sa aj ja bojím že kvôli liekom nebudem môcť kojit

@anonym_autor ja beriem normálne lieky AD. Skôr sa obávam, čo bude po porode