icon

Downov syndróm - pravdepodobnosť

krisstina_em
8. sep 2022

Baby poraďte 😒 ja už neviem čo robiť. 2 týždne dozadu zlé výsledky z krvi kvôli rubeole (nechápem, keďže som očkovaná). Dnes došli ďalšie výsledky na Downov syndróm 1:180. Zas len plačem. Mali ste niektorá takúto pravdepodobnosť?

Strana
z2
krisstina_em
autor
9. sep 2022

@jane1987 po prečítaní skúsenosti mamičiek som už kľudná. Mama to konzultovala aj so svojím gynekológom, ktorý teda má bohaté skúsenosti (ordinuje od nejakého 65). A ten má tiež ukľudnil

jane1987
9. sep 2022

@krisstina_em absolutne bud kludna 🙂 a nenechaj sa prehovorit zbytocne na amnio, naozaj tak, ako ti baby pisali. Ja tiez odporucam Mudr. Grochala, skvely clovek a odbornik a dala som si Trisomy pre moj pokoj. A vsetko okey 🙂 drzim palce 🍀

sisa2802
9. sep 2022

@krisstina_em my sme mali 1:90. Dali sme si nifty a sono u grochala.mame zdravu dcerku.neboj vsetko bude ok, nestresuj sa.

hviera81
10. sep 2022

@any_soj joj, krasne napisane, az sa mi slzy tisli do oci.
ja som nesla na amnio, vedela som,ze tak ci tak by sme si babo nechali, nech vyjdu testy akekolvek. nezvladla by som aj tak aby ho "zabili" a ja musela v 20tt rodit mrtve babo :( toto by som uz nedala, takze sme sa dohodli s partnerom, ze kasleme na statistiky, testy aj vsetko, a uzivala som si tehu a mame krasneho chlapceka 🙂

any_soj
10. sep 2022

@hviera81 ❤️

henrieta2022
15. sep 2022

@krisstina_em ja mam 29r, pravdepodobnost na DS mi vysla 1:5. Vedla v izbe mi spinka zdrava dcerka 🤗 Isla som na Trisomy,boli negativne

krisstina_em
autor
16. sep 2022

@henrieta2022 noo ja som bola na Trisomy v stredu, tak čakám

henrieta2022
16. sep 2022

@krisstina_em drzim vam palceky🍀ale ako som uz napisala, ja som mala 1:5 a dcerka nema DS, takze hlavu hore a aj ked je to tazke tak sa pokuste nestresovat, pretoze toto je len pravdepodobnost. Keby som to vedela tak by som tiez nepanikarila. Odvtedy som na modrom konikovi ako mi vysla ta pravdepodobnost😅tiez ma tu upokojili 🤗

krisstina_em
autor
16. sep 2022

@henrieta2022 jasné snažím sa ale tak 🤷‍♀️ ja som si prešla peklo kým mi dali verdikt po 3 pozitívnych testoch na rubeolou. Teraz som kľudnejšia, keďže je to štatistika. Ale aj tak stále držím mobil a čakám na sms 😀

parcelka
16. sep 2022

@krisstina_em Ahoj, tak dnes mi volali z genetiky(výsledky z amniocentezy)- budeme mat zdrave dievciatko🥳💓🦄. Z tych druhyh testov v 16tt som mala riziko 1:20, takze vidis, ovela horsie ako ty a všetko je v poriadku. Tak my uz oslavujeme, konecne si zacnem uzivat tehotenstvo ☺️🥰

barceloneta
16. sep 2022

@krisstina_em ahoj ja som mala 1:4 a mam zdraveho chlap, nic mu nie je. Daj si urobit nifty test z krvi co zistia 99% ci ma down syndrom.

anavixy
16. sep 2022

@parcelka gratulujem 🤩🤗🍀

krisstina_em
autor
17. sep 2022

@barceloneta a aký je rozdiel medzi nifty a trisomy?ja som bola v stredu na Trisomy tak čakám na výsledky

anonymous87
17. sep 2022

@krisstina_em ja som mala pri malom 1:150 (druhorodick, 33 rokov). Plakala som strasne. Dali sme si urobit Nifty testy (rozdiel medzi trisomy ziadny, len ina “firma”). Tam sa to absolutne vyvratilo. Pri druhom odbere tripple mi vysla pravdepodobnost dokonca 1:85 🙈
Maly je zdravy. Ja tripple testy volam obchod zo strachom. Lebo mnohi (tak ako aj my) si zaplatia nifty pripadne trisomy. Cize biznis jak bic

krisstina_em
autor
17. sep 2022

@anonymous87 súhlasím s tebou. Ja teda výsledky neviem (ale inú možnosť ako, že budú negatívne neberiem haha). U nás mám pocit, že sa testuje na všetko a zbytočne nás len stresujú :(

krisstina_em
autor
17. sep 2022

@parcelka tak to je super, gratulejem 🙂 hádam si v stredu začnem 1x aj ja užívať 🙂

parcelka
17. sep 2022

@krisstina_em tak drzim palce a potom napis v stredu ☺️

sisa00004
10. nov 2022

Ahojte, idem sa s Vami podelit o moju skusenost. V 11tt mi robili 1.trimestrialny skrining, vysledky zle, navrhli opakovar v 13tt, vysledky zle, pravdepodobnost DS 1:2, hcg 5 MoM a papp 0,22 MoM, v 13+0 morfologicke sono, sijove prejasnenie 1,4 a nosova kosticka pritomna, normalne sono, test nasledne upravili na DS 1:3. Isla som na trisomy testy v 14+3, test neuspesny, navrhli opakovanie o 2 tyzdne, v 16+4 vysledok stale nedostatocne mnozstvo DNA dietata v mojej krvi, objednali ma na amniocentezu v 17+4, vysetrenie uplne v pohode, nic hrozne, vysledok DS nepotvrdeny, Baby nikdy sa nevzdavajte, psychicky to uplne znici, ale nesmiete prestat verit, aj ked mate najhorsie mozne vysledky. Drzim vsetky palce a vzdy verte.

tehula2016
10. nov 2022

U mna vysoke NT, zla krv, riziko 1:6 a mam zdraveho 7 rocneho syna..

any_soj
10. nov 2022

@sisa00004 mne je tak do revu, keď čítam vety o psychickom zničení a "najhoršie možné výsledky", keď pri tom myslím na mojich úžasných priateľov s downovym syndrómom... Nezaslúžia si to.

marlene
10. nov 2022

@krisstina_em odpovedz si na otazku,co by si robila ak sa ds potvrdi.to je to najdolezitejsie. ja som mala vsetky testy v poriadku ,pravdepodovnost 1:332 ,na sone som bola kazdy druhy tyzden- prvy syn sa mi narodil mrtvy v 38 tt. traja gynekolovia mi povedali,ze moje dieta na 99% nema DS. amnio som teda nepodstupila a dve hodiny po narodeni nam povedali ,ze maju podozrenie na DS ,ktory sa u nej aj potvrdil. postihnutia z rubeoly by som sa bala viac -poznam dva pripady,kedy mala matka rubeolu ,dietata sa nevzdala a obe maju tazke postihnutia -oproti tomu je ds zivotna vyhra. cize zatial sa nestresuj,ak chces vylucit ds alebo ine postihnutie 100% istotu ti da iba amnio a potom pride to najhorsie- rozhodnut sa co urobis.

marlene
10. nov 2022

@any_soj vdaka za tvoje prispevky, ako mama dcery s ds si to velmi cenim. ja to chapem,ze zeny maju taky strach, aj aj som mala . tiez som si vravela ,ze by som to nedokazala,lenze my sme nemali na vyber. zajtra ma moja dcera 17 rokov a nemame ani zniceny zivot,ani sme sa neprestali smiat . velmi nas obohatila vo vela smeroch,ale tiez by som tomu neverila keby mi to bol niekto povedal.

krisstina_em
autor
11. nov 2022

@marlene ja už som bola dávno na Trisomy, kde sa to vylúčilo. Takisto mi vylúčili následky z rubeoly, čítala som milión článkov, debát. To je fakt šanca 1 z milióna ale stať sa môže. Ani na také už nemyslím, že by mala nemala byť zdravá.

Strana
z2