Dvojhodinová cesta do pôrodnice a streptokok
Ahojte 🙂 Baby, máte niektorá skúsenosť s dlhšou cestou do pôrodnice, keď ste mali streptokoka? Za normálnych okolností by som sa nebála, ale keď tam chcem byť včas, aby mi 4 hodiny pred pôrodom pichli antibiotiká, tak mám trochu stres. Bude to môj prvý pôrod, tak by som mala mať dostatok času, ale akurát v našej skupine tehuliek na FB už viaceré porodili a veru aj napriek tomu, že boli prvorodičky tak mali deťúrence už po 4 alebo 6 hodinách v náručí (od prvých kontrakcii) :D Mám 177 cm, širokú panvu a malé bábätko. Bojím sa, že to nestihneme. A ešte taká vec.. Ak odtečie voda, do 2 hodín vraj treba byť v nemocnici, to tiež asi nestíham. Mali ste niektorá takú podobnú skúsenosť? Čo myslíte? 🙂 Ďakujem
@viktorka93 neriskovala by som takú cestu. Zvlášť keďže nebudeš vedieť ako si reálne otvorená.
@viktorka93 no ved presne, ze nevies...ja som bola vyhukana tiez, ze co to. A to posledne, jak sa narodil, ja som sa zacala smiat, ze to co malo byt. A doktor aj s porodnpu asistentkou, ze pozri, ona nechape, ze porpdila uz 🤣. Ja som sa nestihla ani pre meno rozhodnut este 😅🤣
@ferihegy jejda :D Preco? ja som samé dobré veci počula. Akože jasné nejaké "hnusné" sestričky každý skoro spomína. Také sa nájdu všade, ale u nás napríklad žena fakt rodí ako pred 50. rokmi :D takže mne príde Trenčín že wow :D
@gabu_lienka No mám to bližšie to je pravda :D Ešte to zvážim. 🙂 Ušetríme na benzíne :D :D
@nevenka :D no tak aj také sa niekedy stáva :D to si fakt asi jedna z táýh šťastlivých, že ani nevieš ako a už si mala bábo vonku :D hoci bez mena 🙂 :D A to si sa potom rýchlo musela rozhodnúť v tej chvíli? to je taký stres.
@viktorka93 Pristup personalu. Sestricky su naozaj niektore az zle. Skarede a sarkasticke komentare na rodiacu zenu by si naozaj mohli odpustit. Ano su tam aj skvele sestricky. Ale ano, boxy a oddelenie je krasne, novo prerobene.
Ja by som zvážila všetky možnosti rozhodne.. napríklad ja som rodila s nepravidelnymi kontrakciami, čakala som aspoň tri po sebe s rovnakým intervalom a nič.. keď som prišla na príjem tak vraveli že už ma tam nechajú že som na 2cm, hore na oddelení doktor mi nadával na čo som prišla s nepravidelnymi kontrakciami ale keď zistil že od príjmu po vyšetrenie na oddelení som sa otvorila o 3cm za jednu kontrakciu, ospravedlňoval sa… pôrod bol rýchly. Prvorodička.
@ferihegy U nás sú tiež také bosorky :( je to smutné fakt. Len u nás je ešte k tomu aj to, že rodiť môžeš iba na chrbte, dokonca ti zaviažu nohy, v prvej dobe nemôžeš nič skoro. Sľubujú sprchu a voľný pohyb, ale všetky známe boli celý čas na chrbte pripojené k monitoru, hoci neklesali ozvy ani iný problém nebol. Len to vyhovovalo sestrám. A čo je najhoršie nepustia manžela k pôrodu a nedovoľujú bonding. Ak si ho vydupeš, tak 10 minut ti dopraju. Takže ten Trenčín je oproti tomu luxus. Škoda tých hnusných sestričiek :(
@kvecinka321 to je dosť hnusne od nich, keď takto reaguju :( To som už viackrát počula, že sprdli rodičku, že načo došla tak skoro. Aj že už na prijme často nejaká sestra "múdro" poznamená, že načo došli, veď zjavne nemá tá žena ani poriadne bolesti a pri vyšetrení zistili, že je na 6 alebo 8 cm. Každé telo je iné a aj každá žena to inak zvláda. Nemali by tak paušalizovať :(
@viktorka93 o polohe atd je to aj v TN o ludoch. Ak natrafis na urcitych, tak ta budu nutit na chrbate tiez. Primar vela toho do medii natara, ale nie vsetko je aj skutocne tak.
@viktorka93 ahoj.ja som tiez mala streptokoka,do nemocnice sme prisli ltt, aj ked sme ju mali len 20 min.atb mi uz nestihli dat,malicka po porode pozitivna, no ked sme isli domov po opakovaných testoch uz bola ok. dr povedal ze 90% mamiciek uz nestihnu vybrat vsetky davky a ze sa nemam obavat. Drzim palce 🙂
@viktorka93 ja som rodila v Ds 2krat teraz naposledy to bolo už oveľa lepšie. Len jedna detská sestrička bola taká že sa jej báli opýtať,ja som s ňou našťastie nič nemusela riešiť. Ale napríklad ženské sestry boli úžasné,ani jedno zle slovo nemôžem na nich povedať. Akurát to jedlo je otras ešte stále,ale aj to sa dá vyriešiť 😂
@viktorka93 jedno som ľutovala len že nebol voľný nadštandard, kvôli tomu som ledva spala. Ak máš nejakú otázku kľudne napíš 😊
Ahoj, aj mne vysiel streptokok pozit. Ako si nakoniec dopadla?
@ku_uk sli sme do Trenčína. Ubytovali sme sa tam a v ten deň som už večer mala kontrakcie a išlo to pomaly. Stihli by sme aj cestu autom. Nakoniec mi o 4 rano urobili akutnu sekciu.
@viktorka93 och moje zlate. Mne nakoniec nestihla ani infuzia dokapat. Od začiatku kontrakcie po pôrod to bolo presne 2 hodiny .. extrémna rychlost, ale malému nič nebolo 🙏

@viktorka93 pod do TT, tu si do hodky 😁 u nas je fajn, ja som tam bola dva tyzdne, na vsetkych poschodiach a chvalim 👌