icon

Hospitalizácia kvôli vracaniu v prvom trimestri

tamarka9
2. okt 2017

Kocky hľadala som v témach,ale priznám sa,že len letmo, lebo pozerať do obrazovky je pre mňa des. Som v 11tt a od 6tt stále vraciam,občas sa mi nejaké jedlo.podari udržať,skúšala som už všetko možné. Mám doma 2,5 ročnú dcérku,pri nej mi bývalo rovnako zle,ale bola som PN, oddychovala a zvládla to. No pri nej je to masaker, treba variť, prať,chodiť von,veď to poznáte. A dnes som už zamdlela. Rozmýšľam že by som skúsila nemocnicu,no neviem,treba papier od gyndy, alebo mám ísť na pohotovosť, alebo len tak na príjem? A pomohli vám tam? Ďakujem krásne...

bosoriak
2. okt 2017

@tamarka9 Ja som to nemala, ale moja byvala suseda ano. Pravidelne chodila do nemocnice na infuzie, co jej bolo tak zle, ze nevladala chodit. Ak ti je zle, zbehni rovno na pohotovost, pripadne zavolaj gynekologovi, mozno bude mat infuziu aj on.
A ano, je kvoli tomu mozna aj hospitalizacia, o tom ale rozhoduje lekar v nemocnici.

zeytin
2. okt 2017

Vyskúšala si po troške coca-colu? Tá mi pomohla ukludniť žalúdok...

tamarka9
autor
2. okt 2017

@zeytin skúšala som snáď všetko, zatiaľ som nenašla úľavu. Už pri prvej som skúšala všetko mozne a nič nepomohlo 😞

tamarka9
autor
2. okt 2017

@bosoriak asi zbehnem na pohotovosť,mám strach aj o malú,čo keď niekde odpadnem. Len mi srdce puka,že ju musím nechať doma bezomna,moje zlatíčko.

katarinamarkova
2. okt 2017

@tamarka9 nezávidím.....tá cola je fakt dobrá vec 🙂 piškóty, sušienky, banány......
zaráža ma ale jedna vec, prečo neoddychuješ aj teraz? kto bude variť, prať, chodiť s malou von -ako si písala, keď budeš plánovane v nemocnici? Nemôže ten niekto - tebe budúcej vysilenej mamičke pomôcť aj teraz???

tamarka9
autor
2. okt 2017

@katarinamarkova no mala to nejako nechápe,že mama by mala ležať,treba s ňou ísť von,aj navariť,aj zahrať sa. Mm chodí z práce večer. Keď budem v nemocnici,on by ostal doma,tam by mu dali papier a on by mohol ostať na ocr. Svokra so svokrom bývajú o poschodie vyššie,celé dni sú doma a ako je týždeň dlhý,tak ich nevidím,keď poprosím o pomoc, vymyslia si niečo prečo sa nedá. To je škoda reči 😞 moji rodičia bývajú 250 km od nás a chodia do práce obaja.

katarinamarkova
2. okt 2017

@tamarka9 a nemôže ostať doma hneď teraz?

tamarka9
autor
2. okt 2017

@katarinamarkova nie,resp môže ale iba na dovolenke. A tej už má málo. Ono tým že ja som na rodičovskej, tak keď chce a s malou ostať mm,musí doniesť potvrdenie,že ja nie som schopná,teda že som v nemocnici. navyše by som potrebovala tie infuzky aspoň na zavodnenie a možno niečo čo by zmiernilo vracanie.

heregova
2. okt 2017

Bez na pohotovost,infuzky ti daju,ak nebudes chciet v nemocnici zostat,nikto ta nedonuti..ale bojim sa,ze po jednej infuzke ti to neprejde..moja kamoska bola takto v nemocnici 5x,pokial bola tam,bolo lepsie,ked odisla domov,za dva dni bola spat v nemocnici..nemozes noc neprijimat,musis byt dehydrovana,ja by som necakala a isla,hlavne,ak ke to uz na odpadnutie

katarinamarkova
2. okt 2017

@tamarka9 ale veď on môže ísť na Očr aj s tebou.

Definícia/Účel dávky
Ošetrovné je nemocenská dávka poskytovaná z dôvodu osobného a celodenného ošetrovania chorého dieťaťa (vlastného, osvojeného alebo zvereného do starostlivosti na základe rozhodnutia príslušného orgánu), chorého manžela, chorej manželky, chorého rodiča alebo chorého rodiča manžela (manželky). Poskytuje sa aj z dôvodu osobnej a celodennej starostlivosti o zdravé dieťa do desiatich rokov jeho veku.

http://www.socpoist.sk/osetrovne/1294s

kde je problém?

tamarka9
autor
2. okt 2017

@katarinamarkova hm zaujímavé,naša obvodacka povedala že nemôže ísť na ocr,kým ja som na rodičovskej. Ale možnosť,že by mohol byť na ocr so mnou vôbec nespomenula. No aj tak som názoru,že v nemocnici by mi viac pomohli, aspoň nabrať silu,som dehydrovana a potom by sme mohli aj toto vyskúšať.

katarinamarkova
2. okt 2017

@tamarka9 veď samozrejme, ty musíš vedieť kde si viac oddýchneš....Ja osobne by som z nemocnice utekala 🙂 domov do postele
ale veď detská doktorka rieši dieťa, nie je povinná ti vysvetlovať všetky možnosti a postupy sociálnej poisťovne.

tamarka9
autor
2. okt 2017

@katarinamarkova to bola moja lekárka,nie detská a bola som u nej kvôli nevoľnosti,čiže spomenúť mohla...ja si určite viac oddýchnem v nemocnici,ale je dobré vedieť že mm môže ostať doma aj so mnou. Ďakujem

katarinamarkova
2. okt 2017

@tamarka9 ja už fakt nechápem a prečo si so svojou doktorkou riešia očr na dcéru?

heregova
2. okt 2017

@tamarka9 urcite nevahaj,ja som tiez bola dva dni v nemocke a maly bol s tatom,strasne mi bolo smutno,ale to som bola kvoli inemu..ty musis pozerat aj na seba aj na malicke v brusko a takto nema ziadne vitaminy,ziviny,nic..navyse ak odpadnes,nebude sa ti dokrvovat dobre mozog a tiez by to mohol byt problem..ja viem,ako ti je,pri prvom som sa pregrcala do 16tt a potom to utalo..a lekarka ti nepredpisala aspon torrecan capiky?

tamarka9
autor
3. okt 2017

@katarinamarkova vôbec to nemusíš chápať a ani na to reagovať,keďže môj príspevok nebol o ocr,ale o v tom ako pomôžu v nemocnici. A vyslo to normálne z konverzácie,keďže vie že mám dieťa,pýtala sa,co babky a tak a povedala že mm nemôže s malou ostať doma,keďže ja mám rodicak.

tamarka9
autor
3. okt 2017

@heregova áno predpísala,ale nepomáhajú mi 😞 malá je navyše teraz aj chorá,čiže stále na mne chudatko,keby bola aspoň zdravá. Ale to je vždy tak, všetko naraz sa musí kaziť.

vandica
3. okt 2017

@tamarka9 ahoj, ja som bola v 17tt minuly rok medzi vianocami a silvestrom v nemocnici 3dni. V noci som asi 10krat vracala, najskor som to neriesila, lebo vracanie bolo u mna bezne, no ale ked to uz bolo v takom stadiu, ze som v podstate uz nemala co vyvratit, bola som dehydrovana, no aj tak som stale vracala, asi kazdu polhodinu, kybel vedla postele, nevladala som sa zo zeme postavit, stracala som vedomie, tak rano priatel volal sanitku, lebo v aute keby ma on vezie by som nezvladla sediet. Musela som lezat. Do sanitky si nepamatam ako som presla, isla som sice po svojich, ale bola som tak na polovicu v bezvedomi. V nemocnici mi dali infuzky proti vracaniu, vyzivu a na silvestra som isla domov. Par dni po novom roku mi nevolnosti presli. Neviem ci to bolo tymi infuz alebo by to preslo aj tak same. Drzim Ti palce nech to cim skor prejde, lebo to najkrajsie obdobie je bohuzial v takomto pripade pravy opak. Vsetko dobre prajem 🙂

bienennest
5. okt 2017

@tamarka9 ahoj, ja som trpela extremnym vracanim a nevolnostou do 6.mesiaca pri vsetkych 3tehotenstvach. Pri prvom som bola aj hospitalizovana a dostavala potom infuzky, pri druhom som si to potom zariadila tak, ze som si davala infuzky aplikovat kazde rano od mojho gynekologa aby som zas nemusela trcat v nemocnici, kedze som uz mala dieta doma.
Ohladom jedenia, neexistuje ziadna rada ktora je univerzalna..ja som nedokazala skoro nic v sebe udrzat. Netreba sa vsak bat o dietatko, aj ked malo jes ono sa posluzi na zasobach v tvojom tele 😉. Horsie je to teda len pre tvoj organizmus ked to dlksie trva. Dolezite je ale dostavat dostatok tekutin, ked uz ani to nefunguje pomozu len infuzie.
Drzim palce nech vsetko dobre zvladnes, ak budes mat stastie tak ti to prvych 3mesiacoch prestane.

tweetinka.co
6. okt 2017

Moja skusenost. Mojmu gynekologovi som vravela, ze mi je velmi zle.. Na to, ze je to normalne..v🤒 ze to urcite prejde.. Na druhy den ma brala sanitka (okrem nonstop vracania, zahmlenie pred ocami, odpadnutie, vyrazna bolest hlavy).. 1x som ostala v nemocnici na infuzkach. Ale nic ine mi nerobili. Okrem infuziek. Tak som sa vypytala domov. A takto zle mi bolo tak kazdy 2hy az treti tyzden az do 8meho mesiaca. Zakazdym si ma chceli nechat v nemocke, zakazdym som podpisovala revers, a bola na prijme na infuzke, manzel vela pomohol (aj ked si narobil problemy v praci).