Hypertenzia v 35. týždni tehotenstva
Ahojte baby, trochu som v strese preto sa sem obraciam pre nejakú radu poprípade skúsenosť. Doteraz som mala ukážkový tlak, nepresiahol nikdy hranicu 140/90. Dnes poradna prvý tlak 140/95. Potom som sa samozrejme vystrašila lebo sa spomínala hospitalizácia atď. Tak som mala 150/100. Dostala som papier do nemocnice na vyšetrenie. Tam idem hneď zajtra. Akurát mi v hlave beží milión myšlienok, viac mi nebolo povedané. :( prietoky dobre bábätko vraj úplne ok priam ukážkové aj váha a všetko. Ja sa zle necítim. Meriam si doma tlak, tu uz je nižší spodný uz 79 ale horný sa este drží na 140. Budem vďačná za info, skúsenosti.
Presne som prišla včera z nemocnice kvôli tomu... Tlak 120 na 100 dali liečbu poslali domov drží sa teraz ...
Tak Ti mali dat lieky, mne hned nasadili Dopegyt. Nezaberal velmi. Mne kazali merat tlak, drzal sa aspon ako tak, na poradni vzdy vyskocil aj napriek liekom a uz v 39 tyzdni ma nepustili domov. To bolo pri 3.dietati a pri 4. dietati som sla rodit v ukoncenom 38.tyzdni. Ja som bola v oboch pripadoch uz otvorena na 3 cm a mne len vypustili plodovu vodu a porodila som rychlo. Pri 4. mi robili teda aj oxytocinovy test, ci ja aj babatko zvladneme prirodzeny porod. Vysiel dobre a tak som nemala sekciu. Drzim palce, mas uz dobry tyzden, aj mne to v tomto tyzdni cca zacalo.
Dostanes liecbu, 3x denne merat tlak a s tabulkou pojdes vzdy na ambulanciu, ja som isla kazde 3 dni, tam moc, tlak a CTG. Keby je cokolvek zle, napr citis slabsie pohyby dietata, si dychavicna, opuchas ides hned k nim a ides na cisarak.

Ked bude potrebna hospitalizacia, budes hospitalizovana. Ked bude treba aby slo babo von, pojde von. Uz mas dobry tehotensky tyzden. Spolahni sa na lekarov, vedia, co robia. Zbal si do auta veci, keby ta tam nechaju.