icon

Informácie o potrate

henikapetko
29. dec 2013

Baby neodsudzujte,ja len chcem vedieť,ak to nejaká spravila,ako to prebiehalo,do ktorého týždňa to spravia a tak ďakujem.

Strana
z2
kiki68
30. dec 2013

do 12tt bez zdrav. dovodu,ale je to pomerne neprijemna zalezitost,nerobia to vsade a mne osobne doniesli cely dotaznik,co sa mal vyplnit ked ides na interrupciu,samozrejme potom blbci zistili po par minutach,ze ide na kyret po MA...no hold uroven. Ale ten dotaznik bol nejaky dost detailny co si pamatam,cely som ho nevyplnila,uvedomili sa,ze spravili pri mne chybu 😉 Co viem,tak interrupcia je velmi podobna ako kyret,len je tam ten rozdiel,ze to malinke je zive. Co ja osobne nechapem ako si to niekto moze nechat vziat...mna by k tomu nikto nikdy nedonutil...zabijat si zve dieta.

afrika
30. dec 2013

@henikapetko ahoj, dúfam, že ste aj s maličkým v poriadku... ak áno, tak ti dám jednu radu - nepremýšľaj teraz nad takýmito vecami.. musíme byť v kľude, tešiť sa a zbytočne sa nestresovať čo by bolo keby... veľa šťastia

heidynka
5. jan 2014

@henikapetko Ahoj, máš nejaké problémy s bábätkom??po 12 tt ti to urobia, len ak je bábätko choré.

satanka1
5. jan 2014

@henikapetko ahoj...aj keď si asi v ťažkej situácii...neublíž tomu malinkému stvoreniu v tebe..všetko sa na dobré obráti a budeš šťastná,že ho máš...mne takto pred týždňom museli vybrať mrtve bábo z bruška a neželám to najhoršiemu nepriateľovi...všetko by som dala za to,aby sa to malinké mohlo vrátiť a srdiečko mu opäť bilo...

1katkas
5. jan 2014

kazda, ktora je za potraty - nech si pozrie video Nemy vykrik..

mariannan
5. jan 2014

A co ak jej zistili,ze malicke nie je zdravotne v poriadku? nikto nemoze tvrdit,ze by nad niecim takym nikdy neuvazoval kym si nieco take nezazije....ja som cakala dvojicky a v 15.tyzni im dobili srdiecka,musela som ist na vyvolanie "porodu", videla som tie male neme telicka, bol to otrasny zazitok a taky isty ma kazda zena nech sa pre potrat rozhodne z akeho kolvek dovodu....sama si musi pretrpiet zakrok aj vycitky svedomia...ak viete informujte ale neodsudzujte...
Poradte ine moznosti,skuste podporit...sme tu matky,snazilky a nie sudcovia..

satanka1
5. jan 2014

@mariannan z vlastnej čerstvej skúsenosti viem,ako nenormálne bolí-psychicky,keď musia z bruška vybrať mrtve bábo...ani si len neviem predstaviť,že by som dokázala ísť na tú operačku so živým bábom

satanka1
5. jan 2014

@1katkas to by mali púšťať na stredných školách v rámci sexuálnej výchovy

mariannan
5. jan 2014

@satanka1 mam tiezvlastnu skusenost...ako som napisala aj som ich videla,mne porod vyvolavali a na koze som bola dlhsie ako pri porode mojej krasne zdravej princeznicky(ktora sladko vedla mna spinka..)...netvrdim,zeje to lahke...podla mna pre ziadnu zenu to nie je lahke,uz len to rozhodnutie! Jednoducho ziadna z nas nemoze tvrdit,ze byto nikdy neurobila kym nezazije....u nas sa rozhodli nase dvojicky,ze este neprisiel ich cas a pridu k nam inokedy,za co som im nesmierne vdacna lebo boli obe vazne zdravotne poskodene a dr nam povedal,ze ak by zili odporucil by prerusenie lebo nemali sancu na prezite (jedno malo dokonca crevka mimo tela)....cize sme sa teoreticky mohli dostat do situacie rozhodnut, a skutocne nemozem povedat co by som urobila!
Tak si myslim,je to koj nazor,ze treba pomoct,poradit ake su moznosti ale neodsudzovat...hlavme by mali na strednych skolach drzat osvetu o chranenom sexe a planovanom rodicovste..

soniada
5. jan 2014

Ahoj @satanka1, je mi to velmi luto..drz sa 😔

satanka1
5. jan 2014

@soniada ďakujem

satanka1
5. jan 2014

@mariannan muselo to byť veľmi veľmi ťažké ....
mne doktor(nepríjmený doktor bez kúska citu) pri prvej dcere povedal v 16-tom týždni, že mám zlé výsledky AFP (teraz sa to už že vraj nerobí) a že mám ísť na potrat,lebo mi v živote nebude sedieť,chodiť,bude mať rázštep a downa...mala som 22 r.,sedela som tam ako obarená a počúvala..ani plakať som nevládala z toho šoku...a že ked teda veľmi chcem môžem ísť do BA na Kramáre na nejaký špeciálny ultrazvuk a znovu na krv a na amniocentézu. Išla som tam...výsledky boli znovu zléé..veľmi nízke....na tom špeci ultrazvuku..asi to bolo niečo ako teraz 3D som videla tú malulinkú ručičku,srdiečko...a povedala som si,že na tú amniocentézu ani nejdem....narodila sa mi krásna zdravá dcera..ktorá má teraz už 11 rokov...neviem si predstaviť,koľko mamičiek sa zľakne a možno dá preč zdravé bábätko..ktoré tu normálne mohlo žiť...my s teraz už exmanželom sme do poslednej chvíle netušili,či bude bábo v poriadku,alebo nie..chvalabohu nám to dobre dopadlo .Teraz v lete som sa druhý krát vydala a s manželom sme sa veľmi tešili na prírastok..pred týždňom v nedeľu mi ho museli vybrať..prestalo mu biť srdiečko...snáď nám čoskoro náš anjelik pošle do bruška súrodenca.

mariannan
5. jan 2014

@satanka1 to ma mrzi...ten pristup lekara pri prvej dcere a aj tenpotrat...ako pises, anjelik pride ked bude mat cas 🙂
Sama vies ake je rozhodnutie tazke a co obnasa....nie kazdy ma silu bojovat a je krasne ak ju najde...a preto treba buduce mamicky podporit,poradit a nie odsudit...mozno aj tejto tvoj pribeh pomoze...a nie len jej...niekedy je pocit matky viac ako vsetky vysetrenia...

tanickaskorokubikova
5. jan 2014

@satanka1 aj mne vysli v 16tt zle vysledky pravdepodobnost na rastep 1:25 a narodil sa mi krasny zdravy chlapcek ktory ma teraz uz skoro 6kg a tu vedla mna spokojne spinka 😉

kiki68
6. jan 2014

ak by zistili,ze dietatko bude velmi vazne chore,tak to je iny pripad,ale to by ju asi sami informovali,ze co dalej...ved vieme ako to chodi, clovek beha po vysetreniach a potom ho odporucia kde uznaju za vhodne. Jasne,ze keby sa babatko malo velmi trapit,tak radsej takto. Aj ked je to velmi tazke. Presne, prist o dietatko nezelam ani najhorsiemu nepriatelovi...
ale keby je zdrave,tak to uz po 12tt dufam nikto nespravi...

kveta
7. jan 2014

@satanka1
@1katkas Opatrne s tou propagaciou Nemeho vykriku pre mladych ludi. Mne to jeden prilis snazivy pedagog pustil, ked som mala 14 rokov. Dodnes si nesiem nasledky z tej traumy, co som videla. Ale nie z potratu, ale z gynekologickych kresiel. Cele roky som nebola schopna psychicky zvladnut gynekologicke vysetrenie a tak ma niekolkokrat museli vysetrovat v narkoze.

Strana
z2