icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

livocka21
7. jún 2013

@karinuska22 ahoj 🙂 dakujem za chrobaka v hlave :D tu mi vacsina zien napisala ze si pichaju do brucha....ale jedna moja znama mi povedala ze je to nebezpecne....hmm no zrejme len vetdy ak ta na to upozorni lekar....mne nikto nepovedal aby som si do brucha nepichala, hmm tak hadam to bude ok...ja uz neviem...tak sa drz 🙂

kikaneu
7. jún 2013

@livocka21 čo by som ja za to dala.....no, nič, niečo vymyslíme

ivetkabab
7. jún 2013

@rybka009 ahojky.mne zistitili v 7 mesiaci tehotenstva vrodenu trombofilii.musela som si zacat picat fraxik 2x denne a este dva mesiace po porode.kludne sa ma opytaj co potrebjes vediet.modriny som mala ako hrom velke akoby ma niekto tyral.boleli ma ruky este pol roka

matozazzo
7. jún 2013

Mne doporucila hematologicka, aby som si pichala, lebo som mala hranicne hodnoty, pichla som si to 2x a nikdy viac... Povedala, ze ked nechcem do brucha, mozem do stehna.. Drzala som pocas celeho tehotenstva prisnu dietu, chodila kazdy mesiac na kontrolu, vzdy boli hodnoty hranicne, ale nastastie som si nemusela pichat. U mna to bola prevencia, nemam ziadnu trombofiliu, ale ked sme chceli 2. babo, potratila som, tak preto.
Viem, ze je to tazke, pichat si, ale mam kamosku, ktora si pichala cele tehotenstvo, zo zaciatku do brucha, ale uz ked zacalo brusko rast, povedali jej, ze je lepsie do stehna, striedala miesta, strany a ani modriny nemala...

rybka009
autor
7. jún 2013

@ivetkabab dakujem ja uz mam uspesne po porode, nemala som zistenu ziadnu poruchu fraxiparin mi dala hematologicka preventivne, dufam ze ak bude dalsie tehu tak nebude treba pichat ale dakujem 🙂

rybka009
autor
7. jún 2013

@livocka21 ahoj ja som si pichala ale dala som iba prvych 10do brucha potom ma to tam bolelo uz skor som prezila do tych stehien, a to som si nepichala sama 🙂 drzim palce

alaniska
7. jún 2013

ja picham stale do brucha a som v 33tt,ale je.to.uz dost bolestive posledne tyzdne,tri dni uz picham do koznej riasy na urovni tesne pod rebrami,snad sa to moze,na hematku idem v pondelok,ale ruky a nohy u mna neprichadzaju do uvahy

livocka21
7. jún 2013

@rybka009 no nie kazdy ma na to zaludok 🙂

zuzlik_666
7. jún 2013

@livocka21 ahojky, ja som zacala vcera pichat, ale teda do brucha nemam sancu, hoci doktor povedal, ze tam mozem v poho.. viem, ze je ihla kratka, ale aj tak mi to je proti srsti a dalsia vec, ze ja uz mam take brucho, ze nemam sancu spravit riasu... takze ja idem na ruky a stehna, uvidim ako budem zvladat... 😨

@alaniska a da sa ti v pohode urobit riasa, lebo mne fakt nejde... 😕

inak kocky stalo sa vam niekedy, ze ste si napichli cievku?

alaniska
7. jún 2013

@zuzlik_666 no este sa mi da,na urovni pupka uz velmi,uteka mi to.Len mam uz problem najst miesto ktore neboli,len prilozim ihlu a bolest☹
Tak cievku som napichla,ta bolest na odpadnutie,uff.Teraz mam velmi zilave brucho,tak sa snazim triafat mimo.

zuzlik_666
7. jún 2013

@alaniska ☹ ☹ ☹
ja som to dnes pichla do stehna, ale bolelo, neviem si predstavit do brucha, bo ma boli aj bez pichania... 😖

lucinocka
7. jún 2013

@zuzlik_666 ja som riasu vobec nerobila a pichala som cele tehu do brucha 🙂 od 3+4tt do 6 tyzdnov po porode🙂

lenka_21
7. jún 2013

@rybka009 Ja som pichala cele tehu a plus 6tt po porode. Prv 0,4 a potom mi to museli navysit na 0,6. Mam Leiden V plus MTHFR mutaciu. Ak mas otazky, pytaj sa. Ja som pichala do podbruska, stehna, ramena ... podla mna je jedno kde to pichas, rozrusena som bola rovnako 😀

zuzlik_666
7. jún 2013

@lucinocka obdivujem, som si ista, ze ja to brucho nedam... mozno keby som zacala pichat niekedy v prvom trimestr, tak by som to mozno zvladla do brucha, ale teraz ked vidim, ako mi v nom malinka cestuje... aj ked viem, ze nemam sancu sa dostat s tou kratkou ihlou k jej blizkosti...
nemala si moc velke modriny?

lucinocka
8. jún 2013

@zuzlik_666 nemala som ani jednu modrinu za cele tehu🙂 raz mi mm pichol do ruky a bolela ma tyzden tak som ho poslala doprdele, ze ja to viem sama lepsie do brucha

nikak23
8. jún 2013

Ja som stale na fraxiparine,hematolog mi znizuje davky od porodu,mala su koagulopatiu,picham si do brucha ale vyzeram oko tyrana,do ruky ma to boli,drzim palce.

zuzlik_666
8. jún 2013

@lucinocka sikula, lebo teda, co som videla kocky, tak fakt vyzerali ako tyrane... doslova cierne modriny... no snad to minie aj nas, dakujem 🙂

lucinocka
8. jún 2013

@zuzlik_666 v prvom tehu som mala modriny.. teda tych par tyzdnov kym som nepotratila, v druhom som nemala ani jednu, neviem ci to bolo tym ze som hned po pichnuti pritlacila a rozmasirovala miesto s tym tamponikom namocenym v alkohole

livocka21
8. jún 2013

@zuzlik_666 ahojky... no tak je jasne... ze ked mas napnutu kozu tak si nepichnes do brucha...ja si zas ozem robit zahybov kolko chcem :D preto si nemyslim ze by to bolo pre babo nebezpecne v mojom pripade 🙂 drzte sa obaja 🙂

sonibb
13. jún 2013

Ahojko..pridávam sa k vám..ja si pichám fraxiparine 0,3 už od začiatku ako som zistila že čakáme babnko..predtým som 3 krát potratila cca v 6tt..takže som dostala fraxiparine od začiatku tehu preventívne..teraz som v 30tt a mám ich dobrať a prejsť na 0,4..a tiež si pichám sama..od začiatku do bruška,lebo tam mi povedala sestrička na hematologii,aj doktorka,že najlepšie do brucha..neskôr keď mi začalo bruško rásť,tak mi to bolo "proti srsti"pichať do bruška,tak som skúsila do stehna..ale tam to hrozne bolelo,tak som začala zas do bruška..ale viac z boku..raz jeden bok a potom druhý..je to lepšie,ľahšie a nebolí ako do stehna..
A chcem sa spýtať..pred týždňom som k tomu dostala oxyphylli ..najskôr dve denne,potom tri denne..máte s tým niektorá skùsenosť ?..lebo som v letáku čítala že oxyphyllin sa nemá užívať počas tehotenstva a dojčenia..tak som sa trošku zľakla..

roxxy13
13. jún 2013

fuj mne to predpisal lekar dnes aj ked je všetko v poriadku ohľadne trombozy akurat mam zvyšene D-Dimery.neznašam ihly a moja babka vykrvacala po lieku na riedenie krvi :( no nemam mať strach som 35 tyždni ☹

iju
17. jún 2013

Tak ja si pichám 0,3 fraxiparin už od 15t ..najprv do brucha a teraz už radšej do stehien.D -Dimer mam stále vyšší. Pri prvej injekcii som mala strach ale teraz to už je na dennom poriadku.

deny81
17. jún 2013

Ahojte baby, mam otazku, 3x som potratila, hematologicka mi zistila syndrom lepivych dosticiek, vravela, ze mi injekcie predpisovat nebude (teda fraxik) ale ze budem brat aspirin. teraz som po vybere krcovych zil a beriem 10 po operacii fraxiparin ze az 0,6, picham do brucha - uf hruza, modriny na bruchu mam, vcera ma to strasne bolelo a svrbelo. obdivujem vsetky co si to picahju cele tehotenstvo. mam otazocku - mali ste niektora tento syndrom? a co ste na to brali? fraxi alebo aspirin? neviete aky je v tom rozdiel? pisete ze dali fraxik preventivne - da sa to aj kombinovat s aspirinom? a mate aj vy taky pocit pri pichani, akoby vam tam navrela curkajuca tekutina? mna vzdy strasie......

iju
17. jún 2013

Ja mam po pichaní niekedy hrčky a modriny ale to je normálne. Údajne,keď sa látka uvoľňuje pomaly vznikne hrčka. A niekedy ma to tiež svrbí.

kikaneu
17. jún 2013

@iju čaute baby.....inak, na tom, že keď pomaly uvoľňuješ, vzniká hrča podľa mňa niečo bude.....lebo som bola teraz mesiac v nemocke, sestričky mi pichali do ramien a pomaly, stále som mala hrče, mám aj modriny......no des, ruky ako keby ma týral manžel......doma mi to pichá drahý do brucha, modrinka sa mu občas podarí, ale hrču som ešte nemala 🙂 on to uvoľňuje rýchlo.....a dosť ma to poslednú dobu aj svrbí....pomáha mi na to aloe....uf

iju
17. jún 2013

Mne to povedali na hematológii, že to je tým a že to je normálne. Ale podľa skúsenosti sa mi tvoria na stehnách hrčky a na bruchu si nepamätám,žeby som mala hrčku.

renka2524
19. jún 2013

@k7katka
@k7katka a pichas si kam??

dz
20. jún 2013

ahojte, mam po 2 neuspesnych IVF, dovod preco sa mi nechce uhniezdit embryo neviem, doktor ma poslal na hematologiu a povedal mi, ze bez ohladu na vysledky z hematologie mi da pri 3.IVF pichat fraxiparin alebo clexane, preco?

iju
20. jún 2013
iju
20. jún 2013

@dz Pri mojej diagnóze mi gynekológ povedal hneď na začiatku tehotenstva, že si budem musieť čím skôr pichať lebo je veľké riziko potratu a že veľa žien, ktoré potratili zistili, že majú problémy a krvou. Mne vďaka sestre zistili poruchu krvi, lebo bežné hematologické vyšetrenie neukázalo nič. Hematologička mi poslala krv do Košíc, kde zistili vrodenú poruchu.