icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

franzziska
29. júl 2013

@kikaneu ano mne takmer vždy vyjde von kvapka...

@marikac ja si picham 0,6 a mavam len modriny, nic viac....

iju
29. júl 2013

V poslednej dobe sa mi stáva, že po vytiahnutí ihly vytečie kvapka. Sestričky mi to zakázali masírovať a stláčať. Ked vyberám ihlu tak pomaly uvoľňujem kožu.

franzziska
29. júl 2013

baby vy si to pichate aj inde jako do brucha? mne doktorka povedala ze mam len do brucha...ze inde to tak neposobi

marikac
29. júl 2013

@franzziska ja som mala alergiu, potvrdili mi to lekari...nieco priserne, ked ta svrbi cele telo, vyhadzane vyrazky a nemozes prakticky na to zobrat nic..... 😔 😔

kikaneu
29. júl 2013

@franzziska mne nie vždy, iba občas 🙂 my picháme do brucha, ale neviem do kedy ešte budeme môcť, lebo drobec sa už blíži k pupku.....ale v nemocnici mi pichali do rúk....a výsledky boli ok, účinkovala liečba...tak viem ti ja

iju
30. júl 2013

@franzziska mne sestričky povedali, že do rúk, brucha a boky stehien. Ja si pichám do nôh.

franzziska
30. júl 2013

@iju a kde to boli najmenej?
myslis ruk ako rameno? nohy vnutorne stehna ci??

iju
30. júl 2013

@franzziska vonkajšie stehna, a no ramena a kus nižšie.mňa ani neviem. .všade rovnako.

nativa006
5. aug 2013

silvinka01 Ja som tiež tehotna 16.tt.Moja gynekologička mi predpisala fraxiparin 04.Pred tyždnom mi zvyšila davku na 06 a idem sa zblaznit ako ma všetko svrbi.Skušala som si to pichat do ruky aj brucha,ale stale sa mi urobi červeny flak a v nom take male bodky.Bola som u doktorky,tak mi znižila zasa davku na 04,ale stale sa mi robia tie flaky.Povedala ak to bude pokračovat,tak mi bude musiet predpisat niečo ine.Zaujimave je to že pokial som si pichala tie 04 všetko bolo ok. A ked mi zvyšila davku,tak mam asi alergicku reakciu.Dufam,že to nema neaky zly vplyv na plod.Ja nechodim na hematologiu.

levandullka
23. aug 2013

Potrebujem radu dievcata... Gynekolgo mi povedal ze pred cestou lietadlom si mam davat tabletky na riedenie krvi, no rodinny lekar mi povedal, ze lepsi bude Fraxiparine... Neviete, ci ich budem muset pouzivat uz niekolko dni pred odletom a niekolko dni aj po lete lietadlom? Alebo je to jednorazove, jedna injekcia pred kazdym letom... Dakujem

horalka007
25. aug 2013

@nativa006 Ja som mala to isté a konzultovala som to s hematologičkou a nakoniec to bola alergia a zmenila mi fraiparine na clexane a už je všetko ok, žiadne svrbenie ani modrinky ani vyrážky...

lenkaa51
7. sep 2013

ahojky poradte mi pychala som si injekce fraxiprarine do brucha a nevedela som ze som uz tehotna moze to ublizit babetku zhruba pred mesiacom a pol aja som tehotna 12 tyzden dakujem

skippy7
7. sep 2013

@lenkaa51 ahoj, neboj, babetku to neubliži, ved sa to picha do kožnej riasy,takže k babetku sa to vobec nepribliži....ja som 28.tt a už druhe tehu si picham a len do brucha(skor na bok), lebo mám pocit, že to tam najmenej bolí, na nohe si neviem spraviť taku kožnu riasu(nesmie sa to do svalu totiž) a na ruke mi raz manžel napichol žilu a valila sa mi odtiaľ krv jak besna, tak odvtedy si radšej picham sama

kikaneu
15. sep 2013

@skippy7 ahoj...akurát som si tu išla po radu, či by sa nemohlo pichať do boku....lebo na bruchu sa už nedá spraviť riasa, na rukách je to istá katastrofa.....a na bokoch je tuku na vytvorenie riasy habadej.....skús mi presnejšie popísať, kam to picháš 🙂 lebo ja už som z tých injekcií zúfalá......och a ešte toľko týždňov predo mnou 😔 vďaka

strihalka
15. sep 2013

@kikaneu
@lenkaa51 ja si behem tehu pichala...nejdrive do bricha, pote do ramene a na konci tehu do stehna...jeste apr tydnu tehu a uz bych nevedela kam si to pichnout☹hruza...jak ja ti injekce nesnasela...a ked se zle pichli...auuu ta bolest☹
V druhem tehu se jim asi nevyhnem, takze me tez ceka taketo obdobi

kikaneu
15. sep 2013

@strihalka ja už teraz neviem......na bruchu to bolo najlepšie...ale prestali sme tam pichať pred pár dňami, lebo už sa fakt nedá spraviť riasa a aj hrčky sa mi dve urobili tam, kde sa ešte dalo.....tak sme prešli na ruky a dnes mm trafil žilu.....modrina ako svet.....aj dobre, že je jeseň, aspoň tie moje modriny nikto nevidí, keď si dám tričko s dlhým rukávom 🙂

strihalka
15. sep 2013

@kikaneu no ty hrcky jsou velmi neprijemne, me se podarilo zila na brichu ☹

kikaneu
15. sep 2013

@strihalka aj môjmu chlapovi....dvakrát po sebe..... 😔

fearandlove
16. sep 2013

@kikaneu ja som pichala aj do bruska aj do ruk ale najviac sa mi zatial osvedcili stehna konkrétne boky stehien skoro vobec ma to tam neboli da sa mi tam spravit riasa hrcka sa sice sem tam spravi ale myslím ze to nezalezi na tom kde pichas proste niekedy to tak vyjde ale hlavne ma to tam tak nesvrbi a viem si aj sama pichnut ,jasne ze sem tam trafim zilku a spravi sa modrina ale nieje to bolestive az tak ako ked som do ruk pichala a skor som tam asi sem tam trafila sval alebo co lebo vtedy ma bolela cela ruka z toho...takze mne sa fakt osvedcili stehná - vonkajsia strana

skippy7
16. sep 2013

@kikaneu ja si to pichám do boku, tak asi v urovni pupku,len teda viacej do boku-doľava alebo doprava,tam, kde tá koža už nie je taká napnutá, ked sedím, tak sa dá ta riasa celkom fajn spraviť, aj ked aj mne sa tiež modrina občas podarí...tak neviem, či som ti to dobre vysvetlila 😕

kikaneu
16. sep 2013

@skippy7 áno, pochopila som 🙂 mňa najviac štve, že vôbec nechodím na hematológiu, a teda sa nemôžem poradiť s dr. injekcie mi predpisuje gynekológ, ale on netuší čo a ako okolo toho pichania.....skúsime ešte tie boky 😉
@fearandlove a mne zas nie, skúšali sme, ale mne tam nejde spraviť riasa a strašne ma to svrbelo.....lebo ani nemôžem ležať na chrbte, len na bokoch, a to už bolo totálne na nervy.....uff

fearandlove
17. sep 2013

tak skus ten bok ako píse @skippy7 rada by som ti nejak pomohla..no neviem ako...ale chcela som sa ta spýtat a mozno poradis aj ty mne...ked ti robia odbery aký QUICK más? lebo mám trosku obavy ci ta moja hodnota je ok...lebo taku aku mam teraz som mala ked sa mi vytvorili zrazeniny...ja som sice pod dohladom hematologicky a verim teda ze vie co robi kedze mi nechala 0,4 a nezvýsila...neviem totiz aký by mal byt QUICK u tehotnej zeny

skippy7
17. sep 2013

@kikaneu ty nechodiš na hematologiu??? tak to nechapem, ako ti možu dať injekcie bez toho, že by vedeli,ako je na tom tvoja krv 😕 ,ved od tych vysledkov sa to všetko odvija, mna teda dosť prisne sleduje moja hematologička

@fearandlove to bola otazka na mna? ohladom Quicku? no ja mam vo vysledkoch pisane Quickov test: Protrombinovy test a Protrombinovy test INR, tieto 2 hodnoty. prve mám ja 99,2, a INR 1,00...ale vraj su doležite tie D-Dimery, a tiež Fibrinogen...

kikaneu
17. sep 2013

@skippy7 no vidíš....moja hematologička (truba) tvrdí, že pri liečbe fraxiparinom netreba krv kontrolovať 😕 ale gyndoš mi to kontroluje, ešteže ho mám 😉 ozaj, a v ktorom si týždni?
@fearandlove ak to bolo na mňa, tak platí to čo pre skippy, mne kontroluje len hemokoaguláciu gynekológ.....neviem nič o žiadnom quick

skippy7
17. sep 2013

@kikaneu fiha, a gynekolog sa vyzná v tych hematolog. veciach? moj teda sa ani neopyta, že či si vobec pichám....ja som teraz 29.tt

kikaneu
17. sep 2013

@skippy7 no, skontroluje tie hodnoty a ak by sa mu čosi nepozdávalo, tak by ma poslal za hematologičkou u nich v nemocnici 😉 tak to urobil aj keď som ležala na začiatku na oddelení 😉

fearandlove
18. sep 2013

@skippy7 a @ kikaneu tak ako to tak čítam má kazdý lekár svoj prístup k tejto liečbe :D ono je možné ze kazdá z nás ma aj iny typ tejto poruchy..snad teda vedia čo robia ... :D

kikaneu
18. sep 2013

@fearandlove no neviem, ja tej svojej nedôverujem.....poznám ženy, čo majú tú istú diagnózu a chodia na kontroly.....fakt šťastie, že gynekológ mi v tomto vyšiel v ústrety.....

fearandlove
20. sep 2013

@kikaneu vies co je fakt smutné ze takto hazardujú nie s jedným ale dvoma životmi ...čest vynimkam...ale musim sa priznat ze uz mam tých injekcii plné zuby uz si ich ani poriadne nemozem pichnut 5 minut vzdy váham pokial ju tam vtlačím... 😒 uz je to dlho a este to aj dlho bude ☹ jasne ze by som pre malého urobila vsetko len niekedy uz mam tých injekcii dost

kikaneu
20. sep 2013

@fearandlove sme dve......mne sa minulý týždeň urobila brutálna modrina na ruke, lebo manžel trafil nejakú žilku.....no des.....a dnes ma od samého rána tak strašne bolí ruka (ako keď ju máš presilenú...naposledy ma tak bolela, keď som bola na brigáde a dva dni vkuse som umývala okná....vtedy pomohol paralen) dala som si ho aj dnes, ale dnes nejak nezabral 😒 je to fakt hrozné, akoby tá ruka ani nebola moja 😒
ja to tiež kvôli drobčiatku vydržím a som rada, že mi ich pichá manžel, lebo inak by som tiež takto 5 minút váhala, že kam.....