icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

skippy7
22. okt 2013

@blue_eyes inak , tu už bola taka skupina že "trombofilie" ,aj som do nej chodila, ale ako sa pomenil Konik, tak neviem ,či to nejak zaniklo alebo čo....

@katusap u nas to bolo tiež tak 😉
@petrusape a to si sama pichaš do ramena? to si ako vieš???....ja neviem, ja picham stale do bokov-striedam, tam mam istotu,že len pod kožu to ide a nebolí to, do svalu by to asi bolelo podľa mna

@dilema ahooj, my sme si kedysi pisali, neviem ,či si pamataš,pozri staru poštu 🙂 ....ja som nemala amniocentezu, odmietla som, tak ti neviem poradiť...ja som bola rozhodnutá, že si dieťatko necham tak či tak, mala som akurat morfologicky uzv a tam sa dá všetko vidieť,či je dieťatko zdravé a tak....však ked tak napiš IP 😉

blue_eyes
22. okt 2013

@kikaneu leiden mam aj ja homozygot... to su bohovske nazvy....🙂

petrusape
22. okt 2013

@skippy7 picham si ja, ale kozu drzi manzel, zatial ma to nebolelo, iba sem tam modriny

petamaj
22. okt 2013

Ahojte, mne tiež navrhol lekár pichanie Fraxiparínu - mala som v predchádzajúcom tehotenstve od 36.t.t. preeclampsiu. Máte niekto s týmto skúsenosť? môže sa (alebo) rodili ste niektorá po užívaní tohto lieku prirodzene alebo sa robí cisársky? Budem vďačná za každú odpoved.

petamaj
22. okt 2013

@nibiru chcem sa spýtať, či vám pomohlo užívanie fraxiparínu pri preeclampsii

marulka83
22. okt 2013

ja som to brala v prvom tehu preventivne a v druhom fragmin takisto preventivne

billam
22. okt 2013

@petamaj mne nepomohol

trulinka
28. okt 2013

ahojte, pripajam sa ku vam - pichatelkam fraxiparinu 😉 . Ja som v 5 tt po umelom oplodneni a fraxiparine si picham uz od stimulacnej fazy, cize nejake 2 mesiace. No, tak sa mam na co tesit ked cele tehotenstvo si budem musiet pichat. Ja si picham sama do brucha, ale striedam si raz na pravo, raz nalavo, takze ani modriny nemavam a ani nejake bolesti, tak dufam, ze to tak aj ostane. A musite chodit na kontrolu aj na hematologiu, ci netreba? kto vam predpisuje fraxiparine, gynekolog, ci obvodny lekar?

kikaneu
31. okt 2013

@trulinka no, tak to držím prsty, aby ti to tak bezbolestne a bezmodrinovo aj ostalo 😉 ja nechodím na kontroly, lebo moja hematologička tvrdí, že netreba....ale oveľa pokojnejšia by som bola, keby som mala krv pravidelne kontrolovanú.....injekcie mi predpisuje gynekológ a občas mi vezme aj krv (keď nezabudnem a poprosím ho) 😉

martinka_martinka
31. okt 2013

juuuj ja som si to tiež musela pichať... našťastie len nejakych 6 týždnov ale aj to bolo umorne .... 🙂 ale nechapem prečo do brucha ??? mne doktorka povedala že do stehna a v nemocnici mi pichali do ramena...

skippy7
2. nov 2013

@trulinka ja si picham druhe tehotenstvo od začiatku + celé šestonedelie nas čaká, nevadí, zvladneme, ak to má pomocť,nie? krv ti musia kontrolovať, lebo tie hodnoty zražanlivosti sa menia a podľa toho ti zvyšuju aj dávky(možu-nemusia), ja chodím každy mesiac na hematologiu, na kontrolu,teraz už každe 3 tyždene, lebo mám mesiac do pôrodu...tiež si pichám do brucha a v pohode, nebolí a nemám modriny 😉 ...inak, všetko zaleží od toho aku máš diagnozu

@martinka_martinka no do brucha(do bokov) mna osobne to najmenej bolí,a v letáku je aj taky nákres, že do bokov sa pichá, teda ja si pichám Clexane,možno pri Fraxiparine je to inak.....v nemocke aj mne do ramena pichali

trulinka
2. nov 2013

@skippy7
ahoj, ja mam ten fraxik brat v podstate len kvoli prevencii, kvoli vyssej zrazanlivosti krvi, ale inak som mala vysedky v pohode, nemala by mi hrozit tromboza, snad 😒 . Som sa pytala Dr. ci mam ist na hematologiu na nejaku kontrolu, ale povedal, ze netreba, mam si len pichat 1 injekciu denne....Tak hadam bude vsetko v pohode....Tak ti drzim palce, nech vsetko dobre dopadne..... 😉

skippy7
2. nov 2013

@trulinka aha, tak u teba to neni take važne asi, ja mám zistené 2 mutacie v krvi, takže mne by bez toho bábo neprežilo....ďakujem, dufam, že teraz to už bude všetko ok 😉 ...aj tebe držim palce 🙂

trulinka
4. nov 2013

@skippy7
aha, tak tebe sa to uz poriadne krati, ked o mesiac rodis 😉 . Tak ti prajem len to najlepsie, nech vsetko dobre dopadne a ty aj malicke budete v poriadku 🙂 . A co budete mat? Ci sa chcete dat prekvapit?

skippy7
4. nov 2013

@trulinka no ano,ked to bude cisarak, tak to bude možno aj skôr 😕 ....dievčatko bude 🙂 ...a ďakujem

lienka1284
6. nov 2013

ahojte baby ja si mam pichnut fraxiparine dnes prvy krat sama mam s toho stresy bo neviem ako na to všetko sa mi v hlave toči že neviem ako to urobit viete mi tu napisat celi postup ako si to pichnut?

billam
6. nov 2013

@lienka1284 ja som si to pichala sama a do stehna...stlacila som si kožu a kolmo som pichla...dá sa to aj do ruky, len sama som to nevedela...dá sa to, len nestlacis si kožu...viem, že sa to moze aj do brucha, tam to menej boli, kedže je tam viac tuku, ale vtedy som bola tehotna, tak som zvolila nohu...neboj, zvládneš to.

lienka1284
6. nov 2013

mne kazal doktor pichat do brucha a všetko som zvladla až na jednu vec dostat z ten inekcie tu bublinku ta tam nema byt a neviem ako som ju mala dat preč ten vzduch co tam bol vyšiel ale taaaa bublinka ani za nič

skippy7
6. nov 2013

@lienka1284 ja si picham Clexane a tam sa tá bublinka NEMÁ davať preč,tak vyslovene pišu v navode...pri Fraxiparine pišu, že dať preč??? sa mi to nezdá....ja si tiež picham do brucha, rychlo to tam vrazím, menej to bolí ako ked to tam pomaly tlačím a uplne v pohode, občas zaštípe, neboj... 😉

lienka1284
6. nov 2013

no mne to tak vysvetlila sestrička ale ja si myslim že stači že som vytlačila ten vzduch odtial. na navode je pisane že nemam nič vytlačat ale ked každy mi povie inak robim zatial tak ako sestrička povedala možno myslela iba ten vzduch že ma vyst 🙂

tanaicka
6. nov 2013

@lienka1284 ahoj ja si to picham uz 15-ty den je to jednoduche ukazovakom a palcom si pevne chyt kozu pod alebo vedla pupka a pichnes si tristvrte ihly pomaly vstrekujes a potom ked ihlu vyberies tak si to dobré rozmasiruj ani modrinka ti neostane

lienka1284
7. nov 2013

tak tretia inekcia zamnou i ked je to neprijemne a divne že si to musim pichat ja ale zvladam to už v pohode musim si proste zvyknut bo je predomnou ešte necelich sedem mesiacov 🙂

skippy7
7. nov 2013

@lienka1284
no ja už to beriem jak čistenie zubov 😀 ....ja neviem dievčatá, pri Clexane pišu, že nevytlačať vzduch, nemasirovať po vpichnutí, ale možno pri Fraxiparine je to inak 😕 ....tam nie su take ihly, kde vystrelí taky kryt na ihlu?? že ked vytlačim uplne všetko z ihly, tak sa uvolní taky kryt, čo zakryje ihlu-kvôli bezpečnosti zrejme

lienka1284
8. nov 2013

no ja musim s tich inekcii vytlačat vzduch ale vždy mi tam taka pidi bublinka zostane pri spodku dufam že to nevadi a ešte som chcela vediet že každy piše že tie inekcie strašne štipu ja som to zažila včera ale iba včera inak ma to vobec neštipe je to normalne ?

beruska2327
21. nov 2013

ahojte. ja tiez picham clexane. sestricka mi hovorila, ze mam bublinu odstranit pred vpichom, ale v navode je, ze sa nesmie. tak aplikujem podla navodu. fraxik som nemala, ale ako tu uz ine baby pisali, clexane ma poistku - ked sa zatlaci na doraz, tak sa ihla schova. mozno prave preto je tam ta bublina, aby odisla vsetka tekutina zo striekacky aj ihly. neviem. vyzera, ze kazdy to aplikuje inym sposobom (miesto, sposob) a aj v ambulanciach podavaju rozne informacie.
ja zatial picham do brucha, nerobi mi to problem. ihly su uplne tenucke, vpich ani necitit (pokial netrafim zilku). obcas sa zadari s modrinou - nuz, nie je kazdy den nedela 🙂 v ambulancii mi raz pichla do ramena (este v predch. tehu) a ruka ma bolela dva tyzdne. takze ja "trapim" slaninku na bruchu 🙂

rencika82
4. dec 2013

ahojte.....aj ja som "pichateľka" fraxiparinu. ešte som len dáky 4tt a čaká ma to celé tehu. včera prvá injekcia od setričky, dnes som to úspešne zvládla sama. a inak kam odhadzujete použité injekcie? do smetí asi nie....

kikaneu
4. dec 2013

@rencika82 vitaj.....tak máš pred sebou dlhú cestu, ale dá sa to zvládnuť 😉 my ich dávame do plastovej fľaše a potom ich nosí mama na hematológiu.....

rencika82
4. dec 2013

@kikaneu aha, dobrý nápad s tou plastovou fľašou. len to musím riadne skryť, aby mi to malá nenašla a nevysypala 🙂 . ja na hematológiu nechodím, kam to potom môžem dať? do lekárne? či kam?

kikaneu
4. dec 2013

@rencika82 v lekárni to neberú.....skús sa spýtať na gynekológii.....ani ja nechodím na hematológiu, preto ich tam nosí mamina 🙂

rencika82
4. dec 2013

@kikaneu dakujem, spýtam sa tam, keď pôjdem na kontrolu 🙂