icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

vevegom
11. jan 2013

Clexan mi nerobi ziadny problem zatial. Ziadna alergicka reakcia. chvalabohu. Len sa tazsie zhana po lekarnach.

4misa8
12. jan 2013

Ahoj ja som si tieto injekcie začala pichať ešte pred otehotnením, aby som telo na niečo pripravila. Picham si ich od júna a podarilo sa mi otehotnenieť v auguste. Doposiaľ si ich stále pichám a rodiť mám až v apríli, presnejšie koncom apríla. Naordinovala mi ich hematologička lebo taktiež mi bola zistená mutacia a anopyrin mi vysadila a zvýšila dávku fraxiparínu na 0,6. Zo začiatku som si pichala do bruška ale mi stvrdla pokožka tak teraz pichám striedavo do stehien.

tremonti
12. jan 2013

Ja som pichala injekcie cele tehu,do brucha najprv fraxiparin ale asi v polke tehu ma z neho strasne svrbelo brucho na mieste vpichu tak mi dsali clexan

darfi
14. jan 2013

Ahojte, som cca v 4 mesiaci a tiež si každý deň pichám fraxiparin. Chcela by som sa opýtať, keď picháte do stehna nie je to viac bolestivé ako do brucha?

kikaneu
14. jan 2013

baby ahojte......aj ja si pichám fraxiparine (teda manžel pichá...zatiaľ do brucha a pohoda) a chcem sa spýtať, mali ste niektorá komplikáciu vo forme krvácania alebo špinenia? lebo mne už 3 doktori nezávisle od seba povedali, že je to bežná komplikácia a nič mi na to nedajú, že to chce trpezlivosť......no ja by som aj tak chcela vedieť, či ste to niektorá tiež mali.....Ďakujem

k7katka
15. jan 2013

@kikaneu ahoj ja si picham od 4tt a problem zo spinenim by mali riešit dufastonom anenechat to len tak skus sa opytat preco ti ho nedali nechcem ta strasit ale ja som uz dva krat potratila a teraz si picham fraxiparin 0,4ml a beriem dupaston ono to je hormon na zastavenie krvacania to neublizi a moze sa brat az do 20 tt mne pomohol pri krvacani a spineni

k7katka
15. jan 2013

@darfi ahoj mna to boli viac do stehna aj modriny mam statocne 😅 ale do bokov som už profik 😀 bez bolestne a bez modrin 😀

kikaneu
15. jan 2013

@k7katka aj ja od 4tt ale 0.3, ten duphaston beriem, no aj napriek tomu stále špiním, krvácala som dvakrát.....ten duphaston je na udržanie tehotenstva, nie na zastavenie krvácania (aspoň mne tak vraveli), ale že na zastavenie mi nič nemôžu dať, lebo sa to bije s tým fraxiparinom.....tak preto som sa pýtala, lebo na to dávajú nejaký ascorutin myslím......a zvýšila som si dávku z 2x1 na 3x1.....tak pevne verím, že všetko bude ok

k7katka
17. jan 2013

@kikaneu no neviem mne vravela ze sa mi to po tom dupastone upravi a preslo mi spinenie no neviem treba verit ze vsetko bude dobre treba mysliet pozitivne 🙂

pet1308
17. jan 2013

Ahojte, aj ja si pichám fraxík 0,3 a užívam aj Anopyrín 100, ale túto liečbu mi nasadili po KET na 4.deň, lebo mi prišli výsledky z hematológie a mám syndróm lepivých trombocytov, ale na 5.deň som začala večer trošku slabohnedo špiniť a na 6.deň už aj slaboružovo, ale iba pár hodín, robila som si aj test a bol slabučký duch, tak snáď to bolo špinenie zo zahniezďovania. Teraz som 9.deň po KET, čiarka na testíku silnie, ale mávam ešte občas slabohnedé špinenie, na ktoré užívam tretí deň ascorutin. Už som si myslela, že pomohol, lebo včera som špinila len ráno, ale dnes ráno opäť. Máte aj vy skúsenosti s týmto špinením hneď na začiatku tehu? Bojím sa aj mimamaternicového ☹

kikaneu
17. jan 2013

@k7katka snažím sa, ale je to ťažké, dnes znovu krvácam :(

melisaaa
17. jan 2013

@kikaneu Kika a už ti kontrolovali zražanlivosť odkedy si picháš

kikaneu
17. jan 2013

@melisaaa nie moja....nikto nič

lucinocka
17. jan 2013

@kikaneu ja som krvacala z nosa v polke tehu tak mi vysadila injekcie na dva dni a potom som pokracovala.. ale pamatam si vravela mi hned na zaciatku tehu ked zacnete krvacat dole, okamzite vysadit injekcie a do nemocnice..

lucinocka
17. jan 2013

@kikaneu mozes brat vysoku davku, mas prilis nariedenu krv, to neni sranda, daj si okamzite skontrolovat zrazanlivost

kikaneu
17. jan 2013

@lucinocka hm, ja ale krvácam zdola :( je to nanič, bez injekcií by bábo nemalo živiny, s nimi som ja v strese či je všetko ok ☹

kikaneu
17. jan 2013

@lucinocka však len 0.3 mám

lucinocka
17. jan 2013

@kikaneu mozno ti staci brat kazdy druhy den..

lucinocka
17. jan 2013

@kikaneu chapem ze sa bojis, potratila som presne rovnako ako ty:-/ dupni si a chod hned zajtra na testy

melisaaa
17. jan 2013

@kikaneu ak pichaš Fraxi, tak by ti mali občas skontrolovať zrážanlivosť, či je to ok, aj ked ty máš len preventívnu dávku, lebo možno potrebuješ ešte nižšiu dávku, a veruže, na zastavenie ti nemožu nič dať, takže možno by to vyriešila nižšia davka Fraxiku a Dufík na 3x, dokonca sa može brať každe 4 hodiny, ja som tiež krvácala v 7 tt, ale dali mi Dycinone a aj Dufik zvyšili a do týždňa to ustupilo, neviem, ak krvacaš čerstvu krv, tak to nie je v poriadku, ale moja ta nechcem strašiť, to určite nie

kikaneu
17. jan 2013

@lucinocka problém je v tom, že zajtra je piatok, nerobí ani moja gynekologička ani hematologička ☹ až v pondelok ☹
@melisaaa duphaston som si sama dala na 3x1 od minulej soboty.....dopujem sa citrusmi a veľa ležím.....nič viac urobiť už neviem ☹

lucinocka
17. jan 2013

@kikaneu na pohotovosti ti nevezmu krv? neviem ako to chodi na slovensku, mna tu nikto nekontroloval tak som si sama chodila na odbery kazdy mesiac cez obvodnu...len som prisla, povedala ze chcem krv na to to a to..druhy den som mala vylsedky, ked sa mi nieco nepozdavalo hned som konzultovala s gyn alebo hemato..nastastie s krvacanim som nemala problem, dala mi dobru davku , ja som mala 5000ku cele tehu, az na ten nos a zuby to bolo v poho..pred porodom vysadila, po porode nasadili...

melisaaa
17. jan 2013

@kikaneu ak stale krvácaš moja tak chod na gyn pohotovosť, a mala by si byť pod dohladom, ja by som určite šla, a tam ti skontroluju aj krvičku, či to maš ok

kikaneu
17. jan 2013

@lucinocka na pohotovosti mi tak urobia sono (vaginálne, ktorému sa chcem vyhnúť) a budú si ma tam chcieť nechať......že na pozorovanie a ani sa na mňa nikto nepríde pozrieť.....ako po kyrete, nepustili ma domov, lebo pozorovanie a až do vizity nikto o mňa ani nezakopol ☹ fuj, nemocnica

kikaneu
17. jan 2013

@melisaaa nejdem tam moja....náš známy primár povedal, že jednorazové krvácanie je ok, ak by neprešlo, tak mám ísť....takže ešte nejdem......

lucinocka
17. jan 2013

@kikaneu ale tak vzdy lepsie v nemocke ako doma vykrvacat:( radsej by som bola pod dohladom aj ked mizernym, viem o com vravis, ja som bola mesiac v nemocke..ale predsa..keby nieco su kolo teba

melisaaa
17. jan 2013

@kikaneu no ja ked som krvácala, tak mi urobil len vonkajšie sono, vaginalne, by nemali robiť, odmietneš vaginalne, a neviem, moja, aj ked si ta tam nechaju, vydržíš to

melisaaa
17. jan 2013

@kikaneu držím palčeky, určite budete v poriadku 🙂

kikaneu
17. jan 2013

@lucinocka však aj tak mi nič nedajú, lebo nemôžu.....načo tam pôjdem.....
@melisaaa ja som predtým špinila a robili mi vaginálne v nemocnici asi 3x za 2 hodiny ☹ nemám chuť sa s nikým hádať.....som prepnutá do režimu, že robím pre to bábo všetko, a ak má s nami ostať, tak ostane, ak nie, tak ani nemocnica nepomôže
a Ďakujem 😉

grelu
17. jan 2013

@kikaneu
ja spinim uz 3 tyzdne....bola som 2x na pohotovosti lebo som mala aj trochu cerstvej krvi a zatial je nastastie vsetko ok...ja si picham clexane a beriem tiez duphaston...je to na nervy, ale snad to bude ok 🙂