icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

zuzina24
5. feb 2016

@ellisabet cele tehu si pichala do bruska? Ja uz mam teraz obcas problem vybrat miesto az netrafim zilu. 🙂

ellisabet
6. feb 2016

@zuzina24 nie, snazila aom sa co najdlhsie,pokial som vedela chytit riasu. Neskor do stehien, aj ked to bolo narocne. Obcas modrina. Do ruk ma to pri 2. tehu neakutocne bolelo. Velakrat som si aj poplakala,ale vzdy som si povedala ze to musim vydrzat. Drzim palce

zuzina24
6. feb 2016

@ellisabet tiez sa budem snazit co najviac do brucha a potom do stehna lebo do ruky sama nezvladnem

ellisabet
6. feb 2016

@zuzina24 držim palce, treba striedat stehna a najst kde to bude boliet najmenej. Ja som pichala z boku

sensen12
6. feb 2016

drzim vsetkym palce v bodani injekcii,zvlaaadneme,do boja zeny!

zuzina24
7. feb 2016

@ellisabet dakujem, neskor ked uz sa bude zle do bruska pichat skusim stehno.

pesa34
8. feb 2016

Dievčence, ako často chodíte na kontrolu na hematologiu??? Prvý krát som mala ísť po piatich dnoch od začiatku podávania injekcií. Vtedy mi urobili krvný obraz, všetko bolo ok, že vraj mám pokračovať v liečbe, ale bola som taká nervózna /v ten den som mala ísť ešte na morfo utz, tak som mala myslienky niekde uplne inde/ že si jednoducho nepamätám, kedy mám ísť opäť na hematologiu. Zavolať sa tam jednoducho nedá, a dnes mi sestrička asi tri krát buchla pred nosom dvere, takže som nemala ani šancu sa spýtať ☹((

majinka81
8. feb 2016

@pesa34 Ahoj ja raz za mesiac, vždy mi berú krv.

majinka81
8. feb 2016

@tomasko27 Ahojky ako sa máš?Ja som dnes prala vecičky pre malú, niečo som kúpila v tescu a vela vecí mi podávali z rodiny.Stačilo to oprať normálne a potom v Lovele?Už končíme 8 mesiac ale to letí však?paa

tomasko27
8. feb 2016

@majinka81 Ahoj.Ja som tiez prala najprv v arieli a potom v lovele.Lebo niektore veci co mam po detoch tak som to mala na povale no a trebalo to najprv tak normalne oprat a potom v detskom prasku.Dnes som si kupila nocnu koselu aby som mala dve,cumel a body v tescu.Musim este bavlnene plienky kupit.Hej ide to pomalicky.Uz mate kocik a sedacku?My este nie ale jeden kocik mi da sesternica tak mozno ani nebudeme kupovat uvidime ako bude vyzerat ten co dostaneme.

tomasko27
8. feb 2016

@majinka81 A uz si davam od dnes pichat jednej sestricke do ruky.Lebo v sobotu som si do brucha a som asi zilu narazila a mi sla krv a mam taku hrcu a vcera som sa tak pritom vyrevala lebo mi to uz neslo a potom sme boli na navsteve a sesternica tu ma svokru a ona je sestricka a bude tu dlhsie tak mi ona picha.A super ani ma to nebolelo a v nemocnici ma to dost bolelo do ruky.

majinka81
8. feb 2016

@tomasko27 Ahoj super s tou sestričkou, aj ja som taká kludná teraz. No mám kočík, mám trojkombináciu tak fajne, vecičky mám aj plienky ešte pampersky dokúpim cez víkend ešte ideme na taký menší nákup. 🙂 🙂

sensen12
9. feb 2016

inac,chcem sa opytat na vas nazor vsetkych,co si myslite,fakt pomaha ten fraxiparin? fakt je to s nim lepsie?

ellisabet
9. feb 2016

@sensen12 co myslis ze by malo byt s nim lepsie? Ak ti ho treba tak urcite ano. Nevien aku konkretne ty mas diagnozu. U mna to bolo nutne, nakolko sa mi cez tehu mohli urobit tromby,ktory keby sa dostal do pupocnika deta by nemuselo byt dostatocne vyzivovane,pripadne by bola moja krv husta nato aby prudila k dietatu. Radsej si kazdy den jednu inj. Pichnut ako mat postihnute dieta alebo o neho prist. Dakujem za 2 krasne zdrave deti

laura444
9. feb 2016

@ellisabet presne tak radsej pichat ako prist o dieta poznam taky pripad kedy sa kamoske v 3 mesiaci urobili zrazeniny v pupocniku a male odumrelo ☹

sensen12
9. feb 2016

@ellisabet myslela som,ze ak mala zena par nezdarov,ze ci ten fraxiparin konecne pomoze,ak je krv husta a same mutacie,ci to nie je len placebo

ellisabet
9. feb 2016

@sensen12 a preco si ho maa pichat ty?

ellisabet
9. feb 2016

@sensen12 moja kamaratka mala 4 potraty,to nehovorim co pri kazdom prezivala. Potom sa jej pri pichani narodili 2 zdrave deti

sensen12
9. feb 2016

@ellisabet tri mutacie,4 nezdary :(

ellisabet
9. feb 2016

@sensen12 tak to mi je luto. tri mutacie je široký pojem, neviem čoho sa týkajú, ale pravdepodobne to budu nejake mutacie ovplyvnujuce zražanlivost krvi. ale určite to má potom zmysel, však hematologička ti to určite vysvetlila že čo a ako. takžko je sa takto vyjadrovať k téme či to má zmysel, kedže nepoznám tvoju situáciu, ale každopádne držím palce

sensen12
10. feb 2016

@ellisabet hej mutacie krvi,no zaruka vsak neexistuje,preto by som chcela vediet statisticky,ci ten fraxiparin v kadejakych pripadoch pomohol,ci to je len placebo

anakristina
10. feb 2016

Babenky prosim vas kedze to riedi krv nemoze to zhorsit na zaciatku tehu spinenie?ze by sa to rozbehlo do krvacania.raz som potratila a viem ze pred kyretom mi to pichli a strasne to zosilnilo krvacanie.nehnevajte sa na mna za hlupu otazku ak by niekto vedel odpovedat bola by som velmi vdacna.

tomasko27
10. feb 2016

@anakristina Ahoj.Ja si picham od 13tt a dr sa od zaciatku obava ze zacnem koli tomu krvacat,a hodne mi vnutri praskaju zilky a pri kazdom vysetreni troska krvacam.

tomasko27
10. feb 2016

@majinka81 Ahoj.Teba to neboli do ruky?Prva ma nebolela a vcera druha no celkom dost ma bolela.No stale je to lepsie ako sama do brucha uz to proste neslo.Ty si este pn a kedy nastupujes na MD?Ja 28.2.

anakristina
10. feb 2016

@tomasko27 dakujem pekne za odpoved.

majinka81
10. feb 2016

@tomasko27 Ahoj, niekedy boli ale presne ako vravis lepsie ako sama do brucha, mo6no ta bud[ svrbiet trosku ruky po vpichoch a aj hrcky budu ale vieš babo je už velké a pichat do bruška mi už príde také no neviem. Ale sa nám to kráti, ešte nám bude smutno po injekciách 😀 😝
inak ja som žehlila vecičky pre malú ešte pár vecí zoženiem a bude. Tebe čo ešte chýba? Inak ako sa cítiš? Ja sa už gúlam dost som pribrala, a teraz mi velmi chutí. Na matersku okolo 25 ked pojdem k mudr tak mi vypíše asi už.

tomasko27
10. feb 2016

@majinka81 Ahoj.No este nam chyba kocik,zajtra pride sedacka a este dake drobnosti.Krem daky na zadok,flasu ak by trebalo 🙂 a neviem 🙂.No mne chybat teda nebudu ale budem mat nocne mory stoho.Bolieva ma podbrusko a vlastne cely spodok uplne dole ma zvykne boliet a lava strana slabin a ma to chyti a nespravim ani krok vtedy len nohu taham za sebou.Kolko si pribrala?Ja 4kg zatial len sa mi tazko dycha ked idem po schodoch.

majinka81
10. feb 2016

@tomasko27 už 22 no mi hovor ja sa tak zafučím že až. ides dat malej náušničky hned v pôrodnici?všetci mi radia že je to najlepšie. a asi jej dám tie po mne 🙂

tomasko27
11. feb 2016

@majinka81 Ahoj.Vidis nato som nemyslela.No dala by som,lebo mojej Zuzke som nedala v porodnici ale u pediatra ked mala asi mesiac a poviem ti to bol horor ako uz to nechcem vidiet u takeho maleho babatka,som plakala viac ako ona🙂.Nechcem ta strasit alebo znechutit to nie 🙂A vtedy sa dost metala a preto ich mala zle urobene dost nakrivo a mali sme velky problem s vymienanim lebo par krat aj stratila.A teraz asi viac ako rok uz nenosila a minule leto som ju objednala na krcne a za 8eur jej to tak krasne urobili.Rovne to ma a sama si vymiena nausnice.Kazdy den ma ine 🙂 v skole a ma asi 30 parov teraz je teraz zatazena na nausnice.Ani ja nenosim tiez mam blbe dierky ale ked sa babo nar pojdem aj ja na krcne si dat spravit.Musime sa dohodnut s muzom ale asi hej to babatko vyzera tak krajsie ked ma nausnicky.

tomasko27
11. feb 2016

@majinka81 Tie kila vsetky zostanu v nemocnici a domov pojdes a budes mat este menej ako pred tehotenstvom.Aj u mna to tak bolo,ale ja som vzdy pribrala tak do 10kil neviem preco a dufam ze teraz to tiez tak bude ze v nemocnici necham viac aj ked brusko vzdy zostalo troska take nie velke ale ta koza taka natiahnuta.Ale ty ked mas prve to bude dobre no horsie ja.Bude to chciet riadnu makacku potom 🙂