Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@anika142 ahoj, ja pichám od OPU a teraz som v 12 tt. Do teraz som pichala do bruška a bolo to zo začiatku v pohode ale čím viac človek pichá, tým mám pocit, že je to horšie. Takže včera som už musela pichnúť do stehna, lebo bruško mám už celé boľavé. Veľké modrinky sa mi nerobia,, len niekedy v mieste vpichu ale pod kožou sa mi spraví taká hrča a koža je tam potom aj 2-3 dni stvrdnutá, takže už ma bolí celé bruško a teraz sa mi zdá, že mám toľko žiliek na tom brušku, že už ani neviem nájsť miesto kde by som pichla. Takže musím teraz chvíľu pichať do stehna, kým si bruško oddýchne.....
@babatko2012 ja som pichala od zaciatku stimulky, teraz som v 6tt a budem pichat nadalej, no budem sa pokusat do bruska aj mne sa robia hrcky no da sa to furt striedam, mne odporucali sestricky pred a po vpichu prilozit lad. ale nie vzdy to funguje, volakedy sa mi viac robili hrcky este min. rok ked som musela pichat ale teraz menej a ak su tak su mensie. No co uz ked musim tak musim. Ja mam furt pocit ze ked pichnem do stehna ze pichnem do svalu ja mam nohu samu zilu tak sa bojim.
Ahojte ja si tiez picham zatial som len na zaciatku a uz mam teke modrinky ze az ale co uz musime vsetko zvladnut drzkajte sa 🙂
@renatka.manakova ahojte ja som na zaciatku ichala okolo pupka ale už dlhšie picham pod boky a necitim to 🙂 takže su miesta na ktorych to neboli len ich najst ale do stehna som pichla len raz a stačilo mi 😠 to bola ina bolest a ta modrina ☹ ani dlaň taku velku nemam aka bola modrina 😀 tak treba len skušat kde to neboli 😵
baby, akú dávku fraxiparinu si picháte v tehu?
@k7katka no tak budem skusat a nemala si ziadne spinenie ja som teraz trosku spinila ale je to uz hadam ok volala som aj svojej lekarke a povedala ze mam lezat a ze to moze byt od fraxipirinu je to ok
Ahojte chcem sa informovat nemali ste ziadne spinenie ja si tiez picham 0.3 a trosku som dnes spinila tak dufam ze to budev poriadku strasne sa bojim
@renatka.manakova aj ja si picham...dne som trochu spinila...ale naozaj len trosilinku...dr. mi povedala, ze sa nemam zlaknut, ze to sa pri injekciach stava...kym je to hnede a slabe, tak sa netreba stresovat....horsie by to bolo keby to bola svetlo cervena krv...drzim palce 🙂
@renatka.manakova
@livocka21 ahojte, kočky nechcem vás strašiť.....ja som si tiež pichala 0.3 fraxiparine, špinila som, trochu krvácala, doktorka povedala, že je to ok, že to z tých injekcií.....týždeň som vkuse špinila, potom jedno popoludnie krvácala, zase týždeň špinila a zase jedno popoludnie krvácala, sťažovala som sa na to pri kontrole, tak zrazu to už ok nebolo a poslala ma do nemocky na hospitalizáciu, že nech mi to zastavia.....ale bábo už nežilo......tak vás fakt nechcem strašiť, ale ja už by som to tak nenechala a určite šla na pohotovosť, ak budem znovu niekedy v takej situácii
a po kyrete mi hematologička povedala, že z dávky 0.3 by som určite krvácať nemala.....tak sa držte, nech dopadnete lepšie ako ja 😉
@renatka.manakova hej mala som spinenie ty kokos aj krv mi normalne sla to som bola 8tt ako keby som tu potvoru mala celu nedelu som preplakala ale dali mi dupaston tri krat denne a fraxik 0,4ml a preslo to tak na tri tyzdne azase začalo ale teraz som uz v na konci 18tt a je vsetko ok tak treba verit 😀
@livocka21 Ja som len trosku spinila ale teraz je to v poriadku ja som 4 tt a tiez lekarka povedala ze to moze bzt od injekcii tak hadam to bude v poriadku ja beriem aj dufaston .
@k7katka joj dakujem ya potporu fakt ja som uz 2 krat potratila a teray som bola na iui a ostava len cakat som na n tak len dufam ze vsetko bude v poriadku a dakujem ya potporu a vam drzkam palce
@renatka.manakova musime cakat....bude dobre... 🙂
@renatka.manakova ahoj,a odkedy si prosim ta pichas? Lebo ja este sice tehotna nie sim,tiez po 2 potratoch,ale dr mi povedal,ze staci pichat az ked bude nieco vidiet na ultrazvuku.
@livocka21 Dakujem urcite drzkam palce 🙂
@saska1911 Ja dnes len 2 den ale ja som nechcela aby som nepotratila kym ma objedna na hematologiu tak moja lekarka mi dala tu najslabsiu davku ja som zistila v stvrtok ze som tehotne a hne od piatku som zacala pichat
@renatka.manakova ale zistila si to len podla testu a krvi? Lebo mne dr povedal,ze kym to nebude vidiet na ultrazvuku pekne v maternici a ja by som si hned zacala pichat tak by som mohla len uskodit,lebo by sa mi tak zriedila krv,ze by sa to nemuselo uchytit. nechcem ta strasit.......ja som tiez dlho riesila ci pichat este pred tehotenstvom alebo hned ako to zistim,ale dam radsej na dr.
@saska1911 no ja zase verim svojej lekarke mne s krvi zistili ze som tehotna a 25 mam ist na ultrazvuk a ked som bola tehotna v lete tak som v 5 tt potratila koli tomu ze som nepichala tak neviem ja mam dobru lekarku tak hadam to bude v poriadku
@saska1911 ahojte, ja si picham od zaciatku stimulacie cize od zaciatku menstruacie, mne prave bolo povedane ze to moze dopomoct k uhnezdeniu embrya a aj sa podarilo, prave kvoli tomu by sa malo pichat, kedze drobec ked sa uhniezduje tie zilky su tak slabunke, ze by sa mohli upchat a tym padom by sa potratilo, takze picham skoro od zaciatku cyklu, teda konkretne od 3 dna.
Takze myslite,ze by som mala pichat hned ako to zistim? Ale co ked kym to ukaze test by mohlo byt uz neskoro??????
@saska1911 no mne to tak moja hematologicka vysvetlila, ako som napisala, vplivom hormonmi v tehotenstve hustne aj krv. Takze preto uz tak skoro sa maju pichat. No ja som este k tomu aj stimulovala kedze je to po IVF tak aj preto, ale vravela ze aj tehotenstvom. Podla mna to zalezi aj vysledkami ake boli z tej krvi. Ale vraj Fraxiparin nejak neublizi a uz mnoho krat to davaju ako prevenciu. Ale kedze citam ze si po potratoch tak zrejme u teba doslo k uhnezdeniu, ak tak lekar poradil asi by som ho pocuvla, bud sa doveruje lekarovi alebo nie, Pardon za tykanie uz som od zaciatku.
@renatka.manakova ja som tiez dve krat potratila az teraz mi predpisali fraxiparin 0,4ml a je to zatial ok tak sa neboj teraz nam to vyjde budeme mat male ružove uzličky 🙂
@k7katka joj dakujem za potporu ja tiez verim ze uz zle bolo a caka nas len to najlepsie ja zajtra mam ist na hematologiu tak som zvedava ze ci ostanem na svojej davke 0,3ml alebo viac .Ako znasat pichanie manzel picha alebo sama si pichas mne manzel.
@renatka.manakova sama si picham už od neceleho 4tt moj manžel nato nema odvahu aby mi pichal ked sme boli na testoch v martine na genetike kôli tym dvom potratom a brali mu krv sa zdalo že mu budeme podavat prvu pomoc 😀 aj naš maly Janko je večši chlap 😀 ked vidi injekciu ako tatino 😀 a to ma len 5 rokov .Môj chlap tvrdi injekcie nemusim a nechcem ti robit bolest 😎 a som vybavena 😀 ale už to nejako dokujem aj sama
@k7katka ahoj dnes som bola na hematologii a mam v poriadku krv taka som rada a lekarka vravela ze dobre ze som zacala pichat uz tak skoro lebo by som zase mohla potrat tak dufam ze vsetko uz len dobre bude drzkaj sa pa 🙂

@atreyu ano...na genetike nenasli nic...sme obaja v poriadku...