icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

rica1
16. máj 2016

@sensen12 hm tak 34 hlavička bola ok, na taku dlhžku a vahu, moja mala fakt velku ale nejak to nevyzeralo blbo ani teraz všetko sa dorovnalo..

rica1
16. máj 2016

@zivorodka tak vlastne aj ten fraxiparin pomaha proti takýmto trombozam? ja chodím na cievne aj teraz pojdem v juni a tam mi vždy robí sono žil tak to by objavil, a sranda že ich to nenapadlo že tomože byt tromboza až ked bola noha čierna, v tehotenstve to sa stava že takto ta tromboza sa objavi

zivorodka
16. máj 2016

@rica1 nenapadlo, v tej dobe to bola ojedinela vec,je to uz 16 rokov,fraxiparin riedi krv,tym padom sa cieva nezapcha,ja mam vrodenu poruchu zrazania krvi,po vsetkych tych vysetreniach prisli na to,krcove zily je nieco trocha ine.A ano prejavuje sa to prave v tehotenstve kvoli hormonom,preto som aj kazde tehu brala uz potom preventivne fraxiparin,ale napriklad ja nemozem ani hormonalnu antikoncepciu brat,lebo by som kludne aj z toho mohla mat trombozu,ci nebodaj emboliu,ja chodievam aj na kontroly hematologicke pravidelne,aj na sono samozrejme,to je na cely zivot.

sensen12
16. máj 2016

@zivorodka tak hlavne,ze to objavili,ja tiez mam zakaz antikon,a teda nejedla som to aj tak nikdy,same heterozygoty mam,ale ze aj telutin treba vela a lahkostravitelne jedla plus mne objavili,ze nemam typicky hemoglobin,ale zvlastny nazov ma,cize cervene krvinky nenaviazu tolko kysliku,co klasicke bezne

pesa34
17. máj 2016

Ahojte. Chcem sa spýtať, rozdiel medzi fraxi 0,4 a 0,6 je len v množstve teda ml? ďakujem vopred za odpovede

sensen12
17. máj 2016

@pesa34 na toto som sa presne minule hemato pytala a povedala,ze koncentracia je silnejsia,hustejsia,striekacky a mnozstvo ostava rovnake,citujem

pesa34
17. máj 2016

@sensen12 myslela som si :( dva týždne pred plánovanou sekciou mi hematologička zmenila injekcie z 0,4 na 0,6. Doteraz som si pichala v pohode, ale odkedy mám 0,6 tak to strasne bolí, mám modriny, hrčky, svrbí ma to miesto vpichu....ach jaj, hádam to ešte nejako vydržím.

sensen12
17. máj 2016

@pesa34 asi preto,ze koncentracia hustota je silnejsia,to si myslim,ze bude reakcia na to mnozstvo,a asi vysledky boli ine,krv v teho hustne,tak preto zvysila,no drzim palce

majinka81
17. máj 2016

@pesa34 Ahoj aj mne zvýšila pred sekciou, to je normálny postup, potom po pôrode ti to upraví.

sensen12
17. máj 2016

@majinka81 chcem sa spytat,to teda vsetkym zvysuju standardne pred sekciou? co v pripade ze chcem skusit normal a bude sekcia aj tak

majinka81
17. máj 2016

@sensen12 Mne písala dve varianty doktorka, v prípade že sa ide sekcia to bolo inak ako ked prirodzene. Sekciu plánujú dopredu takže podla toho ti to zmenia. Mna sa pýtali, že ako, hovorím sekcia 100% ale aj tak mi písali postup na pichanie ak budem prirodzene.

kubkovamama
17. máj 2016

Ahojte..zienky,este sa opytam,u mna sa rozvinula uz asi riadna akergicka reakcia na fraxi,k doktorke sa dostanem az v piatok.Nemoze ta alergia nejak ublížiť miminu?A mam prestat pichat do piatku..ci to adi nebudem riskovat.Dr.som sa na to zabudla spytat.

mariajuraj
17. máj 2016

@kubkovamama aj ja som mala alergiu. Cervene svrbive flaky+aj hrce. Ale zaujimave je, ze sa mi tie flaky netvoria stale. Napriklad posledne 2 tyzdne uz nemam alergiu. Doktorka mi vravela ze babu to neublizi ale cim skor tam chod a myslim ze ti zmenia fraxik za clexane- vraj sa lepsie znasaju🙂

sensen12
17. máj 2016

@kubkovamama podla mna nic to mimi nespravi,to ma nase telo reakciu na vpich,krv sa nasas mimi nemiesa,ja mam x hrc,modrin,svrbi to,neriesim zatial sa to da zniest

alexandrahaspi
23. máj 2016

Ahojte, prave zacinam 8my mesiac, pichala som si doteraz 0,3ml, posledne dva tyzdne 0,4ml. picham si o 9 vecer a moje babo je najviac aktivne prave po 10vecer, rozmyslam ci to nemoze mat nejaky suvis s injekciou? co myslite? posledne tri noci som zaspala o pol 3 v noci co kopal a hybal sa v kuse od 10. teraz to zacalo znova. inak sa hybe a kope pocas celeho dna ale nie az tak intenzivne ze 4 hodiny v jednom kuse a je mi to cudne 🙂 mozno ste niektora zazila nieco podobne?

slavka11
23. máj 2016

@alexandrahaspi s fraxiparinom to nema nic spolocne. Ide iba o to ze si uz na konci teho a babo ma cim dalej menej miesta na nejake akrobaticke kusky ale aj tak skusa co to da 🙂. Ako zial je to tak ze sa velmi nevyspis ale to uz k teho a k zivotu cerstvej mamicky patri, lenze tym ze sa hybe Ti dava najavo ze je OK a to kazda normalna matka chce. jedinou jej tuzbou je mat istotu ze jej dietatko je v poriadku. Drzim palce nech ste obaja zdravi

margarita
24. máj 2016

@alexandrahaspi
moji sa tiez hybali aj cely den, ale pri tom pohybe som to az tak nevnimala, pri chodzi a tak.
rovnako mam skusenost, ze najviac sa zacalo babo mrvit az som si vecer lahla, lebo zrazu to jeho hojdanie prestalo 😀

neboj, kym citis pohyby je to lepsie ako keby si nic necitila.

a suhlasim, ze s injekciami to nijako nesuvisi. je to asi len zhoda nahod, ja som pichala tesne pred spanim.

spisanka
29. máj 2016

Ahojte dievcata som v 8 tt podla ultrazvuku a od vcera som v nemocnici,lebo som zacala krvacat.Picham si fraxiparin a rada by som sa opytala ci s tym nemate skusenost.dakujem

sensen12
29. máj 2016

@spisanka ja nemam s tym skusenosti :( ach ach vsetky krvacania su psychicky narocne,drz sa drz sa

lulula1990
29. máj 2016

@rybka009 Fraxiparine len riedi krv a nema ziadne ucinky na babo, tak isto Clexane je to iste, len iny nazov. U tehotnych zien by sa nemal pichat do brucha, moze sa do vonkajsich stran ramien, alebo vonkajsich stran stehien.

spisanka
29. máj 2016

@sensen12 dakujem za odpoved,mas pravdu,je to na figu.som sa tesila,ze som tehu po 5 rokoch a teraz neviem nacom som.

spisanka
29. máj 2016

@lulula1990 aha? Tak to je zaujmava informacia,lebo kne kazali do brucha prave.a v letaku fraxiparinu som citala,ze medzi caste prejavy patri krvacanie.ale aj tak sa strasne bojim.5 romov sa snazime o babo av 2013 som potratila v 5-6tyzdni.A este jedna otazka mozno robim z komara somara,ale ked som bola pred nedavnom v pondelok na ultrazvuk tak to bolo 6+2 a na dalsi pondelok som si myslela,ze to bude automsticky 7+2 a bolo 6+6 no a vcera vecer som cakala7+5 a oni ze 7+2.menzes som mala naposledy 7.4.Tak neviem ci tie vypocty su v poriadku,a je to normalne alebo je nieco zle? Poradte mi prosom nech tu nestresujem

sensen12
29. máj 2016

@spisanka zaciatky su nervy,ja som uz taketo kadeco zazila,aaach ach,nic sa neda robit,len sa akosik ukludnovat a dychat z hlboka,je to taxke,chapem to,aaach jaj

sensen12
29. máj 2016

@spisanka tie vypocty su k nicomu,mne tiez na zac rozne pisali rozmery,hlavne je,ak bije srdce,tp je dobre znamenie,mne gyn raz povedala,ze zaciatky sprevadzaju hormonalne zmeny,ale ze s fraxi to nema nic spolocne,proste zaciatky su cele len o prirode,vlastne cele teho je o prirode,silny vydrzi,no musime sa len dako rozptylovat,ukludnovat,aj ked to nejde vzdy,nic nikto s tym nenarobi,ja sa tiez len jaksik ukludnujem

spisanka
29. máj 2016

@sensen12 ved prave..mozno len stresujem ale aj tak mi to neda..

spisanka
29. máj 2016

@sensen12 Dakujem za podporu .A v ktorom si tyzdni?

lulula1990
29. máj 2016

@spisanka, no ja neviem ako ti kázali, ale tak ja robim v zdravotníctve a ked je zena tehotna, do brucha nikdy nepichám. Ono aj keby pichnem tehulke do brucha, nic by sa babu nestalo, lebo ta ihla je mala a picha sa pod kozu..no ale tak nas ucili este na skole a robim to tak dodnes, ze tehotnym do brucha nepicham, mozno uz nove sestry sa to ucia inak, neviem. Z brucha sa Fraxiparine najlepsie a najrychlejsie vstrebava.

lulula1990
29. máj 2016

@spisanka a tie vypocty su uplne normalne, keby bolo nieco zle, urcite by ta na to tvoj gynekolog upozornil. Fraxiparine nema ziadny vplyv na plod, sluzi len a len na riedenie krvi.

spisanka
30. máj 2016

@lulula1990 dakujem,vcera som sa pytala ci si ho mozem pichnut aj inde,tak vraveli ze aj do stehna.Tak toskusim dnes.Tiez som sa pytala na tie nejasne tt tak lekarka vravela,ze na zaciatku sa to tazko mera tak preto tie posuny,ale ze je to v poriadku.Ze vraj az od 10 tt sa da normalne zmerat.Dufam,ze ten fraxik nebude mat mensi ucinok ked ho budem pichat do stehne..Dakujem ti velmi pekne za odpovede.Dufam,ze mi dnes spravia ultrazvuk,ale tak dufam,ze ked uz nekrvacam a skoro ani nespinim tak by to hadam malo byt ok vsak?

lulula1990
30. máj 2016

@spisanka ano, ak nekrvacas tak je to ok, neboj, vsetko bude dobre,len sa velmi nestresuj a uzivaj si tehotenstvo ;)