Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Ahojte žienky....najskôr by som vám chcela popriať k nášmu sviatku len to najlepšie aby sme boli silné A stále niekým milované 😘❤
A teraz k veci....chcela by som sa vás po pýtať A poradiť....Tie ktoré ste mali naordinovany fraxik alebo niečo iné už V čase snaženia sa kedy ste si ho začali pichat??? Mne to bolo doporučené len neviem že ako dlho si ho mám pichat....Za odpoveďe moc Ďakujem A prajem vám krásny deň
petra1804 Ahoj, mne povedali, ze akonahle mi test vyjde pozitivne, co i len duch, hned mam zacat pichat. Robila som si uz na 11 den od ovu, aby som to zistila cim skor.
@petra1804
Ahoj, hned ako zistis, ze si tehu a picha vacsinou cele tehu az do skoncenia 6-nedelia....je to otrava, ale co uz.....po 20tt sa ho muz konecne naucil pichat bezbolestne, predtym ma to stipalo :( Ja to sama nedokazem, neznasam pohlad na krv a injekcie
Ja mám zvyšné 0,4 ml 09/2017... ak ma niekto potrebuje... Pošlem 🙂
petra1804 a picha sa ako ti uz napisala myname... cele tehotenstvo az do ukoncenia sestonedelia
@myname_menovky tiez ma to vacsinou stipe. a sama by som to nedokazala
@lenkaaa22 Ďakujem moc pekne....no len ja keď som si robila testy tak mne vždy ukázalo až keď mi meškala nejaké dva dni....A doktor mi povedal že už počas snaženia si to mam dávať....len neviem ako skoro pred ovulaciou či hneď ako mi skončí menzes alebo ešte počas? ?neviem skúsim sa spýtať na gynde možno mi povie
petra1804 Ak mas pichat uz pred otehotnenim, zacala by som pichat az ked uplne skonci menzes ;)
Štvrta injekcia za mnu a ja som už zufala.Dneska som si aj poplakala tak ma to bolelo.Baby kam pichate?
@luciatt
suhlasim, najmenej mna bolelo do brucha a bokov. najviac do ramena, stehno je tak nieco medzitym....pichala som takmer cele 4 tehotenstva a sestonedelia, takze viem fakt porovnat 🙂
mne dost pomahalo, ked som sa pred vpichom zhhhhllllllboka nadychla a akoby zadrzala dych, ale sama by som sa nedokazala pichnut asi v zivote, pichal mi to manzel cele tie mesiace.
Baby, a nerobia sa vám také hrče? ja som mala brucho samú hrču, tak som začala už do stehna pichať... ☹ a nesvrbí vás z toho koža?
janaplt teraz som presla z fraxiku na clexan, pretoze sa mi roboli hrce, cervene opuchy a priserne to svrbelo. Po clexane nemavam nic, ani modrinu
Ja si picham fraxiparine asi od 5.týždňa. teraz som v 14. Treba to len nacvičiť a každý deň to bude lepsie. Mne sa hrce robia už málokedy. Liek z injekcie treba pichať čo najpomalsie ako sa dá. Ak si rýchlo vstreknete celý obsah tá tekutina sa nahromadi v mieste vpichu a z toho vznikne hrca. Ano,najlepsie miesto je brucho a boky,babatku to neublíži. Ak máte opuchy ,svrbi to,treba ísť okamžite k lekárovi. Mne to povedala moja hematologicka.to je alergicka reakcia a treba dat iný liek. Ja mám veľmi dobre skusenosti s fraxiparine aj pocas trombozy keď som ju mala. A ešte je veľmi dôležité ak máte v tehotenstve trombozu alebo ste ju mali v minulosti nosiť poctivo každý celý deň sťahovacie pančuchy. Mňa sa lekárka na to pýta pri každej kontrole.
ahojte, mne lekár predpísal fraxiparine 0,3 teraz od 36tt..nikdy som ho nebrala ani v tehotenstvých prvých dvoch...vravel, že je to len preventívne..je to preto, že ma čaká opäť sekcia a už tretia za 4 roky a mohla by hroziť tromboza??? neviem nijak mi to veľmi nevysvetlil, tak preto sa pýtam.
@nevestienka môže hroziť tromboza preto ti ich lekár predpísal. Drz sa toho čo som vyššie napisala,bude to v poriadku. Injekcie si treba pichať presne v tu istu hodinu a zanedbávať to.
Baby tie ktoré ste vymenili fraxik za clexane kvôli alergii, za ako dlho vás prestala svrbiet koža?
Ahojte. Dnes mi doktor predpisal fraxiparine a utrogestan. Oboje preventivne po kyrete. Teraz som cca v 5tt. Hematologické vyšetrenia nemám... vraj preventivne na 6 týždňov asi...
Žienky, ako to máte s tŕpnutím rúk v noci? Mne tŕpli v prvých dvoch neúspešných tehotenstvách a v tomto na začiatku, keď som brala fraxiparine 03. Po zvýšení dávky to prestalo. Takže teraz mám fraxiparine 06, som v 29 týždni a v noci sa zase budím so stŕpnutými rukami... Na hematológiu mám ísť až o mesiac... Mám sa skúsiť preobjednať na skôr? Neznamená to, že kŕv je hustejšia než by mala? Nehrozí niečo bábätku???

luciatt Treba chytit koznu riasu a na rukach a stehnach pichnut hlavne tak, aby si nechytila sval. Preto ten sklon ihly