Išli by ste na amniocentézu?
Dobrý večer, podstúpili by ste amniocentézu?
ja by som vobec nad tym nepremyslala. dneska to uz nie je tak rizikovy zazkrok. a ja by som potrebovala vediet ci je dieta ok a tu je jedine 100% istota.
(ja som sla len na trisomy testy,amnio indikovana nebola ale keby ma poslali tak by som ša)
Podla situacie v akej by som sa nachadzala
Ano, ak by to bolo indikovane kvoli genetickym vysledkom platenych testov (nifty, trisomny).
ja som si davala robit trisomy namiesto amniocentezy
@pribinak aké? Mne na genetike tvrdia, že toto je jediné najpresnejšie vyšetrenie, potom na druhom mieste trisomy
Ja som bola, aj napriek tomu, že som 5x potratila...isla by som znova ..
Vybrala by som si trisomy
Najprv by som sla na trisomy, a keby tam nieco naznacovalo problemu, potom amnio na potvrdenie diagnozy.
Nešla,z jednoducheho dôvodu,dieťa by som nedala preč nech by bolo akekolvek.Ja som amnio odmietla.A statisticky udaj spont.potratu po vykone je sice nizke cislo,ale keby sa tykalo prave mojho zdraveho dieťaťa...
A je nejake podozrenie (nemyslim tripple testy)? Ovplyvnil by vysledok amnia tvoje rozhodnutie o preruseni tehotenstva?
Podľa toho, čo chcete vedieť a ako chcete naložiť s výsledkom..ja som napr odmietla aj v prvom aj druhom tehotenstve, aj som to musela podpisat v tehotenskej knižke..len my sme sa s manzelom rozhodli, že deti sa narodia, čiže sme nevideli výhody toho ista na to vyšetrenie..ale inak by som sa samotného vyšetrenia nebala, ak chcete mat istotu, že je všetko geneticky v poriadku..a ja som nemala indiciu ani v prvom, ani v druhom tehotenstve, že by mal byt nejaký problém, všetky testy boli negatívne, aj všetky ultrazvuky v poriadku, tak aj preto sme amnio odmietli
Nie, neboli sme,lebo ziaden test ani vysetrenie ti nezaruci zdrave babo..myslim ze aj tu je vela mamiciek ktore mali testy v poriadku a nemaju zdrave babo a naopak. Komplikacie pri porode ci autizmus a xy inych diagnoz ti ziaden test nepotvrdi.
Ano, bola som.
absolvovala som trisomy a na zaklade vysledkov som išla na amnio
nehavala som ani sekundu , v dnešnej dobe je to uplne v pohode
doktor vravel ze je velmi male riziko
predstav si velky 5 l pohar a v ňom malu čerešničku , velmi mala pravdepodobnosť že ju trafi
ale rozhodnutie je na tebe
Bola som opakovane, aj na kordocentoze keďže to bolo kľúčové vyšetrenie pri určovaní synovej diagnózy.
Tak nifty/ trisomy je presne a bezpecne, toto je nieco,co som 2x absolvovala a nemylilo sa to. Bez podozrenia, chcela som mat klud. Keby ale som v situacii, ze napr nifty vyjde zle, tak tam uz je to amnio jedina presna verzia,co to potvrdi, alebo vyvrati. Ak je niekto presvedceny, ze dieta chce a aj keby je tam postihnutie, tak amnio je skoda casu, nakolko ma svoje presvedcenie. Amnio je pre ludi, co sa potrebuju rozhodnut a viac veci ukazuje, ze tam nieco nebude v poriadku. Preventivne by som to skrz vek, alebo tripple test nerobila, tam staci nejaky nipt test.
Záležalo by na situácii.
Nešla som, bola som na Trisomy
Ak by bolo podozrenie na nejaké zriedkavé ochorenie išla by som na amnio. Jedine to je 100%. Trisomy sú super, ale treba zobrať ten najväčší balíček a už boli ojedinelé prípady že sa pomýlili…
Bola som, brala som to ako poslednú nádej, že sa zlé prognózy nenaplnia - bohužiaľ, amniocenteza potvrdila zlú diagnózu. Samotné vyšetrenie nebolo nič strašné a nespôsobilo mi ani potrat - ani nikomu, koho poznám a viem, že na nej bol.
Nie
@minesasubu pre uplnost dodavam.ze rizika pri a po vykone zdaleka nie su len o tom,ci instrument netrafi čerešničku....
Ja som išla este skôr na odber choriovych klkov, kvôli dosť vážnej j diagnoze. Dieta som si chcela nechať nech je vysledok akykolvek, ale pri potvdení diagnozy by som sa musela na to pripraviť...a hneď po narodeni začať s liečbou.
Pred 13timi rokmi som bola, mám zdravého úžasného syna
Bola som v roku 2012. Dopadlo to dobre.
Bola som 2x.
Ak by to bolo potrebne a nebola by in alternativa ano
Bola som, mam translokaciu genov..mozne poruchy a syndromy, ktore ziadne platene testy neodhalia. Aj ked dr. mi povedal, ze ak bude tehotenstvo postupovat aj po 13. tyzdni, malo by to byt vsetko ok,..ale isla som. Strasny stres. V zivote som nevedela, co je to uzkost, ale pred a po som mala zle stavy. Az cca 2 mesiace po amnio sa moja psychika ukludnila, aj ked sme uz davno mali vysledky, ze je vsetko ok. Bala som sa, ze predcasne porodim.
Maly bude mat v lete 4 roky a keby som este niekedy otehotnela, neviem, ci by som to absolvovala znovu.
NIE

Nie. Sú už modernejšie vyšetrenia