icon

Je amniocentéza veľké riziko?

29. júl 2021

Ake mate skúsenosti? Je to veľké riziko?

gloria31
29. júl 2021

Úplne v pohode. Lekári to robia veľmi profi a jedine vyšetrenie ktoré odhalí skoro všetky genetické ochorenia bábätka. Mam to za sebou a mam zdravého syna

janinah
30. júl 2021

Štatistický 1 percento spontánnych potratov po výkone..ak by sa to malo týkať práve môjho zdravého dieťaťa.hmm...mne lekár kvôli veku navrhoval.odmietla som

ddaassuullaa
30. júl 2021

v podstate je to v sucasnosti uz rutinny zakrok, ale pri kazdom zakroku je nejake riziko, aj pri obyc trhani zuba napriklad. zalezi, co by si spravila, ked sa dozvies, ze dieta bude postihnute. absolvovala som, prave preto, co pisem. zakrok kratky, rychly, bezbolestny, ziadne problemy. bola som zdrava, uplne ukazkove tehotenstvo, len lekarka odporucala kvoli veku

sovica
30. júl 2021

Ja som bola a všetko v pohode. Lekár vidí na sono, kadiaľ ide odberová ihla, takže je fakt len mizivá pravdepodobnosť, že by sa niečo stalo dieťatku. Pri vpichu cítiť trošku tlak, ja som nepociťovala žiadne bolesti. Po odbere som ostala ešte asi polhodinu ležať v odpočivárni a potom sme išli autom domov. Doma prvé dva dni po odbere max kľudový režim. Nič som nerobila, naozaj len to, čo bolo nevyhnutné. Ďalšie dva týždne som sa šetrila.

kacena4
30. júl 2021

zalezi od toho co chces seba aj babo vystavovat tomu riziku alebo si nechas babatko za kazdych okolnosti...

whatever1
30. júl 2021

Ja osobne by som to nikdy nedstupila, 1percento je hrozne veľa. 1 zo 100...neraz so tu čítala pribehy žien ktorým krátko po zakroku odtiekla voda a o dieťa prišli. Radšej by som si zaplatila trisomy test.

buducamama
30. júl 2021

Podla toho, ake velke riziko ti vyslo pri screeningu. Ja ju mam cerstvo za sebou, prijemne to nebolo, ale babo je ok, vysledky mi potvrdili negativitu. Velmi som sa bala o male, natahovala som cas, ale morfo ti postihnutie nevyvrati. Aj ak si chces dieta nechat, aspon sa budes vediet pripravit.

zuzanockamt
30. júl 2021

Absolvovala som ju kvôli veku. Mám zdravé 1.5 ročné dieťa. Po zákroku aj počas neho bolo všetko v poriadku. Lekár sleduje počas celého zákroku dieťa na sone, ak sa im niečo nezdá, počkajú. Môjmu dieťaťu sa ihla páčila, chcelo ísť k nej, tak čakali, kým sa posunie ďalej od miesta vpichu.

almia
30. júl 2021

@zuzanockamt prosim ta mozem sa opytat na tvoj vek?

zuzanockamt
30. júl 2021

@almia vtedy som mala 38 rokov

gloria31
30. júl 2021

@whatever1 a ty co na ten test nemajú? Aspoň pri tej amniocenteze zistím co dieťaťu je aby som sa pripravila na to co ma čaká ak je dieťa postihnuté

bashee
30. júl 2021

Podla mna nie. Absolvovala som ako 30 rocna. Doktor v ruzinove bol mlady ale vedel co robi.

whatever1
30. júl 2021

@gloria31 Ja píšem za seba, nikoho neodsudzujem. Chcela som aby autorka diskusie vedela, že je aj ina možnosť ako amniocenteza.