icon

Je bezpečné absolvovať röntgen zubov v tehotenstve?

lenulig
27. jan 2025

Dobrý deň, som v 12tt + 6, môžem absolvovať RTG zubov? Je to bezpečné? či radšej sa tomu vyhnúť a niečo vytrpieť. Ďakujem za odpoveď.

rebi789
•
27. jan 2025

@lenulig Treba oznámiť tehotenstvo svojmu zubárovi a rozhodne on či ano alebo nie

katulkagajdos
•
27. jan 2025

@lenulig máš problémy? Potom sa poraď so zubárom, ja keď som bola tehotná spravila mi len preventivku a všetko ostatne sme nechali tak- ale je pravda, že nemala som ani nejaké problémy- skôr take ako dentálnu hygienu a pod. sme v tom čase proste neriešili .

oceanahory
•
27. jan 2025

@lenulig Robi sa to uplne standardne, na tvoje telo ti daju ochranny navlek. Urcite by som netrpela s bolestami cele tehotenstvo.

vler
•
27. jan 2025

@lenulig rtg zubov, navyse daleko od brucha kde je plod, nepredstavuje ziadne nebezpecenstvo. Robim RTG

viestta
•
27. jan 2025

RTG s prislusnymi ochrannymi prostriedkami je menej nebezpecne ako toxiny, ktore uvolnuju bakterie v pokazenom zube do krvi

lapersefona
•
27. jan 2025

Urcite nie !! Ale mevoem aky je problem. Boli ta zub

lenulig
autor
•
27. jan 2025

Neboli ma ani tak zub ako mi opuchla celá polka tvare, a včera to bola hrôza, a tusim ma boleli skôr ďasná, ale idem inému zubárovi a ten istotne bude chcieť urobiť rtg aby sme videli ci nie sú zapálené dasna..každopádne sa opýtam a uvidim..ďakujem zatiaľ za odpovede..

nyphadora
•
27. jan 2025

@lenulig mne ho dr. 7. mesiaci robiť nechcela, inak si nemyslim ze by to bolo nebezpecne, ale zavisi od doktora.

vanilkovazmrzka
•
27. jan 2025

Pred kazdym jednym rtg sa ta opytaju ci nie si tehotna. A pozakryvaju ta v kazdom pripade, takze uvidis ako sa k tomu postavia priamo v ambulancii ale rtg zubov by pre tehotenstvo nemal byt taky problem… brucho by ti asi nesnimali ale zuby hadam ano

smajliica
•
27. jan 2025

Ak ti opuchla polka tvare tak oveľa viac riskuješ keď problem nebudeš riešiť 😅 dávka radiácie v takom röntgene je približne rovnaké radiácii ktorej si vystavená za 1 deň života na zemi pre porovnanie.

andaluzia12
•
27. jan 2025

Ja som mala boľavé koleno, prvý trimester, nechceli mi robit RTG, vraj veľmi riskantne ..

ivka21
•
27. jan 2025

@lenulig keď som nevedela ze som tehu robili mi normálny RTG zubov a keď vypĺňali kanáliky niekoľko krát opäť rtg ci je správne vyplnený. A aby nebolo málo v 23 t som si zlomila a vyklbila členok a urobili mi aj rtg pľúc koli operaciu😱 a potom asi ešte 3x rtg počas hojenia. No co ti poviem keď som to vravela gynekologické ze mam strach povedala ze ten prvý rtg zubov keby dačo urobili tak potratim. A na tie ostatne ze dieťatko už bolo vyvinuté tak ze nevadí.