icon

Je krčok 2,9 mm v 20. týždni problém?

ivka2112
12. sep 2024

Zienky, neboli ste/ nie ste niektora v podobnej situacii? Beriem magnerot a utrogestan, ale mam strach, ze je velmi skoro na takuto dlzku krcka.

Strana
z2
kiki68
12. sep 2024

@ivka2112 neni to take zle, ale urcite na rizikove a doma nic nedvihat, nenamahat sa. Ono sa to moze aj vylepsit. Ja som fyzickou namahou v praci mala tiez taketo problemy, ako som bola doma v klude, nic nedvihala, tak sa krcok nejak upravil. Ja som mala od 18tt taky nic moc nalez, potom bolo lepsie. Tiez nasadeny utrogestan. Ale hlavne nedvihat a nezohybat sa pomohlo zjavne

baarbo
12. sep 2024

@ivka2112 ahojky, asi to malo byť 2,9 cm alebo 29 mm. áno je kratší, máš nariadený aj kľudový režim? sťahy maternice nemáš? ja som mala v 22 tt 24 mm, následne prísny kľudový režim, v 23. tt 2,84 mm a 26. tt 3 cm. takže ten krčok sa môže zlepšiť ak pooddychuješ troška 🤞🏻

ivka2112
autor
12. sep 2024

@baarbo mam 50% kludovy, ale tak ma to vylakalo, ze som si vzala homeoffice a v podstate viac menej cely den polihujem. Tvrdnutie bruska mam posledny tyzden, ale ani nie kazdy den, mozno raz za dva dni a tak raz-dvakrat za den. Ja dufam ze sa to upravi🙏🏻 od zaciatku si toto tehotenstvo moc neuzivam, pretoze od pociatku sa s kadecim borim.

ivka2112
autor
12. sep 2024

@baarbo ano 2,9cm🙈

baarbo
12. sep 2024

@ivka2112 joj Ivka to ma mrzí. ja som práveže od začiatku lietala behala, nič mi nebolo tak som išla na vyššie obrátky ako pred tehu (moje 1.). až potom v tom 22. tt sťahy maternice a ten krčok, tak som išla zo 100 k nule a len ležím v podstate 😅🤦‍♀️ ale aj ten progesterón je super, stabilizuje ten krčok, pôsobí proti sťahom a zabraňuje infekcii. a tiež som sa extrémne zľakla, mňa aj hospitalizovali s tým že rozmýšľali nad serklážou a pesarmi ale nakoniec som sa tomu vyhla

ivka2112
autor
12. sep 2024

@baarbo ja som zase na zaciatku prezivala soky s krvacanim, potom mi zistili poruchu zrazanlivosti, tak som v 8tt zacal pichat injekcie (az do konca tehu budem) a upravilo sa do konca prveho trimestra. Potom mi povedal doktor ze mozem mat normalny rezim a ja teuba od radosti som zacala pomaly turistikovat. A zrazu teraz ten krcok.... boze dufam ze ked polihujem, ze sa to aj mne upravi.

ivka2112
autor
12. sep 2024

@baarbo a teraz si v ktorom tt? Stake v kludovom rezime?

baarbo
12. sep 2024

@ivka2112 teraz som 27+2 a mám nariadený od dr. kľudový režim tak sú niektoré dni kedy len ležím a cca 2x do týždňa idem na hodinku, dve von. snažím sa to dodržiavať, nechcem to podceniť. no vidím že aj ty si si už užila svoje v tehotenstve 😵‍💫a úplne ťa chápem že po tých peripetiách na začiatku si si chcela to tehotenstvo trošku užiť. ale ja myslím že keď pooddychuješ sa to upraví 😊🥰 ja som všade čítala že akonáhle sa skráti krčok tak už sa to nezlepší ale pozri zlepšilo sa 🤭

ivka2112
autor
12. sep 2024

@baarbo mne zase doktor povedal, ze krcok je ako spongia a ze ked je viac kludu, tak dokaze narast trosku, asi ako tebe. Tak nam drzim obom palce, nech to dotiahneme az do 40tt🙏🏻🩷

baarbo
12. sep 2024

@ivka2112 áno asi tak, ja som ho mala skrátený a presiaknutý. ale po oddychu a progesteróne je zasa tuhý a dlhší 🙏🏻 dotiahneme, pevne v to verím ✊🏻💞

marlen16
12. sep 2024

Ja som mala v 18tt 2.5cm krcok, robila sa serklaz v 19tt, následne prísny kludovy režim, lezanie s podlozenou panvou a mohla som ísť len na wc a do sprchy, aj sedieť som mala dovolene len par minút. Bol to masaker, masaker ! Ale čo žena neurobí preto, aby bábätko donosila. Nakoniec bol vyvolavany pôrod, mladý pán nechcel ísť von 🙈 takze tak ako radia baby, čo najviac kludovy režim, fakt sa nenamáhať, nedvihat…ak sa dá, nech všetko v domácnosti robí partner…ty a bábätko ste najdôležitejšie momentálne. Držím palce, nech to dotiahneš do termínu 💪

baarbo
12. sep 2024

@marlen16 super si to zvládla! klobúk dole, chce to veľa sebazaprenia. presne ako píšeš, čo by sme nespravili pre mimi 💞

marlen16
12. sep 2024

@baarbo stojí to za všetko..boli to dlhé predlhe dni, videla som všetko na netflixe a HBO čo sa dalo 😀😀😀🙈 teraz čakáme druhé a o dva týždne ma čaká cervikometria a som veľmi nervozna že ako to dopadne, či sa to zas zopakuje….modlim sa, aby sa to nezopakovalo 🙈 uvidíme. Ženy zvládnu všetko !!!!💪 a ak máš podporujúceho partnera, tak nie je o čom. Navrhol ti doktor aj serklaz? Mne moja povedala vtedy pri synčekovi, že pri 2.5cm sa už serklaz robí, tak snáď sa Tvoj ďalej skracovať nebude. Progesteron krcok posilňuje. Dobre že ho uzivas

ivka2112
autor
13. sep 2024

Baby a ako lezat s podlozenou panvou? Akoze si dat vankus pos zadok? A potom aj pod cele nohy? Citala som niekde ze poslozit treba celu postel, ale nasa postel aj gauc su BRUTALNE tazke (postel viac ako 150kg a gauc viac ako 100kg) a neviem si predstavit ze co by sme tam dali aby to vydrzalo a hlavne ako by sme to tam dali..

ivka2112
autor
13. sep 2024

@marlen16 ja mam kontrolu o dva tyzdne a tam sa uvidi, ze ako krcok stoji. Nervy su toto cele🙈 ale setmo znesiem, len nech vydrzime aspon do 37tt

baarbo
13. sep 2024

@marlen16 gratulujem k druhému bábätku🥳😊 často čítam že potom pri druhom už nebol problém tak držím palce aby si sa tomuto už vyhla 🤞🏻ja som nevedela v tých kritických týždňoch ani nič pozerať ani čítať, len som pozerala do blba medzi 4 stenami 😵‍💫 myslela som že mi šibne už z tých milimetrov. a potom som si povedala že takýmto štýlom mi naozaj šibne a troška som sa ukľudnila. bola som v tom 22. tt v nemocnici kde povedali že je to hraničné na serkláž a že kým mám sťahy aj tak sa to nerobí. potom sa tie sťahy ukľudnili s tým že mi chceli dať pre istotu pesar. to som bola asi 2 tt po prepustení, ale nemerali mi krčok. a keď na mňa dr vytiahol ten pesar som myslela že ma tam vystrie!! tak som ho poprosila či mi pred tým nezmeria krčok ktorý bol už 2,84 cm tak som sa tesne vyhla všetkým procedúram 😂😵‍💫 odvtedy sa už len predlžoval lebo dávam bacha, tak dúfam že aspoň takto ostane 🤞🏻

baarbo
13. sep 2024

@ivka2112 a nevieš si len ten rošt na matraci dvihnúť? ja mám taký a to som zistila až teraz keď mi bolo treba. alebo podložiť s niečím len matrac nie celú posteľ. a keď sa nedá ani to, niekedy ležím tak že menším vankúšom podložím zadok a vačším nejakým pevným (z gauča som vybrala celú opierku) podložím nohy od kolien dole. tak aby hlava bola najnižšie a nohy najvyššie. pod hlavu si dávam ten vankúš na krčnú chrbticu z dormea lebo ten tlak sa prenáša celý tam. zo začiatku je to nepríjemné veľmi, ale dá sa zvyknúť, resp. striedam postele 😊

ivka2112
autor
13. sep 2024

@baarbo dakujem za rady🙂 dnes to vsetko prezistim ked pride manzel, ake mame moznosti🙂
A prosim ta ako casto tebe tvrdlo brusko? Mne posledne dni tak 2-3x za den.

ivka2112
autor
13. sep 2024

@baarbo doktor mi dal len magnerot 2x denne 1tbl, ked neviem ci si to mam svojvolne zvisit ked citim tvrdnutie, alebo nie.

baarbo
13. sep 2024

@ivka2112 mne tvrdlo veľmi často, aj 10x za hodinu. potom nič a potom znova častejšie. ak je to len 2-3x za deň je to úplne ok. do 30 tt to môže byť aj 20x za deň ale nesmie to mať pravidelné intervaly, od 30-34.tt to môže byť aj 30x za deň. a tvrdnutie som si zo začiatku, v tom 22. tt často mýlila aj s pohybom bábätka. keď som mala tvrdú len polovicu maternice vedela som že je to malý. ale keď som si cítila celú maternicu po obvode a bol to taký tlak tak som vedela že je to ono. môžeš brať až 2 tablety 3x denne magnerotu 😊 len mne celkovo magnézium troška zrýchľuje tráviaci trakt 🤭

baarbo
13. sep 2024

@ivka2112 ale si myslím že pri tvojich intervaloch ti stačí dávka magnézia presne taká akú ti povedal dr. len ber pravidelne, lebo potom keď náhle vysadíš môžeš znova pociťovať sťahy. aj keď 2-3 x za deň je nič takže buď úplne kľudná😊

ivka2112
autor
20. sep 2024

Dievcata, tak dnes som po tyzdni mala kontrolu krcka a narastol na 4,4cm, teda o 1,5 cm🙂)) ja som taka stastna🥰🥰🥰

baarbo
20. sep 2024

@ivka2112 tak to je úplne neuveriteľná dĺžka🥰👏🏻👏🏻 aj dr musel byť prekvapený 🤭 môžeš si vydýchnuť konečne, teším sa s tebou!! 🥳

ivka2112
autor
20. sep 2024

@baarbo doktor bol uplne prekvapeny, to tam meral a povedal ze to je az neuveritelne, ako sa spevnil a predlzil za tyzden🙂))

juliavolna
5. okt 2024

@ivka2112 odkedy mi dr meral mala som 33-30-29 a pekne som rodila 39+5

ivka2112
autor
6. okt 2024

Dievcata, moj krcok ma aktualne 5cm😆 nemozem tomu uverit a moj doktor detto🙂 ale som chora, kasel a hrdlo, tak vela vela lezim, tak asi to je tym☺️

baarbo
6. okt 2024

@ivka2112 tak to je úplne mega 👌🏻👏🏻a skoré uzdravenie prajem 😘

ivka2112
autor
6. okt 2024

@baarbo dakujem krasne🙂

tinka308
12. okt 2024

@marlen16 ahoj, preco si musela aj po cerklazi len lezat? Ja som prve tehotenstvo od 20.tyzdna odlezala a teraz som v 19tt a krcok uz len 2,6cm. Ty si ako na tom? Citam ze si tiez tehotna. Dakujem

marlen16
12. okt 2024

@tinka308 tak mi povedala doktorka…proste prísny kludovy režim, dovolene len wc/sprcha, zakazane sedieť, kvôli tlaku, ktorý sa na krcok vyvíja pri sedeni a státí. Ja som zatiaľ 18+0, od 15+2 lezim, vtedy mal krcok 2.2cm, minuly týždeň som mala kontrolu a mal 3cm, ale placenta ešte bola dosť nizko tak povedala že so serklazou ešte počkáme, nech sa placenta trosku vyššie vytiahne lebo je tam riziko krvácania/odlupovania placenty, síce nízke ale je, tak aby sme ho čo najviac eliminovali. Pondelok opäť kontrola tak som zvedava, čo povie. A tiež ti budú robiť serklaz ?

Strana
z2