icon

Je Trisomy test potrebný?

12. sep 2023

Ahojte, čakam svoje prvé bábo a všade čítam o tripple testoch, ktoré vychádzajú veľmi nepresne. Ja som celkom stresman a dosť sa bojím, že keby mi vyšiel pozitívny, tak by som sa asi zrútila🙈 som ešte len v prvom trimestri a dočítala som sa aj o trisomy teste, ktorý by som ešte stíhala absolvovať . Vek nemám rizikový, mám 28r., v rodine žiadne takéto genetické vady nemáme ani ja, ani muž. Šli by ste na trisomy test pre pokoj na duši alebo počkať na tripple testy? Ďakujem za rady.

Strana
z2
zuzanockamt
12. sep 2023

Pri prvom som nebola - mala som 28 rokov, stačili mi tripple testy a kvalitné morfologické sono. V druhom tehotenstve som okrem morfologického sona, tripple testov absolvovala aj AMC (mala som na ňu nárok kvôli veku) - to bola moja jediná istota. Ale ja som mala v tom jasno, že ak bude akýkoľvek problém, tak to ukončím.

any_soj
13. sep 2023

Ja by som nešla, a ani tripple test (ten už vôbec, úplne nepresný a zbytočný), len kvalitné sono, aby sme sa vedeli pripraviť, ak treba niečo riešiť po pôrode. V každom tehotenstve sme tak spravili.

Strana
z2