Je tu maminka s negatívnym RH faktorom, ktorej nepichli po 1. pôrode Rhegu?

sirema
26. sep 2017

Ahojte, po prvom porode mi nepichli Rhegu - injekciu, aby sa mi pri druhom tehotenstve netvorili protilatky proti plodu s pozitivnym Rh faktorom, zaujima ma, ci je medzi vami maminka, ktorej po prvom porode takisto tuto injekciu nepichli a aj napriek tomu vynosila druhe dieta..Potrebovala by som povzbudit, lebo sa dost obavam, co bude - som este len na zaciatku tehotenstva.

dejna20
26. sep 2017

@sirema a prve dieta aky ma faktor? Ak ma negativny nemuseli ti pichnut.

zuzana76
26. sep 2017

@sirema presne ako pise dejna, ak ma dieta tvoj faktor nemuseli pichat rhegu

mojej svokre dietatko zomrelo, tiez zabudli pichnut, ale to bolo uz davno, vyse 30, rokov dozadu

bola tu jedna mamicka, ktora takto chodila na menenie krvi cez pupocnik, kazdych par tyzdnov, bola ceska takze v Prahe

takisto poznam jednu mamicku, co tiez chodila do Prahy na transfuziu krvi cez pupocnik a ma 3 deti

sirema
autor
26. sep 2017

Dcerka ma pozitivny Rh faktor 😔

majka1891
26. sep 2017

Ako sa toto môže stať v dnešnej dobe???? Ach .. Ja mám rh neg ale aj moja dcera nepichali mi nič.

sirema
autor
26. sep 2017

@majka1891 a to som im to asi dvakrat po porode pripomenula, nech mi ju pichnu, ale odbili ma...ked som to spomenula mojmu gynekologovi na prehliadke po sestonedeli, tak spomenul financie - ze mozno v tom bol problem, teda, ze ta injekcia je draha - fakt neviem, preco konkretne sa na mna doslova vykaslali, ale ak kvoli tomu pridem o druhe dieta, tak im to rozhodne nezabudnem ☹

mateson
26. sep 2017

@sirema mne Rhegu pichli v roku 1989. Druhý krát som otehotnela za 15 rokov. Skončilo to potratom v provom trimestri. Či to boli protilátky ťažko povedať, skor si myslím, že to bolo chrípkou.V živote som takú nemala ako vtedy. Po kyrete mi pichli Rhegu. Rh negatívnym matkám sa to má podať aj pri samovolnom potrate, amniocentéte. Po polroku som otehotnela, a všetko dopadlo OK. Dopadne to dobre, nestresuj.

malinovka333
26. sep 2017

@sirema ty mas negativ?dieta ma naisto pozitiv?urcite by ti pichli,nejde o to kolko stoji injekcia,a ked tak si pozri radsej este raz prepustaciu spravu mozno ti ju pichli a mozno ju treba nebolo.
@majka1891 ak mas ty aj tvoja dcera negativ nemuseli ti pichnut.pichli by ti len vtedy keby nala pozitiv

malinovka333
26. sep 2017

@mateson vtedy sa picha tiez nakolko nie vzdy sa presne vie aky faktor mal plod.tak radsej pichnu.protilatky sa sleduju aj pocas tehotenstva a aj vtedy sa pichaju injekcie

sirema
autor
26. sep 2017

urcite ma pozitiv, zistovala som si to, resp. pozerala som jej kartu 🙂 a ja som negativna.. a moj gynekolog by to asi videl v prepustacej sprave, keby mi ju pichli :( ja som sa ich na to este v nemocnici opakovane pytala a skratka odbili ma s tym, ze uz je neskoro..

mateson
26. sep 2017

@sirema nechápem, mne to pichli pred takmer pred 29 rokmi /bude vo februári😢/to boli ešte komunisti a tebe to nepichnú dnes.Kde si rodila?

sirema
autor
26. sep 2017

@mateson v levickej nemocnici :( neviem ozaj, v com bol problem...ci sa na mna vykaslali, lebo som nemala levickeho gynekologa, ale gynekologa odinakial..je to sice velmi hlupy dovod, ale nic ine mi nenapada

anniera
26. sep 2017

Injekcia sa dá pichnúť aj v tehotenstve, len musí byť do určitého týždňa tehotnosti. Už si nepamätám koľko, bolo to dávno, ale mne pichli počas druhého tehotenstva. Pýtaj sa u gynekológa, nenechať sa odbiť, oni sledujú protilátky počas tehotenstva, takže by mali vedieť čo robia.

ivuska00
26. sep 2017

Mne ju nepichli...som Rh-, synček Rh+ ....riešila som to, dr. ma presviedča, že to len zabudli napísať do prepúšťacej správy, neverím......už som v 24tt a zatiaľ je všetko v poriadku, DÚFAM, že aj bude!!!!!

sirema
autor
26. sep 2017

@ivuska00 drzim palce, nech je vsetko v poriadku 🙂 ja mam pocit, ze gynekologovia sa navzajom kryju, aspon tu v Leviciach sa mi to zda

ivuska00
26. sep 2017

@sirema ďakujem ti, hlavne sa neboj a nepripúšťaj si nič zlé, ja sa snažím.....aj ked tiež mal len dr. odbil, že neverí, že by mi ju nepichli...ale nepamätám si žiadnu injekciu po pôrode! Určite sa kryjú, toto by si nikto na seba "nevzal".... ja som rodila v BB a našla som dalšiu kočku, ktorej ju zabudli pichnúť v BB....čiže aj Levice, paráda!

sirema
autor
26. sep 2017

@ivuska00 vies ale keby som im to este nepripomenula minimalne dvakrat - sla som sa na to spytat este v porodnici a skratka mali v pazi, v mojom pripade to ani nebolo tak, ze by zabudli, mam pocit, ze mi ju skratka ani nechceli pichnut, resp. nemienili mi ju pichnut...nuz ale teraz uz budem darmo plakat nad rozliatym mliekom, uz mozem len dufat v najlepsie 🙂

sirema
autor
26. sep 2017

@anniera ja sa obavam, ze aj ked mu navrhnem, nech mi ju dodatocne pichne, ze ma odbije - ze teraz je to uz zbytocne atd. atd. 😒 uz som s tym pred par dnami za nim bola, ale odbil ma s tym, ze toto sa riesi az na konci tehotenstva, a ze sa budu sledovat protilatky..

ivuska00
26. sep 2017

@sirema tak tomuto už nerozumiem...ja som napr. o žiadnej injekcii nevedela. Ale ked si im to pripomínala, to je iné. Škoda, že si nezistila prečo. Ja by som im chodila za zadkom, nech niečo robia. Ale vidíš, najviac si to "odnesieš" ty.
Napr. ja sa teraz pýtam dr. stále na protilátky, aby som mala istotu...
Ale verím, že všetko dobre dopadne aj pri druhom bábätku 😉

solene
26. sep 2017

Dievčatá, mne gynekológ hovoril, že pri prvom pôrode sa ži nerieši, že to sa pichá až po druhom pôrode. Žijem vo FR, čítala som o tom aj dosť článkov, keďže ja som - a manžel + a čakáme babenko, ale všade píšu, že to sa pichá až pri druhom pôrode.

liliana363
26. sep 2017

@sirema mne ju pichli na druhy den po porode cca 14hod. po porode. Mne ale protilatky sledovaali cele tehu. Pri dalsom dietati som sa hned pytala na tu injekciu, ale sestricka mi to normalne vysvetlila, ze ked ma maly rh poz. tak sa nepicha, ale aj tak sa sla este pozriet do karty pre istotu a prisla mi povedat ze nieje treba ju pichat.

fazulkaaa
26. sep 2017

Mne pichli par hodin po porode. Musi sa pichnut po prvom porode alebo aj potrate do 48 hodin! Ak je zena negativna a mimi pozitivne. Je to nebezpecne pri dalsom tehotenstve, telo si vytvori proti plodu protilatky a snazi sa plod znicit.
Bohuzial v nasich porodniciach sa dost casto zabuda na tuto injekciu. 😖

dejna20
26. sep 2017

Tak ak je dcerka pozit a ti ju fakt nepichli treba sledovat protilatky a mozu ti ju pichnut aj preventivne v tehu.
Ak druhe babo bude negativ tak nema problem

malinovka333
27. sep 2017

@liliana363 zle pises ak mas negativ a dieta pozitiv vtedy sa praveze picha.ale je to tak ak pise @solebne po prvom sa to nepicha ale ze po druhom.ale mas negativ aj dieta negativ po druhom porode tak ti ju nepichnu

perzefona
27. sep 2017

@sirema to co je za kravinu... prepac ale neverim.....:prvorodicky sa ani nepytaju a pichajuzzx moyni si to nepamatas... ja som ju tiez dostala a nejako si na to nepamatam... ale urcite ju mam...... to je automaticke u prvorodiciek... keby si mala 40rokov a tri deti mozu sa ta opytat.....
Ci este planujes deti... ale takto? Kde si rodila

perzefona
27. sep 2017

@ivuska00 no kludne ver tomu ze zabudli....
Sme lekari.... nie sme stroje..... a dolezite je sa o toho pacienta dobre postarat, papiere su najmenej... tiez sa mi ako lekarke stalo neraz, ze som po mladych kontrolovala prepustacky a chybalo to tam... tak som ich zvozila ale moze sa to bezne stat ze sa to zabudne napisat do preustacky.... hlavne ked je vela roboty malo casu a mamicky stoja pri vas a gulaju ocami kedy im tu prepustacku date 🙂 ked si nie si ista chod do nemocnice kde si rodila nech sa ti pozru do papierov.....
Tam to bude urcite...... ale skor si myslim, ze si dostala a nepamatas si... po porode sa picha milion veci a clovek si skratka nepamata.

sheila2004
27. sep 2017

Ja som ju po druhom pôrode taktiež nedostala, a žiaľ naše ďalšie tehu nedopadlo dobre. Ked som bola na čistení, mi povedali, že to musí byt pichnute do 24 hodín. Tak som si ju musela hradiť v cene 50€.

sirema
autor
27. sep 2017

@perzefona rodila som v Leviciach - ale potom po sestonedeli na prehliadke to doktor nevidel ani v prepustacej sprave a chapes, ked som si ju pytala, preco mi nepovedali - ved my sme vam ju uz pichli...toto mi pride divne...ja som si ju pytala skrz to, ze moj gynekolog mi prizvukoval, nech im to pripomeniem, tak som len robila, co mi nakazal 🙂

sofia27
27. sep 2017

@sirema mne ju po druhom pichli ale až keď som ich opakovane žiadala a to najskôr mojej spolubývajúcej - omylom (!) odvtedy boli na mňa veľmi milí... bolo to v roku 2010 na Kramároch. teda nestačí dôverovať lekárom ale aj človek sám sa musí zaujímať čo by mal dostať a na čo má nárok. každopádne držím palce🙂

mateson
27. sep 2017

ja som normálne prekvapená, že s týmto sú takéto problémy. V 89 som rodila ešte doma na Morave, v 2003 potrat aj 2004 porod u Kocha , nikde v stým nebol problém, prišli s injekciou sami. Viem, že ešte po tom potrate som bola prekvapená, že či to treba a povedali, že áno, keď ešte chceme dieťa.

liv1
27. sep 2017

@solene musi sa pri prvom. Resp po prvom. So mnou v nemocke lezala kocka co jej to tiez nepichli :-/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre