icon

Krvácanie v tehotenstve

katja23
3. mar 2011

ahojte , neviete mi niekto poradit alebo vlastnu skusenost s krvacanim v tehotenstve ? uz vyse tyzdna beriem dicynone, ascorutin ,duphaston a kanavit , krvacanie mi sic oslablo ale stalepretrvava a hcg mi aj napriek tomu stupa . neviem co si mysliet , ta neistota a to krvacanie su strasne . dakejm babenky

kikus48
1. aug 2016

@mimka877 je mi luto ale neriskuj a chod dnes k lekarovi, a nevahaj ani s hospitalizaciou. Intravenozne lieky su ucinnejsie a maly musi byt pod dohladom. Nikdy nevies aky velky hematom tam mas alebo co ine je za krvacanim.

lucinka511
13. aug 2016

@mimka877 ahoj mimka akoto s tebou dopadlo s tymnkrvacanim? ka som zacala v 15tt som v nemocnici ..beriem liecbu ale kazdy den mam fliacik.doktori nevedia z cohoto je.nevideli ziaden hematom .placenta je v zadu.som z toho smutna.som v nemocnici 4den.

ciernypes
18. aug 2016

@mimka877 ahoj uz ti preslo to krvacanie? a sla si do nemocnice?ja lezim tiez kvoli krvacaniu od 15tt dnes je to 8 den .dva dni nic a dnes zasa krvavy flak..dr moc nevedia zepreco. mam nizko polozenu placentu 19mm od krcka v zadu kt sa bude vytahovat.to moze byt preto

kate22uk
29. jún 2017

Ahojte, som tu prvýkrát nemám s kým sa porozprávať žijem v UK, akurát som si urobila test clear blue ukázal tehotná 1-2 weeks. Ale stále krvácam 😢 včera som bola na vyšetrení kde tiež potvrdili tehotenstvo ale tiež pravdepodobný samovoľny potrat. Myslíte, že ešte mám nádej.. keď test stále ukazuje pregnant? ☹

kuki23
5. júl 2017

Ahojte, začala som.krvacat v.sobotu slabo.odvtedy dost,nechali ma v nemocke.som v 7 tt dnes bolo na sone vidiet cinnost srdca, stale vsak krvacam a vychádzajú zo mna krvave zhluky, mali ste to aj vy?

ciernypes
5. júl 2017

@kuki23 ahoj.urcite ti dali duphaston,popytaj sa na duphaston kt sa picha do svalu kazdych 10 dni.mne az ten zabral.po nom som prestala krvacat v 7tt .brala som ho do 12tyz kazdych 10dni som chodila na injekciu a este som mala duphaston tbl rano a vecer.No neviem ci v nemocnici budu vediet o tom injekcnom.niektori dr o tom moc nevedia popytaj sa na to.....ale ak mas hematom.tak ten sa musi vykrvacat takpovediac...z coho spinis.krvacas nedostatok progesteeonu alebo hematon?

kuki23
5. júl 2017

@ciernypes vobec nevedia z coho to je,dr mi povedal ze 30% tehotenstiev je takych,davaju mi tabletky dufaston,mam aj progesteron 3 x denne,zatial to vobec neprechadza.davali mi aj inj,ale.ze.dnes mi daju tablety aby ma furt nepichali,dalu mi aj dicynone,tie krvave zhluky ma.desia,bojim sa ze to vyplavi babo ☹

ciernypes
5. júl 2017

@kuki23 no neboj sa,len pekne lez a nepanikar,ale opytaj sa na injekcie progesteronove...tie co ti davaju,su na to aby si nekrvacala tie progedteronove injekcie na udrzanie tehu, dibre,ze srdiecko bije..to je dolezite...tak asi si nemala hematon,to by videlu....popytaj sa na ten injekcny progesteron.mne pomohol..hned preslo krvacanie po nom.

drobcek11
5. júl 2017

@kate22uk ahoj.robili ti v uk dake vysetrenie? Popripade scan?

kate22uk
11. júl 2017

@drobcek11 prepáč, nebola som tu dlho.... áno robili mi sono...les som zistila ze som tehotná no bohužiaľ aj zároveň krvacala gp mi urobil appointment na emergency gynecologist unit... a tam urobili sono a odbery....

jankaga
11. júl 2017

@kuki23 ja som mala to iste od konca 3mesiaca som stale kevacala, velke zrazeniny so mna isli. Krvacala som az do nejakeho 20tyzdna.mala som hematom.hlavne treba vela oddychovat.

kuki23
11. júl 2017

@jankaga nedopadlo to dobre ☹ hcg bolo 600, musela som na cistenie

jankaga
11. júl 2017

@kuki23 to mu je luto☹ ono sa nikdy nevie ako to dopadne.ani lekari to sami nevedia. Ja som myslela, ze potratim, take zrazeniny isli von, ale nastastie vsetko dobre dopadlo, aj ked som rodila predcasne

drobcek11
11. júl 2017

@kate22uk a ako uz je lepsie?

brigushka
27. júl 2017

ahojte baby....som prvy krat tehotna....momentalne v tretom mesiaci....v sobotu som zacala silno krvacat, vysli zo mna dve zrazeniny, a krv bola tmava...nekrvacala som dlho ale hned som volala svojmu gyn a ten ma poslal na pohotovost do lucenca lebo on nebol doma ale nariadil mi medzitym duphaston 3x namiesto 2x co som brala....v lucenci ma vysetrovali dvaja lekari, srdiecko bilo, vsetko v poriadku, zevraj pri tvorbe placenty mi asi praskla cievka a ze z toho som teraz krvacala, ale povedali mi taku vec ze mam placentu velmi nizko....v pondelok som bola na kontrole u svojho lekara, potvrdil ze je vsetko v poriadku, uz vidno nozicky aj rucky, a zajtra idem na odbery a mala by som dostat uz knizku....zaroven som sa spytala na tu placentu, on mi povedal ze nech si z toho nerobim tazku hlavu ze to mi blbost povedali pretoze vyska placenty sa urcuje az v 20. tyzdni....mate s tym niektora skusenost?

jankaga
27. júl 2017

@brigushka ano ta vysla placenty sa urcuje az neskor. Ca v 20tt to je pravda.

sasajanaj
18. dec 2017

Ahojte, ja špiním od zistenia tehotenstva, čo bolo v 4tt. teraz som 5+4tt a krvácam 8 dní. Bola som pred 3 dňami na pohotovosti lebo sa mi to už nezdalo. Hcg 5093 a veľkosť gestačného vaku na úrovni 6+2tt, videla aj žlté teliesko, ale plod nie. Nepáčil sa jej nepravidelný tvar vaku, spološtený. Preto že nevidela zatiaľ plod nedala mi lieky, iba povedala brať ascorutin, s tým, že podľa nej to speje k potratu. A lieky mi dajú ak to bude mať cenu. Včera menštruačné bolesti ako pri rozťahovaní maternice. Dnes som krv ráno čúrala, vždy najviac krvácam do 2 hod od zobudenia a teraz už aj malé hrudky. Bolesti nemám. Dnes mi brali 1. tehotenské odbery a vypýtala som si aj hcg lebo som mala ísť na kontrolu do nemocnice. Tak teraz čakám ako sa bude hcg vyvíjať. V podstate som mala pociť, že ma tiež poslali domov potratiť. Sa asi do stredy zbláznim, popri tom žiadna pn, chodím do roboty takže oddych až doma,Hovorím si, že keď tam videla žlté teliesko objaví sa aj plod aj srdiečko. Na utz idem v str to budem 5+6tt. Ale ak ani vtedy nebude ešte plod vidno a hcg bude ok, stále budem veriť. Je tu niekto u koho to napriek krvácaniu a počiatočným otáznikom dopadlo dobre?

jankaga
18. dec 2017

@sasajanaj ja som krvacala od 3.mesiaca az do ca 20tyzdna.teraz mi tu beha maly drobec, vyse roka mame☺️

sasajanaj
18. dec 2017

@jankaga ďakujem pekne , dala si mi nádej. Pripadám si ako blázon hladkám si brucho a prosím bábatko aby zostalo, aj mozgu dohováram , že keď je šéf tak nech robí čo treba😅

brigushka
19. dec 2017

@sasajanaj ahoj...mne v 6.tt videl doktor len vacok uplne malicky az na dalsej kontrole videl plod 🙂 takze kvoli tomu nestresuj....hlavne klud, aj ked ta krv a zrazeniny mozu naznacovat ten potrat :/ v tretom mesiaci som ale tiez silno krvacala a aj zrazenina vysla a momentalne sme uz v 31tt takze tiez to nemusi nic znamenat...hlavu hore a nestresuj...to je dolezite v tomto stave 🙂 daj vediet co ti povedali 🙂

sasajanaj
19. dec 2017

Dnes opäť ráno tiekla zo mňa krv a na papieri aj menšie hrudky krvi. Cez deň krvácanie slabšie, ale čerstvá krv 😔 Pár krát ma aj poriadne pichlo v podbrušku. Tak sa modlím, zajtra doktor.Zobrala som si dovolenku, aby som mohla ležať a dopujem sa magnéziom. Tak veľmi som sa ráno bála. Neviem, aké to je mať potrat, ale predpokladám že krvácanie má byť silné a aj bolesti aspoň to mi vraveli na pohotovosti, že keď začnú bolesti a krvácanie mám prísť lebo je to potreat. Tak stále dúfam, lebo iné bolesti nemám.

sasajanaj
20. dec 2017

takže dnes u dokiho: stále krvácam, som 5+6tt na utz nebol ani gestačný vak,ale že nemá vraj kvalitný prístroj Hcg mi, stúplo z 5093 na 6550, povedal ale že to malo byť viac. Vraj ešte počkáme, ale podľa neho sa vyčistím silnejšou menštruáciou. 😢

brigushka
21. dec 2017

@sasajanaj to mi je luto :(

kacka1804
21. dec 2017

@sasajanaj ja som doma potratila v 8tt a nič ma nebolelo proste som sa postavila z gauca5a vypadlo to zo mňa ako nič akurát silné krvácanie a to som už vedela čo sa stalo

zimmi1
29. dec 2017

Davnejsie som pisala o krvacani na zac.tehu,prislo v case mojej normalnej menstrucie,bolo slabe a trvalo uz devat dni (moja bezna menstruacia je tak 4),tesne pred menzesom som si robila test, bo mi trochu meskal a bola som presvedcena, ze som tehu, bol vsak negativny..kedze sa vsak moje krvacanie vymykalo normalu spravila som si po tych 9 dnoch test znova a boli tam 2 ciarky..no na dalsi den prislo krvacanie znova-stale slabe-bolo to sposobene nedostatocnou funkciou stitnej zlazy..aj v predxadzajucom tehu som brala na nu lieky (aj ked vtedy som vobec nekrvacala a prisli mi na to z krvnych testov pomerne neskoro..tusim zac.2.trimestra) po nasadeni liekov krvacanie hned ustalo a zvysok tehu prebehol bez problemov ;)

sonicka96
26. apr 2018

Ahojte baby,obnovujem túto temu pretože som včera išla na malú,utrela som sa a na toaletnom som mala krv. Nebola silnej farby ale takej slabšej :/ som v 33tt a moc na pohotovosť nechcem ist, bojím sa tam ísť. Poraďte mi prosím :/ bábätko sa v pohode hýbe, jak čert.

janinamojka
26. apr 2018

@sonicka96 sup sup k lekarovi,mozes sa otvarat uz ..nechcem strasit ale isla by som hned,moje prve sa narodilo v 34tt..moze to byt vsak kadeco,radsej chod.

kikuskar5
26. apr 2018

@sonicka96 radsej ist tisickrat zbytocne ako nieco zanedbat. Ja som druhe tehu cele tehotenstvo kazde dva tyzdne riesa krvacanie. Mala som velmo citlivy krcok maternice, stale jednou nohou v nemocke (aj som si tam co to odlezala kvoli kontrakciam predcasnym), ohladom krvacania mi nezistili nikdy nic.

sonicka96
26. apr 2018

@janinamojka
@kikuskar5
Ale na druhú stranu sa cítim v pohode sem tam ma pichne v bruchu ale inak ma nič nebolí.

janinamojka
26. apr 2018

@sonicka96 ani mna nic nebolelo a dokonca porod museli vyvolať lebo sa nic ine nedialo..no pri dalsom tehu,to u mna dopadlo zle.Nikdy to netreba podceniť,radsej sto krat zbytocne ako raz lutovat..Nevahala by som byt tebou,uz som na pohotovosti.