Krvná skupina - nesúlad

martinvaculik
6. jan 2024

Ahojte, mám otázku. Narodilo sa nám dievčatko ( 9.11.2023) malička po pôrode malo problém s krvou s tým, že mala ma krv po mne ako otcovi A+ a že matka ma 0+.
Avšak moja priateľka tvrdí že ona Má B+..
Ako si mi niečo nesedí. Ak niekto ma skúsenosť alebo niečo budem rad za info či radu. Ďakujem

maminkadeticiek
6. jan 2024

Ano je to v poriadku.Mam krvnu skupinu 0.Otec A,mama je B.Tak ako je Rh faktor + a -,tak je aj A0 a B0.Ked sa spoja dvaja taki rodicia moze sa im narodit dieta s krvnou skupinou 0.Zhodou okolnosti mam aj ja rovnako ako tvoja dcera 0+.Viem to urcite lebo tiez ma to zaujimalo svojho casu a bolo mi to na biologii vysvetlene aj znamou lekarkou.Takze je to urcite tvoje dieta 😁 Mimochodom podobam sa velmi na oboch svojich rodicov 😉

maminkadeticiek
6. jan 2024

Inak prepac ale pises ako hotentot.Kym sa clovek vyzna kto ma alebo by mal mat aku krvnu skupinu,hotovy rebus vdaka tej hatlanine.

majamat
6. jan 2024

pri krvnych skupinach su v krvi antigeny, protilatky.
krvna skupina 0 sa povazuje za netralnu, halvne 0- sa moze podavat komukolvvek ( asi skoro, alebo su dalsie zlozky, ktory by citlivym jednincom mohli vadit ),
a ak ma clovek RH+ tak by mohla byt pre neho neutralna aj 0+

krvna skupina B obsahuje protilakty anti A, ktore su v sprave popisany, ze bol najdeny.
mne to skor pripada, ez dieta ma krvnu skupinu B po matke.
konkretne tam nema napisane, aku ma krnu skupinu, ale co sa mu ma podat a ake su skupinove protilatky ( znaky krvnej skupiny ) a z tych protilatok to tak vychadza.

tam 0 sa ma podavat prave zrejme koli neutralite, nema tam napisane, ze jej to KS dietata,i oba co sa ma podat.

tu ej tabulka protilatok a anitgenov.

surama
6. jan 2024

@martinvaculik A inak bud rad, ze vam poplietli len krvne skupiny. V mojom pripade vymenili deti a priniesli mi ine, lebo zle napisali cisla na tie stitky na rukach. Jedni stastie, ze mne sa narodil chlapec a bol nadpriemerne velky (vedela som o tom cely cas, ze bude velky) a druha mamicka mala dievca. Rodili sme 2 naraz a hned po nas tretia mamicka, takze takyto chaos vznikol... Kebyze sa mi narodilo dievca, tak ktovie, ako by to dopadlo...

modrykolibrik
6. jan 2024

@martinvaculik trba by som za muza nechcela. Si vymlety? baby Ti to jasne napisali. U nas maju vsetci nulku iba ja mam AB a to mal takto mamu obvinovat z nevery? vsak ked tomu nerozumies chod za doktorom a pytaj sa. Na co mas hubu?

lavender94
6. jan 2024

Nechápem čo riešiš? Tvoj dcéra ma krvnú skupinu A, ty máš A. Ako môžeš mať pochybnosti? V tomto prípade je skupina matky úplne irelevantná. Je dosť možné, že do správy napísali chybu. To však nič nemení na tom, že dcéra ma krvnú skupinu po tebe. Prečítala som všetky tvoje odpovede a nepochopila som, že čo vlastne sa ti nezdá

anna_anicka83
6. jan 2024

@jana_eyre_2 Tiež nechápem, jediný problém je nájsť odber krvi, kde je matkina skupina. To, čo je v knižke, na správach je úplne irelevantné. Lebo mohol sa pomýliť jeden a už to písali všetci. Antilátky voči A skupine sa jej mohli vytvárať, či je mama B alebo 0. A koniec koncov, keby matka je B a on v tej 0 vidí iného chlapa, tak by to dieťa predsa nemohlo mať A skupinu. Ale takéto konšpirácie idú mimo môjho chápania😉

luxus10
6. jan 2024

@martinvaculik 0 krv. sk na sale-je univerzalna a teda vhodna pre kazdeho, alebo takmer pre kazdeho, moze tam byt preto, ze nemaju to konkretne pismenko...

majla87
6. jan 2024

@martinvaculik ked mas ty A aj dcera A, tak nechapem co za tym hladas. Jedine v com vidim problem je, ze byt tvojou manzelkou, tak si dam u obvodacky zistit skupinu do buducna. Dieta ma zrejme skupinu po tebe ako otcovi.

kiki68
6. jan 2024

@martinvaculik nie je to mozne, jedine ze by are mali predkov. Dieta nemoze byt chimera dvoch otcov predsa

thoughtfulweirdo
6. jan 2024

Ja nerozumiem. Veď dieťa má krvnú skupinu po tebe, ako z tohoto vieš dostať pochybnosť o otcovstve? 🤔

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
6. jan 2024

no mazem co som pisala, ved v tej sprave nie je napisane ze matka ma 0 ...

roxy2
6. jan 2024

@martinvaculik v tej správe nepíšu KS matky. Ale ja ako laik by som pochopila ten záver, že v príp. problémov s krvinkami treba podať transfúziu krvi skupiny 0 a ak bude treba plazmu, tak treba podať transfúziu KS A, čiže v prvom prípade stačí aj 0 a v druhom prípade treba jej vlastnú sk. A.

deedol
6. jan 2024

pokojne to moze byt aj preklep.
hrozne by ma urazilo, keby moj muz takto pochyboval o svojom otcovstve. nie, KAZDY by nezostal zneisteny.
zena nech sa opyta, ci tam nie je chyba, ked si je ista tym svojim B.

inak tie krvne skupiny - ja mam B+, muz 0+ a syn B-. az do porodu som netusila, ze rh faktor sa nededi. syn mal tiez silnu zltacku. a nie, moj muz nepochyboval, ze ten negativny rh faktor je "od ineho otca", skor mna to zarazilo, tak som si nieco o tom vygooglila.

petamich
6. jan 2024

moj manzel si roky myslel, ze je skupina x a pritom je y, lebo mal zly vysledok testu, ktory robili po narodeni (a nie je jediny), preto sa uz aj teraz automaticky v porodnici nerobi test na urcenie krvnej skupiny novorodenca, lebo sa moze test zmylit, tym, ze moze este kolovat v krvnom obehu krv matky atd.

kazdopadne stale neviem o co ti ide 🙂 bud sa zmylili v minulosti a partnerka nema B alebo sa zmylili v porodnici a nema 0, len tak mimochodom otec si zrejme tak ci tak, co riesis nechapem

a pred transfuziou ti robia test krvnej skupiny, nemozu si dovolit spolahnut sa na nejake stare papiere 😵💫

zuzulka558
6. jan 2024

My s manželom mame x a x najmladšia ma 0,, dostala som vysvetlene ze je to normálne

nikiki29
6. jan 2024

@martinvaculik nepochybovala by som o otcovstve. Ja som to mala so synom rovnako. Moja krv 0+ pozabíjala jeho krvinky A+ a zožltol.

magimi
6. jan 2024

@martinvaculik povedz mi, kde si v tej správe vyčítal, že matka má krvnú skupinu 0? Píše sa tamo AB0 inkompatibilite a o anti-A protilátkach, ale krvná skupina matky tam uvedená nie je

lucia147852
6. jan 2024

A ty si už ozaj hotentot? Ideš pochybovať o otcovstve? A prečo akože? Preto že má dieťa !!TVOJU!! krvnú skupinu? To že je pid svetlom je tiež normálne. Riziko je zvýšené keď má dieťa akúkoľvek inú skupinu ako matka. Obe moje dcéry majú skupinu po mužovi B+. Obe boli pod lampu pre zltacku. Už ti to tu baby xkrat napísali. Ty si nejaký jednoduchší či čo?

lucia147852
6. jan 2024

A ako písali baby v tej správe nič o krvnej skupine matky nie ke písané. To si si zas sám dačo domyslel.

lienka.7
6. jan 2024

@martinvaculik krvnú skupinu musela mať napísanú na tehu knizke + v nemocnici pri odbere krvi v ramci poradne jej tiež znovu brali krv aj kvôli krvnej skupine. Cize nech si pozrie papier, co tam mala napísané. Neexistuje toto co hovoríš. Plus mne "hrozila" transfuzia po porode, ja sama poznám svoju krvnú skupinu, aj tak mi znovu robili "krizak".
Neviem teraz, či neveríš partnerke alebo ako.

lilke
6. jan 2024

@martinvaculik pozri, ak tvojej polovičke napísali 0, to je univerzálny darca. 0 môžeš dostať aj ty, každý človek. Takouto trabsfuziou by jej v nemocnici neublížili. Problém by bol, keby bola 0, a hlásila by, že je B. Krvná transfúzia s B by nulke veľmi uškodila.
A malička zdedila A+ po tebe, ju nemusíš riešiť, je tvoja dcéra. Hlavne nech si partnerka dá zistiť, akú krvnú skupinu má naozaj.
Mimochodom, v lekárskych správach bývajú občas popísané hlúposti, aj lekár je človek a popletie sa.

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andigab
6. jan 2024

@martinvaculik dieťa má protilátky -A, čo vyzerá na matku s Rh-. Ak na to neprišli, tak je problém. Pri prvom najmenší, iné+, ak matka je -, by donosiť nemusela. Ak by bola -, v poradni pre tehotné by to mali zistiť. Dostala by injekciu, rovnako po pôrode. Som Rh-, všetky dcéry mám+, len syn je po mne -. Preto mi vždy pichli injekciu, aby sa reakcia organizmu na pozitívny plod eliminovala. Aj po pôrode mi prišli pichnúť injekciu z dôvodu inkompatibility faktorov. Manžel 0+. A tiež si myslel až donedávna, že je A. No nedávalo to zmysel, tak sa spravil nový rozbor a nebol A. To sa niekedy stáva. Nestresuj prosím, podporuj priateľku, darovať nový život je riadna fuška.

krajinka
6. jan 2024

@andigab v tej sprave je jasne napisane, ze ide o inkompatibilitu krvnych skupin a nie Rh faktorov

janinah
6. jan 2024

@martinvaculik pri každej jednej transfúziu sa robí toľko testov.ze omyl je vylúčený.toho sa neboj..
K otázke o KS...žena nech si dá znova urobiť výš.niekto sa jednoducho pomýlil

andigab
6. jan 2024

@krajinka anti -A

sussana27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sussana27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre