icon

Mama Rh- a otec Rh+

21. dec 2020

Cauko,
ja mam Rh-, muz i maly Rh+, v prvom teho som dostala 2x injekciu plus este po porode jednu, aby moja imunita nebojovala s inym Rh faktorom (neviem si spomenut ako sa to volalo).
Co ste to mali rovnako, v druhom teho bolo vsetko ok?
Dakujem pekne.

birika
21. dec 2020

vola sa RHEGA, druhe tehotenstvo - potrat, tretie rizikove a stvrte so serklazou a rizikove...vsetky 3 deticky su nastastie zdrave 🙂

autor
21. dec 2020

@birika a prve bolo uplne ok? velmi ma mrzi ten potrat, to na zaciatku?

autor
21. dec 2020

@birika a tie komplikacie si mala kvoli rh faktoru? napriek rhega injekciam?

bashawelle
21. dec 2020

My to mame rovnako, muz a 2 deti Rh+, ja Rh-. Rhegu som dostala po oboch porodoch, pocas tehotenstva nie. Ak ti ju dali, vedeli preco. Mala som prve tehotenstvo problemove a rizikove,druhe oproti tomu super, aj ked nie uplne bez problemov. Ale nie kvoli Rh faktoru, ale trombofilii v tehotenstve.

sorciera24
21. dec 2020

SOm Rh- muž Rh+, prvy syn ma Rh + ...vtedy sa po porode picha Rhega (injekcia).......dostavas ju prave kvoli dalsim tehotenstvam,a by bol dalsi plod v poriadku.......druhy syn ma Rh- cize som nemusel dostat Rhegu, obe tehotenstva uplne v poriadku, zdrave deti.

autor
21. dec 2020

@bashawelle
@sorciera24
dakujem baby za odpovede 😊

bilijka
21. dec 2020

Prvé bolo v poriadku, druhé až tak nie. Bola som sledovaná kvôli zvyšujúcim protilatkam na hematologii každý týždeň odbery plus týždenne sono v nemocnici a riziková poradňa. Malý sa narodil po rozhodnutí lekárov 37+0 cisárskym. Našťastie mal iba žltačku, prognózy boli horšie, od opuchu mozgu, sleziny a ďalších veci. Ďalšie tehotenstvo nebolo odporúčané ani hematologickou ani gynekológom.

halci
21. dec 2020

Ahoj, ja som -, muz je +, prve tehu som bola sledovana na protilatky, bolo vsetko ok, prva dcera ma krvnu skupinu po muzovi. Rhegu mi pichli po porode. (mam to v zazname, ale sama si na to nepamatam, mala som tazky porod). Druhe tehotenstvo som bola tiez sledovana na protilatky, ale druha dcera nakoniec zdedila KS po mne, je tiez negativ.

birika
21. dec 2020

pri prvej ziadne problemy a potrat predpokladam, ze sa to stalo dvihanim dcerky, bola som len v 5. tyzdni. RHEGA sa picha len raz - po prvom babtku a tehotenstvo 2. bolo rizikove preventivne - nemala som problemy, ale pri 3. uz hrozil predcasny porod, ale ci kvili RH to som nezistovala

birika
21. dec 2020

moje deti maju vsetci traja RH+ po ocinovi...samozrejme odbery krvi kazdy tyzden tak ako pisu zienky 🙂

andrejka1974
21. dec 2020

Oni pichaju kazdej co je rh - aj moze byt problem ine krvne skupiny ja mam 0 - a muz B - a syn zdedil po muzovi krvnu skupinu a mesiac kezal v nemocnici co sa y tim vyrovnaval vysoka zltacka

autor
21. dec 2020

@andrejka1974 to je sranda, mne tvrdili, ze ak ma dieta krv. skupinu ze by som mu mohla darovat, co moj maly ma, nebude mat zltacku a ani vobec nemal, bol hned pekny bleducko ruzovy ❤️👶

suzitok
21. dec 2020

Ja som 0Rh- , manzel + , vsetky tehotenstva rizikove, telo sa bránilo, deti su zdrave, vsetky maju RH + , po pôrode malo kazde silnu žltačku

hradnapani
21. dec 2020

obe tehotenstva v podstate bez problemov, obe deti maju rh po muzovi, obe mali zltacku (jeden slabsiu, druhy silnejsiu, ale nic zavazne sa s nimi nemuselo robit, ani pod lampu nesli).

majiskoo
21. dec 2020

Ja som A- a manžel je A+ v prvom tehu mi pichli protilátky a aj po pôrode, dcérka je nulka. Druhé tehu bez problémov, synček zdedil moju krvnú skupinu, nepichali mi nič. Teraz som tretíkrát tehotná, zatiaľ bez problémov. Snáď to tak aj ostane. Deti nemali ani žltačku po narodeni

andrejka1974
21. dec 2020

Tato tabulka je pei darovani krvi nie pri dedeni odvrodicov vtedy vznikaju uplne rozne kombinacie

autor
21. dec 2020

@andrejka1974 ja viem aj to tam pisem

ydnew
21. dec 2020

Ja som - muž je + prvé dieťa je + nepamätám, že by mi niečo pichli ani v zázname nemám.Nik neriešil, že mame iné rh faktory celé tehu
Som teraz 4+6 mám sa domáhať prehliadky u dr?
Kázala prísť až za dva tyz

raddkka
22. dec 2020

@ydnew upozornila by som na to. Môžete mať v tele protilátky, ktoré likvidujú krvinky rh+. Myslím, že to spôsobuje chudokrvnosť bábätku a môže spôsobiť opuch mozgu a zastavenie vývoja mozgu. Na googli o tom nájdete hromadu info. Kamarátka si musela injekciu v nemocnici opakovane pýtať. Nezapísali jej ju do prepušťacej správy. Doktorka z toho takmer skolabovala, keď zistila, že jej ju možno nepichli, aj keď ona si je istá, že pichli.

izidoraaa
31. máj 2021

@suzitok ahoj prepac môžem sa spýtať, ja mam O rh negativ a priatel O rh pozitiv....mala som v aprili v 10+5tt missed abort a kyret......myslíš že moje telo začalo vytvarat protilatky ak plod mal O rh pozitiv po priatelovi....bolo to moje prve tehotenstvo....tak patram po pricine...zatial mi nic nezistili z vysetreni....dik

jana005
31. máj 2021

@izidoraaa ahoj, ak si negatívna, tak po potrate ti mali pichnúť rhegu, aby to pri ďalšom tehotenstve bolo v poriadku

rozovykon
31. máj 2021

ja som neg a muz pozitiv, prve tehotenstvo dieta pozitiv, pri prvom to nezvykne byt problém, i keď dcérka mala silnú žltačku. Druhé tehu bolo ok, syn ma rh faktor po mne 🙂

suzitok
31. máj 2021

@izidoraaa ahoj, je mi to ľúto a chapem, zazila som to aj ja...neviem , ci je to priamy suvis, ja mam tri deti a pri všetkých tehotenstvach sa telo pokúšalo "zbavit" plodu...ani jedno tehotenstvo som nemala ok, prve som si odlezala na infuziach, na lozku v nemocnici..potom mi dali nejake injekcie a povedali, ze pri dalsich deťoch by to uz malo byť v poriadku... problémy som mala aj pocas druheho a tretieho tehu, ale bola som prísnejšie sledovana a našťastie som mohla byt doma...vsetky moje deti su pozitív, po porode mali dlhodobo žltačku, potom uz ziadne problemy...