Missed abort v 20. - 21. týždni
Ahojte, nechcem vám písať môj príbeh, keďže je to čerstvé a neviem sa s tým vyrovnať. Zajtra nás čaká pohreb nášho chlapčeka. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Podľa všetkých testov, ktoré robili mne a bábätku, tak dieťatko bolo úplne zdravé, nemalo mu prestať biť srdiečko. Ja sa neliečim na nič, nebrala som žiadne lieky (okrem tehotenských vitamínov, magnerotu a výnimočne paralenu pri migréne), nebola som chorá, neprekonala som žiadnu infekciu ani covid. Gynekológ si to nevie vysvetliť, primár nemocnice, kde som musela porodiť môjho chlapčeka tiež nič nezistil. Prvé tehotenstvo bolo takmer bezproblémové, akurát som mala tehotenskú cukrovku a na konci som dostala preeklampsiu, kvôli ktorej mi museli vyvolávať pôrod. Dcérka je úplne zdravá. Nemala som problém otehotnieť. K obom detičkám sme prišli "na prvý šup". Momentálne som v šestonedelí s antibiotikakami a liekmi na zastavenie laktácie, takže sa cítim naozaj zle. Lekár ma chce poslať na rôzne testy, ktoré budú trvať minimálne 3 mesiace. Neviem, čo ma čaká, ale mám neskutočný strach. Chytá ma panika z toho čo zistia i z toho, že nič nezistia. Bojím sa, že už nebudem môcť mať deti alebo, že ďalšie tehotenstvo skončí ako toto posledné. Viem, že lekár ma chce poslať na genetiku, hovoril tiež niečo o hemotológii aj o imunite, ale veľmi som ho nevnímala. Vedeli by ste mi odporučiť nejakých lekárov či kliniky, ktoré robia podobné testy ideálne BJ, PO či KE či inú časť východného Slovenska? Je mi jedno, koľko to bude stáť, hlavne, aby to boli spoľahliví lekári. Môj gynekológ mi povedal, že o bábo sa môžeme pokúšať najskôr o tri mesiace, ale to musím mať hotové aj všetky testy, inak tehotenstvo neodporúča. Len, čo to píšem sa cítim zle, že myslím na ďalšie bábätko, ale ostalo vo mne také prázdno, ktoré mi nedovolí ani spať.
@gabika4 Gabi, boze, to ma mrzi ☹ Drzim tatovi palce! Ani neviem, co ti mam napisat..
Clexan som si pichala aj ja a tiez budem cele dalsie tehu, tusim az do konca sestonedelia sa to picha. Mne picha manzel, sama by som to nedala..Verim, ze ty si to vsak zvladla..
Vzdy, ked sa cosi zle udeje, moj kamarat povie, ze vesmir skusa, kolko znesieme. Niekedy je toho ale naozaj nad nase sily. Bud silna, drzim palce
@hmmm71 ahoj, neozvala som sa pár dní lebo ešte sa snažím prijať otcov stav...čo sa týka mňa ,clexane mi manžel pichá niekoľko dní, ale zajtra ide na služobku a musím to zvládnuť sama ...neviem ako to zvládajú žienky samé ...ja som padavka na takéto veci 😅 ...dnes som bola u gynekologa, podľa menštruácie som 6+4 a našťastie bolo vidieť plod aj bijúce srdiečko ...vraj to zodpovedá tomu ako dlho som tehotná ...stále beriem progesterón a budem ho brať do konca prvého trimestra ...brala som ho vaginálne, len sa mi zhoršilo svrbenie, tak ho beriem orálne, ale mam z neho riadne zle stavy...cítim sa ako nafetovana, mám problém s motorikou a točí sa mi celý svet 😔 našťastie len pár hodín, potom to prejde ...inak lekár mi spomínal niečo o genetike, že ma pošle na genetiku do KE, vraj pre istotu ...že má takú možnosť, tak to chce využiť vzhľadom na to, čo sa nám stalo 😢
@any_soj áno, prekvapilo ma, že už bilo srdiečko vzhľadom na predchádzajúce tehotenstvá...ale môj lekár to nevie podať, celý čas sa pri sledovaní monitoru tváril zle, pripomenulo mi to ultrazvuk kedy mi oznámil, že synčekovi srdce nebije 😢 zatiaľ videl len jeden plod, hádam to tak aj ostane, keďže dvojčatá a viac je veľký nápor na telo a moje je veľmi slabé 😔...mám už aj nevoľnosti, ale sú najlepšie z mojich 3 tehotenstiev ...teda dokážem fungovať aj variť bez problémov, len trošku mi robí problém jedlo na večeru ...no často mám "menštruačné" bolesti, dosť silné ...niekedy už aj letím na wc, že je koniec a často to je buď večer alebo ráno o 4 😔 dúfam, že to bude ok, veľmi sa bojím, potrebujem, aby bábätko bolo zdravé a živé ...moje tehotenstvo drží nad vodou celú našu rodinu, keby som nebola tehotná, tak sa mama už dávno zloží 😢 vie, že ju veľmi potrebujem, tak sa veľmi snaží, aby sa nepoddala ...
@gabika4 Ahoj Gabi, tak to ma velmi tesi, ze bolo vidiet srdiecko ❤ Uvidis, vsetko dopadne dobre. Ja som tu dlhsie nebola, boli sme na vychode na pohreb muzovej babky, tak som bola aj od netu odstrihnuta.
Menstruacne bolesti su OK, ja som ich mala v mojom tehu, ale ja som to povazovala na pozitivne, ze maternica sa roztahuje a babo teda rastie.
No ja som akurat vcera dobrala dalsiu davku clostilbegytu a vo stvrtok mam kontrolu a asi rovno aj pregnyl dostanem a teda cez vikend budeme skusat. Drzim palce so vsetkym, aj s tatom, aj cela rodina nech ste OK.
drz sa 🍀
@hmmm71 ale rýchlo to prešlo...veľmi vám držím prsty, aby to vyšlo, čo najskôr 😉...ja sa cítim strašne vyčerpaná, moje trávenie je mimo, močové cesty stále nie sú v poriadku, a to som už vybrala 3 antibiotiká, z toho 2 už ako tehotná 😢...zajtra opäť dávam moč na rozbor...menštruačné bolesti už nemám až tak silné, ale mávam ich každý deň...moje nevoľnosti sa zhoršili, takže asi je to na dobrej ceste, teda aspoň zatiaľ ...len sa cítim veľmi zle kvôli otcovi, je na tom biedne i fyzicky i psychicky...dnes ho pustili domov, no nemám ako mame s ním pomôcť, keďže mám dosť práce sama so sebou 😢...mám pocit, že tento rok nikdy neskončí ...keby aspoň dali ten sľúbený lockdown, aby mohol byť manžel doma, prípadne šiel s otcom na rôzne vyšetrenia...snažím sa myslieť na niečo pekné, napr. na vianoce...dúfam, že tie prežijeme v pokoji a s celou rodinou...
@gabika4 Teraz musis byt hlavne silna kvoli babatku a nesmies si nic ine pripustat, trapit sa a stresovat. Ja viem, ze je to tazke s ocinom, ale stresom babatku mozes ublizit. Snad sa byt kludna, pomahat ako bude treba, ale byt nad vecou. Viem, lahko sa to hovori, ked sa neviem vzit do tvojej situacie. Musis byt silna a vyrovnana. Potom prejdu aj zdravotne problemy. Ja tiez cakam, kedy tento prekliaty rok skonci a dufam, ze dalsi uz bude iba plny pozitivnych udalosti. 🍀
@hmmm71 ahoj, takže mám za sebou dvoje antibiotiká kvôli močovým cestám v tehotenstve...hrozili mi ďalšie, ale niekto mi poradil homeopatiká - kapucinku, beriem len polovičnú dávku a bez alkoholu a bez žiadnych dalších prísad...niekde lekári písu, že v tehu ok a niekde že radšej nie (dôvod netuším)...ale keď som ju prestala brať, tak sa mi opäť vracali bolesti 😢 dúfam, že to bude ok, a že to bábätku neubližuje, lebo ďalšie antibiotiká by som asi nedala...vkuse som mala hnačky aj krče v žalúdku a v črevách, nepomohli ani probiotiká, vysoké dávky ....dnes som celá zničená, museli sme umiestniť otca do hospicu, keďže v domácom prostredí už nedokážeme tĺmiť jeho bolesti a hlavne chradne zo dňa na deň, podľa onkológa to ide príliš rýchlo, keďže mu chorobu diagnostikovali len pred necelým mesiacom, doteraz ešte ani výsledky z biopsie nemáme, čiže ani ho neliečia nijako...mám nehorázne výčitky, že som mame s ním nijako nepomohlo, keďže sa bojím o bábätko...ale dnešok ma aspoň v niečom potešil, bola som na kontrole u endokrinologičky a výsledky mám primerané tomu ako dlho som tehotná, ďalšiu kontrolu mám vo februári...budúci utorok mám kontrolu u gynekológa, tak dúfam, že bude všetko v poriadku, lebo už potrebujem len dobré správy...keď hovorím o dobrých správach, tak čo je u vás nové? dúfam, že všetko ide tak ako má, nech sa poteším i za vás 🙂
@gabika4 Ahoj Gabi, akurat dnes som rozmyslala, ze si sa dlho neozvala, tak ci je vsetko v poriadku. S otcom ma to mrzi, budte silni vsetci ❤
Verim, ze aj tvoje zdravie uz bude iba dobre a budes si uzivat tehotenstvo.
Ja som tento cyklus brala lieky na rast vajico a ovulaciu a ked som bola na kontrole u dr, tak nenasiel ani jedno..Takze teraz cakam na menstruaciu a cely cirkus znova dookola. Verim, ze nejake vajicka este mam 😢
Ale moja sestra je tehotna, co ma velmi tesi a ked mi povedala datum porodu, tak ma az zamrazilo, lebo ho ma presne ten isty, ako som mala ja..
Drz sa a pis, ako babatko rastie 🍀
@hmmm71 neozývam sa už tak často, keďže ma trápi situácia s otcom, celkovo celý rok...a najviac mi je ľúto, že keby mi synček nezomrel, tak by otec spoznal svojho prvého vnuka, tak to si len vytrpel jeho stratu...a ďalšieho vnuka/vnučky sa už nedožije 😢 teda veľmi si prajem, aby áno, ale sám onkológ vravel, že u neho to ide veľmi rýchlo, nečakal to...neviem sa tešiť už z ničoho, veľmi sa bojím ďalšej straty, čím viac pokročím v tehotenstve, tým väčší strach mám...momentálne som začala 10ty týždeň...čo sa týka vašej situácie, je normálne, že niekedy proste ovulácia neprebehne, takže by som nevešala hlavu, určite vajíčka máš, len si treba počkať na ich dozretie...viem, že mne sa to ľahko hovorí, ale ja v to verím...to s tvojou sestrou úplne chápem, viem, že sa tešíš za ňu, ale cítiš zároveň veľký smútok za vás, najhoršie sú tieto tehotenstvá v blízkej rodine a v tvojom prípade je to o to horšie, že je tehotná tvoja sestra, ktorá má rovnaký dátum pôrodu ako si mala ty...musí to byť veľmi ťažké...pár mesiacov po tom ako som prišla o synčeka mi sestra písala, že má kvôli čomusi výčitky a že sa budem hnevať, mňa hlupaňu napadlu, dúfam, že nie je tehotná, lebo teraz by som to psychicky nedala...nakoniec to bola len nejaká hlúposť, ale veľmi mi odľahlo, že nie je tehotná...nie, žeby som jej to nedopriala, ale v tom čase som nedokázala pozrieť na žiadnu tehotnú ženu ani na bábätko...takže viem ako sa cítiš a dúfam, že sa čímskôr zadarí i vám a so sestrou budete naraz tehotné 🙂....minule som stretla sesternicu u gynekológa (ešte som nebola tehotná), ktorá mala termín 2 mesiace po mne...celý čas sa tvárila, že ma nevidí alebo nespoznáva, keďže vedela, že ja som o synčeka prišla...tak som hrala jej hru a tiež som sa tvárila, že ju nepoznám...som rada, že je momentálne taká situácia aká je, len z jediného dôvodu, že nemusím stretávať tie novopečené mamičky v rodine, lebo ešte stále mám pocit krivdy, smútku a beznádeje a teraz o to viac, čo sa stalo otcovi...ani toto tehotenstvo nemám pokojné, dosť, že sa bojím o bábätko, ešte pociťujem smútok a stres kvôli otcovi...dcérka sníva o vianociach a ja nedokážem vyložiť ani adventný veniec na stôl...mám pocit, že nemám právo niečo oslavovať, keď synček tu nie je a otca sme museli odviezť do hospicu, lebo sme sa nedokázali o neho patrične starať, teda v domácom prostredí sme už nedokázali tĺmiť jeho bolesti 😢
@hmmm71 ahoj, bola som u gynekológa, bábätko sa zatiaľ vyvíja dobre, mali mi robiť prvotrimestrálne odbery, ale nerobili, len skontrolovali či bije srdiečko a odmerali jeho dĺžku, ktorá zatiaľ zodpovedá poslednej menštruácii...poslali ma do KE na tieto odbery aj ultrazvuk, ale objednaná som až 27.12....okrem toho som dostala ďalšie odporúčanie na diabetológiu, že vraj pre istotu....víkend sme mali veľmi ťažký...v piatok nám volali z hospicu, že sa máme prísť s otcom rozlúčiť...mali sme len 15 s ním ...sestra bola akurát na ceste do Bernolákova, asi hodinku cesty pred ním, a keď jej volali, tak sa otočila naspäť...našťastie sa stihla rozlúčiť a otec poslednýkrát vydýchol len 15 minút po tom ako od neho odišla 😢 už sme ho aj pochovali...pri truhle môjho otca ma napadlo, že už mám v nebíčku dedka, otca aj syna...aké je to nespravodlivé 😢
@gabika4 Ahoj Gabika, uprimnu sustrast 😢 Velmi ma to mrzi. Dajte sa cela rodina rychlo dokopy, babatko nech pekne rastie a nech dojdete az do stastneho konca 🍀
Ja som vcera dobrala dalsi clostilbegyt, tak od dnes robim ovu testy a modlim sa, aby ovu bola. Ale mam aj mierne bolesti, myslim, ze lieky zaberu, lebo minuly cyklus som ani tie bolesti nemala.
Svet je naozaj nespravodlivy, drzte sa ❤
@hmmm71 ďakujem, pravdupovediac, trošku nám odľahlo, keďže otec sa veľmi trápil bolesťami...ešťe, že sme mali to šťastie, že ho vzali na posledný týždeň jeho života do hospicu, tam sa o neho krásne starali a hlavne vedeli patrične reagovať na jeho bolesti.....teší ma, že niečo cítiš, už len nech testy ukážu ovuláciu, veľmi držím prsty..je to dobré znamenie, ak niečo cítiš v podbruší...ktorý deň cyklu dnes máš?
@gabika4 Teraz mu uz je dobre a mozno na teba aj s tvojim syncekom davaju z neba pozor ❤
Vajecniky sa obcas ozvu, tak verim, ze je to dobre znamenie. Dnes som iba 9 DC, takze asi cez vikend by to malo/mohlo vyjst. Verim tomu. Verim v stastne konce. A do tretice vsetko dobre..Do tretice, lebo je to treti cyklus s hormonalnou liecbou a ked to vyjde, tak opat do tretice, lebo by to bolo moje tretie tehotenstvo. Ja tomu verim, ze prave teraz je ten spravny cas.
@hmmm71 viem, že je ...dnes som bola u diabetologičky ...hoci glukóza bola u nej ok, mám si zatiaľ raz denne merať glukózu v krvi a raz denne v moči ...budúci týden tam idem znova a dohodneme sa na ďalšom postupe, teda nejaké extra vyšetrenie mi spomínala a možno aj skôr ma pošle na ten test s cukrovou vodou...súčasne si mám 3x denne merať tlak a pulz a zapisovať ho...doteraz som si merala ale nechcelo sa mi zapisovať, keďže stále bol nízky ...u vás je čo nové ?
@gabika4 Ahoj Gabi, ja mam zase naopak velmi vysoky tlak, aj som brala na to lieky a doktor vkuse hovoril o preeklampsii. Ale ja som proste taka, do stresu sa dostanem velmi rychlo a jednoducho a uplne z hocicoho. Nove nic, dnes mam 12DC, opat po hormonalnej liecbe, ovu testy od vcera trosku stmavli, ale este nie dost. Zacinam stresovat, ze ak ani tento mesiac OVU nebude a to po silnych liekoch, tak som stratena..
@hmmm71 ja som mala v prvom tehu preeklampsiu, kvôli čomu som musela rodiť niekoľko týždňov skôr...pri synčekovi si nepamätám na tlak aký som mala, len viem, že po jeho pôrode mi lietal tlak do riadnych výšin 😢 potom sa to upokojilo a teraz mám zvyčajne nízky tlak, no u lekárov mi stále vyskočí, ten horný nad 130 a ten dolný nad 90, pritom ten horný mam doma vkuse väčšinou pod 110 a ten dolný vkuse pod 80, mala som už i 68 ....toľko vecí beriem, toľko vecí meriam a všade chodím po vyšetreniach, že sa necítim ako tehotná ale ako pokusný králik....a štve ma aj moja váha, hoci nevraciam, čo je niekedy veľmi ťažké to zvládnuť, ale toľko tých somarín beriem, že sa bojím to vyvracať, lebo už potom mi tá "dávka" bude chýbať, váha mi stojí na mieste a niekedy i klesá...momentálne mám vraj 60 podľa váhy u lekárky čo som bola včera...a to pred prvým tehotenstvom som mala váhu 68 a pred druhým 64/65...toto tretie sa bojím najviac, dokonca i tá váha ma veľmi stresuje...12DC je ešte málo, ešte stále máš čas na ovuláciu...a nádej tu je ešte stále, nezaberú lieky teraz, zaberú budúci mesiac...najhoršie je v niečom sa vzdať..psychika robí veľa a dokáže ovplyvniť aj tieto ženské veci...aspoň v mojom okolí som sa presvedčila o tom, že ak človek sa upokojí, tak ide všetko...
@gabika4 Ahoj Gabi, to mas este pekny tlak, mne u doktora v pohode vyletet aj na 160/100, dokonca raz na 180/110. Doktor sa pytal, ci som sla peso, alebo co som robila. Hovorim, ze nie, ze som 30 min sedela v cakarni...Takze 130/90 by bol u mna perfektny.
Ja som mala 60 kg pred prvym tehotenstvom a teraz ani nemozem povedat, kolko mam. Ma este dost kil z tehu a nepridavaju k tomu ani hormonalne lieky, co beriem. Mozem drzat prisnu dietu, makat kazdy den a aj tak iba priberam..Kvoli tym liekom a teda aj kvoli stitnej zlaze.
Dnes mam 15 DC a test ani raz nebol pozitivny. Testovala som ale iba raz denne a to doobeda. Citala som tu ale vela diskusii a videla aj par obrazkov, kedy baby mali doobeda uplne negativny, o 15:00 tiez a o 19:00 pozitivny a dalsi den uz nic. Takze moze byt, ze aj mne to skoci rychlo a nechce sa mi teda testovat kazde3 hodiny..Budem sa riadit hlienom a bolestami, ktore som mala. Aj muzovi som uz povedala, ze s OVU testami koncim, ze uz sa budem riadit iba pocitom, lebo ma to zbytocne stresuje potom.
@hmmm71 dávno by som sa na tvojom mieste vykašľala na ovu testy...tie tiež nie sú 100 % a len zbytočne stresujú...ja som ich použila len raz a tie čiarky na teste vôbec nesededeli s mojimi pocitmi...raz som čítala, že ovuláciu vie prilákať i pohlavný styk, že ženské telo sa "naštartuje" a hlavne ak žena vyvrcholí...proste si musí žena užívať 🙂...preto často ženy, ktoré nemohli otehotnieť, tak otehotneli keď sa upokojili a proste si to užívali...i moja známa tak otehotnela, 8 rokov sa im nedarilo, šli na umelé oplodnenie, podarilo sa jej vynosiť zdravé dieťatko...potom si už nedávali pozor, keďže si mysleli, že nemôžu počať prirodzene a nakoniec do roka otehotnela a tuším s dvojičkami 😀 ľudské telo je zvláštne, nikto nevie ako poriadne funguje...
@gabika4 Ahoj Gabi, veru na ovu testy uz kaslem, budem sa riadit tym, co citim. Viem, ze ovu moze vyvolat aj orgazmus, ale ked raz to vajicko nemam, mozem mat kolko orgazmov chcem 🙂 Uz mam malo vajicok, ked som bola minuly rok na umelom, tak mi hovorili, ze mam uz nizku rezervu a teda aj kvoli tomu je asi viac anovulacnych cyklov. Snad ale to JEDNO spravne vajicko a este zrodi a oplodni. Aj ked by som chcela viac deticiek, ale budem vdacna aspon za jedno. Len nech je. Ked uz ma komplet zariadenu izbicku. Neviem si predstavit zivot bez deti. A s adopciou sa nevieme zmierit s muzom. Ja sa by som sa dokonca nevedela zmierit ani s darovnym vajickom. Ale nad tym nechcem ani uvazovat.
Dufam, ze babatko ti pekne rastie, uz asi aj koncis 1. trimester, vela stastia a pekne sviatky, ja tu budem najskor v januari, ideme k nasim na vychod a tam internet nechcem riesit vobec.
@hmmm71 určite niekoľko vajíčok ešte máš i na viac detí 🙂...len to možno trošku bude dlhšie trvať, ale vieš, že to ide, keďže si otehotnela aj bez umelého oplodnenia...naozaj vám držím veľmi prsty...ja obdivujem ľudí, ktorí si adoptujú deti, sú to pre mňa odvážni ľudia a hlavne obetaví...viem, že ak sa dvaja ľudia majú radi, tak chcú "tretieho" z ich spoločnej krvi, to je prirodzená túžba...a ja verím, že sa vám to podarí 🙂...čo sa týka nášho bábätka, tak naposledy som bola u lekára 13.12....a zajtra idem na ten trimestrálny genetický ultrazvuk plodu aj odber krvi na špecializované pracovisko...mám neskutočný strach...ako návšteva lekára vyvoláva vo mne stres, no ultrazvuk niekoľkokrát viac...hlavne v prvom aj v druhom tehu som bola zdravá..a pri tomto treťom som brala 2 antibiotikáa a doteraz som mala bolestivé močové cesty, až teraz sa trošku upokojili, keď som prešla do 12 tt...nechcem si namýšľať, ale mám z toho paniku...súčasne je tiež tehotná bratrancova žena, je o týždeň viac, vkuse to v rodine riešia a "porovnávajú" nás...v tom zmysle, že aj ona potratila (v 9 tt), aj ona si pichá injekcie a pod...mňa to nezaujíma, ja nechcem počuť o nikom nič...nechápu, že my nie sme na tom rovnako...ona potratila v prvom tehu a išla "iba" na kyret a potom porodila zdravé dievčatko a teraz čaká tretie bábo...ja som porodila zdravé dievčatko, potom som musela porodiť synčeka, ktorému už nebilo srdiečko....ona vie v čom bol problém v prvom tehu a hlavne v prvom trimestri sú potraty bežné...ja doteraz netuším prečo synček zomrel...hematologička povedala, že deficit proteínu S môže spôsobiť potrat, no gynekológ povedal, že nie, len môže spôsobiť oneskorený vývín...takže trpnem..len sa každý deň modlím, aby bolo bábätko živé a zdravé, pichám si inejekcie s plačom, aby boli účinné, drogujem sa s tým progesterónom, ktorý mi vyvoláva stavy "opitosti" ...z toho stresu ma aj žalúdok často bolí, ale aspoň som prestala mávať hnačky...veľmi si prajem, aby bolo všetko v poriadku a tieto vianoce začali niečo dobré v našich životoch a ďalší rok nech je len už šťastný a plný nádeje...to prajem obom rodinám, teda nám i vám 🙂
@gabika4 Ahoj Gabi, stastny a uspesny rok 2022 prajem! Dufam, ze este nejake vajicka sa najdu, uvidime. Pojdem tento mesiac opat na hormonalny profil a tam sa dozviem "ortiel", coho sa uz teraz dost bojim...Ak mi povedia, ze sanca u mna uz nie je, tak to asi nezvladnem. Ako si dopadla na testoch? Ako sa ma babatko? Verim, ze vsetko je tak, ako ma byt.
Ja som to medzi sviatkami opat dostala o tyzden skor. Trvalo to 2,5 dna a bolo to skor take hnede, ale bola aj cervena krv. Na silvestra mi bolo divne, myslela som, ze som to prehnala s alkohol, ale ked som ratala, nevypila som vobec vela, ale tak aj nejake jedlo mi mohlo zle sadnut. Nedalo mi to a vcera som si robila test a bol tam slaby duch. Bol to ale mamatest a tie vraj velmi radi robia duchov. Dnes som robila iny test ( mamatest som mala posledny ) a tam nic. Mamatest si uz NIKDY nekupim, iba mi dal zbytocne falosnu nadej a celu noc som nespala kvoli tomu. Som taka vselijaka, smutna, sklamana, hlavne z toho, ze cyklus si zacal chodit o tyzden skor. Neviem, ci zato nemozu aj tie hormonalne lieky, co som brala. Asi si vypytam ine. Kazdopadne doktorovi sa chystam povedat, ze mu este dam sancu na chvilu, ale ze ak nic nebude do par mesiacov, pojdem na umele, aby mi neusiel vlak. O mesiac budem mat 35 rokov a to je uz sakra dost ☹ Ale stale dufam a verim, ze sa stane zazrak ❤
@hmmm71 určite sa nájdu vajíčka, držím prsty, aby ten hormonálny profil vyšiel pozitívne, musíš veriť...na testoch som bola až 27.12., skorší termín mi nevedeli dať...robili mi podrobný ultrazvuk a brali krv...výsledky z krvi ešte nemám, mali byť o týždeň, no celý týždeň sa im neviem dovolať, možno majú dovolenky 😒...na ultrazvuku lekár skontroloval všetko, čo bolo bábätku vidieť...srdiečko má zatiaľ v poriadku, videl už žalúdok aj močový mechúr, bábo malo obe rúčky aj nôžky, šijové prejasnenie tiež v norme, tiež nosová kostička aj mozog...bábätko malo cez 6 cm, vraj to bolo v poriadku na týždeň tehotenstva, no bolo o 2 dni väčšie, teda podľa ich tabuliek...teda lekár povedal, že ultrazvuk vyšiel v poriadku, že bábätko má všetko, čo má mať...no z vyšetrenie som si odniesla další zápal, pritom už 7 týždňov bol pokoj, takže akurát som dobrala ďalšie antibiotiká 😢...ale bolesti mi neustúpili, takže som musela navštíviť gynekológa aj urológa...u oboch vraj všetko v poriadku,nechápu prečo sa tak cítim ako sa cítim...takže mám čakať a keď sa to zhorší, tak opäť ma čaká urológia...môj gynekológ ma vyšetril zo spodu, vraj všetko ok...vzal mi krv na rôzne testy, medzi ktorými patrí aj test na infekcie, tak som zvedavá...výsledky im budú chodiť postupne, ak bude niečo zlé, tak mi volajú...ďalší termín u gynekológa mám až 1.2., to je o mesiac, vtedy budem už v 18 tt a budú mi brať ďalšie odbery krvi...už sa dosť bojím, čím so vo väčšom týždni tehotenstva, tým viac 😢...a veľmi som nervózna z tých zápalov močových ciest, vôbec tomu nerozumiem, všetko možné beriem/pijem, aby som tomu predišla, no ono sa to stále vracia...obaja lekári stále tvrdia, že to bude buď z čriev alebo hormóny...bola som už 2x tehotná a toto som nikdy nemala a teraz nie a nie z toho výjsť 😒
@gabika4 Ahoj Gabi, hlavne, ze babatko je v poriadku. A ty budes urcite tiez, uvidis. Mozno ide o banalny problem, na ktory z krvi pridu a pomozu ti. Drzim palce. Rozumiem, ze s pribudajucimi tyzdnami sa viac a viac bojis, ale vsetko bude v poriadku a porodis krasne zdrave babatko ❤
U nas v rodine zase jedna tragedia za druhou. Muzova sesternica potratila minuly tyzden a moja sestra tento..nechapem uz nicomu ☹ Dnes nie len otehotniet, ale aj uspesne donosit mi pride ako umenie..
Ja buduci tyzden budem pisat doktorovi, mozno uz aj dnes mu napisem ohladom toho hormonalneho profilu, nech cim skor viem, na com som.
@hmmm71 dúfam, že budeš mať pravdu, lebo už som zúfalá...bola som aj u gynekológa aj u urológa a obaja nevidia žiadny zdravotný problém u mňa...už mám pocit, že mi šibe...rozmýšľala som či to nespôsobuje reuma, keďže sa mi trošku prejavila momentálne...len dúfam, že to nie je nič, čo by mohlo ohroziť bábätko...dnes som chcela ísť na synčekov hrob, ale dostala som silnejšie, tak som ostala doma a revala som ostošesť, lebo mi je ľúto, že je tak blízko a od bolesti som nemohla ani z domu výjsť...z okna vidím cintorín a vždy mi príde ľúto, že ho nemôžem ani navštíviť 😢...ale prihováram sa mu hocikedy cez deň....inak s tými potratmi tiež mi viacerí lekári hovorili, že sa niečo deje, že minulého roku mali plno, ale že nevedia čomu to prisudzovať...či tejto dobe alebo covidu....tvoja sestra už nebola vo vyššom štádiu tehotenstva? aspoň mám pocit, že bola vo vyššom ako ja 😢...určite sa ozvi lekárovi čo najskôr ak sa na to cítiš...teraz si v akom štádiu? viem, že menštruácia si dostala, ale neviem či berieš opäť tie lieky alebo čo teraz plánujete okrem toho hormonálneho profilu...
@gabika4 Vsetko bude dobre. Drzim palce. My sme pochovat nedali, myslim, zeby som to niesla tazsie. Obcas rozmyslam, ze som sa mohla aspon pozriet, ako vyzerala, ved v 26 tt to uz je hovoty cloviecik, ale bala som sa, ze by ma ten pohlad matal ete velmi dlho. tak si mozem iba predstavovat, aka bola nadherna. Cely moj zivot som chcela Ninku a teraz mam dilemu, ze ak sa podari dievcatko, tak ju tak nemozem nazvat, lebo by to nebolo fer ☹
Sestra bola cca v 10-11 tt.
Lekarovi som pisala ohladom toho hormonalneho profilu, no krv sa berie 3-5 den cyklu, takze cakam zase na menstruaciu a potom sa mu ozvem. No a este jeden odber 7 dni po ovulacii, takze budem asi chodit k nemu castejsie, nech sa pozrie, ci ovu aj bola. Mam pocit, ze som ju nemala uz 3 mesiace, aj mrcha chodi cim dalej tym skor. Bolo to 22 dni, teraz uz 21. Dnes mam 16 den a som zvedava, ako sa jej uraci prist. Tento cyklus sa prvykrat nesledujem, netestovala som ovu testy, ani nic. Snazime sa kazdy druhy den a viac neriesim. Momentalne ziadne lieky nemam, lebo aj tak mi vlastne nezaberali, ked tam pojdem, vypytam si nejake ine, silnejsie.
@hmmm71 tiež som synčeka nevidela, nedali mi ani tú možnosť...síce vtedy som bola úplne odrovnaná, celkom mimo, no teraz s odstupom času niekedy ľutujem, že som sa ani neopýtala, hlavne preto, že som čítala niekoľko príspevkov mamičiek, ktoré videli bábätka i menšom týždni tehotenstva, a že sa rozlúčili...mne to teraz chýba...aspoň, že som mala tú silu pochovať ho, nevedela som totiž predstaviť, že môj synček bude spálený...manžel najprv nechcel pohreb, už si nepamätám prečo, no potom si to rozmyslel a podporil ma v tom, hoci stále mi vravel, že urobíme to, na čo sa budem ja cítiť...to s tým menom si tiež neviem predstaviť, Dávidko je pre mňa len jeden...ale niekto s tým problém nemá, napr. moja babka prvé dieťa porodila v 7 mesiaci, dieťa žilo len mesiac...druhé dieťa sa tiež narodilo v 7 mesiaci, dali mu rovnaké meno, no to už prežilo...ďalšie dve sa narodili už donosené...takže chodíme na hrob strýkovi Jožkovi a máme aj žijúceho strýka Jožka...dnes mi konečne volali z KE ohľadom výsledku krvi z prvotrimestrálneho odberu, vraj všetko je ok a riziko na Downov syndróm som mala 1:14 000...už si nepamätám či je to ok alebo nejaké riziko...tak to ti držím prsty ohľadom toho hormonálneho profilu...piješ stále tú alchamilku? tá vraj pomáha na ustálenie cyklu, dokonca na posilnenie maternice a má plno dobrých účinkov na ženské orgány...len viem, že sa môže rôzne piť, napr. som čítala tuším, že ak sa pije v druhej časti cyklu tak to pomáha ustáliť cyklus...mne veľmi pomáhala, len je to nutné piť pravidelne a po nejakom čase si dať prestávku, napr. po 3 týždňoch...viem, že existuje nejaká bylinkárka, tuším na fb má meno Anna Eva Kopáčová (bylinkárka) a ona vraj pomohla otehotnieť či s inými ženskými problémami plno ženám...verím v silu byliniek, keďže mne pomáhajú celý život vo všetkom, dokonca sme mali v dedine kňaza liečiteľa, ktorý pomáhal bylinkami a vyliečil aj môj zdravotný problém v detsve...chodili k nemu ľudia z celého Slovenska aj zo zahraničia...bol to veľmi duchovný človek..v mladosti bola za ním aj moja mama, keďže nejaký ten čas nemohla otehotnieť a mala aj zdeformovanú maternicu, no on sa len dotkol jej brucha a povedal, že nemusí sa báť, že deti bude mať niekoľko a mal pravdu, so sdeformovanou maternicou počala a porodila 3 deti 🙂...takže treba veriť a možno skúsiť aj bylinky...podľa mňa tebe by pomohli aj nejaké bylinky na upokojenie, naprv. medovka a podobne...nie som odborník, ale veľmi ti to prajem 🙂
@gabika4 Ahoj Gabi, 1 : 14 000 je na milion percent uplne negativne. Alchemilku nepijem zatial. Myslim, ze ten moj cyklus sa mi pokazil kvoli clostilbegytu ( hormony na ovulaciu ), tak teraz cakam, ako to bude tento cyklus. Mne nevadi, ak mrcha zas pride, lebo budeme skusat dalej, len aby prisla vtedy, ked ma..A nie o tyzden skor. Dnes mam 22 den cyklu, tak som zvedava. Od snazenia aj tak mame pauzu, muzovi sa zas pohorsilo, takze dostal antibiotika na 6 tyzdnov a po tych 6 tyzdnoch sa uvidi, co dalej..Podla mna by mal byt hospitalizovany. Tam by mu vedeli najviac pomoct. No uvidime. Sustredim sa teraz hlavne na pracu, po dlhych rokoch vo firme se dostali noveho sefa, ktory robil predtym nieco uplne ine a je odomna o dost mladsi, tak som zvedava. Dnes s nim mam prvy meeting cez skype 🙂

@hmmm71 bohužiaľ mám, veľa zlého 😢...hoci som sa trošku upokojila, že nemám mimomaternicové tehotenstvo...o dva dni neskôr nám oznámili otcovu diagnózu 😢 z obyčajných bolestí chrbite sa vykľul nádor v pankrease s metastázami v pečeni a prostate, len čakáme čo s ním bude....zložila som sa z toho a moje telo to nezvládlo a dostala som tretíkrát zápal močových ciest a tretie antibiotiká...hoci som mala len malinké množstvo e-coli v moči, čo laboratórium vyhodnotilo, že je ok, mala som také bolesti, že mi lekárka dala i tak antibiotiká, keďže sa bála, aby som nemala krv v moči z toho...takže som objednaná na urológii kvôli opakovaným zápalom 😔...dnes som bola na hematológii, krv je zatiaľ ok, ale musím si pichať injekcie Clexane, že pre istotu...už tu hodinu rozmýšľam ako to urobím 😢