icon

Missed abort v 20. - 21. týždni

gabika4
23. máj 2021

Ahojte, nechcem vám písať môj príbeh, keďže je to čerstvé a neviem sa s tým vyrovnať. Zajtra nás čaká pohreb nášho chlapčeka. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Podľa všetkých testov, ktoré robili mne a bábätku, tak dieťatko bolo úplne zdravé, nemalo mu prestať biť srdiečko. Ja sa neliečim na nič, nebrala som žiadne lieky (okrem tehotenských vitamínov, magnerotu a výnimočne paralenu pri migréne), nebola som chorá, neprekonala som žiadnu infekciu ani covid. Gynekológ si to nevie vysvetliť, primár nemocnice, kde som musela porodiť môjho chlapčeka tiež nič nezistil. Prvé tehotenstvo bolo takmer bezproblémové, akurát som mala tehotenskú cukrovku a na konci som dostala preeklampsiu, kvôli ktorej mi museli vyvolávať pôrod. Dcérka je úplne zdravá. Nemala som problém otehotnieť. K obom detičkám sme prišli "na prvý šup". Momentálne som v šestonedelí s antibiotikakami a liekmi na zastavenie laktácie, takže sa cítim naozaj zle. Lekár ma chce poslať na rôzne testy, ktoré budú trvať minimálne 3 mesiace. Neviem, čo ma čaká, ale mám neskutočný strach. Chytá ma panika z toho čo zistia i z toho, že nič nezistia. Bojím sa, že už nebudem môcť mať deti alebo, že ďalšie tehotenstvo skončí ako toto posledné. Viem, že lekár ma chce poslať na genetiku, hovoril tiež niečo o hemotológii aj o imunite, ale veľmi som ho nevnímala. Vedeli by ste mi odporučiť nejakých lekárov či kliniky, ktoré robia podobné testy ideálne BJ, PO či KE či inú časť východného Slovenska? Je mi jedno, koľko to bude stáť, hlavne, aby to boli spoľahliví lekári. Môj gynekológ mi povedal, že o bábo sa môžeme pokúšať najskôr o tri mesiace, ale to musím mať hotové aj všetky testy, inak tehotenstvo neodporúča. Len, čo to píšem sa cítim zle, že myslím na ďalšie bábätko, ale ostalo vo mne také prázdno, ktoré mi nedovolí ani spať.

gabika4
autor
24. jan 2022

@hmmm71 ahoj, myslela som, že som ti odpísala, ale asi som zabudla odoslať správu 😅...už som začala cítiť intenzívne pohyby a teraz chytám často paniku ak ich necítim dlhšie ako hodinu 😢...každým týždňom sa bojím viac a viac ...modlím sa, aby bolo všetko dobré a snažím sa myslieť pozitívne ...máš pravdu treba sa zamestnať hocičím, aby človek nemyslel na to isté ...manželovi prajem veľa zdravíčka, lebo len to je v živote dôležité ...držím prsty, nech mu zaberie liečba a tebe nech dopadnú dobre testy 🙂

hmmm71
28. jan 2022

@gabika4 Ahoj Gabika, chapem, ze mas paniku, ale vsetko bude dobre, uvidis.
Ja mam za sebou zatial prvy odber, buduci tyzden mam folikulometriu, lebo druhy odber by mal byt 7 dni po ovulacii, tak mi ju musia aj potvrdit. V polke potom mame objednanu nejaku konzultaciu u doktorky, ktora sa venuje neplodnosti. Citala som si o tom a ludia skor maju nazor, ze ide o nejaku nabozensku "sektu", ktora je proti umelemu oplodeniu a snazia sa pomoct prirodzenou cestou, ale ze liecba moze trvat aj rok. A ked mam cakat dalsi rok, tak sa urcite urcite zblaznim...tiez nam poslali nejake dotazniky na vyplnenie a ked na to s manzelom pozerame, tak mam chut sa na to vykaslat..Uz som si pozerala cosi o fytosoji, ze to pomaha na ovulaciu, ze posobi podobne ako tie silne lieky, co som mala, akurat je to prirodne a teda nie take nebezpecne..to, co som brala, sa vraj moze 6 krat za zivot.. Ja som uz mala trikrat a akurat mi to cyklus rozhadzalo. Teraz som ich uz nemala a ms dosla krasne na 28-ty ako hodinky. Takze idem skusit opat prirodnu cestu a casom uvidime...RAZ to pride, verim tomu. Manzela caka k uzdraveniu este dlha cesta..

any_soj
28. jan 2022

@hmmm71 ak ide náhodou o NaPro technológiu, tak to isto nie je sekta 🙂 len teda vďaka záznamom, ktoré si žena robí, vedia vyhodnotiť oveľa viac, ako len z vyšetrení, že proste spájajú to. Pozri si studie, napríklad toto mi vyhodilo ako prvú - https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=... Oni totiž liečia a riešia neplodnosť, nie obchádzajú. Inak aj k car odporúčam pozrieť aj nejaké externé výstupy, aké je reálne percento živo narodených detí. Všetko dobré ti prajem.

hmmm71
2. feb 2022

@any_soj Ahoj, ano, presne o toto ide. Este sme to uplne nezavrhli, este stale mame cas si to rozmysliet 🙂

gabika4
autor
7. feb 2022

@hmmm71 ahoj, čo je nové u vás? dlhšie som nepísala, keďže som mala veľké zdravotné problémy 😢 moja panva štrajkuje...pred dvoma týždňami som šla normálne po izbe a odrazu ma veľmi zabolel sakroiliakalny klb z toho panva a lonová kosť...postupne sa to tak zhoršovalo, že som bola pripútaná úplne na lôžko...mala som strašné bolesti...dokonca som bola kvôli menštruačným krčom pripomínajúce až pôrodné bolesti na pohotovosti...opäť mám predpísaný progesteron a magnerot vyššie dávky...našťastie som bola úplne zatvorená a aj krčok bol úplne v poriadku...brali mi výter z pošvy, moč na rozbor a už aj krv...zatiaľ všetko ok, dúfam, že ok i to ostane...bolesti sa mi zmiernili natoľko, že už môžem aspoň dcérke navariť, ale každú chvíľu oddychujem...keby to nestačilo túto sobotu zomrel manželov dedko a hneď v nedeľu ráno zase moja babka 😢 ani jednému nemôžem ísť na pohreb, keďže mám od lekára zakázané výjsť z domu a ani dlhšie neviem stáť ako pár minút 😔 viem, že sa mi veľmi rozšírila panva, ale žiaden rontgen ani mri neprichádza do úvahy...uvidíme ako sa to bude prejavovať neskôr...ak to neprestane tak pôjdem za ortopedom nech mi pomocou sona premeria nakoľko sa mi panva rozšírila...vraj bábätku to neubližuje, len ženy, ktoré to majú viac roztiahnuté by nemali rodiť prirodzene, aby sa to nezhoršilo po pôrode...nejak sa nám tá smola lepí na päty 😢 dosť som nervózna, že lekár mi ešte nerobil ultrazvuk...objednal ma až na 19+6...strašne sa bojím...deň po ultrazvuku u môjho gynekológa ma objednali aj na špeciálny čo som bola v prvom trimestri...no chytá ma panika, keďže môj Dávidko nám odišiel v 20 tt...každý deň sa modlím, aby bolo bábätko zdravé a narodilo sa tak ako má...

hmmm71
7. feb 2022

@gabika4 Och Gabi, to sa az zle cita ☹ Naozaj sa vam to riadne nabaluje, uprimnu sustrast a daj sa rychlo dokopy. Ja ani neviem, co napisat na toto ☹ Velmi ma to mrzi, drzim palce. Babatko bude urcite v poriadku ❤ Myslela som na teba a kedze si sa dlhsie neozyvala, mala som zle tusenie...A kedy mas poradnu?

gabika4
autor
7. feb 2022

@hmmm71 no, už som z toho dosť unavená...v decembri otec odišiel, v januári mojej stryny otec, ktorý býva v dvojdome s mojou mamou, takže sme sa stretávali dosť často a teraz vo februári babka a dedko...hoci každý z nich mal svoje trápenia, už to na mňa je veľa...začalo to synčekom a smrť od nás nejako nechce odísť 😢...moja mama psychicky nezniesla smrť otca, momentálne je na antidepresívach...hoci ju teraz veľmi potrebujem, musela som si poradiť s dcérkou sama, keďže manžel v práci už veľa dovolenky nemá a aj keď jeho šéf vie o našich rodinných problémoch, nabaľuje mu veľa práce...dokonca keď som začala mať tie bolesti, tak chodil do práce o 6 ráno a chodil z nej o 8 večer...ešteže dcérka je šikovná, samostatná, tak sme si poradili...ona si ku mne nosila hračky a knihy, keď som jej povedala, že mamka si potrebuje trošku pospať, lebo ju bolí bruško, tak sa pekne hrala pri mne a nechala ma oddychovať 🙂...poradňu mám až 17.2. 😒 ale dohodli sme sa, že keby sa mi niečo nepozdávalo alebo by som sa cítila zle, tak mám prísť skôr...

gabika4
autor
7. feb 2022

@hmmm71 práve som sa dozvedela, že mi zomrel tragicky strýko, otcov brat...vracal sa zo zahraničia na pohreb svojej matky (teda mojej babky) a na hranici zastavili a z neznámych príčin ho zrazilo auto...oh, tak mi je zle, že až...

hmmm71
8. feb 2022

@gabika4 Ahoj Gabi, uprimnu sustrast, to snad uz ani nie je mozne ☹ Bud silna kvoli babatku, aj kvoli dcerke. Myslim na teba

gabika4
autor
13. mar 2022

@hmmm71 ďakujem za podporu ...hoci s bolesťami, ale držíme sa ...tento týždeň ma čaká opäť kontrola na hematologii, endokrinologii, gynekológa aj test na tehotenskú cukrovku a koncom mesiaca mám termín u ortopéda kvôli tým bolestiam 😥...už som si myslela, že sa nám ta smola odlepí od päty, ale nie...na následky covidu mi zomrel dedko 😥...tak ťažko sa myslí pozitívne, ale žijeme zo dňa na deň ...dúfam, že ten čas rýchlejšie uplynie ako doteraz 😔...a vy sa máte ako ? Čo je nové ?

hmmm71
14. mar 2022

@gabika4 Ahoj Gabi, opat uprimnu sustrast, hlavne, ze babatko je v poriadku, v akom si uz vlastne tyzdni? Aj som si chcela pisat, ale myslela som si, ze potrebujes cas vzhladom na situaciu. Drz sa a vela sil prajem!
Ja so zacala chodit na kontroly castejsie a zistilo sa, ze mam anovulacne cykly a teda dost velmi casto. Podla hormonalneho profilu zistili, ze vsetko ostatne mam inac v poriadku, aj vajicok mam viac, ako som si myslela po IVF. Ked som sla na IVF, tak rezervu som mala mizerne nizku a aj vdaka tomu nam to preplatila poistovna. Potom som citala, ze tuto rezervu skresluje nizka hodnota vit D v tele a po roku brania sa mi ukazala skutocna hodnota a velmi milo ma prekvapila, keby som sla napriklad teraz na umele, tak uz by sme si to museli platit sami. Ale teda od tejto myslienky sme upustili a riesime aj to Napro medicinu, bola som na konzultaciu a prebrali sme vsetky vysledky a teda sa prislo na to, ze naozaj jediny problem je to, ze nemam ovulaciu. Minuly mesiac som brala fytosoju a mala som 2 folikuly. Aj som si dala injekciu na ich uvolnenie, bola som na kontrole, 1 praskol, druhy nie. Ale teda ovu prebehla, aj z krvi som to mala potvrdene a uz osm sa aj tesila, lebo mi naozaj bolo vselijako, aj prsia ma zacinali boliet, no ale cez vikend som zacala krvacat, takze sa zacina cely kolotoc odznova a odznova. Uz som unavena z toho...

gabika4
autor
14. mar 2022

@hmmm71 ďakujem, dnes som 23+3 tt...od 17 tt som mala neskutočné bolesti, dokonca 2 týždne som chodila len na WC 😢...stále beriem vysoké dávky magnerotu, keď som sa ho snažila znížiť, dostala som zase silné menštruačné bolesti...tiež beriem progesteron, keď som sa ho snažila vysadiť, tiež som dostala bolesti ....ide mi to strašne pomaly, ale zatiaľ podľa všetkých vyšetrení sme obaja ok...absolvovala som aj špeci druhotrimestrálny skríning, kde skontrolovali všetky orgány bábätka, dokonca aj všetky časti srdiečka, pupočnú šnúru, placentu, proste všetko a všetko malo tak ako má byť...nevedela som či tam mám ísť, keďže tento skríning mi robil i gynekológ, ale dobre, že som šla...vzhľadom na môj hematologický problém mi pomocou ich ultrazvuku vedeli skontrolovať aj moje cievy, teda či prepúšťajú bábätku to, čo majú, ani som nevedela, že také vedia urobiť...trošku ma upokojili, že zatiaľ moje cievy fungujú tak ako majú...nech rýchlo prejde jar a nech už je leto, takto sa asi zbláznim zo stresu...stačí, že bábätko len na chvíľku zaspí a už som celá vystresovaná a spomeniem si na všetko, čo sa stalo predtým 😢....vidíš, vravela som, že vajíčok máš ešte dosť a je dobré, že už viete kde je problém......verím, že si unavená zo všetkého, kto by nebol vo vašej situácii a po tom všetkom, čo ste museli prežiť a absolvovať...ale prajem veľa síl a trpezlivosti, raz sa ti to všetko vráti v podobe malého človiečika 🙂 už je tu pomaličky jar, za chvíľku možno aj leto, človek sa zvykne upokojiť, nabrať viac síl, tak verím, že to bude aj vo vašom prípade ❤️ a nikdy nevieš, možno aj budúci mesiac sa zadarí, treba veriť a každý mesiac brať ako nový začiatok...viem, mne sa to ľahko hovorí, ale naozaj verím, že sa stačí upokojiť , aspoň trošku myslieť pozitívne a raz sa ti už podarilo prirodzene otehotnieť, tak isto to príde i druhýkrát 🙂

hmmm71
15. mar 2022

@gabika4 Ahoj Gabi, to ma mrzi, ze mas vkuse nejake problemy. Ale si OK a babatko tiez, to je najviac. Verim, ze sa bojis, ja sa asi budem tiez, ked BOH da a podari sa nam to. Celych 9 mesiacov budem chodit k lekarovi s malou dusickou..Cato tu citam, ako zeny mali biochemicke tehotenstvo a su z toho na prasky. Ja to chapem, ze su smutne a ze uch to boli, ale biochemicke tehotenstvo sa neda ani len porovnat s tym, co sme zazili my..Taky strach neodkaze clovek, ktory to nezazil, pochopit. Ale uz si v druhej polovici a vsetko je v poriadku. Predpokladam, ze su viete aj pohlavie, alebo si to nechavate pre seba? Ked som videla vysledky z hormonalneho profilu, tak som sa po dlhej dobe uprimne potesila. Uz len byt trpezlivy, ale toto mi velmi nejde, ja by som vsetko chcela hned..Ale modlim sa a verim, ze ked mam take vysledky, tak je to vsetko uz iba otazkou casu. Spolieham sa na to...

gabika4
autor
15. mar 2022

@hmmm71 no práve, každá strata bábätka je bolestivá, ale predsa keď už bábätko cítiš nejaký ten čas a musíš ho porodiť, hoci vieš, že po pôrode nezapočuješ žiaden detský hlások , to je neskutočne bolestivé ....snažím sa na to nemyslieť, ale neustále mi chodia na myseľ čierne myšlienky 😢....no, som v druhej polovici tehotenstva, ale to nič neznamená 😔...oh keby ten čas rýchlejšie ubiehal....áno, vieme pohlavie už od 13 tt, má to byť opäť chlapec, tak sa bojím o to viac 😢...vo štvrtok mi má gynekológ opäť robiť ultrazvuk, aspoň si na niečo také pamätám, že hovoril, tak dúfam, že bude všetko ok, z každého ultrazvuku mám obrovské nervy....ako vravíš, u vás je to len otázka času, vajíčok máš dostatok, len treba mať ovulačný cyklus a raz to musí výjsť 🙂 je to len otázka času, fakt len veľa trpezlivosti vám prajem a pozitívneho myslenia ❤️

hmmm71
18. mar 2022

@gabika4 Davidko vam poslal za seba nahradu ❤ Neboj sa, vsetko bude dobre, uvidis 🍀
Verim, ze z UZV mas zakazdym obavy, myslim, ze aj ja budem mat, ked to RAZ pride.
Snazim sa mysliet pozitivne a naozaj sa snazim byt trpezliva, ale ide mi to velmi tazko. Buduci tyzden mam folikulometriu a uz teraz sa bojim, ze tento cyklus ziadne vajko nebude a stratime dalsi mesiac..Cakat potom na dalsi mesiac a ze ako co zas bude, mi pride neskutocne dlho.

gabika4
autor
20. mar 2022

@hmmm71 no, takže mám za sebou návštevu u gynekológa, endokrinológa aj hematológa...gynekológ mi robil ultrazvuk, meral hlavičku aj stehennú kosť a vraj bábätko patrične rastie, kontroloval aj placentu a plodovú vodu a vraj tiež ok...na hematológii sa mi zhoršili červené aj biele krvinky 😢...clexane mi zvýšila z 0,2 na 0,4 ...a o pár dní som objednaná na další odber, keďže potrebuje mi lekárka poriešiť tie červené krvinky...u endokrinologičky som tiež veľmi dobre nepochodila ...TSH mi vyskočilo nad normu, tak už beriem tbl Euthyrox 50 mg...mám za sebou aj OGT test, ale ešte neviem výsledok, teda neviem či mám tehu cukrovku, objednali ma na budúci týždeň a tiež som objednaná už aj na interné, som zvedavá čo mi povedia na ten môj vysoký tep 😢 ...už len tri mesiace vydržať, až teraz sa mi kumuluje stres 😔....musíš myslieť pozitívne, že tam to vajíčko bude 🙂...dopredu aj tak nemá zmysel sa stresovať, ani to nemáš ako ovplyvniť dumaním nad tým, ale rozumiem, že sa toho obávaš...ale keďže tých vajíčok ešte máš dosť, tak je to len otázkou času 🙂

hmmm71
21. mar 2022

@gabika4 Babatko rastie a to je najdolezitejsie. Ten Euthyrox, to je najmenej, to mam aj ja a budem to brat uz dozivotne. Urcite to iba pomoze. Tie krvinky, to ma mrzi, ale tiez to budu vediet napravit a vsetko bude OK. OGT test budes mat urcite negativny, uvidis. Viem, ze musim mysliet pozitivne, ale nejde mi to..tento cyklus necitim vobec ziadne bolesti, ani nic, takze si myslim, ze ovulacia zase nebude a zas budem cakat dalsi nekonecny mesiac. Pride mi to ako vecnost ☹ V stredu idem na folikulometriu, ale uz teraz viem, co mi povedia..Dnes som celkovo velmi negativne naladena, v praci ma vsetko hneva, vymyslaju stale nove a niove veci, co pre mna znamena vzdy iba kopec roboty navyse, samozrejme za rovnaky plat a vkuse zvysusuju naroky. Jedine, co ma v praci drzalo, bolo to, ze moze robit z domu, ale uz sa siria reci, ze pojdeme nazad do officu, co pre mna znamena rano aj poobede si postat v paradnej zapche a v praci neskutocny hluk..Ja v hluku robit neviem, potrebujem svoj klud. Ani len telku nezapinam, nemozem uz o Ukrajine pocuvat, lebo mi je z toho zle a potom sa aj zaspat bojim, lebo sa mi sniva, ze nam na dom padla bomba a podobne. Strasne. No snad zajtra budem mat lepsi den, lebo dnes som naozaj velmi pesimisticka, uuuplne vo vsetkom.

hmmm71
26. apr 2022

@gabika4 Ahoj Gabi, ako sa ti dari? Co mas nove? Dufam, ze vsetko v poriadku 🍀
U nas vsetko po starom, chodim ku gyn ako na klavir..manzel uz povedal, ze uz len chvilu a pojdeme opat na umele.

1fifinka1
26. apr 2022

Ahojte, narazila som na tuto diskusiu, aj ja som zvedava co ma Gabi nove. Prezila som si nieco podobne, hoci v nizsom stupni tehu, ale 3x. Takze vas vsetky uplne chapem. No, ak som neni moc drza, zaujima aj mna, ako to vsetko pokracuje.

hmmm71
26. apr 2022

@1fifinka1 Ahoj, urcite nie si drza. Mrzi ma, ze si tiez prisla o babo, dokonca 3krat. Ja mam dnes akurat presne rok, co sa moja mrtva dcerca narodila ❤

1fifinka1
26. apr 2022

@hmmm71 ten strach , ktory ma zena potom cele tehotenstvo je strasny. Tiez mi az po posledom MA robili vysetrenia, hoci lekarka preventivne mi dala Fraxiparin a to urcite prispelo k tomu, ze som potom donosila krasnu zdravu dcerku, tretie dietatko. Dodnes chodim na hematologiu, a dokonca vrodenu trombofiliu maju aj deti, davala som im robit testy, mam aj mutacie. Takze keby sme to skor vedeli, nemuselo sa to stat, ale tak riesi sa az ked su problemy, ale mne riesili az ked sa to stalo 3x po sebe. Pritom prve dve deti som mala uplne v pohode. Dcera je uz dospela, ma 23, syn ma 16 a najmladsia ma 6. Medzi druhym a tretim dietatkom sa nam to stalo 3x. Pamatam si na ten strasny strach pred kazdou poradnou, kazdym ultrazvukom, kazdym odberom.

gabika4
autor
26. apr 2022

@hmmm71 ahoj, tak som momentálne v 30 tt...bola mi diagnostikovaná tehu cukrovka, takže som opäť na diéte, zatiaľ zaberá ...stále chodím po samých kontrolách, zatiaľ všetko ok...v 28 tt mi robil gynekológ ultrazvuk, bábätko málo 1050 g, vraj vzhľadom na cukrovku nebolo veľké a vzhľadom na ten môj hematologický problém, nebolo ani malé, že taký priemer ...z endokrinologie mi dávku tabletiek pri kontrole lekárka ponechala na tej 50tke, clexane injekcie tiež zatiaľ ostávaju na tej istej dávke, akurát už musím železo brat 2x denne, ale dosť mi z neho býva zle ...hoci všetko vyzerá ok, tak sa stále bojím...až tak, že malému som do dnes nič nekúpila, až dnes ma manžel presvedčil na jedno balenie body, ale sú schované v skrini, aby som ich nemala na očiach ...neviem či niekedy budem schopná mu kúpiť aspoň tie základné veci 😢 ani postieľku a podobné veci nemôžem vidieť a pritom sú to veci po dcérke, ale mne skôr pripomínajú stratu bábätka 😞 snažím sa stale niečím zamestnať, ale už je to ťažké a strašne ma bolí lonová kosť a tiež to bruško mám nejak veľké ...pri dcérke som s takým bruchom rodila ...už začínam byť dosť unavená, bodaj by to rýchlo ubehlo :(....to mi je ľúto, že sa trápite, ale skúsiť treba všetko..teda ak cítite, že už nastal čas na umelé oplodnenie, tak choďte do toho...veľmi vám držím prsty, nech všetko vyjde podľa vašich predstáv a túžob 😊

hmmm71
3. máj 2022

@gabika4 Ahoj gabi, to uz mas velmi pekny tyzden ❤ Tehu cukrovka je normalna vec, vsetky moje kamosky to mali, neber to tak tragicky. Urcite malemu nic nekupuj. Ja by som tiez nic nekupovala. Viem, ake to je..Mam kompletne zariadenu detsku izbicku a babo nikde. Ale ze kompletne..A nie som schopna do tej izby vojst, aj ked uz presiel rok. Ja som uz v 26 tt malo vacsie brucho, ako baby,co boli v nemocnici na termin porodu. Vzdy je to ine. Trapime sa veru dost, uz mam chut sa na to vykaslat, ale ta tuzba mi neda spat..tuzba stat sa KONECNE mamou. Len ta cesta za babom je tak strasne dlha a trnista a ja kazdy mesiacom stracam nadej...

gabika4
autor
3. máj 2022

@hmmm71 ahoj, tak cukrovku neberiem nejak tragicky, už ju mám druhýkrát, ale tak mám chuť na zmrzlinu, že až 😀 nič iné mi nechýba...ale to sú len také malichernosti...skôr sa obávam čo bude po pôrode s mojimi klbami a reumou...už teraz tuším, že to bude veľmi zlé 😢...stále len prežívam zo dňa na deň, už sa len kotúľam a stačí, že vykonám dlhšiu činnosť ako napr. sadenie kvetov a už ležím celý týždeň a som na vysokých dávkach magnerotu 😢...keby som aspoň mala stopercentnú istotu, že to dopadne dobre, ale už som veľmi vyčerpaná a ubolená...verím ti, že si unavená z toho všetkého, čo musíte absolvovať, ale kým máte nádej, tak treba nabrať sily a ísť do toho...verím, že sa vám všetko úsilie vráti..a s tou izbou to máš pravdu, ani ja by som tam nemohla vojsť...ja po svojom Davidkovi nemám nič, len jedno foto zo sona z 13 tt a za chvíľku to bude rok, čo od nás odišiel a nemôžem sa stále naň pozrieť, neviem či niekedy príde deň, keď sa budem môcť pozrieť...

hmmm71
5. máj 2022

@gabika4 Uz mas iba 10 tyzdnov necelych, to uz nejako zvladnes ❤
My sme vsetky foto zo sono, co sme mali, vyhodili do kosa hned, ako som sa vratila z nemocnice. Tiez by som sa nemohla na ne ani pozriet, mali sme ich na chladnicke.
S muzom sme sa dohodli, ze cakame do septembra. Ak sa dovtedy nepodari, tak pojdeme na nejaku brutalnu exoticku dovolenku a po nej na umele 🍀

gabika4
autor
6. máj 2022

@hmmm71 no, už to dúfam nejak zvládnem, len ma hnevajú tie bolesti...stačí, že sa párkrát zohnem a už mám silné menštruačné bolesti siahajúce do krížov, stále musím do seba tlačiť magnerot a progesteron, aby som vydržala aspoň do termínu...teraz som bola na kontrole na hematológii a vraj mi zabralo železo, že som síce na dolnej hranici, ale vraj to stačí...tiež vraj sa mi tá zrážanlivosť trochu upravila, tak dúfam, že to bude dobré...len tehu cukrovka sa mi zhoršila :( začína mi vyššie vyskakovať glykémia, síce som stále pod hranicou, ktorú mi lekárka zadala, ale už je to vyššie ako som mávala doteraz :( .....ja som si nechala to foto zo sona, nedokázala som ho ani vyhodiť...manžel ho niekde schoval, ale netuším kde...to máte super plán, teraz ide leto, treba si oddýchnuť a tá dovolenka je perfektný nápad, určite si zaslúžite tú exotiku 🙂 určite naberiete veľa síl a hlavne zrelaxujete...človek keď stále chodí do práce a domov, tak ani nemá čas si poriadne oddýchnuť ...my sme ešte nikdy neboli na dovolenke :D ale na tú moju reumu plánujem ísť niekde budúci rok či to nepomôže...ja už si nepamätám kedy naposledy v lete som mala odhalené kolená, to by som od bolesti asi zomrela :(

hmmm71
13. máj 2022

@gabika4 Urcite do terminu vydrzis 🍀 Uz je to naozaj naozaj skoro tu.
No my sme foto z chladnicky vyhodili a ja som si aj foto z mobilu povymazavala. Ale minuty tyzden manzel nevedel najst nejaku fotku vo svojom mobile, tak mi ho dal, aby som nasla ja. Tu, co chcel, som nenasla, ale nasla som tam vsetky foto zo sona, aj mna s bruskom. Nic nevymazal. A vies co? Pohlad na to ma potesil.
My sme zvykli pred coronou chodit k moru aj 2-3 krat za rok. Ale odkedy to cele zacalo, neboli sme nikde. Ale uz a tesim na dovolenky v trojici, pripadne stvorici ❤

gabika4
autor
13. máj 2022

@hmmm71 dúfam, že vydržím 😢 bola som na kontrole u gynekológa a mám skrátený krčok na 28 mm...povedal mi síce, že to nie je ešte na 24 hodinové ležanie, ale, že mám veľa oddychovať, lebo môžem skončiť i v nemocnici, keď sa to skráti ešte viac ...dosť som z toho vystrašená...opäť mám zvýšené dávky magnerotu brať a tiež progesteron poctivo brať...kontrolu mám o 2 týždne, ale pri horších bolestiach mám prísť hneď...som zo všetkého na nervy, každý deň je pre mňa výhra...dnes akurát končím 32 tt, už keby som končila 37 😔...musím veriť, že tie všetky bolesti a trápenie prinesie živé a zdravé dieťatko, som z toho už na prášky, hormóny robia svoje a strach tiež....si naozaj silná, keď ťa tie fotky potešili, ja by som sa isto zložila aspoň na pol dňa...stačí, že si na synčeka len pomyslím a už mám slzy v očiach...tak tú dovolenku vám v dobrom závidim 😀 už i ja by som najradšej vypla mozog a nemyslela na nič, no nedá sa mi 😔

gabika4
autor
30. jún 2022

@hmmm71 no hlásim sa...všetky naše modlitby a snaha, všetko to trápenie malo význam ...presne na 38+0 tt som porodila synčeka Jonáška s mierami 3500 g a 52 cm ...synček je zdravý, akurát ho trápi silná žltačka 😞...pôrod bol veľmi rýchly, do nemocnice som prišla o 5.45 a porodila som o 6.05...no bol to ťažký pôrod, museli použiť vákuum, dúfam, že to nebude mať žiadne následky ...teda vraj kvôli tomu ťažkému pôrodu dostal tak silnú žltačku ...dúfam, že čo najskôr sa z toho dostane s budeme môcť ísť domov 🙂 ...veľmi ti prajem podobný šťastný koniec nášho spoločného smutného začiatku 😔

hmmm71
1. júl 2022

@gabika4 Gabika, neuveris, ale vcera som tu bola a pozerala som, kedy si mi naposledy pisala a vyratala som si, v akom si tyzdni a tak som si povedala, ze este 1-2 tyzdne pockam a napisem ti 🙂 BLAHOZELAM! Tak vidis, vsetko dobre dopadlo ❤ A zltacka je nic, to ma tusim 99 % novorodencov. Tak nech ste obaja rychlo fit a mozete ist domov.
No vidim, ze ste to stihli len tak tak, ked to bol iba 20 minutovy rozdiel medzi prichodom a porodom.
Ja mam tiez novinky, dnes som 11 tt + 5 ❤ Takmer nikomu sme to este s manzelom nepovedali, cakam na poradnu o 2 tyzdne, ze ako dopadne. A potom to uz oznamim aj v praci a priatelom. Verim, ze aj mna caka stastny koniec ❤