icon

Missed abort v 20. - 21. týždni

gabika4
23. máj 2021

Ahojte, nechcem vám písať môj príbeh, keďže je to čerstvé a neviem sa s tým vyrovnať. Zajtra nás čaká pohreb nášho chlapčeka. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Podľa všetkých testov, ktoré robili mne a bábätku, tak dieťatko bolo úplne zdravé, nemalo mu prestať biť srdiečko. Ja sa neliečim na nič, nebrala som žiadne lieky (okrem tehotenských vitamínov, magnerotu a výnimočne paralenu pri migréne), nebola som chorá, neprekonala som žiadnu infekciu ani covid. Gynekológ si to nevie vysvetliť, primár nemocnice, kde som musela porodiť môjho chlapčeka tiež nič nezistil. Prvé tehotenstvo bolo takmer bezproblémové, akurát som mala tehotenskú cukrovku a na konci som dostala preeklampsiu, kvôli ktorej mi museli vyvolávať pôrod. Dcérka je úplne zdravá. Nemala som problém otehotnieť. K obom detičkám sme prišli "na prvý šup". Momentálne som v šestonedelí s antibiotikakami a liekmi na zastavenie laktácie, takže sa cítim naozaj zle. Lekár ma chce poslať na rôzne testy, ktoré budú trvať minimálne 3 mesiace. Neviem, čo ma čaká, ale mám neskutočný strach. Chytá ma panika z toho čo zistia i z toho, že nič nezistia. Bojím sa, že už nebudem môcť mať deti alebo, že ďalšie tehotenstvo skončí ako toto posledné. Viem, že lekár ma chce poslať na genetiku, hovoril tiež niečo o hemotológii aj o imunite, ale veľmi som ho nevnímala. Vedeli by ste mi odporučiť nejakých lekárov či kliniky, ktoré robia podobné testy ideálne BJ, PO či KE či inú časť východného Slovenska? Je mi jedno, koľko to bude stáť, hlavne, aby to boli spoľahliví lekári. Môj gynekológ mi povedal, že o bábo sa môžeme pokúšať najskôr o tri mesiace, ale to musím mať hotové aj všetky testy, inak tehotenstvo neodporúča. Len, čo to píšem sa cítim zle, že myslím na ďalšie bábätko, ale ostalo vo mne také prázdno, ktoré mi nedovolí ani spať.

hmmm71
6. júl 2021

@gabika4 Ahoj Gabika. Vezmi to tak, ze lepsie je najst pricinu a odstranit ju, aj ked to moze trochu dlhsie trvat. A vediet tak tomu zabranit do buducna. Mne uz dosla ta pitevna sprava a ja som mala nejaky problem s placentou, ze nedodaval dost zivin..Doktor mi predpisal lieky , ze ich mam uzivat uz teraz, ine testy netreba robit zatial a dal nam zelenu. Akurat mi konci cyklus, takze o par dni budem sledovat plodne dni a pojdeme na to..Ja sa nebojim toho, ake bude tehu a ako dopadne, ja sa skor bojim toho, aby sme sa zase nemuseli pokusat 2 roky a potom ist aj tak na IVF..Pokial ti zistia pricinu, tak sa uz tak bat hadam nebudes. Viem, ze o com hovoris, ja som bola ako telo bez duse aj pri gynekologovi, potom som bola mimo aj v nemocnici a az ked som prisla domov, vtedy mi to cele doslo...A myslela som si, ze tu bolest neprezijem. Prezila som. Hlavne musis byt psychicky OK. Myslim, ze som na tom trosku lepsie ako ty a ja som pripravena zacat odznova. A nebat sa tehotenstva. Daj sa prosim psychicky dokopy, skor sa ani nepokusajte o babatko.

kulumulu123
6. júl 2021

@gabika4 je mi veľmi ľúto co s astalo... Úprimne neviem co ti pivedat lebo kecy typu to prebolí asi nepomáhajú.... Iba sa chcem opýtať ci si sa dala tesne pred alebo počas tehu očkovať na covid... Nechcem tu rozpútat vášnivé diskusie ale úprimne ma to zaujíma.... Ak áno tak si myslím ze to môže mať súvis nakoľko je dost ľudí ktorí potratili po očkovaní na covid ale ako hovorím môže a nemusí to súvisieť a tiež každé telo je iné niektoré znesie viac iné menej.... Tebe posielam veľa síl 💜💜💜💜

gabika4
autor
6. júl 2021

@hmmm71 super, aspoň viete v čom bol pravdepodobne problém...no nášmu synčekovi nerobili pitvu (ani žiadne testy), takže ak bol u nás podobný problém, nikdy sa to nedozvieme 😢...super, že ste dostali zelenú, veľmi vám držím prsty...ja sa cítim psychicky už omnoho lepšie ako pred mesiacom, už som sa s tým nejako vyrovnala, aspoň už dokážem v noci spať, no vstávam s myšlienkou na môjho synčeka a asi to tak ostane už navždy...len som vkuse nahnevaná na celý svet 😔

gabika4
autor
6. júl 2021

@kulumulu123 nie, nebola som očkovaná ani sa v blízkej budúcnosti nedám očkovať...ale manžel bol očkovaný pár dní pred tým ako mi zistili, že bábätku nebije srdiečko...ale ja som necítila jeho pohyby už pred očkovaním manžela...myslela som, že sa otočil nožičkami k chrbtu, keďže som cítila tlak do obličiek semtam...je to celé divné, nepamätám si veľmi na to obdobie, nedokážem sa na to rozpamätať 😢 u gynekológa som bola presne 20+5 ale napísal mi, že missed abort v 20 tt, keďže bábätko podľa neho nežilo už niekoľko dní...manžel bol očkovaný, keď som bola 20+1, ale bábätko som veľmi necítila už od 19+5 ...takže to s očkovaním nemá nič spoločné...doteraz si to vyčítam, keďže sa bábätko prestalo hýbať v čase, keď sme boli na niekoľko dní u mami a tam som vkuse lietala po schodoch hore dole, vkuse sme chodili na dlhé prechádzky, z čoho mi posledný deň vyskočil tlak, ale do hodiny som už mala normálny...vždy sa s myšlienkami k tomu vraciam, že možno keby som si dávala viac pozor a viac oddychovala, tak by sa možno nič nestalo 😢...neviem, nie som lekár a ani tí zatiaľ nič nevedia ...ničomu nerozumiem...len matne si spomínam, že gynekológ mi vtedy povedal, že mám menej plodovej vody a v nemocnici, že placentu som mala nižšie...ale asi to zodpovedalo tomu, že bábätko dlho nežilo, keďže v tom problém nevideli...

hmmm71
6. júl 2021

@gabika4 My teda na to "vhupneme" hned, nebudeme viac cakat, ked nie je naco. Len teraz neviem, nie som si ista, ako s cyklom, niekde ratam, ze ked dostanes vecer ,tak ako prvy den sa rata az den dalsi. A ja som teraz dostala vecer po 20:00 hod a neviem, ci sa ten den rata uz ako prvy alebo nie, aj ked to zase nema az tak velmi co ovplyvnit tych par hodin, len ma to zaujima. Aby som udavala ten datum spravne, kedze sa moze zazrakom stat, ze toto bude datum poslednej menstruacie. Kiezby BOH dal. Ja na dcerku tiez dost myslim. Ked si predstavim, ze mam skrinu plnu nadhernych satociek, ktore nam svokra doniesla od kolegyne. Vsetko nadherne nove vecicky, tolko, ze aj keby som ju 3krat denne prezliekala, tak to nikdy nevynosi. Ale tiez som stale nahnevana na cely svet

gabika4
autor
6. júl 2021

@hmmm71 čo ja viem, prvý deň menštruácie sa považuje za prvý deň ďalšieho cyklu...je pravda, že keď menštruáciu dostaneš večer či v noci, tak sa cyklus posunie pár hodín, ale ja i keď dostanem menštruácia pár minút pred polnocou počítam to ako prvý deň, hoci to beriem s rezervou...dôležité je zistiť kedy máš ovuláciu, mala by byť v strede cyklu, ak máš cyklus 28 dňový, tak by mala byť na 14 deň ...ja som mala cykly cca 27 dňové (niekedy mi to skočilo aj na iný počet dní) a ovuláciu som pri poslednom otehotnení mala na 13 deň a pri dcérke som mala cykly 28 - 30 dňové, ale ovuláciu som mala na 15 deň...som zvedavá aké dlhé cykly budem mať teraz....prvú menštruáciu som dostala na 29 deň (teda ak pôrod počítam za 1 deň cyklu), ale menštruáciu som mala nejakú divnú, prvý deň to som dostala menštruáciu asi o 11 v noci, tak to nebolo skoro nič, potom 3 dni som ju mala mega silnú, další deň nič a potom 4 dni som špinila...tak som zvedavá či a po akom čase teraz dostanem menštruáciu 😒...ale pijem alchemilku každý deň, aby sa mi dala do poriadku menštruácia, zatiaľ len 1 pohár denne...o chvíľku pridám sebe i mužovi kyselinu listovú...

hmmm71
6. júl 2021

@gabika4 Ja som sa nad tym nezamyslala kvoli ovulacii, tu si samozrejme viem sledovat, tiez ju mam cca 13-15. den cyklu, skor ma to zaujimalo skrz toho, aky datum poslednej MS bude na vsetkych papieroch. Ja som mala vzdy 28-dnovy cyklus + - max 2 dni. Po porode dosla MS po 6 tyzdnoch a teraz dosla druha 28. den. Takze vyzera, ze vsetko je opat v normale, aj dlzka bola taka, ako predtym, akurat uz nemam tie strasne bolesti, ako som mala predtym. To mi aj kamaratky hovorili, ze porode maju taku menstruaciu, ze nevedia kedy. Lebo predtym ich brucho bolelo aj par dni vopred a teraz uz vobec. Ja beriem kazdy den lieky a vitaminy nakazane od doktora.. Rano pred ranajkami 1 liek nalacno na stitnu zlazu, potom po ranajkach 1 liek na vysoky tlak + davam si magnerot. Po obede mam anopyrin, kyselinu listovu, vit b 12, vit d 3 a omega mastne kyseliny 2 kusy a potom vecer zas lieky na vysoky tlak. Ked to spocitam, kazdy den zjem dokopy 12 ks. Bohvie, ci mi nieco este pridaju..

gabika4
autor
6. júl 2021

@hmmm71 oh tie tabletky nezávidím, ja mám problém si zobrať jednu či dve, prípadne čaj vypiť, vždy na všetko zabudnem...ak sa smiem spýtať aký vysoký tlak máš, že musíš brať tabletky? mne nejako tlak blbne odkedy som prvýkrát rodila, ale nie dlhodobo...teraz si napríklad sledujem a pár dní ho mám ok, no počas celého šestonedelia mi hocikedy večer vyskočil (asi kvôli stresu aj kvôli chrbtici či z toho, že vkuse makám na záhrade, aby som nemyslela stále na to isté)...ja beriem zatiaľ len omega 3 (kvôli reume) a momentálne si od magnerotu dávam prestávku, ten som brala dlhodobo 2 tablety denne (ráno i večer jednu kvôli migrénam), ale začnem ho asi opäť brať, keďže migrény mi nedajú pokoj ...aj d3 asi začnem, ale musím si to nejako rozčasovať, lebo vždy na niečo zabúdam...ja denne jem i rakytník (teda prírodné Cčko)...

hmmm71
7. júl 2021

@gabika4 Tlak mi v pohode vyskakuje nad 140/90. Ked som chodila na kontroly k lekarovi, mala som nad 160/100. Brutal. Myslela som, ze je to syndrom bieleho plasta, ale merala som si aj doma, aj v klude aj v strese a stale vysoky ☹

gabika4
autor
7. júl 2021

@hmmm71 jaj, ja sa len pýtam preto, že som mala v prvom tehu na konci preeklampsiu a tlak som mala vysoký aj celé šestonedelie...potom som s tlakom nemala problém, len výnimočne mi vyskočil...ale ten dolný tlak sa mi stále drží od cca 70 do 85 (teda od prvého pôrodu, predtým som mala ten dolný aj okolo 60), ten horný mám len medzi 100 - 120...no teraz po strate synčeka mi párkrát vybehol tlak a raz som mala dokonca 160 na 110, no do 10 minút som ho mala normálny...a odkedy mi skončilo šestonedelie tak tlak mám normálny ako predtým, napr. teraz som mala 111/73...asi si ho začnem sledovať častejšie a zapisovať a v prípade ďalšieho tehu ešte častejšie...vkuse rozmýšľam, čo sa mohlo stať, že bábätku prestalo biť srdiečko a vysoký tlak môže byť tiež dôvod 😢 ale najskôr nie, keďže tlak mi vyskakol len výnimočne, tak ako v prvom tehu, v ktorom som mala aj preeklampsiu a tehotenskú cukrovku a dieťatko sa narodilo zdravé...už, aby bol august a mohla som vidieť výsledky aspoň nejakého testu, ktoré mi robili...ale som šťastná, že aspoň tú štítnu žľazu mám v norme, lebo ďalšiu celoživotnú chorobu by som nedala 😢

hmmm71
7. júl 2021

@gabika4 Ja som mala podozrenie na preeklampsiu. Teraz som si dlhsie nemerala, ale asi s tym zacnem znova a budem si aj zapisovat. Nechcem NIC zanedbat. Vysoky tlak je urcite obrovsky dovod na to, aby to babatku ublizilo. Ked ja mam v praci taky stres. Rozmyslam, ze sa dam potom na rizikove. Moj internista mi to aj predtym odporucal a ja hlupa som povedala, ze nie..ze netreba..Ja so stitnou bohuzial problemy mam a tak lieky budem brat do konca zivota. Ale je mi to jedno, ja to neberiem tragicky. Su ovela ovela horsie choroby, s ktorymi ludia musia zit..

gabika4
autor
7. júl 2021

@hmmm71 to zapisovanie tlaku je fakt dobré aj pre teba aj pre lekára...pri dcérke som mala teda megatlak nad 170/100, ale bielkovinu v moči som nemala a bolo to až v cca 37 tt, takže ma nechali v nemocnici, dávali lieky na vysoký tlak, ale tie nepomáhali, len ho trošku znížili, tak primár rozhodol, že pôrod budú vyvolávať, takže dcérka sa narodila presne 38+0....no teraz v druhom tehu mi raz vyskočil tlak na 133/95 či tak nejak a do hodiny bol ok, to som sa len rozčúlila, tak nemyslím si, že v tlaku bol problém, ale šanca tu je...ako som písala, diagnostikovali mi reumu, do konca života ma budú trápiť bolesti a lekári budú do mňa pchať protizápalové antireumatiká a podobné svinstvá, tak som si povedala, že nie a snažím sa ísť na to alternatívne, uvidíme či to pomôže, aspoň, že v tehu som nemala takmer žiadne bolesti, no obliekala som sa vkuse ako na severný pól, aby ma ani len trošku neofúklo...keď sa tak zamyslím, tak veľmi som si na všetko dávala pozor, že o to viac ma to hnevá, že to tak skončilo...a keď vidím tehotnú susedku, ako sa hrá so zajacami a mačkami, ktoré lietajú kade tade a zožerú hocičo, tak mi to príde ľúto...to isté cítim, keď vidím druhú susedku, čo sa jej synček narodil 1. apríla a to dieťatko ešte nezažilo pokoj, vkuse s ním lieta hore dole a to aj v týchto horúčavách ho vláči v aute a po rôznych obchodoch...cítim smútok, keď vidím ako si necenia to, čo majú...ja som si obe tehotenstvá odbojovala, na všetko som sa zodpovedne pripravovala, stravovala som sa zdravo, brala vitamíny, dávala som si pozor na všetko, no moje telo asi nespolupracovalo 😢 uvidím čo mi tie výsledky povedia...

hmmm71
8. júl 2021

@gabika4 Ja ked vidim tehotnu zenu s cigaretou, tak sa mi chce plakat. Velky pupek, pokrocile stadium a ona si veselo vypaluje zobak. Toto ma vie nahnevat, ale inac ak sa zeny nesetria, to je podla mna ok. Kamaratka este den pred porodom okopavala zahradku. Ja ked som mala holter na meranie tlaku na sebe, tak som po kave rano mala vyse 180/110. Takze kavu vysadim, akonahle otehotniem, lebo ta mi riadne dvihala tlak. Uvidime

gabika4
autor
8. júl 2021

@hmmm71 mne vrásky robia tie "dolné", teda srdečné tlaky, tie mi semtam vyskakujú, ale vždy po tom ako dlhšie ležím a vstanem, neviem či je to nejak fyzické, napr. od chrbtice, netuším, ale do pár minút alebo hneď keď si opäť zmeriam tak už je tlak ok a potom i celý deň, dúfam, že mi tlakomer nehapruje, keďže ho máme viac ako 3 roky a teda si riadne užil ...ja kávu nepijem, no pijem ale len jacobs velvet (1 lyžičku na celý pohár) po raňajkách aj po večeri, na jednu stranu sa káva neodporúča pri reume a na druhú stranu sa odporúča pri migrénach a bolestiach hlavy 😒...takže to je ako so všetkým, má to svoje plusy i mínusy...ale taký tlak ako ty si mala po káve som mala teda asi pri tej preeklampsii, no ja som už vtedy mala iné stavy, videla som cez hmlu, točilo sa mi v hlave a strašne ma bolela hlava, ty si nič necítila?

hmmm71
9. júl 2021

@gabika4 Ja som citila iba neskutocne busenie srdca. Hlava ma nebolela, ani nic. Bolela ma iba vtedy, ak som si rano tu kavu nedala. Takze toto este budem musiet premysliet..

gabika4
autor
9. júl 2021

@hmmm71 jaj, to je zaujímavé, že búšenie srdca som ja nemala... Až teraz nedávno keď som prišla zo záhrady a ľahla som si, tak mi srdce šlo vyskočiť až som z toho bola nervózna, tak som si odmerala tlak a bol mega vysoký, dala som si naraz 2 tabletky magnerotu a do 10 minút bol ok, myslím si, že tabletky ani nestihli zabrať, že to skôr moja psychika zaúradovala... Ja som už prestala s "kávou" večer a pijem len ráno... Včera mi došiel Konopný olej, tak som ho už začala piť... Môže sa i v tehu i počas dojčenia, je úplne bezpečný a ma plno blahodarných účinkov... Celkovo som pridala do jedálnička veľa zdravých veci, ktoré som predtým jedla menej často... Nerobím to kvôli "otehotneniu", ale kvôli tomu, že chcem udržať moje telo v najväčšej kondícii ako sa len dá, hlavne o tie moje kĺby mi ide a tiež trávenie a kolisavý tlak... Dokonca som opäť prestala jest sladké a biele pecivo nejem vôbec... Keď mám chuť na sladké, dám si 70 percentnú čokoládu od powerlogy, ta mi nesmierne chutí a používam čakankovy sirup na prípadné osladenie niečoho.. Týmto všetkých sa snažím nejak zamestnať, aby to čakanie na výsledky mali nejaký zmysel 😒 taktiež každý deň makáme na zahrádke a dokončujeme dom, do ktorého sme sa tesne pred zimou len presťahovali, ale i napriek tomu všetkému na synčeka myslím neustále 😥 včera som omylom naďabila na fotku z ultrazvuku, len letmo som ju zahliadla v šuflíku a už som cely večer preplakala, keďže už i v tom 13 tt sa veľmi podobal na dcérku v tom istom čase 😔... Dcérka ešte stále spomína bábätko, ale už sa sama od seba zastaví, keď začne o ňom hovoriť, už to asi prijala, že žiadne bábätko nebude 😥

hmmm71
21. júl 2021

@gabika4 Ahoj Gabika, ja som teda dostala zelenu od lekara, ale marne som cakala na ovulaciu, tento mesiac ako naschval neprisla ☹ A do toho som dnes zacala krvacat, teda ak je to menstruacia, tak prisla o 9 dni skor a ja som z toho totalne na prasky. Tak som sa tesila, ze mam cyklus 28-dnovy a teraz toto. Ty mas co nove?

gabika4
autor
21. júl 2021

@hmmm71 isto je to menštruačné krvácanie? čítala som, že niektoré ženy krvácajú počas ovulácie, no ale neviem či ako pri menštruácii alebo len trošku...u mňa zatiaľ nič nové...akurát dnes je mesiac od vyšetrenia na genetike, ale ešte nie sú výsledky, takže ešte čakáme, dúfam, že ich stihnú poslať do maximálneho termínu, teda max ešte mesiac....ja som už mala i 2x menštruáciu, tretia mi vychádza na 9.8....prvú som mala po 28 dňoch od pôrodu a druhú na 27 deň cyklu...táto druhá menštruácia už bola taká ako som zvyčajne mávala pred otehotnením, prvá bola chaotická a dlhšia...ale pila som alchemilku, teraz mám prestávku a opäť začínam ...ja už len čakám na august, už to pôjde rýchlejšie, keďže každý týždeň budem mať čosi a konečne začnú chodiť výsledky...celá som nervózna, že nič neviem 😒 snažím sa zamestnávať doma v záhradke , aby mi rýchlejšie prešiel čas...a dala som vyrobiť solárny lampášik s odkazom pre nášho Dávidka, aby mu každý večer zasvietil ...

gabika4
autor
22. júl 2021

@hmmm71 inak včera som pozerala v kalendári, kedy má Dávidko meniny a zistila som, že 30.12 až mi stiahlo hrdlo, k oplodneniu došlo 30 či 31.12 😢

hmmm71
22. júl 2021

@gabika4 Ahoj, veru je to klasicke krvacanie. Normalne silna menstruacia. Ved august je tu co nevidiet a tvoje vysledky uz budu hotove. A budes vediet, na com si.
Moja babika by mala meniny 12.7...Aj som chcela, ze ked sa nadori druhe, bude sa volat rovnako, ale to som si zmyslela v nemocnici. Ale nebude sa volat rovnako, to by voci jej hviezde na nebi nebolo fer. Stale to beriem tak, ze vsetko sa deje z nejakej priciny a my ju zistime az casom..a vtedy pochopime

gabika4
autor
22. júl 2021

@hmmm71 tak už mala nebíčkové meniny 😔... Ja keď som zistila, že naše bábätko je synček, tak sme mu dali také meno ako sme zo začiatku chceli... Keď som čakala na pôrod tak som rozmýšľala aké meno dáme ak to bude dievčatko alebo chlapec a nejako som vnútorne cítila, že je to Dávidko... Keď som pár dní po pôrode zistila, že to bol chlapček, tak som celé dni preplakala až som sa skoro dostala do depresií, len tak tak som z toho vyšla bez liekov 😔 viem, že mojim blízkym tiež chýba, ale nemôžu cítiť, to co ja... Nechápala som čo to znamená stratiť kúsok zo seba až doteraz 😥... Moja babka tiež prišla o dieťatko tuším v 7 m predčasne porodila a chlapček zomrel do týždňa, dali mu meno Jozef a druhému chlapčekovi po ňom rovnaké meno,... Niekedy to bolo bežné, no ja si neviem predstaviť, žeby som dala rovnaké meno, pre mňa je môj Dávidko v nebíčku a druhy už nebude... Tým ako kopkal a ako sa vo mne prejavoval už ďalší taky nebude, mal svoju osobnosť, aj keď som ho poriadne nemohla spoznať 😪💔.... No už pomaličky končí júl, ale i tak mi je dlho, nie kvôli snažení sa o ďalšie bábo ale kvôli tej neistote, že čo vyjde z tých testov či mi vôbec niečo zistia 😔

hmmm71
23. júl 2021

@gabika4 My sme pohlavie vedeli uz skor a ja som sa neskutocne tesila, lebo dievcatko som velmi chcela. Uvidime, co to bude najblizsie, ale samozrejme meno uz bude ine..Teraz sme meno hovorili kazdemu a kazdy ju uz tak oslovoval, ale uz to nespravime. Meno a mozno aj pohlavie si nechame pre seba az do porodu, ktory VERIM, ze tentokrat bude mat uspesny koniec. Ja cakam na koniec mrchy a hned po nej idem testovat ovulaciu kazdy den. Teraz som mala kratjky cyklus, 19 dni, co sa mi este nikdy nestalo, takze mozno som aj ovulaciu mala, ale ovela skor a preto mi ju test neukazal, zacala som asi testovat neskoro. Nevadi, lebo vies co? Ak by som otehotnela teraz, termin porodu mam cca rovnaky ako ten posledny nestastny..Mozno je to znamenie. Urcite ti z testov nieco zistia, neboj sa a vsetko uz bude OK

kikulienkadd
23. júl 2021

Ahoj, prijmi moju úprimnú sústrasť. Deti by nemali zomierať, náš Adamko by mal v septembri už 7 rokov, narodil sa mŕtvy v 35tt. Omotal sa pupočnou šnúrou a zadusil sa keď sa v bruchu otáčal. Po pôrode som dostala trombózu, robili mi testy na hematologii,ale nič nenašli. Vďaka Bohu,mala som doma ešte staršieho syna, ktorý bol (aj je) moje slniečko. Chvíľami som si totiž myslela,že mi prepína, bolesť zo straty syna sa mi zdala neznesiteľná. Na mňa zle vplývali lieky na zastavenie laktácie, myslím Parlodel. Vysadila som ich a manžel mi uväzoval prsia elastickým obväzom. Po Adamkovi som opäť otehotnela až o 3 roky,celý čas som si preventívne pichala fraxiparine, potom clexane a mám krásneho 3r syna. Prajem ti veľa síl,aby si sa zo dňa na deň cítila vždy o trochu lepšie...

gabika4
autor
23. júl 2021

@hmmm71 určite si mala ovuláciu skôr, keď si mala taký krátky cyklus, nevadí, za chvíľku máš po menštruácii a možno už budeš mať normálny cyklus 🙂...držím vám prsty...my sme sa mali dozvedieť pohlavie na tom ultrazvuku, na ktorom mi povedal lekár, že malému nebije srdiečko 😢...ani nám ho nepovedali v nemocnici, ani v správe nebolo napísané pohlavie, vlastne o dieťatku tam nebolo nič napísané, len moje krvé testy...len sme šli za primárom, aby zistil u lekára, ktorý ma odrodil pohlavie kvôli pohrebu, ale tá ich neochota, najprv sa vyhováral, že takto skoro to nie je ešte poznať, až na zatlačenie môjho muža nám pohlavie povedali ....

gabika4
autor
23. júl 2021

@kikulienkadd tiež som brala tabletky na zastavenie laktácie, ale iné...tiež mi z nich bolo divne, ale sťahovanie obväzom u mňa nepomáhalo, len v spojení s tými tabletkami, ja som od bolesti až plakala, prsia mi horeli...aká irónia, pri dcérke som bojovala o každú kvapku mlieka a teraz sa mi hneď prsia naliali, hneď som mala mlieko a plno 😢...ja si myslím, že keď mi niečo nájdu, tak na hematológii...môj otec má problémy s hustotou a zrážanlivosťou krvi, tak je to veľká pravdepodobnosť, taktiež sestra mala krv na hranici v tehotenstve, ledva sa vyhla tabletkám/injekciam...len nechápem, že pri prvom bolo všetko ok (tak ako teraz) a v druhom tehu odrazu prišla taká rana...neviem sa s tým zmieriť, prečo sa to stalo 😔

hmmm71
23. júl 2021

@gabika4 Dakujem, tiez drzim prsty. A dame si neskor vediet, ktora na tom ako je 🍀

kikulienkadd
23. júl 2021

@gabika4 to,čo sa stalo už nezmeníš, ale pre tvoj ďalší život je nevyhnutné ísť na hematologiu. Pýtaj sa tam a trvaj na tom.

gabika4
autor
23. júl 2021

@kikulienkadd už to mám za sebou, vzali mi krv na trombofilne stavy, ale za výsledkami sa čaká 2 mesiace, teda už len mesiac... Tie základné vyšetrenia boli v poriadku a osobitne som sa objednala na syndróm lepivých doštičiek... Všetko som o behala, momentálne čakám na výsledky všade...

gabika4
autor
5. aug 2021

@hmmm71 ahoj, včera som bola u reumatológa a hoci som mala vysoké reumatické hodnoty som bez liekov, keďže nemám momentálne až tak vážne prejavy a začala som brať rôzne prírodné vitamíny a snažím sa jesť stravu, ktorá potláča prejavy reumy, tak dúfam, že mi to vydrží a vyhnem sa liekom....zajtra idem na odber krvi na syndróm lepivých doštičiek, tak dúfam, že to nebudem mať, ale aspoň nemusím tak dlho čakať na odpoveď ako ostatné testy 😔...neviem sa dočkať 17.8., vtedy budú 2 mesiace od kedy mi vzali krv na tie trombofilné stavy, už sa to blíži 🙂 a ty sa máš ako?

hmmm71
9. aug 2021

@gabika4 Ahoj Gabika, tak vidis, dockala si sa augusta a vysledky budu dobre, uvidis. Tak to je super, ked nemusis lieky na reumu brat, snad sa ti to upravi. Ja som cely cyklus testovala ovulacne testy ( aj viackrat denne ) a komplet vsetky negativne..Tak som smutna dost. Cakam este na mrchu a potom napisem dr, aby mi predpisal clostyl a budem chodit na folikulometriu.