Missed abortion? Prosím o radu😞

denullllka
15. nov 2019

Ahojte,
prosím o radu, som v 5-6tt tehotenstva podľa lekára, podľa mojich výpočtov ( viem kedy som otehotnela ) som medzi 4-5tt.
Minuly týždeň som vo štvrtok začala dosť krvácať, ihneď mi spravili sono a doktor videl len gestačný vak 4mm bez embrya ( merali mi aj hladinu hcg v krvi (ktorá mi stále stúpa) a vraj sa jedna o “missed arbortion”, na druhý deň v piatok 8.11.2019 mi robili v nemocnici kyreraz všetko prebehlo v poriadku, teda aspoň som si myslela, v pondelok ma chytili hrozne bolesti ľavého vaječníka, v stredu ma to ako tak prešlo avšak u môjho gyn na kontrole sa zistilo, že maternica nebola dobre očistená a gestačný vak sa zväčšil na 13mm ( 6 dni od zákroku) a hladinu v krvi hcg mám 10 000 ( pred zákrokom som mala okolo 1400).
Dnes som bola opäť na kontrole v nemocnici a tam mi robili sono a gestacny vak stále bez embrya, ani len náznak.. :(
V pondelok som objednaná na keretaz opäť no k inému doktorovi, avšak rozmýšľam, že to zruším a pockam ešte dva týždne či sa náhodou neukáže embryo :((
Prosím o radu, mám pockat ešte pár týždňov alebo ísť na kyret? Stretol sa niekto s takýmto podobnym problémom?
Moc ďakujem za odpovede.

bimbina
15. nov 2019

@denullllka ahoj ja som to zažila , ale bez vaku , mala som mimomaternicove . Našťastie kyretaz nebola , bola len laparka, jeden cyklus na vyčistenie a na druhý cyklus a ani neviem ako a som zase otehotnela teraz . Niekedy plod nevidno tak skoro . Mne doktorka povedala že po dvoch dňoch sa zdvojnásobuje hcg. Mne prišli na to že je to mimomaternicove kvôli hcq a sa mi znižovalo , a nezvyšovalo sa . Tvoje sa stále zvyšuje , čiže je možnosť že ešte stále len nevidno , to sa stáva . Ach to zdravotníctvo ......

janus32
15. nov 2019

ahoj,prešla som si týmto viackrát...ale toto čo ty opisuješ som zažila pri poslednom tehu...chodila som každý týždeň na sono...lebo dutina sa zväčšovala,len mimi nikde nebolo..až sme takto prišli do 8tt....prišla som zase na sono,že ak tam teda nič nebude-tak musím podstúpiť kyret,,,bola som už zmierená s tým...myslím,že keby som natrafila na iného dokiho,tak nemám teraz tohto ojašenca tu 🙂 ale bol v ambulancii starší doki,toľko ma tam zvrtal,hľadal mimi,vrtal sa vo mne...no nakoniec mi spravil sono normálne cez brucho a tam sa mimi zjavilo 🙂 🙂 no doki skonštatoval,že aj to sa stáva..a že mám vysunutý moč.mechúr a cez ten nebolo mimi vidieť 🙂takže toť moje skúsenosti 🙂 ak môžeš,počkaj!držím palce!

kataka10
15. nov 2019

@denullllka ja som mala vak a vysoke hcg aj sa cakalo, ale plod sa neobjavil. Osobne by som sa uz dala docistit a skusila stastie po zahojeni maternice (2-3cykly). Je dost velka sanca, ze sa to potom podari a dobre sa uhniezdi. Ja som tak po 2 MA otehotnela. A zatial je vsetko OK.

rebelka2014
15. nov 2019

Mam za sebou 3 potraty.. Jeden z nich prebiehal tak, ako tvoj. Rastol len plodovy obal a plod tam nebol. Hovori sa tomu anembryomola. Ja som vsak na kyret nesla ani raz. Lepsie je, ked to odide same. Prajem ti nech je to cim-skor za tebou a nech sa coskoro mozes tesit z rastuceho drobceka v brusku. Vela sil..

zuzanaalica
15. nov 2019

Ja by som tiež počkala ešte. Pokiaľ nie sú komplikácie (horúčka) a je to missed abort, tak sa to vyčistí aj samo v takomto skorom štádiu. Kyret je dosť veľký zásah. Mám za sebou aj kyret (prvé tehotenstvo - missed) aj čakanie na prirodzené vyčistenie (štvrté tehotenstvo - tiež missed cca 9. týždeň) a pre mňa bola šetrnejšia po všetkých stránkach táto druhá možnosť. To čakanie je síce nepríjemné, ale dá sa to zvládnuť. Držím palce.

denullllka
autor
15. nov 2019

@rebelka2014 ďakujem veľmi pekne 😊 ja som sa dnes pýtala doktora, že či to nezmizne same proste a on, že nie lebo ten plodový obal stále rastie a s ním mi rastie aj hladina hcg v krvi. Neviem prečo mi chce spraviť hneď rýchlo druhý kyret, ja chcem dať tomu čas ešte a pockat ako sa to vyvinie..
a kedy si potom otehotnela opäť ak sa smiem spýtať ? Ako dlho to trvá kým to telo vyplaví ? Ďakujem .

denullllka
autor
15. nov 2019

@janus32 ďakujem veľmi pekne za radu, áno počkám rozhodla som sa. Prvý krát sa kyretaz nepodarila a plodový vak dokonca sa zväčšuje, tak verim a dúfam, že sa mimi objaví... požiadam doktora aby mi zobral ešte krv na hcg. Buduci týždeň stredu pôjdem k nemu tak hádam už niečo uvidí 🙂 v nemocnici ten zákrok zruším, treba prísť osobne to zrušiť alebo stačí, že tam v pondelok jednoducho neprídem? 😄

rebelka2014
16. nov 2019

@denullllka po tom prvom potrate som otehotnela asi po mesiaci (mala som medzitým 1 cyklus) ..potom som mala tú anembryomolu (potratila som asi v 8tt) a potom som opäť otehotnela asi po 4 mesiacoch, no opäť to nevyšlo (plod sa objavil asi v 9tt ale bol veľmi malý.. No stále som čakala a potratila som v 11tt.) Ja som mala inak veľmi silné potratové krvácanie ale to je tiež individuálne. Rovnako ako aj to, ako rýchlo sa ti po potrate opäť podarí otehotnieť. Po poslednom potrate som otehotnela až po 2 rokoch. Takže dokopy sme sa snažili 4 roky.. Tak sa modlím, aby sa bábätko narodilo vtedy, keď bude vhodný čas.

janus32
16. nov 2019

@denullllka podľa mňa stačí,ak neprídeš...ja verím,že mimi sa už ukáže🙂veľmi ti držím palce!

denullllka
autor
17. nov 2019

@janus32 v stredu pôjdem ku svojmu gyn nech mi spraví sono, tak hádam sa už ukáže 😊

denullllka
autor
17. nov 2019

@rebelka2014 a vyčistilo sa ti to same bez problémov ? Ako dlho to trvalo? No u mna je problem, že mne sa ten vak stále zväčšuje.. a doktor povedal, že tam embryo nie je a že to same neodíde.. a tiež som mala krvácanie dosť silne jeden deň, tak doktor zvážil že som potratila pravdepodobne, lenze ani predtým nevidel embryo.. neviem už čo si mám myslieť. Každopádne pockam ešte a v stredu pôjdem na sono .

rebelka2014
17. nov 2019

Tak ja nie som lekar a neviem, ako to chodi.. Ci je pravda, co hovori tvoj doktor. Ale ak by si nemala mat na vyber, tak sa mi zda blbost, aby si potom podpisovala suhlas o tom, ze si si vedoma, ze by mohli nastat nejake komplikacie. Lebo pacientky zrejme nieco take podpisuju.
Neviem, ci sa mi este zvacsoval ten vak. To si nepamatam. Ale ja som ani raz nebola na kyretaz a nikdy ani nebolo potrebne docistivanie. Vzdy to odislo same, tak, ako malo.

rebelka2014
17. nov 2019

Inak, viem, ze v skupine snaziliek je jedna zena, u ktorej mali podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo. Bola vo velmi skorom stadiu tehotenstva na odstraneni vajcovodu.. Hcg jej stupalo a potom nasli v maternici plod. Stavaju sa vselijake veci. Tebe hcg nesleduju?

denullllka
autor
17. nov 2019

@rebelka2014 ja som nepodpisovala nič, ani mi nič viac vlastne k tomu nepovedal. Ale chcem sa objednať do nemocnice Koch do Bratislavy, mám taký pocit, že pokial si človek nepriplati za zdravotníctvo, tak nikto nebude okolo neho skákať a riešiť problem ... bohužiaľ takto to tu funguje :( mne hcg práveže stúpa, to bolo doktorovi cudne, že mám tak vysoké hcg 10 000 a embryo nikde.. mimomaternicove vylúčili našťastie.

dadus_ka
17. nov 2019

@denullllka ja som to sice nemala ale urcite by som este pockala. Ja som tiez vedela kedy som otehotnela, na sono som bola v 6tt a mala som len zltkovy vak. Hcg vyse 10 tisic. Potom som myslim o tyzden dva isla znova a bolo uz embryo 😊.

rebelka2014
17. nov 2019

@denullllka Tak to je potom nadejne 🙂 Kamaratke sa tiez plod objavil neskor, neviem, ci nie az v 9tt.

dadus_ka
17. nov 2019

@denullllka teraz to pozeram v papieroch ale nemala som taky velky vak. Mala som 5+2tt 7mm GS, viditeľný len zltkovy vak (tiez ma vtedy prijali kvoli spineniu). Nechapem ako ti pri 4mm mohli urcit missed? 🤔.. Pridam aj foto. A potom na dalsej som bola v 6+4tt a uz vidiet embryo 0,71cm mal, srdiecko este nebilo.

dadus_ka
17. nov 2019

@denullllka a este som zabudla napisat, ze podla lekarskych výpočtov (podla poslednej ms) som bola este +2tt 😅 takze to by uz vobec nesedelo u nich. Lenze ja som mala dlhe cykly 38-40d a tym padom aj neskorsie ovulaciu. No velkost plodu vzdy sedela na moje vypocty. Cele tehu tam bol tym padom rozdiel 2tt u nich a v zaciatkoch ked pozeraju na vyvoj a velkost, je to dosť.

denullllka
autor
18. nov 2019

@dadus_ka no podľa mna lekári ani sami nevedia kedy žena otehotnie a preto mi príde ako keby hádajú, že kedy asi sa to stalo 😁 no ja som mala dosť veľký ten vak naposledy:( zajtra idem na vyšetrenie opäť, tak dúfam, že už na sone bude vidieť mimi.. lebo čistenie tretí krát nie je sranda 😢

denullllka
autor
18. nov 2019

@dadus_ka a ako to dopadlo? Všetko v poriadku?

dadus_ka
18. nov 2019

@denullllka samozrejme ze nevedia. Oni sa vzdy riadia podľa dokonaleho 28d cyklu ale kazda to tak nema 😅 ja som mala 40d preto ten 2tt rozdiel u mna. Ja som ovulovala vtedy, kedy by som podla ich vypoctou uz mala mensteuovat 😂 a potom o 12 dni som az mala menzes.. Hlavne je, ze ja som svoje telo poznala a ze som to takto mala pravidelne. Uvidis zajtra a daj vediet. Podla svojich vypoctov by si mala byt aky tt?. Ano u mna vsetko v poriadku. Mam zdraveho syna. Dneska ma 10m 😊

denullllka
autor
18. nov 2019

@dadus_ka no ja som mala naposledy mrchu 15.9. a viem, že mi meškala 4-5 dni, a tým padom mi meškala aj októbrová, ktorú som už nedostala, lebo som tesne pred mrchou otehotnela 😄 no mne to vychádza cca 6tt, presne neviem, že ako sa to počíta, ale mám zaznačené, že kedy sme sa snažili tak podľa toho sa riadim 😊
Tak to som rada že aspoň tebe to dobre dopadlo. Hehe všetko najlepšie drobcovi 🙂 Dúfam, že aj mne zajtra povedia pozitívne správy.. obávam sa po tomto všetkom.

dadus_ka
18. nov 2019

@denullllka pocita sa to od ovulacie plus musis pridat 2tt. Lebo v spravnom cykle sa to pocita od prveho dna poslednej menstruacie a vtedy zena ovuluje cca na 14dc. Cize si len k svojmu odhadu od ovulacie pridat 2tt a vyjde ti presne ze kolko si...drzim zajtra palce 🙂 heh dakujem, neboj aj vam to vyjde urcite. 🙂

rebelka2014
18. nov 2019

Ked si sem hodis prvy den cyklu, tak ti vypocita, ktory tyzden tehotenstva si. http://tehotenstvo.academy.sk/

denullllka
autor
18. nov 2019

@dadus_ka jee, ďakujem. No mne to vychádza tak, že 6.10. a 8.10. sme sa snažili a vtedy sa “to” muselo stať, čiže tým padom som musela mat vtedy poslednú ovuláciu a keď som k tomu priprocitala dva týždne, tak mi vyšlo podľa kalkulačky, že som v 4tyzdni? :O lenze test clearblue mi ukázal 3+ čo znamena, že som v 5 a viac týždni. Tak ja neviem teraz už som ozaj popletená z toho 🤣🤣 a ďakujem, hádam všetko zajtra dobre dopadne.

dadus_ka
19. nov 2019

@denullllka tak to pocitas zle. To si teraz cca 8-9tt 😊.. A ako to teda dopadlo? 😊

denullllka
autor
20. nov 2019

@dadus_ka nedopadlo to dobre, zajtra ráno idem na čistenie, bola som v súkromnej klinike a povedali, že to je prázdne :( takže tak, bude to už tretie čistenie čo je už moc si myslím, dúfam že to dobre dopadne.. a dúfam, že ďalšie tehu bude lepšie a bez problémov po tejto skúsenosti :(

dadus_ka
20. nov 2019

@denullllka to ma mrzi ja som stale dufala ☹️ tak ti drzim palce a dufam ze dalaie uz bude v pohode a bez komplikacii

rebelka2014
21. nov 2019

@denullllka vela sil a nech to prosperujuce tehotenstvo pride skor, ako by si cakala

denullllka
autor
21. nov 2019

@dadus_ka
@rebelka2014
Ďakujem Vám :( už mám po čistení, oddychujem. Doktor povedal, že mám pockat aspoň tri menštruačné cykle teraz, kým sa telo zregeneruje, váčok poslali na histológiu a genetiku.. som zvedavá či dačo zistia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre