Mohla som potratom prejsť bez lekárskej pomoci?
Ahojte,
Viem že je to tema pre lekára, no momentálne nemám inú možnosť. Pred 5tyzdnami som si robila 2x tehotenský test, jeden bol negativny druhý mal slabú druhú čiarku. Na kontrole som nebola, no pred pár dňami som mala veľmi silné bolesti a krvácanie. Myslíte, že som mohla byť tehotná a prejsť spontánnym potratom? Pripadne, zistí to lekár ?Trpim endometriozou, čítala som, že pri tomto ochorení je to veľmi bežné. Ďakujem za odpovede.
Mohla.
A mohla to byt aj menstruacia, neviem ci celkovo mavas nepravidelnu...?
Okrem slabej ciarky si si vtedy dalsi test na uistenie uz nerobila?
@colsami menštruáciu nemavam, kvôli tej endometryoze uzivam antikoncepciu nepretržite, no niekedy sa mi dostaví slabé krvácanie, podľa lekára je to úplne prirodzene no toto bolo silnejšie. Ďalšie testy som si nerobila, len volala lekárovi na objednanie no medzitým som tam zatiaľ nebola
Veľké percento tehotenstiev končí spontánnym potratom v prvých týždňoch, takže určite mohlo ísť aj o takýto prípad, znie to strašne, ale je to zo zdravotného hľadiska fyziologické.
Silne bolesti a krvacanie a Ty Si nesla na pohotovost,ked Vies,ze Si tehotna? Uprimne mne sa rozum zastavuje volakde ;( Vies,ze to mohlo byt aj mimomaternicove? Alebo stale je na prasknutom vajecniku Alebo Alebo....? Ach jaj zajdi prosim k lekarovi.
@belasy_motylik medzi sviatkami navštívim lekára, bude mi vedieť potvrdiť že som bola/uz niesom tehotná? Viem, že to nič nezmení no chcela by som to vedieť. Dieťa som neplánovala.
Berieš antikoncepciu a nemáš menzes. Prečo myslíš, že si bola tehotná? Ta slabá čiarka nie je 100% výsledok.
Za tych 5 týždňov si sa netestovala ani si si nevšimla nejaké zmeny na tele? To krvacanie nemohol byť obyčajný menzes?
Prečo by si mala byť tehotná,keď berieš antikoncepciu?
@koniarova pretoze pozname kopec pripadov, ked zenin cyklus prevalcoval aj tu.
Dievčatá, otázka, lebo sa v tom nevyznám a zaujíma ma to.
Kamoška keď potratila okolo 5-6tt, musela ísť na kyretáž (tak sa to volá?), dokonca 2x, lebo jej HCG nechcelo klesnúť, bola dlhšie v nemocnici kvôli tomu.
To sa nerobí po každom potrate HNEĎ minimálne vyšetrenie, prípadne potom ten kyret?
@vkatush po potrate sa robi raz vysetrenie na potvrdenie potratu a potom po sestonedeli. Kyretaz pri potrate je velakrat aj o voli- niektore zeny chcu prirodzene zbavenie sa plodu z tela (je to aj lepsie pre buduce tehotenstvo) a niektore volia kyretaz rovno. A mohli tam aj nieco nechat, i ked kontrolny ultrazvuk nic nezachytil -tiez som kvoli tomu musela takto 2x na kyret za sebou...

@simonamo áno, mohla.