Môže ma snažilka navštíviť, keď som na maródke?

gubiko
27. jan 2015

Ahojte babušky,

som už druhý týždeň chorá - obyčajné prechladnutie. Nie a nie to prejsť. Som v 17 tt. Lekárka povedala, že dieťatko vyžaduje teraz veľa mojej energie, preto musím veľa oddychovať a vyzerá to tak, že budem 3 týždne PN len, aby sme sa s bábom dostali z obyčajnej nádchy. Povedala, že sa mám strániť ľudí, aby som nič horšie nechytila. No viete ako mi je, sama doma, muž v práci, telka už nudí. Kamoška by ma mohla navštíviť, je zdravá.
Ide ale o to, a to je aj tá otázka, že oni sa snažia o bábo a nerada by ochorela. Myslíte, že jej niečo hrozí? Nechcem ju vôbec vystaviť riziku, aby odo mňa ochorela. No už som doma tak dlho a neverím, že som ešte nákazlivá. Mám ju moc rada a záleží mi na nej, tak vás prosím o radu, čo myslíte, hrozí jej nejaké prechladnutie?

sabina1975
27. jan 2015

@gubiko nuz a ta tvoja kamaratka je teraz v sklenenej nadobe ved ochoriet moze v praci obchode v kine a pod mimochodom dve z troch nasich deti som " nachytala " ked som sa liecila z virozy

gubiko
autor
27. jan 2015

@sabina1975 to nie, len som to nechcela nejako podceniť. viem, ako sa tu niektoré baby snažia.

miadi
27. jan 2015

Ja som teraz utekala v potravinach od jedneho co hnusne kaslal..som si povedala ze pecivko nepotrebujeme..
byt chora v teho nie je sranda dosli sme z dovci a hnet som bola chora nieco som chytila na letisku..ale aj dost rychlo som bola ok jedla som vela ovocia med citron..
radsej si pozvy kamosku ktora sa nesnazi..lebo nikdy nevies moze ochoriet nieco sa stane a potom si bude vycitat ze ta isla kuknut.
alebo jej zavolaj cez skype 🙂 pozvy si mamu alebo svokru a nebudes sa nudit 🙂
precitaj si knizku zabav sa.
zalezi aj od nej ak nema problem to risknut tak nech kludne dojde.Chripka nema vplyv na embrio horsie by bolo keby u teba dostala salmonelozu..a to asi nehrozi 🙂

nyusika
27. jan 2015

nie je sranda byt chora v tehotenstve...ale zdravemu cloveku zas nejaka bezna nadcha nemoze ublizit. nadchu chytis hocikde. pokial nemas teplotu, nebala by som sa a zavolala ju na kavu, Omnoho horsie je, podla mna, takto velmi vsetko prezivat, nepodcenujte podvedomie 🙂

mondolina
27. jan 2015

a cim ju akoze nakazis ked si prechladnuta? niekedy fakt nemam slov....

nyusika
27. jan 2015

@mondolina tak nadchu od nej kludne moze chytit 🙂 ale ak pisem, normalne toto ludi nejak nepolozi. ked je tehotna, je to neprijemne, lebo nemoze pouzit vsetky medikamenty, co aj netehotne...ale netehotna, hoc aj snazilka, si kludne moze nakvapkat do nosa co len chce

gubiko
autor
28. jan 2015

@miadi ďakujem ti za tipy! 🙂 máš pravdu, aj som jej napísala, že radšej to necháme, lebo čo keby ochorela, ktovie aj či odo mňa, ale predsa. a radšej nech je zdravá 🙂 mamka mi zomrela v 16tich, čo si teraz uvedomujem o to viac, aká strata to je pre mňa ako budúcu maminu. a svokru si radši volať nebudem! 😀 ale nie, ona má beztak kopec iných problémov.
@mondolina
@nyusika máte pravdu baby. ale už sme to uzavreli, ona nechce byť chorá a basta. má na to právo. a ja si idem vymýšľať lieky na moju samotu. asi idem znovu prejsť nákupný zoznam pre bábätko a idem zariaďovať náš domček, na ktorý možno za sto rokov budeme mať financie 🙂

alaguema
28. jan 2015

@gubiko hrozí jej prechladnutie a viróza a tiež chrípka a to dokonca aj keď ťa nepríde navštíviť..a keďže je to "snažilka", mala by podľa mňa chodiť v skafandri 😀 A aj súložiť v skafandri, lebo čo ak sa nádejný tatino nakazil v práci... 😉

stanislavao
28. jan 2015

Cize dobra rada - kazda zena, co je snazilka - sedte doma, nikam nechodte, nech k vam nikto nechodi, nikoho nestretnite, aby ste sa nahodou nenakazili.

yanni
28. jan 2015

boooze, ludia neblaznite. Nakazit s amoze kocikde. A ty @gubiko to s tym tvojim prechladnutim to tiez asi prehanas. ja som tiez tehu, nedavno v 13tt tiez riadne prechladnutie, nadcha, tiez som sa necitila dobre, cez vikend lezala ale cez tyzden normalne chodila do roboty. Pila hektolitre caju s citronom a medom, kazdy vecer dala kupel proti prechladnutiu a hajde di perin. Jedla vela ovocia a salatikov a presko to za nieco vyse tyzdna. Hlavne nevylihovat len doma, treba ist na cerstvy vzduch aj ked mrzne, ale nie po shoppingoch, ale niekde do prirody. Tiez som nebrala nijake lieky, ani kvapky do nosa, len sprej z morskej soli aby som nemala furt zapchaty nos a je fajn aj mne aj babu, nic sa nestalo. A tiez som ani nikoho nenakazila a ani ja viac neochorela.
Fakt to netreba, pokym nie je teplota a je to len obycajne prechladnutie, ani len v tehotenstve prehanat s vylihovanim.

nyusika
28. jan 2015

@alaguema nema sulozit vôbec, moze sa spotit a ofukne ju, prechladne...tatino nech material doda v pohariku, ona si ho tam vlozi sama 🙂 pardon, nedalo mi

yanni
28. jan 2015

@nyusika no ale ten material uz moze byt tiez "prechladnuty". Co potom? 😀 😀 😀 😀

vege1
28. jan 2015

@stanislavao ano, ja by som len doplnila, ze vlastne vsetky plodne zeny by mali zit v bubline.. 😖 Opatrnosti vraj nikdy nie je dost, ale robit taketo "preventivne" opatrenia je podla mna ako bratia cesi hovoria presprilis. To akoze ked planujem dieta, tak sa pre istotu nemam postarat ani o svojho vlastneho muza choreho na chripku, lebo vsak co keby.

gubiko
autor
28. jan 2015

@yanni ja som bola v pondelok v práci. a o 12tej som padala na hubu a to mám sedavé zamestnanie. nevládzem. jednoducho to tak je. nie som na to zvyknutá. od 19tich som žila sama, bola som zvyknutá sa v chorobe starať sama o seba, nikto mi na nákupy nechodil, vždy som sa o seba postarala. v práci som vždy makala, prichádzala medzi prvými, odchádzala medzi poslednými. a teraz? nič. ja to nechápem, vôbec na toto nie som zvyknutá. a dosť ťažko aj znášam túto samotu doma a ničnerobenie. lenže pravda je, že len čo uvarím obed, tak si musím ísť ľahnúť. beriem aj duphaston, ja neviem, či to s tým súvisí. kebyže nemám sedavú prácu, tak ma gynekologička nechá doma do pôrodu. asi to je všetko nejak prepojené.
@stanislavao
@alaguema
@nyusika
@vege1 baby ale strašné ste. tak proste sa chce chrániť a basta. ja osobne si myslím, že ten pravý dôvod je iný, nie to, že sa snažia o bábo. ale iný dôvod mi nepovedala. ona je živnostníčka, živí sa prácou s ľuďmi a je platená za človeka. ak ochorie, nebude mať peniažky. ja si osobne myslím, že to je ten pravý dôvod. ale nechcela som sa jej vypytovať, ani ju presviedčať, lebo náhodou ochorie, bude mať nejaký problém otehotnieť a bác. nie nie, radši tu budem kvasiť sama. ale dneska mi sestra príde. budeme robiť karamelový puding 🙂 inak vy ste kde? v práci, či doma?

yanni
28. jan 2015

@gubiko ono to nemusi vobec byt tym prechladnutim, to sa len pridruzilo. Unava moze byt aj z Duphastonu. To je vlastne progesteron (alebo nejaky derivat) a to je sakra hnusne svinstvo. Ako dlho ho musis brat? cele tehu?

yanni
28. jan 2015

@gubiko alebo este jeden dovod, nechce sa jej ist k tebe. 😕

Ja som v praci.

gubiko
autor
28. jan 2015

@yanni to vážne z toho? povedala mi gynekologička, že do 20.týždňa. ale už minule hovorila, že do 16teho, potom to zase predĺžila na 20ty. ja neviem.. a už ani nekrvácam. ale ako viem, že ona mi nechce zle, o jedno bábo sme už prišli, viem, že nám chce pomôcť, aby to vyšlo. ale je to takto na prd. ale asi zase lepšie ako byť v nemocnici s nohami hore celé tehotenstvo.

gubiko
autor
28. jan 2015

@yanni 😀 haha, tak možno, neviem. ja som rada, že aspoň sestra je takto bez zábran a docvála.

yanni
28. jan 2015

@gubiko ano ta unava moze byt aj z toho. V zaciatkoch tehu produkuje telo viac progesteronu na udrzanie a ty ho dostavas do tela este viac v podobe liekov. Takze, keby ti teraz urobili rozbor krvicky, tak to tam mas na aleluja. V normalnom pripade, bez liekov, sa tato produkcia upokoji po prvom trimestri a vela zien hovori a aj statisticky je dokazane, ze su uz menej unavene. Takze tebe telo produkuje uz normalne ale dodavas si ho v tabletkach, takze ta unava pretrvava. Ked ich vysadis, tak sa ti ulavi.

gubiko
autor
28. jan 2015

@yanni ja som ho už raz obmedzila na jednu tabletku denne, ale gyna mi povedala, že musím minimálne dve ☹ už ani nekrvácam, ani nešpiním, ani nič, tak neviem. najradšej by som to hneď prestala brať.

vege1
28. jan 2015

@gubiko pytala si sa na nazor? Tak musis ratat aj s tym, ze sa ti vsetky nebudu pacit.

gubiko
autor
28. jan 2015

@vege1 tak s tým som rátala i rátam. ale zato nebudem ticho sedieť a počúvať 🙂

vege1
28. jan 2015

@gubiko Ano, v tom je prenikava logika, mas pravdu.

yanni
28. jan 2015

@gubiko ozaj a povedala ti dr., ze preco ich mas brat, ked nemas problemy. Co viem, tak sa nasadzuju preventivne po ivf a to tiez, ak nie cu problemy len do skoncenia 12tt a potom, co maju zo zaciatku spinenie a pod. Progesteron je totiz na udrzanie a to po 12tt uz nema vyznam sa napchavat tabletkami. Daj si zobrat krv a nech ti urobia rozbor na progesteron. Mne dr povedal, ze tu to riesia aj je hodnota 20 alebo nizsia. Ak mas viac, tak v pohode. Ak mas viac, tak v pohode, zbytocne sa napchavat hormonmy. potom unava prejde. A ak si pn a mas vychadzky, vyuzi ich na prechadzky na certvom vzduchu. To fakt prechladnutiu len prospeje.

cervenaruza123
28. jan 2015

@gubiko ked som chora, tak kazdemu kto ma prist na navstevu to poviem, alebo ked sa mam s niekym stretnut, mne to napriklad nevadi, ale niektori ludia sa desia vsetkych chorych a uskakuju od vsetkych bakterii, tak naco im robit stresy? ked im vadi, zrusime to, ked im to nevadi, tak pohoda a ja mam ciste svedomie 😀

jankastubka
28. jan 2015

@mondolina tak nadcha je vacsinou sposobena virozou, sama od seba nevznika. A virus sa prenasa kvapockami. Staci, ze raz si pri nej kychne a ak ma dievca slabsiu imunitu, kludne to moze nachytat. Vobec nie je pravda, ze nadcha nie je nakazliva.

@gubiko tak si daj rusku a hotovo. Ja som tiez teraz chora a po byte len s ruskou beham, aby som ostatnych nenakazila. Nie je to garancia, ale lepsie ako nic. Ak ona este nie je tehotna, tak zase nemoze zit v skumacke, po verejnosti chodi tolko chorych ludi, ze amen tma.

gubiko
autor
28. jan 2015

@yanni uhm, uhm. mám jej volať kvôli výsledkom krvi, tak sa jej rovno opýtam. inak som bola na začiatku užívania duphastonu u inej gynekologičky a ona mi hovorila, že ten duphaston sa užíva len do 12-13teho týždňa. ja som to ďalej neriešila, keď mi ho moja predpísala, reku asi vie, čo robí. ale teraz už som si neni dvakrát istá. prechádzka je dobrý nápad, pôjdem sa vyluftovať a trochu otužiť 🙂
@cervenaruza123 no veď áno. keď som zakladala diskusiu, tak som to s ňou ešte neprebrala, chcela som najskôr vedieť, či jej niečo hrozí. ani som to vlastne robiť nemusela, lebo ona sa rozhodla neprísť tak či tak. ale dozvedela som sa tu veľa užitočných vecí 🙂

mondolina
28. jan 2015

@jankastubka
hej ale kedze nie je ani tehotna, tak nepridem navstivit kamosku lebo....
ale tak holt kazda sme ina 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre