icon

Môže mi pulz srdca klesnúť až tak, že nebudem môcť dýchať?

vanda323
3. dec 2021

Dievčatá,

Veľa z Vás vie že som opäť v nemocnici.
Väčšinou som tu písala o vysokom pulze.
Od kedy som tu, mám ho však zas nižší.
Ako cez deň v pohode, len v noci sa mi deje taká vec, že sa ako keby zobudím že sa nemôžem nadýchnuť, sadnem si a začnem z hlboká dýchať.
Môže mi podľa Vás pulz srdca klesnúť až tak že nemôžem dýchať? Alebo zas len preháňam? Tlak mám skôr nižší , ale nie až tak veľmi 113/60 napríklad, a tak.

Strana
z2
stanulienkat
3. dec 2021

Stále píšes o pomalom pulze, ale nikde neuvádzas hodnoty a tlak krvi nemáš ale že vôbec nízky. Tlak máš úplne v poriadku.

cubo2
3. dec 2021

@vanda323 nie, budeš v pohode, to si iba nahováraš.. nemôžeš si pomalým dýchaním zastaviť srdcový pulz, to nejde (ani opačne)..ako ti baby píšu, to budeš mať skôr nejaký psychický strach alebo úzkosť.. ale ak máš naozaj pocity dusenia alebo niečo iné nenormálne, treba to konzultovať s doktorom čo príde na vizitu

zuzkakovka
3. dec 2021

@vanda323 tak ak chceš, posli mi mail, prepošlem ti ju v pdf.

leuska1991
3. dec 2021

@vanda323 ano.treba sa spytat ci to tym nemoze byt. Ja som musela vysadit

jane1987
3. dec 2021

@vanda323 v prvom rade, nech Ti pulz odmeria nejaka sestricka, vela krat sa mi stalo, ze hodnoty, ktore udaval pacient absolutne nemali s realitou nic spolocne. Hlavne, pokial bol pacos talyto uzkostlivy. A hlavne, tie hodnoty pulzu neuvadzas, tlak mas super. Psychiatricke lieky su na ,,ukludnenie" t.j. ze samozrejme, kedze ta maju upokojit, znizia ti aj hodnoty tlaku a pulzu. Takze tak, ako ti kocky tu radia, s tymi liekmi, isto na tom nieco pravdy je. Ale prioritne sa odrazaj od realnej hodnoty pulzu, ktory si nebudes meriat sama 😊 drzim palce

luccija
3. dec 2021

@vanda323 je to úzkosť mne sa to stalo zopár x v noci, že som sa zobudila, že sa neviem nadýchnut
Aj, keď Ti zistia tetaniu dostaneš magnézium Max liek na ukludnenie a radu, že nemáš stresovať.
Všetkým je to spojené s tvojou diagnózou uzkostna porucha... ako sa ventilujes, máš toho dosť deti...tehotná covid....je to len psychika a nečítaj stále nejaké diagnózy, prejavy tým sa vystrašis ešte viac.

dominika_sk
3. dec 2021

Ja mam tetaniu aj pp a celkom mi pomahaju hodinky. Mam apple watch kde sa da robiť aj ekg. Keď mam pocit že si niečo deje všetko si pomeriam a vačšinou sa ukludnim😅

lucka114
3. dec 2021

Môj bežný tlak je okolo 110-115/80 Max a cítim sa normálne v pohode... Asi to dýchanie bude niečo iné ...

irusa
3. dec 2021

ty to máš jednoznačne z psychiky..už sa toľko nepozoruj, lebo dopadneš ako naša stará známa Lenka z MK ( za deň aj tri príspevky - hotový hypochonder )

sonicka19983
3. dec 2021

@vanda323 treba si uvedomiť, že kým reálne zaberú AD tak to trvá aj 2 týždne....treba trpezlivosť, veľa sa rozprávať...so psychiatrom treba kľudne aj online komunikovať...ale komunikovať....to všetko prejde...resp.da sa do takej roviny aby to bolo znesiteľnejšie....strach o seba a svoj zdravotný stav je logický, nemáš sa za čo ospravedlňovať....len prosím ťa všetko komunikuj s lekármi a nie na MK.... držím palce...

ivuska027
3. dec 2021

@vanda323 preco Ti nedaju holter na to na 24hod. Tam sa to ukaze uplne jasne.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
irusa
3. dec 2021

@bambulienka25 🙂 tu druhú neviem....

loginexistuje
3. dec 2021

urob to co sme ti radili uz par rokov dozadu (vyedy si mala iny nick) vypni wifi prestan sa sledovat a citaj knihy

a dodrzuj liecbu od psychiatra (aspon kvoli detom a rodine to urob)

vanda323
autor
3. dec 2021

@cubo2 Bol primár na vizitu, konzultovala dom to snim, povedal že pred mesiacom som mala robené EKG že bolo ok. Že to bude psychika. Že možno mi aj tie Ad nesadla

vanda323
autor
3. dec 2021

@irusa
@bambulienka25 Jooj baby, prosím Vás ( ja viem že to možno nemyslíte zle) nebavte sa tu prosím Vás o Tom že kto Vám chýba tak ustipacne je to ponizujuce. Hlavne pre mňa. Viete ako sa bojím? A potom si myslím že sa mi vysmievate

vanda323
autor
3. dec 2021

@loginexistuje Myslíš? Inak vtedy som vypla kona, vypla wifi a bola zdravá

vanda323
autor
3. dec 2021

@sonicka19983 Anooo máš pravdu

vanda323
autor
3. dec 2021

@luccija Veď toto že ja sama seba vystrašim

loginexistuje
3. dec 2021

@vanda323 vidis nech ti donesu knihy alebo ak vies strikuj hackuj pre babetko cokolvek ale vypni wifi a nesleduj sa

sense
3. dec 2021

Nepises Ak máš pulz, (ja mam pokojový tiež nižší, ale teda ze by som kvôli tomu mohla prestať dýchať ma nenapadlo) ale uvedený tlak zas taky nízky nie je... Tiež sa prikláňam že to je psychické, prestan sa toľko pozorovať...

irusa
3. dec 2021

@vanda323 nikto sa ti nevysmieva.... to by som si nedovolila vysmievať sa niekomu,
kto má problémy, no niekedy je fakt dobre vypnúť net a upokojiť sa..práveže máš môj obdiv doma máš tri deti , štvrté na ceste...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 No vidíš. Takže sme to tipovali aj my správne. Naozaj si skus nájsť psychológicku hoc aj inú. Dobrá terapia vždy pomôže. Už len tvoja reakcia kedy si baby vyššie vzala extrémne vážne (možno tehotenstvom) tak ti neprispieva. Ono skromne, musíš sa zasmiať aj na sebe. Ale to príde, keď sa naučíš rozlišovať ktorá emócia strachu je pravdivá a ktorá zas nie. Ja už keď mam záchvat, tak stáva sa, ale už sa snažim ukludnit do par minút a zracionalizovat si situáciu. Normálne si vravím body prečo preháňam.

vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25
@irusa Máte pravdu dievčatá, prehnaná reakcia.
Ospravedlňujem sa.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2