Môže pitie alkoholu ovplyvniť tehotenstvo?
Ahojte, mala som ťažké obdobie a pila som alkohol - veľmi veľa. Dajme tomu že týždeň vkuse.
S priateľom sme mali pohlavný styk asi raz za mesiac.
Posledné dni citim niejake divne pohyby v bruchu, kúpila som si test a vyšiel pozitívny. Mozno to nie sú pohyby, ale niečo citim že tam je. Plus vidím že brucho je väčšie.
Absolútne nemám poňatia v ktorom týždni môžem byt, do lekára som objednaná až o 3 dni.
Moj najväčší strach je, že som pila alkohol… niekde som citala, že na začiatku tehotenstva este dieta nie je prepojené s krvným obehom matky, alebo niečo take. Do ktorého týždňa to je ?
Nechápem ako sa to stalo, nemám ani menštruáciu už pol roka a zrazu toto - proste sok.
Bojím sa, že dieťaťu niečo bude kvôli tomu alkoholu, že bude postihnuté. Sú niejake testy aby som to zistila ?
Rozmýšľam aj nad potratom, lebo nechcem mať choré dieta.
Plus užívam saxendu, a ta je v tehotenstve zakázaná.
Asi zosaliem alebo sa zbláznim, strašne sa bojím a neviem čo mám robiť. Poznáte niekoho kto bol v podobnej situácii a ma zdravé babatko ?
Alebo čo mám robiť ? Čo by ste robili v mojej situácii vy ?
No pohyby žena cíti tak okolo 18 až 20t ale zas ktovie nemusia to byť pohyby dieťatka. Určite skus digi test aby si vedela v ktorom týždni si. No držím palce aby to bol naozaj len do 8 t.
@veronikaszabova kúpila som si, ukazuje 3+
@ivka21 robila som si práve test, a ukázal 3+ . Lekár nakoniec až utorok
@patta89 ano, sú aj take prípady. Len ja sa bojím, lebo FAS sa nedá vraj zistit cez žiadne testy a vyšetrenia
Utorok zajtra, alebo o týždeň? Ak až o týždeň, zájdite na pohotovosť.. vymysli si, že máš pozitívny test a máš bolesti,čokoľvek.. nečakala by som. A to nemám zneužívanie pohotovosti rada, ale v takomto prípade je to iné.
@anjelicek26 mala som ist o týždeň ale práve pozeram a uvoľnil sa jeden termin na zajtra rano, tak som sa objednala. Som zvedavá kt. týždeň to bude.
Ako ste dopadli u gynekológa?
@mariac91 21tyzden, podľa ultrazvuku vyzerá byt všetko v poriadku. Tak uvidíme … ale zase FAS podľa ultrazvuku nezistia
Objednaj sa na riadne sono ku Grochalovi,povedz situáciu, či by ťa nezobral hneď.
@katies0410 lekár mi robil 3D alebo 4Dultrazvuk… neviem čo to bolo. Mám aj fotku.
Alebo ma pan Grochala niejake specialne sono ?
Je on najlepší na Slovensku čo sa týka diagnostiky.
No pekne máš polovicu za sebou ani nevieš ako🤣
Bude to dobre

Ja poznam z dediny jednu mamicku, ktora pocas tehotenstva pila - nie kazdy den ale pila, este aj tesne pred porodom a narodilo sa jej zdrave babo ...co sme nechapali...takze nie stale ma alkohol aj v pokrocilom stadiu vplyv na babo...ale urcite chod za gynekologom, nech Ti skontroluje a zisti v akom si tyzdni a potom sa rozhodni co a ako...len uz teraz viac nepi