icon

Môže pitie alkoholu ovplyvniť tehotenstvo?

26. aug 2024

Ahojte, mala som ťažké obdobie a pila som alkohol - veľmi veľa. Dajme tomu že týždeň vkuse.
S priateľom sme mali pohlavný styk asi raz za mesiac.

Posledné dni citim niejake divne pohyby v bruchu, kúpila som si test a vyšiel pozitívny. Mozno to nie sú pohyby, ale niečo citim že tam je. Plus vidím že brucho je väčšie.

Absolútne nemám poňatia v ktorom týždni môžem byt, do lekára som objednaná až o 3 dni.

Moj najväčší strach je, že som pila alkohol… niekde som citala, že na začiatku tehotenstva este dieta nie je prepojené s krvným obehom matky, alebo niečo take. Do ktorého týždňa to je ?

Nechápem ako sa to stalo, nemám ani menštruáciu už pol roka a zrazu toto - proste sok.

Bojím sa, že dieťaťu niečo bude kvôli tomu alkoholu, že bude postihnuté. Sú niejake testy aby som to zistila ?
Rozmýšľam aj nad potratom, lebo nechcem mať choré dieta.
Plus užívam saxendu, a ta je v tehotenstve zakázaná.

Asi zosaliem alebo sa zbláznim, strašne sa bojím a neviem čo mám robiť. Poznáte niekoho kto bol v podobnej situácii a ma zdravé babatko ?

Alebo čo mám robiť ? Čo by ste robili v mojej situácii vy ?

Strana
z2
patta89
26. aug 2024

Ja poznam z dediny jednu mamicku, ktora pocas tehotenstva pila - nie kazdy den ale pila, este aj tesne pred porodom a narodilo sa jej zdrave babo ...co sme nechapali...takze nie stale ma alkohol aj v pokrocilom stadiu vplyv na babo...ale urcite chod za gynekologom, nech Ti skontroluje a zisti v akom si tyzdni a potom sa rozhodni co a ako...len uz teraz viac nepi

ivka21
26. aug 2024

No pohyby žena cíti tak okolo 18 až 20t ale zas ktovie nemusia to byť pohyby dieťatka. Určite skus digi test aby si vedela v ktorom týždni si. No držím palce aby to bol naozaj len do 8 t.

autor
26. aug 2024

@veronikaszabova kúpila som si, ukazuje 3+

autor
26. aug 2024

@ivka21 robila som si práve test, a ukázal 3+ . Lekár nakoniec až utorok

autor
26. aug 2024

@patta89 ano, sú aj take prípady. Len ja sa bojím, lebo FAS sa nedá vraj zistit cez žiadne testy a vyšetrenia

anjelicek26
26. aug 2024

Utorok zajtra, alebo o týždeň? Ak až o týždeň, zájdite na pohotovosť.. vymysli si, že máš pozitívny test a máš bolesti,čokoľvek.. nečakala by som. A to nemám zneužívanie pohotovosti rada, ale v takomto prípade je to iné.

autor
26. aug 2024

@anjelicek26 mala som ist o týždeň ale práve pozeram a uvoľnil sa jeden termin na zajtra rano, tak som sa objednala. Som zvedavá kt. týždeň to bude.

mariac91
3. sep 2024

Ako ste dopadli u gynekológa?

autor
5. sep 2024

@mariac91 21tyzden, podľa ultrazvuku vyzerá byt všetko v poriadku. Tak uvidíme … ale zase FAS podľa ultrazvuku nezistia

katies0410
5. sep 2024

Objednaj sa na riadne sono ku Grochalovi,povedz situáciu, či by ťa nezobral hneď.

autor
6. sep 2024

@katies0410 lekár mi robil 3D alebo 4Dultrazvuk… neviem čo to bolo. Mám aj fotku.

Alebo ma pan Grochala niejake specialne sono ?

katies0410
7. sep 2024

Je on najlepší na Slovensku čo sa týka diagnostiky.

eliska13
7. sep 2024

No pekne máš polovicu za sebou ani nevieš ako🤣
Bude to dobre

Strana
z2